Intel i7 tweak

Otázky a pomoc s problémami technického charakteru ako je nastavenie proxy serveru, problém s pripojením na internet a pod.

Moderátor: Moderátori

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Intel i7 tweak

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Ut Dec 13, 2011 3:10 am

Zakladám novú tému, mám nejaký rozpočet a mením Q9300 4-jadro za i7 2600K debila.
Plus Z68 chipset s Intel SSD cache v10.5 či ako sa to volá keďže mám Intel 510 SSD 120GB.
Že dobrá chladenie na toto robia nejakí japonci ... SCYTHE ... poznáte? 6e sa neoplatí voda bo dáš ten i7 na 5GHz jak víno?
Tak toto checm riešiť tieto dni a starý Q9300 mi bude furt rátať ...

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1270
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Vranov nad Toplou, SK, E.U. & Stratford, CT, U.S.A.
Kontaktovať užívateľa:

Re: Intel i7 tweak

Príspevokod užívateľa gabberattack » Ut Dec 13, 2011 6:33 am

Scythe som mal kedysi na starom Phenome - skvely tichy chladic, predpokladam, ze vynovena verzia bude este lepsia.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
Duro Kotulic Bunta
Príspevky: 1855
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 4:00 pm
Bydlisko: Stupava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Intel i7 tweak

Príspevokod užívateľa Duro Kotulic Bunta » St Dec 14, 2011 1:19 am

Scythe poznam - ich najvacsia opacha mi lezi odlozeny v skrini, bol vyborny, ale teraz je uz nevyuzivany, lebo som vymenil celu dosku za miniITX.
http://www.scythe-usa.com/product/cpu/0 ... etail.html

Kvalita velmi dobra, celkovo Scythe co som vtedy zhanal recenzie robia velmi kvalitne chladice, a mozem potvrdit ze aj ten Orochi je vyborny.
Predpokladam ze sa nehodi na to co potrebujes, ale mozem darovat, nepotrebujem ho :)
It is by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J.H. Poincaré, mathematician]
A man who knows how to be alone is never lonely. [Osho]

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Intel i7 tweak

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Ne Dec 18, 2011 1:07 pm

Okvej, zatiaľ takto ... kabeláž je dočasná, ešte tam potrebujem dať dva disky na mirror ale to až medzi sviatkami.
Veľkosť toho chladiča je impozantná ... ale urobí CPU na 65 stupňov pri E@H na všetkých jadrách krát 2 v tomto nastavení.
Komp mám v obývačke takže je obývačkovo tichý.
Prílohy
inside.jpg
overclock.png

Užívateľov profilový obrázok
Duro Kotulic Bunta
Príspevky: 1855
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 4:00 pm
Bydlisko: Stupava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Intel i7 tweak

Príspevokod užívateľa Duro Kotulic Bunta » Po Dec 19, 2011 9:02 am

Pekne Slavko.
K velkosti - miesta mas v skrini dost, a okrem toho ten chladic je stale mensi nez Scythe Orochi. :)
It is by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J.H. Poincaré, mathematician]
A man who knows how to be alone is never lonely. [Osho]

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Intel i7 tweak

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Po Dec 19, 2011 2:50 pm

Duro Kotulic Bunta napísal:Pekne Slavko.
K velkosti - miesta mas v skrini dost, a okrem toho ten chladic je stale mensi nez Scythe Orochi. :)

Ale toto ma ventilátor ktorý keď ide na svojich 500 otčkach vôbec nepočuť, teraz počujem len tie oranžové na bedni ale už mi jeden sem tam píska (6 rokov prevádzky 24/7 dá zabrať aj thermaltake) tak ich idem meniť.

Užívateľov profilový obrázok
Duro Kotulic Bunta
Príspevky: 1855
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 4:00 pm
Bydlisko: Stupava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Intel i7 tweak

Príspevokod užívateľa Duro Kotulic Bunta » Po Dec 19, 2011 3:19 pm

Nerozumiem celkom preco si pouzil spojku "ale" - ved aj Scythe Orochi ma ventilator (tusim tiez 500 otackovy). :) Teda ak ho tam clovek chce, do TDP 90W dokaze uchladit aj bez ventilatora.
Ja som tym chcel povedat, ze ak povazujes prilisnu velkost za negativum, tak negativom nie je.
It is by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J.H. Poincaré, mathematician]
A man who knows how to be alone is never lonely. [Osho]

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Intel i7 tweak

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Po Dec 19, 2011 11:42 pm

Duro Kotulic Bunta napísal:Nerozumiem celkom preco si pouzil spojku "ale" - ved aj Scythe Orochi ma ventilator (tusim tiez 500 otackovy). :) Teda ak ho tam clovek chce, do TDP 90W dokaze uchladit aj bez ventilatora.
Ja som tym chcel povedat, ze ak povazujes prilisnu velkost za negativum, tak negativom nie je.

Chcel som povedať to že ventilátor ktorý nepočuť = fanless ale lepšia účinnosť = 3.4GHz procák mi beží na 4.2GHz a ráta E@H 8xWU ... uvidím aký RAC sa vyšplhá. Chápeš, čo sa týka hlučnosti tak bez ventilátora = s ventilátorom ktorý nepočuť.

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Intel i7 tweak

Príspevokod užívateľa slavko.sk » St Jan 11, 2012 1:24 am

Nezabudol som ale tá mašina má stále rastúci RAC ... momentálne 17.074.
Intel(R) Core(TM) i7-2600K CPU @ 4.20GHz (orig. 3.40GHz) [Family 6 Model 42 Stepping 7] (8 processors)
NVIDIA GeForce 8800 GTS 512 (512MB) driver: 28562
Microsoft Windows 7 Enterprise x64 Edition, Service Pack 1, (06.01.7601.00)
počíta:
1 x Binary Radio Pulsar Search (Arecibo) v1.00 (BRP3cuda32)
8 x Gravitational Wave S6 GC search v1.01 (SSE2)
Žiadna optimalizácia okrem pretaktovania CPU (bez zmeny napájania na CPU ani RAM).
Všetko beží nonstop, súčastne sa na mašine normálne pracuje, syn hrá Counter Strike ja Skyrim. Žiadna degradácia výkonu.
[EDIT]Práve som povolil nejakú automatiku čo sa týka riadenia napätia na jadrách a dal som ho na 4.40GHz čo je presne o 1GHz nad jeho nominál.
Zatiaľ stabilne ale teplota už ide 72-73 na jadrách, je fakt že idem meniť ventilátory v skrinke lebo už majú svoje odkrútené tak snaď to zvládne aj v lete.[/EDIT]

Užívateľov profilový obrázok
marpes
Príspevky: 455
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:18 pm
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Intel i7 tweak

Príspevokod užívateľa marpes » St Máj 16, 2012 8:17 pm

Skusam takuto masinku:
CPU-z-2.png

CPU-z-3.png

GPU.png

I7- core temp.png

Cele nastavenie na uvedne parametre jednym klikom v utilite na optimalny vykon.
Snaive jadra robia v CPDN tolko ako vsetky moje ostatne stroje

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Intel i7 tweak

Príspevokod užívateľa slavko.sk » So Máj 19, 2012 1:30 am

To jak môj ... aké má chladenie CPU?
Lebo ja mám vyššiu teplotu ale zas mne hreje grafka, tebe asi nič neráta, či?
Prílohy
2600k.jpg
2600k.jpg (107.21 KiB) 2996 zobrazení

Užívateľov profilový obrázok
marpes
Príspevky: 455
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:18 pm
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Intel i7 tweak

Príspevokod užívateľa marpes » Po Máj 21, 2012 12:45 am

Chladic CPU "
CB127c6b Chladič na procesor ARCTIC Freezer 13 Pro Continuous Operation

grafika rata na striedacku po jednej jednotke GPU GRID a PrimeGrid, pretoze od ensteina by mohla ratat na nejaky prastary ovladac, ako vsetky grafiky starsie od 680 a 690, kedze enstein ma akysi problem s kompatibilitou prikazov pre novsie ovladace.

Vsetko je to v takejto skrini,
napájané zdrojom


Návrat na "Technické fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný