MilkyWay@home

Diskusia k ostatným projekom a k projektom vo vývojovom resp. prípravnom štádiu

Moderátor: Moderátori

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: MilkyWay@home

Príspevokod užívateľa Kiwi » St Sep 23, 2009 3:45 am

No stiahol som 0.20 App for ATI, tak mi konecne stiahlo 12 GPU WU, ale ani jednu nespustilo.
Premenoval som tie 3 dll-ka, ale este mi povedzte, kde zohnat 64-bit dll, lebo ja tam mam len
32-bitove. To si ich mam sam napisat a skompilovat ? :D
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: MilkyWay@home

Príspevokod užívateľa Honza » St Sep 23, 2009 11:32 am

Kiwi napísal:Zakazal som posielanie CPU WUs, ako pre cely projekt, tak pre jednotlive kategorie home, work atd.
Aj tak mi stale posiela CPU WUs a GPU nie. Co je to za manager ? Kto ho programoval ?

Aha, takže chyba na straně uživatele - stará aplikace a staré app_info.
To není chyba managera, ten za nic nemůže...už jen z toho důvodu, že je to pouze GUI.

64-bit DLL jsou součástí 64-bit Catalystů. Možná se sami nenainstalují, každopádně v rozbaleném adresaři jsou klasicky zapokované *.dl_
Možná se to na serverovém OS chová trošku jinak než na Win 7, nemohu posoudit.
Naposledy upravil/-a Honza v St Sep 23, 2009 2:00 pm, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1190
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 3:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: MilkyWay@home

Príspevokod užívateľa Palo M. » St Sep 23, 2009 12:06 pm

Kiwi napísal:No stiahol som 0.20 App for ATI, tak mi konecne stiahlo 12 GPU WU, ale ani jednu nespustilo.
Premenoval som tie 3 dll-ka, ale este mi povedzte, kde zohnat 64-bit dll, lebo ja tam mam len
32-bitove. To si ich mam sam napisat a skompilovat ? :D
Kiwi, precitaj si este raz to readme.txt. Je to tam sice trocha zmatene, ale ja som sa nakoniec vysomaril.

1. Tie CAL dll-ky sa nepremenovavaju, ale kopiruju. Cize musis mat aj aticalcl64.dll aj amdcalcl64.dll (dva rovnake subory s rozdielnym menom), aticaldd64.dll aj amdcaldd64.dll (dalsie "dvojicky") a takisto aticalrt64.dll aj amdcalrt64.dll (tretie "dvojicky").

2. Ak mas 64-bitove Windoze, tak by si mal instalovat 64-bitovy Catalyst driver (ja mam napriklad Catalyst 9.3, instalacny subor sa vola 9-3_vista64_win7_64_dd_ccc_wdm_enu.exe).

3. Odporucam po kopirovani dll-iek, ked uz mas WU, spustit to najprv len ako stand-alone, v samostatnom adresari z command-line. Mne to totiz tiez najprv nechodilo, cez command-line som to ale rozchodil. Finta v samostatnom adresari je taka, ze ked prekopirujes subory z jedneho slotu, niektore obsahuju len text s linkou do adresara projects... pre stand-alone mod tam miesto tychto textakov musis dat tie povodne subory z projects (toto je inak vseobecna finta nielen pre MW, ale pre hocijake projekty, ktore chces otestovat stand-alone; ja som to pouzival pri optimalizaciach, aby som overil funkcnost binarky pred vypustenim do ostreho projektu).
Napriklad subor astronomy_parameters.txt v slots obsahuje:

Kód: Vybrať všetko

<soft_link>../../projects/milkyway.cs.rpi.edu_milkyway/parameter_222F5_3s.txt</soft_link>
V tom pripade zoberies z projects/milkyway.cs.rpi.edu_milkyway/ subor /parameter_222F5_3s.txt a skopirujes si ho do testovacieho adresara ako astronomy_parameters.txt... atd. pre vsetky taketo subory.

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: MilkyWay@home

Príspevokod užívateľa Kiwi » St Sep 23, 2009 1:52 pm

Drivery mam:
9-8_vista64_win7_64_dd_ccc_wdm_enu.exe
9-9_vista64_win7_64_dd_ccc_wdm_enu.exe
este som skusal nejake stare, co boli na Asus stranke.

aticalcl.dll, aticaldd.dll aj aticalrt.dll som nakopiroval do ineho adresara, premenoval na amd*.dll
a nakopiroval spat do system32.
Ziadne atical*64.dll, vsak nikde nemam, ani v driveroch, ani v instalacnych suboroch driverov,
tak kde ich mam hladat ?
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: MilkyWay@home

Príspevokod užívateľa Honza » St Sep 23, 2009 1:59 pm

Kiwi napísal:Ziadne atical*64.dll, vsak nikde nemam, ani v driveroch, ani v instalacnych suboroch driverov, tak kde ich mam hladat ?

Kiwi, podivej se znovu tam, kde tvrdis, ze nejsou.
Tedy do instalacnich souboru driveru, budou tam zapakovane jako *.dl_, jak uz jsem psal.

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: MilkyWay@home

Príspevokod užívateľa Kiwi » St Sep 23, 2009 3:27 pm

No v jednom zip subore su, ale ten zip subor je velmi stary a zip sa mi neda spustit, lebo
vraj si ho musim kupit, na co 36 € nemam. Do tych novych instalacnych sa nedostanem,
lebo neviem cim sa mam do nich dostat. Nevedel som, ze po zakupeni WIN, musim predat
vsetku techniku, aby som mohol splatit zip, antivirak a kopec dalsich veci, co mam v Lin.

Dostal som tie 3 subory von: ati*64.dl_

Mam teraz tie *.dl_ subory len premenovat na amd*64.dll ? Potom uz bude vsetko ok,
ak to nakopirujem do system32 ?
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: MilkyWay@home

Príspevokod užívateľa Kiwi » St Sep 23, 2009 3:45 pm

Tak som to nakopiroval do System32, mam tam 6 dll, ktore zacinaju amd.
Stopol som klienta, spustil znova, zapol MW, nic, WUs su pripravene na spustenie a nic.
Stopol som MW a povolil Collatz. CPU WUs Collatz idu, ATI cakaju na spustenie, GPU
je zatazena na 0 % a ma 45 *C, inac ma 65 ak nieco pocita cez FAH.
Tak preco FAH ide a pani v Berkeley 6.10.6 domrvili ? Mam tam dat 6.10.3, 4, 5 ?
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: MilkyWay@home

Príspevokod užívateľa Honza » St Sep 23, 2009 3:59 pm

Ne, tak to opet neni. Chapu, ze jsi rozladen neuspechem, ale svalujes vinu na ty, kteri za to tentokrate nemohou (UCB).

Rozpakovat zip umi i blbe Win XP, za to nemusis nic platit navic.
Navic zip k rozbaleni .dl_ nepotrebujes, ale expand.

Expand je prikaz Windows na prikazove radce. Ve skutecnosti je to už příkaz DOSu z minuleho stoleti a je to zalezitost 20 let stara.

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: MilkyWay@home

Príspevokod užívateľa Kiwi » St Sep 23, 2009 5:26 pm

No este mi treba zdroj, z ktoreho to mam rozbalit a navod, ako spustim prikazovy riadok.
Vcera som cital message boards na Collatz a MW a vidim, ze to kazdemu funguje na nejaky
10-ty pokus, pricom ani sam nevie, preco to ide, a ked to ide, tak uz to nechaju tak, aby
po nejakom update na inu verzi Cat. ci BM, neprisli o moznost pocitat.
Problem je v tom, ze vsetky 6.10.x su zabugovane a ani client ani server part,
nie su dostatocne odladene. Tak bud si pockame na funkcnu 6.10.7, alebo budeme
laborovat den a noc, a aj tak to na podobnej configuracii niekomu pojde a niekomu nie.
A ze programovy kod je vraj deterministicky. ROFL :D :D :D
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: MilkyWay@home

Príspevokod užívateľa Kiwi » St Sep 23, 2009 7:17 pm

No vidim, ze WIN_7 je tam, kde bolo WIN pre WIN NT, cize zase je to v ....
Co nie je Open to nefunguje a este za to treba platit pol rocneho prijmu.
Dalsia svata pravda, ze co si clovek nenaprogramuje na mieru, to bude robit
inym kodom, ktory je 1000x vacsi, 100x dlhsie.
To sa neda napisat jeden script, ktory by urobil vsetko ? Kde sme, 5000 rokov pred Kristom ? :D
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: MilkyWay@home

Príspevokod užívateľa slavko.sk » St Sep 23, 2009 11:05 pm

Windows od verzie XP nepotrebuju nic na rozbalenie .zip - maju v sebe.
Antivirakov zadarmo je niekolko - na domace pouzitie, nie do firmy, skus Avast alebo Avira.
Subory .dl_ treba rozbalit expandom ako pisal Honza.
Pri .dll suboroch je dolezite poradie kde ich system hlada v case dynamickeho linkovania, ked sa spusta .exe - zacina tam kde je .exe, potom ide do c:\windows, potom c:\windows\system32 a potom po tych cestach ktore su v premenej prostredia PATH.
Takze ak mas zle .dll tam kde .exe tak ti nikdy nelinkne tie zo system32.
A v Lin je ovela vacsi dll hell aj ked tam sa to vola .so ci ako, ale uz som si s tym zazil svoje.
Kazdy system ma svoje muchy a ked ho poznas tak ho zvladnes.
Idem hladat papier z BGS-u uz konence ... kua.

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: MilkyWay@home

Príspevokod užívateľa Kiwi » Št Sep 24, 2009 12:41 am

Otvoril som zip s Win. Explorerom, preklikal som sa k potrebnym a*64-dl_, dal som Open with expand,
bliklo na desatinu sekundy okno a kde mi to rozbalilo ten subor ?
Kde sa tu dostanem ku command line ?
Obrázok
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: MilkyWay@home

Príspevokod užívateľa Kiwi » Št Sep 24, 2009 2:27 am

Teraz mi pre zmenu vsetky ATI WU z MW aj z Collatz skoncilli Chybou vypoctu.
Error code : exit code -1073741515 (0xc0000135) Akou chybou to teda skoncilo ?
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: MilkyWay@home

Príspevokod užívateľa Kiwi » Št Sep 24, 2009 2:45 am

Tak som vyskusal novu 6.10.7-ku. Ta zas robi to iste co predtym, cize vobec nestiahne
ziadne MW WU pre GPU. A sme tam, kde sme boli. :D
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: MilkyWay@home

Príspevokod užívateľa gabberattack » Št Sep 24, 2009 4:41 am

Skus tam dat Windows XP a Catalyst 8.11 - mne to slo okamzite na starej masine s Boinc klientom 6.3.nieco, masinu uz ale nemam, takze Ti neviem popisat presny postup. Wista a Windows7 je brutalny odpad ocackany grafickym pozlatkom, co len zerie systemove prostriedky. M$=Epic Fail
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!


Návrat na "Ostatné projekty"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní