Strana 1 z 1

Bazár

Napísané: Ne Mar 06, 2011 1:34 pm
od užívateľa slavko.sk
Nemáte niekto zbytočný procák že Q6600. Mám tem teraz Celeron 3GHz a je to chabé ale do tej dosky sa dá dať aj Q6600 čo by hodne zvýšilo výkon. Mám na to aj super chladič a na inzeráty ide okolo 100-110€ čo mi pripadá dosť veľa a hlavne na to mám rozpočet lebo čakám na nový Intel SSD 510 disk. Alebo aspoň nejaké dvoj-jadro, LGA775. Lacno. Len tak, či náhodou dakto nemá.

Re: Bazár

Napísané: Po Mar 07, 2011 7:19 pm
od užívateľa numlock
Cakam na testy Buldozera, aby som vedel ci mam robit upgrade teraz alebo pockat naneho. Ak vykon nebude podla ocakavani, budem mat volny Q6600.

Re: Bazár

Napísané: St Mar 09, 2011 3:18 pm
od užívateľa slavko.sk
numlock napísal:Cakam na testy Buldozera, aby som vedel ci mam robit upgrade teraz alebo pockat naneho. Ak vykon nebude podla ocakavani, budem mat volny Q6600.

Kedy asi budes vediet? Lebo ten Celeron co mam len huci a hreje a nic nezrata.

Re: Bazár

Napísané: St Mar 09, 2011 8:22 pm
od užívateľa numlock
To ti ja neviem povedat. Ale ak ti to ponahla, necakal by som - moze to trvat par dni, ale aj par tyzdnov.

Re: Bazár

Napísané: Št Mar 10, 2011 10:56 am
od užívateľa slavko.sk
numlock napísal:To ti ja neviem povedat. Ale ak ti to ponahla, necakal by som - moze to trvat par dni, ale aj par tyzdnov.

Neponahla ... radsej si pockam na 4-jadro ako brat 2-jadro lebo aj ked rychle 2-jadro nezrata tolko ako 4-jadro.

Re: Bazár

Napísané: Št Mar 17, 2011 2:23 pm
od užívateľa slavko.sk
Takze mi uz odisla ta stara doska, dam ju sice reklamovat ale medzi tym mi prisla pod ruku novsia co podporuje posledne 45nm So775 procaky. Tak som si zadovazil E6750 za 45€. Lebo predsa len 65W a 130W je rozdiel. Ale ak tu dosku vyreklamujem mozno do nej bachnem tu 6600, este som to neposudil celkom. No potrebujem nieco dat dokopy hned lebo je to moj servisny komp na testovanie komponentov a hlavne kopirovanie diskov a podobne.

Re: Bazár

Napísané: Št Mar 17, 2011 11:40 pm
od užívateľa numlock
Ten moj q6600 ma 95W spotrebu (su aj 130W revizie).
Inak ja asi budem cakat predsa len na ten buldozer...

Re: Bazár

Napísané: Ut Mar 22, 2011 9:40 pm
od užívateľa shafa
Vymenim moji stavajici ATi HD4850 Toxic na nejakou adekvatni, treba i trochu slabsi nVidii.
Znacka:
ati never more ;-)

Re: Bazár

Napísané: St Mar 23, 2011 1:42 am
od užívateľa slavko.sk
shafa napísal:Vymenim moji stavajici ATi HD4850 Toxic na nejakou adekvatni, treba i trochu slabsi nVidii.
Znacka:
ati never more ;-)

Aka nVidia je k tomu adekvatna? Alebo co by si si predstavoval? Preco ATI never more?

Re: Bazár

Napísané: Pi Mar 25, 2011 12:14 am
od užívateľa shafa
Neco na zpusob 9800GTX(+)

Ati never more proto, ze jsem mel:
8500, 9500, 9800SE, X1950Pro, HD3870 a uz nevim jake dalsi, prevazne s WIN
Ted mam HD4850, jedu temer vyhradne na Ubuntu.
To, co ATi predvadi s drivery je ale tak silene, ze uz s tim chci skoncit. Ve svem veku nemam zapotrebi se vracet s kvalitou ovladacu do roku 1996 a Win95.

Kdyz to srovnam s funkcnosti a vykonem GeForce2, nebo 7600GS(GT), tak to je nebe a dudy. Nvidia proste fungovala jak mela. Nebo alespon mne.

Re: Bazár

Napísané: Pi Mar 25, 2011 4:52 am
od užívateľa Palo M.
A ake mas vlastne problemy s drivermi? Ja som nainstaloval jeden hned ked som si dal Ubuntu 10.04 (to bolo niekedy v juni tusim a daval som vtedy najnovsi Catalyst 10.6) a potom som niekedy tusim v oktobri dal Catalyst 10.10 a odvtedy som sa toho nepotreboval chytit.

Ja som teraz po Heftovi "zdedil" staru NV8600 a zatial som nezistil, ako tam nahodit rozumne novy nvidiacky driver (kvoli verzii CUDA ktoru vyzaduje Einstein GPU). Ten z distribucie sice v zaklade funguje perfektne, ale je prilis stary a na EAH preto nepouzitelny... A rozhodne to nemienim preplacnut stylom "spusti pod rootom nvidiacku binarku", lebo to by mi rozfajcilo subory z distribucie. A z nvidiackeho balika nejde jednoducho dat --buildpkg Debian/squeeze ako z ATI balika. Zatial mi to pripada tak, ze musim Nvidiacky balik len rozbalit (nie instalovat), potom zdrojak zdebianizovat a nakoniec skusit vyrobit baliky. A to iste s novou CUDA kniznicou. Kopec roboty, kopec casu, vysledok neisty.
Takze z pohladu linuxoveho administratora sa mi zda original ATI driver lepsi ako original Nvidia... Co sa tyka balikov v distribucii, tam nejako funguju obidva, ale zase aj NV8600 aj HD4870 su uz postarsie kusky; s novsim hardverom to moze byt uplne ine (tam skor predpokladam, ze nova Nvidia bude obstojne chodit aj so starsim driverom a nova ATI so starsim driverom chodit nebude vobec).

Re: Bazár

Napísané: Ne Mar 27, 2011 7:22 pm
od užívateľa shafa
Nechci to zasirat vlakno na bazar stiznostmi na ATi, ale ve zkratce - ve win otevreny driver defacto nema 3d akceleraci (to co ma nenazyvam akceleraci), uzavreny (soucast distribuce) je totalne nestabilni a kdyz tam narvu binarku, co neni soucasti distribuce, tak to je jako trochu mene nestabilni driver z distra.
Ani jedno reseni neni dobre, vykon binarek je o dost horsi, nez kdyz to porovnam se starsimi nvidia co jsem mel. O akceleraci flash nemluve, to bych se poblil, stejne jako slideshow pri prekreslovani nekterych obrazku na webu.
Ve Win se to zas sere trochu jinak, ale taky chvilema bes. Toz ted jsem si ulevil a jdu sehnat nejakou levnou GTS250, aneb 8800.

Re: Bazár

Napísané: Po Mar 28, 2011 3:38 am
od užívateľa Palo M.
Aha, takze u teba je to nestabilne... U mna HD4870 bezi stabilne, aj ked mam verziu drivera nie z distribucie, ale od ATI. A manualne som nastavoval xorg.conf (ale to aj kvoli tomu, aby mi bezala nielen separatna grafika, ale aj on-board 4300 - sice ta je slaba ako caj, ale na collatz je to aspon nieco navyse). A este som musel trochu upravit konfiguraky pre grub (lebo to pri boote cudesne blikalo a niekedy sa to zaseklo pri starte gdm, od nastavenia Grub-u to nerobi). Takze vlastne som sa na tom trocha narobil, kym som to dostal do vyladeneho stavu. Ale zase odvtedy, co som to nastavil, sa toho nemusim chytat. Flash standardne blokujem a so 4-jadrom ma akceleracia cez GPU teda nejako obzvlast nezaujima... Takze vlastne vobec netrpim tymi neduhmi ako ty - a to mam tiez Ubuntu (10.04 LTS). Len vacsina ludi asi nema chut sa kaslat s takym nastavovanim, resp. ani nevie, ako na to - a to je jednoznacne chyba ATI, ze to svojim zakaznikom velmi neulahcuje.
Ale aspon, ze nadavas na ATI a nie na linux ;-).

Re: Bazár

Napísané: Po Mar 28, 2011 1:53 pm
od užívateľa shafa
Takze, prave jsem na ebay koupil GTS250 od eVGA za cca 35eur. Timto moje poptavka neni uz vice aktualni.
Zrejme budu mit za par tydnu k prodeji Sapphire 4850 toxic. Kdo by mel zajem, necht se ozve.

Palo:
Jo, souhlas, defacto se mi chova jak popisujes ty + zamrzani aplikaci. Kaslat se mi s tim nechce, navic to zas tak dobre neumim. Ale ta pohoda na nvidii, kdyz pustis treba cs1.6 a ono to proste jede plynule bez nejakeho nastavovani cehokoliv.... basen.

Re: Bazár

Napísané: Ut Mar 29, 2011 12:51 pm
od užívateľa Honza
Ono nVidia a drivery take neni 100% jistota - viz posledni incident s GTX 590 a ovladace 267.52 a muzete mit po karte

(momentalne mam jak ATI HD 5850, tak nVidii GTX 580 a nestezuji si)