dva bežiace projekty

Diskusia ohľadom inštalácie, riešenia problémov, nových verzií, optimalizácie atď.

Moderátor: Moderátori

Užívateľov profilový obrázok
Andy
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Ne Jan 03, 2010 6:59 pm

dva bežiace projekty

Príspevokod užívateľa Andy » Ne Jan 10, 2010 10:52 pm

Chcem sa spýtať, ako sa dá nastaviť aby mi išli dva projekty naraz. Alebo aké treba mať nastavenia aby to išlo
Andy :)
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: dva bežiace projekty

Príspevokod užívateľa gabberattack » Ne Jan 10, 2010 11:01 pm

Potrebujes minimalne 2 jadrovy procesor a byt zapojeny v dvoch projektoch - kazdemu daj 50% prioritu a bude Ti to ratat kazde jadro iny projekt. :-) Nefunguje to uplne presne takto na 100%, ale koncept je zhruba takyto.
Pokial mas 1 jadrovy procesor, tak sa Ti projekty budu striedat na jadre po hodine - teda nepojdu naraz.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: dva bežiace projekty

Príspevokod užívateľa Kiwi » Ne Jan 10, 2010 11:01 pm

No netreba robit nic, len sa k dvom projektom prihlasit a ak mas 2 jadra,
tak na jednom pusti jeden projekt a na druhom druhy. Ak mas 4-jadro,
tak to pusti 2 WU z jedneho a 2 WU z druheho projektu. Len treba mat
dostatok pamate a v preferenciach nastavit tolko, aby bolo dost.
Ak je pamate malo, tak este sa da nastavit swap, ale to uz je drzovanie,
lebo to taha data z disku a pojde to pomalsie. Prip. si vybrat projekty,
kde su pamatove naroky minimalne.
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
Andy
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Ne Jan 03, 2010 6:59 pm

Re: dva bežiace projekty

Príspevokod užívateľa Andy » Ne Jan 10, 2010 11:20 pm

Ďakujem :idea:
Andy :)
Obrázok

rick
Príspevky: 3
Dátum registrácie: Ut Aug 24, 2010 1:04 pm

Re: dva bežiace projekty

Príspevokod užívateľa rick » Ut Aug 24, 2010 8:47 pm

No mám podobný problém. Hodím to sem, nechcem zbytočne zakladať nové vlákno (snáď som nič neprehliadol a nič také tu už nie je).

Mám permanentne pustený Climateprediction, Malariacontrol a Roseta na Boinc Manageri verzie 6.10.58 (widgets 2.8.10). Pracuje to na Lenove (G560) s Intel i5 (teda 4 aktívne vlákna) pod Win7 x64. Akým spôsobom dosiahnem, aby mi pracovali dve úlohy od climateprediction, jedna úloha od malariacontrol a jedna od rosety? Na kontách som nastavil patričné údaje (On multiprocessors, use at most 1, resp 2 pre climateprediction) a Boinc Man. som v preferenciách nechal všetko neaktívne, ale teraz tam zas vidím pracovať 4 úlohy od climateprediction napriek tomu, že som ich zrušil ...

Poradí prosím niekto? Nemohlo by to byť nastavením vlastnosti "Switch between applications every ... " ??

Užívateľov profilový obrázok
marpes
Príspevky: 455
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:18 pm
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: dva bežiace projekty

Príspevokod užívateľa marpes » Ut Aug 24, 2010 8:59 pm

V prefwerenciach si nastavis pocet procesorov (jadier) pre boinc ako celok a mozes si nastavit interval prepinania vypoctov medzi jednotlivymi projektami.
Tvoj problem by mohlo vyriesit nastavenie poskytnutia zdrojov pre jednotlive projekty - teda 50%; 25%; 25%, na strankach Tvojho konta v jednotlivych projektoch

rick
Príspevky: 3
Dátum registrácie: Ut Aug 24, 2010 1:04 pm

Re: dva bežiace projekty

Príspevokod užívateľa rick » Ut Aug 24, 2010 9:27 pm

Pozrel som si preferencies v Bionce v advanced view. Nechal som tam 100% of processors. Na stránkach projektov som položku "On multiprocessors, use at most" nastavil na 2 (50%), resp. 1 (25%) a 1(25%). Ono mi to tak aj počítalo pekne dve úlohy od Clim. pred. a po jednej úlohe od ostatných, ale zrejme tam zafungovala tá vec "Switch between tasks every 60 minutes" a zase sa mi pridali úlohy. Nedá sa to nejak vypnúť (nastavením 0 min ?). Veď ak budem mať ku každému vláknu priradenú úlohu a žiadna navyše nebude čakať, tak mi ju ani nie je treba.

edit: alebo by som v preferenciách boinc mal na miesto 100% nastaviť 25%?

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: dva bežiace projekty

Príspevokod užívateľa Kiwi » Ut Aug 24, 2010 11:34 pm

NIektore projekty kombinovat idu a davaju predpokladane "veci", ine nejdu. Hlavne ide o dlzku uloh.
Ak kombinujes projekty, ktore maju podobnu dlzku uloh, tak sa to po case ustali a ide to.
Casto sa vsak stava, ze sa pocitaju ulohy nie podla casu dokoncenia, ale "akosi nahodne",
napr. deadline je 3 dni a ma to pocitat ulohy z 23.8., ale ono to najskor pocita ulohy z 26.8. :)
Nie vsetko funguje tak ako by sme si predstavovali.
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: dva bežiace projekty

Príspevokod užívateľa gabberattack » St Aug 25, 2010 5:00 am

Teda aby sme to mali zhrnute:

Na webe projektu si nastavujes len celkove vyuzitie BOINCu a preferencie sa Ti pocitaju z posledne nastaveneho projektu.

Ak tam vlezies do napr. Rosetta@home preferences, tak tam najdes

Resource share
If you participate in multiple BOINC projects, this is the proportion of your resources used by Rosetta@home 100


Nastavenim roznych resource share si nastavujes aj percentualne vyuzitie procesora(ov), je to ale vyuzitie v dlhom case, takze sa to moze menit kratkodobo podla deadlines na jednotky, vypadkov serveru, dostupnosti jednotiek a podobne.

Pokial na projekte vlezies do Computing preferences, tak tam najdes vyuzitie masiny pre BOINC ako celok (vsetky projekty dohromady a je uplne jedno na ktorom projekte to nastavis), BOINC bude preberat nastavenia z posledne zmenenych Computer preferences - cize ak raz zmenis na Climate a o par minut potom na Rosette, masina sa bude riadit podla nastaveni urobenych v Rosette.

Suspend work while computer is on battery power?
(matters only for portable computers) yes
Suspend work while computer is in use? no
'In use' means mouse/keyboard activity in last 3 minutes
Suspend work if no mouse/keyboard activity in last
(Needed to enter low-power mode on some computers)
Enforced by version 5.10.14+ --- minutes
Do work only between the hours of (no restriction)
Leave applications in memory while suspended?
(suspended applications will consume swap space if 'yes') yes
Switch between applications every
(recommended: 60 minutes) 60 minutes
On multiprocessors, use at most 4 processors
Use at most
Enforced by version 5.6+ 100 percent of CPU time


Toto mozes uplne obist v nastaveniach BOINC manazera, kedy vypnes aktualizaciu nastaveni z webu v "Preferences" Boinc Manazera. Opat sa ale neda nastavit ktore jadro bude co pocitat, len celkove zatazenie CPU/grafiky vsetkymi projektami dohromady.

Zhrnute a podciarknute:
1. Rozdelenie vykonu projektom davas cez Resource Share
2. Ak mas 3 projekty a chces nastavit jeden na 50% a dalsie 2 na 25, nastav v jednotlivych projektoch Resource share na 50, 25, 25.
3. Ak aj nastavis resource share na tieto hodnoty, neznamena to, ze bude vzdy masina ratat 2 jednotky z prveho a po jednej z dalsich dvoch projektov. Ak nastane nejaka situacia spomenuta vyssie, kludne moze masina isty cas ratat 4 jednotky z jedneho projektu a potom az ich dorata, tak zacne ratat po 2 jednotkach z dalsich 2 projektov - pocas dlhodobeho obdobia (tyzdne, mesiace) sa ale tento vypocet bude rovnat 50%, 25%, 25% vykonu masiny pre jednotlive projekty.

tuto dole vidis napriklad Resource share pre moje projekty, kde som zapojeny. V sucasnosti ale moja masina rata na oboch procakoch len cisto malariu, minuly mesiac ratala Einsteina a superlink - ako vidis, maju nastavene po 33.33% kazdy projekt, zial rata to kadejako a malokedy mavam po rozdielnom projekte na kazdom jadre - skor by som povedal, ze mi to rata po davkach a Einsteina som manualne vypol ("won't get new tasks" na screenshote), aby som kratkodobo uprednostnil malariu. :D
Prílohy
Screen shot 2010-08-24 at 11.07.40 PM.png
Screen shot 2010-08-24 at 11.07.40 PM.png (173.61 KiB) 4909 zobrazení
Screen shot 2010-08-24 at 11.03.33 PM.png
Screen shot 2010-08-24 at 11.03.33 PM.png (56.92 KiB) 4910 zobrazení
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

rick
Príspevky: 3
Dátum registrácie: Ut Aug 24, 2010 1:04 pm

Re: dva bežiace projekty

Príspevokod užívateľa rick » St Aug 25, 2010 9:57 am

Ďakujem za odpovede, nechám to teda tak nastavené a uvidím ako to bude "fungovať" :).

Užívateľov profilový obrázok
Wewe
Príspevky: 15
Dátum registrácie: Ne Mar 28, 2010 3:38 pm
Bydlisko: Žilina (Banská Bystrica)

Re: dva bežiace projekty

Príspevokod užívateľa Wewe » Ut Okt 19, 2010 10:55 pm

Ahojte, ja rovno tiež hodím svoj problémik sem, ak už nejakou náhodou bol dakde rozoberaný, neukameňujte ma :D

Bežím na Win7 64-biťák (dvojjadro), v managerovi mám nastavené switch between apps na 999 minút a aj tak mi prepína tasky, ako sa mu zachce. Niekedy dáku jednotku vypočíta celú, niekedy switchne po pol hodine, inokedy po... napríklad šiestich hodinách. Potom mám rozpočítaných 9 jednotiek a jemu sa to očividne páči. Ako ho donútim, aby dopočítal, čo začal? Toto sa deje len posledné týždne, medzičasom bol počítač aj preinštalovaný a nič sa nezmenilo.

/edit: nie je to tým, že by sa prepínali kvôli high priority, žiadne nestíhačky deadlinov väčšinou...

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: dva bežiace projekty

Príspevokod užívateľa slavko.sk » St Okt 20, 2010 10:03 am

Wewe napísal:Ahojte, ja rovno tiež hodím svoj problémik sem, ak už nejakou náhodou bol dakde rozoberaný, neukameňujte ma :D

Bežím na Win7 64-biťák (dvojjadro), v managerovi mám nastavené switch between apps na 999 minút a aj tak mi prepína tasky, ako sa mu zachce. Niekedy dáku jednotku vypočíta celú, niekedy switchne po pol hodine, inokedy po... napríklad šiestich hodinách. Potom mám rozpočítaných 9 jednotiek a jemu sa to očividne páči. Ako ho donútim, aby dopočítal, čo začal? Toto sa deje len posledné týždne, medzičasom bol počítač aj preinštalovaný a nič sa nezmenilo.

/edit: nie je to tým, že by sa prepínali kvôli high priority, žiadne nestíhačky deadlinov väčšinou...

Ja som toto uz prestal riesit, najlepsie to funguje ked sa clovek do toho extra nemontuje. Aspon moja skusenost. Aj ked darmo nan resource nastaveny 1/99 (1 pre E@H a 99 v prospech O@H) aj tak ked pridu WU z preferovaneho projektu tak sa nan nevrhne na 99% ale dost vela rata 1% projekt aj ked ten 99% ma urcite brutal deficit lebo tyzdne alebo aj mesiace nesiel.

Vseobecne, tu nie sme v stredoveku ani v Irane, tu sa nekamenuje [-X kludne sa pytaj.

Užívateľov profilový obrázok
Wewe
Príspevky: 15
Dátum registrácie: Ne Mar 28, 2010 3:38 pm
Bydlisko: Žilina (Banská Bystrica)

Re: dva bežiace projekty

Príspevokod užívateľa Wewe » Št Okt 21, 2010 12:08 am

slavko.sk napísal:Ja som toto uz prestal riesit, najlepsie to funguje ked sa clovek do toho extra nemontuje. Aspon moja skusenost. Aj ked darmo nan resource nastaveny 1/99 (1 pre E@H a 99 v prospech O@H) aj tak ked pridu WU z preferovaneho projektu tak sa nan nevrhne na 99% ale dost vela rata 1% projekt aj ked ten 99% ma urcite brutal deficit lebo tyzdne alebo aj mesiace nesiel.

Vseobecne, tu nie sme v stredoveku ani v Irane, tu sa nekamenuje [-X kludne sa pytaj.


No len keď sa mi to ukladá do pamäte, rada by som v nej toho mala čo najmenej... Teraz mám dva tasky nad 70 % vypočítané, tri nad 90... a počíta niečo iné, u čoho si vymyslel, že je to high priority a pritom skorších deadlinov toho istého projektu mám 15 iných :D Pripomína mi to nejakého senilného dedka, ktorý fakt nevie, čo robí.
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: dva bežiace projekty

Príspevokod užívateľa gabberattack » Št Okt 21, 2010 12:10 am

Pokial mas pocitac stale pripojeny na net, nastav si nizky cache (0.25 dna) - stiahne Ti to len par jednotiek a bude prepinat len medzi nimi.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
Wewe
Príspevky: 15
Dátum registrácie: Ne Mar 28, 2010 3:38 pm
Bydlisko: Žilina (Banská Bystrica)

Re: dva bežiace projekty

Príspevokod užívateľa Wewe » Št Okt 21, 2010 12:21 am

no práveže nie som stále pripojená... 3-4 dni v kuse určite áno, zvyšok týždňa je to vždy dosť otázne, niekedy som, niekedy nie. momentálne mám additional work na 5 dní
Obrázok


Návrat na "BOINC Manager a iný sofware"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní