Pocitanie na GPU v CPU, ale nie na nVidia GPU

Otázky a pomoc s problémami technického charakteru ako je nastavenie proxy serveru, problém s pripojením na internet a pod.

Moderátor: Moderátori

Užívateľov profilový obrázok
Heady
Príspevky: 8
Dátum registrácie: So Feb 17, 2007 12:05 am
Bydlisko: BA, Nitra

Pocitanie na GPU v CPU, ale nie na nVidia GPU

Príspevokod užívateľa Heady » Po Apr 21, 2014 2:26 pm

Zdravim vospolok,

nejako sa neviem dopatrat na webe moznosti, ako si nastavit komp/BOINC/projekt tak, aby mi pocital na integrovaj GPU v CPU (intel HD graphics 3000), ale zaroven, aby nepocital na nVidia GPU. Dovod je ten, ze keby pocitam na nVidia GPU, tak by som dost kvalitne pocul ventilator, co nechem. Na procaku mam vsak kvalitny chladic, takze ten moze ficat stale na 100% aj s grafickou.

CPU: Intel Core i5 2500K (Sandy Bridge)
Doska s Intel Z68 chipsetom

Da sa vobec take nieco nastavit? Zoberiem hocijaky projekt.

Dakujem.

shafa
Príspevky: 391
Dátum registrácie: So Nov 08, 2008 2:11 am

Re: Pocitanie na GPU v CPU, ale nie na nVidia GPU

Príspevokod užívateľa shafa » Po Apr 21, 2014 3:45 pm

musis do cc_config.xml pridat oddil

<options>
<ignore_nvidia_dev>N</ignore_nvidia_dev>
</options>

kde "N" poradove cislo karet, pokud mas nvidii jen jednu, tak zerjme "0" (viz vypis v BoincMagoru, Zaznam udalosti = Ctrl+Shift+e)
Pak to chce restartnout sluzbu, anebo reset pc.

Vice viz:
https://boinc.berkeley.edu/wiki/Client_configuration
If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...

Užívateľov profilový obrázok
Heady
Príspevky: 8
Dátum registrácie: So Feb 17, 2007 12:05 am
Bydlisko: BA, Nitra

Re: Pocitanie na GPU v CPU, ale nie na nVidia GPU

Príspevokod užívateľa Heady » Po Apr 21, 2014 6:13 pm

shafa napísal:musis do cc_config.xml pridat oddil

<options>
<ignore_nvidia_dev>N</ignore_nvidia_dev>
</options>

kde "N" poradove cislo karet, pokud mas nvidii jen jednu, tak zerjme "0" (viz vypis v BoincMagoru, Zaznam udalosti = Ctrl+Shift+e)
Pak to chce restartnout sluzbu, anebo reset pc.

Vice viz:
https://boinc.berkeley.edu/wiki/Client_configuration


Super! Som sa s tym pohral, no podla logu nemam ziadnu pouzitelnu GPU. Preco?
Prílohy
boinc.png
Boinc log file

shafa
Príspevky: 391
Dátum registrácie: So Nov 08, 2008 2:11 am

Re: Pocitanie na GPU v CPU, ale nie na nVidia GPU

Príspevokod užívateľa shafa » Po Apr 21, 2014 10:22 pm

No, s GPU v Intelech si budu hrat asi az pristi mesic, takze nevim presne, ale dle vypisu ti to na Intelu detekuje OpenCL, cemuz rozumim tak, ze to graficke jadro vidi.
Snad se nepletu.
Ted jde zrejme o to vygooglit ktere projekty tuto integrovanou grafiku podporuji a jakou verzi OpenCL vyzaduji.
If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1270
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Vranov nad Toplou, SK, E.U. & Stratford, CT, U.S.A.
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pocitanie na GPU v CPU, ale nie na nVidia GPU

Príspevokod užívateľa gabberattack » Ut Apr 22, 2014 4:56 am

Only Ivy Bridge CPUs with the HD Graphics 2500 and 4000 are capable of running OpenCL, the earlier Sandy Bridge with HD Graphics 2000 and 3000 are not capable.

Sandy Bridge GPUs don't have OpenCL support, so the only thing that you can then do with that GPU is attach a monitor to it.

Dufam, ze rozumies bez prekladu.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1190
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 3:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: Pocitanie na GPU v CPU, ale nie na nVidia GPU

Príspevokod užívateľa Palo M. » Ut Apr 22, 2014 8:51 am

Len ten vypis z logu prave OpenCL na Inteli uvadza. Aj ked netusim, ci to je priamo na grafickom jadre, alebo OpenCL nejako emuluje CPU jadro/jadra.

V kazdom pripade, "Intel GPU" sa vyskytuje v projektovych nastaveniach Einstein@Home, podobne aj SETI@Home (takze sa tam da pohodlne naklikat "Intel GPU ano, Nvidia GPU nie, ATI GPU nie" aj bez editovania cc_config.xml).
Ani na SAH ani na EAH nie je nic take, ako "CPU OpenCL", tak neviem, ci by sa BOINC-client obtazoval s hlasenim OpenCL na Intel-i, ktory by vobec nemal ako pouzit. Takze snad by sa to malo dat spojazdnit a potom skontrolovat, ci je zatazene aj GPU jadro, alebo len CPU.
Obrázok
---
Obrázok
"Ostatně, kdybych si měl vybrat pořadí Mac OS X, Windows, Linux, tak to bude: Linux, Mac OS X, sebevražda, Windows." (úryvok z internetovej diskusie)

Užívateľov profilový obrázok
Heady
Príspevky: 8
Dátum registrácie: So Feb 17, 2007 12:05 am
Bydlisko: BA, Nitra

Re: Pocitanie na GPU v CPU, ale nie na nVidia GPU

Príspevokod užívateľa Heady » Št Apr 24, 2014 9:30 pm

Fňuk :cry:

gabberattack napísal:Only Ivy Bridge CPUs with the HD Graphics 2500 and 4000 are capable of running OpenCL, the earlier Sandy Bridge with HD Graphics 2000 and 3000 are not capable.

Sandy Bridge GPUs don't have OpenCL support, so the only thing that you can then do with that GPU is attach a monitor to it.

Dufam, ze rozumies bez prekladu.


Návrat na "Technické fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní