spravovanie farmy

Diskusia ohľadom inštalácie, riešenia problémov, nových verzií, optimalizácie atď.

Moderátor: Moderátori

Užívateľov profilový obrázok
numlock
Príspevky: 113
Dátum registrácie: So Júl 05, 2008 11:06 pm

spravovanie farmy

Príspevokod užívateľa numlock » Ne Feb 22, 2009 3:00 pm

Mám takú otázku na vás, ktorý máte viac PC zapojených do Boincu:
Ako ich spravujete? Máte nejaký Manažer alebo ich len prihlásite do rôznych projektov a nech počítajú... ?
Viem o BoincView, ale ten som nerozbehal kôli firewallu.

Síce neplánujem stavať veľkú farmu, len ma to zaujíma... Prípadne by som to hodil na 2 notbuky - prvý mám väčšinou doma, ale druhý (ak teda bude) pojde bratrancovi... čiže sa k nemu fyzicky nedostanem.
Obrázok Q6600 @ 3600MHz , 4GB Ram , HD5850 , win7 x64

Užívateľov profilový obrázok
miloso
Príspevky: 197
Dátum registrácie: Pi Jún 01, 2007 9:21 pm

Re: spravovanie farmy

Príspevokod užívateľa miloso » Ne Feb 22, 2009 3:53 pm

ja som nedávno skúšal BAM, potom som účet vymazal a teraz sa neviem znovu pripojiť na nový.
Obrázok Obrázok

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: spravovanie farmy

Príspevokod užívateľa Honza » Ne Feb 22, 2009 4:08 pm

Pokud není dostupný BOINC RPC port, tak jedinou možností správy je přes web, tedy například BAM.

Užívateľov profilový obrázok
numlock
Príspevky: 113
Dátum registrácie: So Júl 05, 2008 11:06 pm

Re: spravovanie farmy

Príspevokod užívateľa numlock » Ne Feb 22, 2009 5:17 pm

No vytvoril som si BAM account. Zatial som tam nic nepripajal.
Na notbuku mi bezi iba Magnetism - je mozne z učtu určiť, čo má ktorý PC počítať, alebo len všeobecne pre všetky PC?
Obrázok Q6600 @ 3600MHz , 4GB Ram , HD5850 , win7 x64

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: spravovanie farmy

Príspevokod užívateľa Kiwi » Ne Feb 22, 2009 7:09 pm

Ja to mam len na LAN, cize staci spustit boinc takto:
./boinc --daemon --allow_remote_gui_rpc --gui_rpc_port 31416
Potom uz len zadas v BM adresu, cez Pokrocily/Vybrat Pocitac,
napr. 192.168.0.5 alebo das meno PC,
zadas heslo, ktore mas v gui_rpc_auth.cfg a v remote_hosts.cfg mas
adresy PC, z ktorych sa mozes pripajat na konkretne PC.
To iste sa da aj cez BoincView, lenze to musim spustat cez Wine, tak to nepouzivam.
Na webe kazdeho projektu je moznost nastavit odlisne veci pre destinacie
home, work a school, takze aj takto sa da urcit, ktoremu PC, ake app. konretneho
projektu pojdu. Ak sa chces pripajat zvonka, tak treba nastavit pravidla
do NAT routera aj do firewallu OS a povolit prislusny port.
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
forest
Príspevky: 294
Dátum registrácie: Pi Feb 09, 2007 8:49 am
Kontaktovať užívateľa:

Re: spravovanie farmy

Príspevokod užívateľa forest » Po Feb 23, 2009 3:15 pm

numlock napísal:No vytvoril som si BAM account. Zatial som tam nic nepripajal.
Na notbuku mi bezi iba Magnetism - je mozne z učtu určiť, čo má ktorý PC počítať, alebo len všeobecne pre všetky PC?

Na BAM si můžeš určit který PC bude co počítat, kdykoliv projekty měnit, dávat příkazy jako dopočítat zásobu, odpojit od projektu, určovat procentuelní rozložení výkonu a vytvořit si několik profilů nastavení a mezi ty pak PC rozdělit. Na vzdálenou správu je to výborná věcička, pokud nepotřebuješ mít nad těma PC on-line dohled, což v případě BOINC vlastně potřeba není. Když si určíš že se mají PC se serverem BAM kontaktovat každou hodinu, pak máš změny provedené velice rychle.
Také se lze koukat na individuální statistiky každého PC zvlášť, tedy který PC odvedl který den kolik kreditu, což je také docela užitečné.

Osobně BAM používám už roky a jsem s ním spokojený.

Užívateľov profilový obrázok
numlock
Príspevky: 113
Dátum registrácie: So Júl 05, 2008 11:06 pm

Re: spravovanie farmy

Príspevokod užívateľa numlock » Ut Feb 24, 2009 9:56 pm

Chvilu mi trvalo sa vtom zorientovat, ale už to mam...
Teraz ešte zistiť, či to tam budem moct nechat... hlavne s ohladom na baterku..
Díky za rady.
Obrázok Q6600 @ 3600MHz , 4GB Ram , HD5850 , win7 x64


Návrat na "BOINC Manager a iný sofware"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní