Aktualizovanie verzie managera

Diskusia ohľadom inštalácie, riešenia problémov, nových verzií, optimalizácie atď.

Moderátor: Moderátori

LuKaS
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Ne Apr 24, 2011 7:23 pm

Aktualizovanie verzie managera

Príspevokod užívateľa LuKaS » Po Apr 25, 2011 6:52 pm

Ahojte chcem sa opitat ako sa da zmenit verzia 5.10.45 na najnovsiu aka je dostupna na Windows 7 64bit verziu?
Da sa to automaticky alebo ju musim niekde sam, stiahnut a odinstalovat tu staru a nainstalovat tu novu.
Mm to spravit ked budu ulohy na 100 percent aby sa nevymazali?
Dakujem

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aktualizovanie verzie managera

Príspevokod užívateľa Kiwi » Po Apr 25, 2011 6:58 pm

Zatvor klienta : Shut down connected client.
Malo by ti klesnut zatazenie CPU takmer na nulu.
Stiani novu verziu, nainstaluj a znova spust klienta.
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
matob
Príspevky: 932
Dátum registrácie: Pi Dec 14, 2007 12:16 am
Bydlisko: Dudince & Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aktualizovanie verzie managera

Príspevokod užívateľa matob » Po Apr 25, 2011 7:12 pm

Stiahneš novú verziu, nemusíš nič zastavovať proste spusti inštalačku. Nič sa nezmaže, úlohy budú pokračovať vo výpočte tam kde skončili.
Obrázok

LuKaS
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Ne Apr 24, 2011 7:23 pm

Re: Aktualizovanie verzie managera

Príspevokod užívateľa LuKaS » Po Apr 25, 2011 7:25 pm

dobre nato som este cakal ci tie ulohu budu v cajku lebo mam 50 percent a kebi ich stratim tak amentma.
Este by som bol rad keby stemi napisali aku verziu teda mam nainstalovat? GPU sa u mna nekona.
vhod by bol priamo link na download

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: Aktualizovanie verzie managera

Príspevokod užívateľa Honza » Po Apr 25, 2011 7:34 pm

Link pro download rovnou z UCB - http://boinc.berkeley.edu/download_all.php

LuKaS
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Ne Apr 24, 2011 7:23 pm

Re: Aktualizovanie verzie managera

Príspevokod užívateľa LuKaS » Po Apr 25, 2011 7:45 pm

takze som stiahol 6.10.6 chcel som dat shut down ale vyskocila nejaka tabulka n nazov pocitaca a teraz stojim.co tam mam napisat?

Užívateľov profilový obrázok
matob
Príspevky: 932
Dátum registrácie: Pi Dec 14, 2007 12:16 am
Bydlisko: Dudince & Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aktualizovanie verzie managera

Príspevokod užívateľa matob » Po Apr 25, 2011 8:37 pm

Keď dáš shutdown, tak by ti mala akurát vyskočiť tabuľka o tom či chceš vypnúť iba managera alebo aj úlohy. Tam daj skončiť úlohy.
Obrázok

LuKaS
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Ne Apr 24, 2011 7:23 pm

Re: Aktualizovanie verzie managera

Príspevokod užívateľa LuKaS » So Apr 30, 2011 5:51 pm

takze som to riskol aj bez toho sutdawnu spustil som instalacku par klikov a pocitanie sa neprerusilo v novom managerovy sa to korektne objavilo.
Diki za radi a fakt rychle reakcie

Užívateľov profilový obrázok
matob
Príspevky: 932
Dátum registrácie: Pi Dec 14, 2007 12:16 am
Bydlisko: Dudince & Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aktualizovanie verzie managera

Príspevokod užívateľa matob » So Apr 30, 2011 10:35 pm

Nemáš za čo, sme len radi :)
Obrázok

LuKaS
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Ne Apr 24, 2011 7:23 pm

Re: Aktualizovanie verzie managera

Príspevokod užívateľa LuKaS » Pi Máj 06, 2011 7:04 pm

A asi som to troska dodrbkal,hral som sa s nastaveniami,stare ulohy my doratalo a odoslalo aj kredit my prisiel ale teraz co mam dalsiu ulohu mala byt hotova za 9 hodin ale ide to pomaly a stale to pozastavuje. Ako to mam v preferences nastavit aby to moc nezatazovalo komp a aspon trocha pocitalo? da sa niekde nastavit defultne nastavenie. Napistemy postu to co je na wiki je v anglictine tomu nerozumiem

Užívateľov profilový obrázok
matob
Príspevky: 932
Dátum registrácie: Pi Dec 14, 2007 12:16 am
Bydlisko: Dudince & Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aktualizovanie verzie managera

Príspevokod užívateľa matob » Pi Máj 06, 2011 7:21 pm

Nastavoval si pozastavenie výpočtu pri prekročení využitia cpu? Ak tam nastavíš napríklad 30% nemal by si mať problém. Znamená to, že ak bežné používanie PC ako je napríklad prehliadanie internetu alebo prehrávanie filmu prekročí 30% využitie CPU, výpočty sa zastavia.
Ale je tam toho viac čo si ešte mohol nastaviť.. skús napísať presnejšie ako to máš nastavené.
Obrázok

LuKaS
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Ne Apr 24, 2011 7:23 pm

Re: Aktualizovanie verzie managera

Príspevokod užívateľa LuKaS » Pi Máj 06, 2011 7:44 pm

karta vyuzitie procesora:
while computer is on batteries -nemm odskrtnute ,mam notebook mam to zaskrtnut? ak budem na baterku nechcem aby to pocitalo

Only after computer has been idle for 3min
While processor usage is less than 5 percent
every day beteween hours of 00 00-


Switch between applications every 60 min
On multiprocessor system, use at most 50min
Use at most 50 percent


Karta vyuzitie disku a pamate
Use at most 75 percent of strnkovacieho suboru


Use at most 25 percent ked je pocitc pouzivany
Use at most 90 percent ked je pocitac nevyuzity

Užívateľov profilový obrázok
matob
Príspevky: 932
Dátum registrácie: Pi Dec 14, 2007 12:16 am
Bydlisko: Dudince & Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aktualizovanie verzie managera

Príspevokod užívateľa matob » Pi Máj 06, 2011 10:47 pm

No v prvom rade ak nevieš dobre po anglicky, tak si nastav v options slovenčinu.
A inak... run on batteries nezaškrtávaj, ako si už vravel nechceš aby počítal na baterke.
Ďalej si zaškrtni "while computer is in use" aby počítal aj keď na ňom niečo robíš a následne to obmedzíš v ďalšej "while processor usage is less than" tam daj napríklad "30".
Ak to nastavíš takto, bude počítať stále a ak pustíš napr. nejakú hru a využitie CPU stúpne nad 30% tak sa boinc zastaví. Keď využitie klesne tak sa sám automaticky zas spustí.
Ja to mám tiež takto a nie sú žiadne problémy :)
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1190
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 3:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: Aktualizovanie verzie managera

Príspevokod užívateľa Palo M. » So Máj 07, 2011 11:15 am

Problem mas v tomto nastaveni:
While processor usage is less than 5 percent

To znamena, ze len ked je CPU vytazene na menej ako 5% (!!!) tak sa spusti pocitanie BOINC. IMHO ked pohnes mysou, CPU usage ide nad tych 5% a uz prestava pocitat. Ked tam das 0, nebude sa vytazenie CPU vobec brat do uvahy (takto to fungovalo do verzie 6.10.30, kedy bola pridana tato "vlastnost"). Mne to obcas vypinalo BOINC aj na headless systeme, ked som tam mal 75% - a to bolo dvojjadro a nic ine tam nebezalo, ale obcas zjavne nejake systemove procesy vyrobili kratkodobu spicku v CPU a zbytocne to suspendovalo. Podla mna je tato volba uplny omyl. Odporucam dat tam 0 (teda uplne to vypnut, tak ako to bolo pred verziou 6.10.30) - a v case, ked potrebujes CPU na nieco ine, tak manualne suspendni BOINC (cez systray sa da dat aj "Snooze", kedy prerusi pocitanie na 1 hodinu a potom sa same spusti).

Este taka jedna vec: Najlepsie bude, ak si to nastavis na webe ako zaklad. Polozka "Preferences" v menu to uklada do lokalneho suboru, ktory ma prioritu, ale je len na tom jednom PC. V cistej instalacii BOINC ten subor vobec nie je a ked kliknes na Preferences, tak sa ti tam vyplnia prave tie webove nastavenia.

Moja rada znie:
1. Nastavit to na webe.
2. Dat update na ten projekt, kde si to na webe nastavil (ono sa to casom zreplikuje aj do ostatnych projektov, ale ked manualne updatujes klienta, najlepsie je dat ten, kde si to nastavil)
3. V Manageri ist do Preferences a dat Clear - tym sa obnovia webove nastavenia.
Obrázok
---
Obrázok
"Ostatně, kdybych si měl vybrat pořadí Mac OS X, Windows, Linux, tak to bude: Linux, Mac OS X, sebevražda, Windows." (úryvok z internetovej diskusie)


Návrat na "BOINC Manager a iný sofware"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní