skusenosti s 64-bit Boincom

Diskusia ohľadom inštalácie, riešenia problémov, nových verzií, optimalizácie atď.

Moderátor: Moderátori

Užívateľov profilový obrázok
numlock
Príspevky: 113
Dátum registrácie: So Júl 05, 2008 11:06 pm

Re: skusenosti s 64-bit Boincom

Príspevokod užívateľa numlock » Št Júl 31, 2008 2:48 pm

ikvar napísal:Ak si s Vistou nepracoval aspon dva tyzdne tak to nemozes povedat. Minimalne by ti priniesla 64bit :) a mohol by si vyuzit vsetku RAM co mas v PC.

- 64bit by mi prinieslo aj XPčko... aj 4GB Ram
- Vistu nechcem z viacerych dovodov, nebudem ich tu vsetky rozpisovat... Ja pouzivam komp hlavne na hry - a tie idu na viste pomalsie (!) , dx10 ma nelaka... tak naco?? koli novemu vzhladu ? ... alebo vecne hladat nejake fungujuce ovladace?
- Vistu preskocim a pockam az na Win7, ci ako sa to vola...
Obrázok Q6600 @ 3600MHz , 4GB Ram , HD5850 , win7 x64

ikvar
Príspevky: 178
Dátum registrácie: Št Feb 08, 2007 11:21 am

Re: skusenosti s 64-bit Boincom

Príspevokod užívateľa ikvar » Št Júl 31, 2008 3:22 pm

numlock napísal:- 64bit by mi prinieslo aj XPčko... aj 4GB Ram
- Vistu nechcem z viacerych dovodov, nebudem ich tu vsetky rozpisovat... Ja pouzivam komp hlavne na hry - a tie idu na viste pomalsie (!) , dx10 ma nelaka... tak naco?? koli novemu vzhladu ? ... alebo vecne hladat nejake fungujuce ovladace?
- Vistu preskocim a pockam az na Win7, ci ako sa to vola...


- 64bit XP je dosť mizerný systém :) používal som ho.
- Vista má s ovládačmi podstatne menšie problémy ako XP 64bit. Zariadenia ktoré nemajú ovládače pre Vistu 100% nemajú ani pre 64bit XP.
- hry nejdu na Viste pomalšie, to je práve jedna z tých dezinformácií :)
- prečo vistu? daj si ju na dva týždne a uvdíš... určite nie koli novému vzhľadu aj keď si musíme priznať že sa v celku vydaril

Ale v poho, ja nikomu nič nenútim.

Užívateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1190
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 3:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: skusenosti s 64-bit Boincom

Príspevokod užívateľa Palo M. » Št Júl 31, 2008 3:30 pm

Diky Honza, aj ked We didn't start the fire... Bohuzial 32-bit vs. 64-bit problematika pokryva aj OS ci chceme alebo nechceme, pretoze mozeme mat:
  1. 32-bit OS a 32-bit aplikaciu
  2. 64-bit OS a 32-bit aplikaciu
  3. 64-bit OS a 64-bit aplikaciu
Takisto, zvoleny OS ma vplyv na vysledne casy, takze L/M/W porovnania tu tiez budu. Aj ked je to komplexna problematika, pretoze malokto stavia komp dedikovany len na BOINC a teda pri rozhodovani o OS nehladi len na BOINC aspekty a o to tazsie je vybrat.

No ale k BOINCu samotnemu: Mytus "zatial sa este nevyplati prechadzat na 64-bitovy OS..." vznikol na overclockerskych strankach, kedy sa porovnavalo za specifickych podmienok, ktore zdaleka nesedia k BOINCu.
U mna doma si kompilujem vsetky aplikacie, kde sa dostanem k zdrojaku. A tam vzdy 64-bitova verzia pocita rychlejsie ako 32-bitova. A je to logicke, pretoze v 64-bitovom mode ma kompilator k dispozicii viac "veci" (konkretne vacsie registre a viac registrov, samozrejme aj instrukcie na pracu s nimi), takze binarka ma vacsiu sancu byt rychlejsia (napriklad tym, ze je vacsi pocet registrov, sa nemusia premenne "odkladat" na zasobnik). Samozrejme, u mna platia len tie 2 moznosti s 64-bitovym OS.
Porovnanie vsetkych 3 moznosti na jednej masine je tazke, lebo clovek musi mat najmenej 2 systemy na jednom stroji aby to naozaj seriozne porovnal (a zase sme pri vybusnej teme, tych systemov by muselo pri novom HW byt viac). A do toho merat vsetky projekty. A do toho je viac typov masin (v 32-bit bol myslim znacny rozdiel medzi Intel a AMD, podla projektov). Prejst uplne vsetky moznosti je nemozne...

U mna su preferencie z hladiska BOINCu jasne: ak procak podporuje 64-bit, ide tam 64-bitovy OS. A kompilujem vlastne aplikacie, ak mam zdrojaky.

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: skusenosti s 64-bit Boincom

Príspevokod užívateľa Kiwi » Št Júl 31, 2008 3:37 pm

Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1275
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: skusenosti s 64-bit Boincom

Príspevokod užívateľa gabberattack » Št Júl 31, 2008 4:13 pm

Mam otazku k rychlosti vypoctu - aky dolezity faktor je rychlost HDD ? O kolko percent sa zrychli vypocet pri RAID ? Ma to vobec vyznam ?
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: skusenosti s 64-bit Boincom

Príspevokod užívateľa Honza » Št Júl 31, 2008 5:20 pm

To trochu zalezi na projektu. Pro vetsinu projektu neni rychlost HD dulezita, protoze soubory jedou pres cache OS.
Ale intenzivni projekty jako CPDN (predevsim verze pred I/O optimalizaci) mohou mit vliv.

Užívateľov profilový obrázok
numlock
Príspevky: 113
Dátum registrácie: So Júl 05, 2008 11:06 pm

Re: skusenosti s 64-bit Boincom

Príspevokod užívateľa numlock » Št Sep 18, 2008 10:01 am

- ozivim trocha tuto temu:

- kedze som mal nepekny virus, neostalo mi iné než sformátovat C: . Tak som dal rovno 64bit WinXP (aj Boinc samozrejme).

Boinc Benchmark results:

32bit:

CPU: 4
3478 floating point MIPS per CPU
7846 integer MIPS per CPU

64bit:

CPU: 4
3387 floating point MIPS per CPU
11048 integer MIPS per CPU

- cakal som, ze sa zdvihne aj floating point... ten klesol o 100 MIPS :?: Zato integer stupol pekne, o 3200 MIPS.
Obrázok Q6600 @ 3600MHz , 4GB Ram , HD5850 , win7 x64

ikvar
Príspevky: 178
Dátum registrácie: Št Feb 08, 2007 11:21 am

Re: skusenosti s 64-bit Boincom

Príspevokod užívateľa ikvar » Pi Aug 05, 2011 8:03 am

Neiviem či sú tie čísla ok alebo nie, ale BOINC benchmarku by som príliš neveril :)
Každopádne, hlavné je ako dokáže 64bit zúžitkovať projekt ktorý počítaš.

Užívateľov profilový obrázok
numlock
Príspevky: 113
Dátum registrácie: So Júl 05, 2008 11:06 pm

Re: skusenosti s 64-bit Boincom

Príspevokod užívateľa numlock » So Aug 06, 2011 7:46 pm

?

Neviem, ci si si vsimol aka je stara tato tema... :D
Obrázok Q6600 @ 3600MHz , 4GB Ram , HD5850 , win7 x64


Návrat na "BOINC Manager a iný sofware"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný