Phenom bug

Otázky a pomoc s problémami technického charakteru ako je nastavenie proxy serveru, problém s pripojením na internet a pod.

Moderátor: Moderátori

Užívateľov profilový obrázok
lewis
Príspevky: 41
Dátum registrácie: Po Máj 07, 2007 4:26 pm

Phenom bug

Príspevokod užívateľa lewis » So Dec 22, 2007 2:19 am

Ahojte, necital niekto niekde na boinc forach skusenosti s novymi Phenomami??? Cena ix je velmi zaujimava ale akosi som sa nikde na svete dedocital ako ta xyba dolieha na distribuovane vypocty. Vsade pisu ze moze nastat vytuhnutie systemu pri zatazeni vsetkych jadier naplno, co si myslim ze u nas je to skoro 100% casu. :D Viem ze sa to da opatchovat, ale za cenu straty vykonu v rozpeti 10-19% zavisi od aplikacie. Idem hladat zaujimavosti dalej, ale ak bz ste ma niekto predbehli kludne sa podelte. :wink:

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Phenom bug

Príspevokod užívateľa Kiwi » So Dec 22, 2007 5:08 pm

skus TU
alebo TU
alebo TU
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: Phenom bug

Príspevokod užívateľa Honza » So Dec 22, 2007 7:36 pm

Nasel jsem kuprikladu toto:

Ok everyone,

It's done! I've installed the chip in my existing Nvidia 570 board (with bios update to AM2+ processors).

Rig:

4GB Patriot DDR2-800 Ram (4X1)
400GB WD Hard Drive (SATA2)
DVD Reader [SATA2]
DVD +/- Writer [SATA2}
ATI 1950 Pro 256MB Video Card (PCI-E]

Initial Comparison - AMD X2 6000+ vs. AMD Phenom 9500:

Boinc benchmark:

X2 [Stock @ 3.0 Ghz]:

15-Dec-2007 20:23:14 [---] Benchmark results:
15-Dec-2007 20:23:14 [---] Number of CPUs: 2
15-Dec-2007 20:23:14 [---] 3083 floating point MIPS (Whetstone) per CPU
15-Dec-2007 20:23:14 [---] 5552 integer MIPS (Dhrystone) per CPU

Phenom [Stock @ 2.21 Ghz]:

19-Dec-2007 18:15:28 [---] Number of CPUs: 4
19-Dec-2007 18:15:28 [---] 2250 floating point MIPS (Whetstone) per CPU
19-Dec-2007 18:15:28 [---] 5314 integer MIPS (Dhrystone) per CPU

Of course, since the X2 was clocked faster, it shows a better benchmark. WU's are showing between 4.5 and 5 hours with the phenom, about 3.5 - 4.5 hours with the X2 depending on the project.

Since I don't have the newer R700 chipset, I'm unable to use any of the functions of AMD overdrive.

This is what I have so far. Let me know, short of overclocking manually, what you'd like to know. [I guess I'm a chicken...never really went beyond stock on anything, as, I had to fix stuff when other people cook hundreds of dollars of hardware for a 15% increase :()

Keep 'em crunchin

ayoustic

PS The phenom may not be the most impressive cpu out there right now, but, I'm crunching two more WU's at a time than I was before, and, I can move my X2 6000 to another cruncher!

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: Phenom bug

Príspevokod užívateľa Honza » So Dec 22, 2007 7:40 pm

Nebo:

http://www.cosmologyathome.org//show_host_detail.php?hostid=9752

Doesn't look like it's going to over-clock worth a darn, but that is a project for another day. I would suggest that anyone interested in one of these should wait for the 9700 to come out.

Edit: Dec 4.
The upside is that it looks like everything is validating on this machine (I was worried about the 128 bit wide FP unit producing different results than the standard 64 bit wide unit most CPU's use).
Performance looks just slightly better than a pair of 4200+ X2's hooked together (what I would expect @ 2.2 GHz).
Al- has your's shown up yet?

Užívateľov profilový obrázok
MeX
Site Admin
Príspevky: 479
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 3:13 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Phenom bug

Príspevokod užívateľa MeX » Ne Dec 23, 2007 6:51 pm

Nemyslim si, ze by BOINC benchmark mal nejake relevatne porovatelne vysledky. Napr. tento stroj (1) ma pomerne vysoky benchmark na to, co to je ale pritom RAC ma len jemne nad 100. Na porovnanie, tento stroj (2) je viac-menej porovnatelny ale nebezi 24/7 ale skor 12/5 a ma lepsi RAC. Pritom benchmark je na porovnanie 1997/3803 (1) k 1287/2369 (2). Ale mozno je to len tym, ze jeden stroj je FreeBSD a druhy Windows XP. Kadopadne by som cakal, ze benchmark bude viac vyrovnany aj ked sa jedna o uplne ine OS.

No a este k tym quad-core CPU: ja osobne zatial co som pozeral tak verim viac Phenomom ako Intelovym quad-corom na zaklade lepsej vnutornej architektury. Prakticke testy som ale zatial nerobil. Druha vec je cena/vykon, co sa casom ale upravi.

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Phenom bug

Príspevokod užívateľa Kiwi » Ne Dec 23, 2007 8:22 pm

Pretaktovany C2Q Ti da RAC v QMC tesne pod 8000. Da tolko Phenom ? Ak hej a bude lacnejsi, bude sa dat
tak preatktovat, tak ho hned beriem.
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
lewis
Príspevky: 41
Dátum registrácie: Po Máj 07, 2007 4:26 pm

Re: Phenom bug

Príspevokod užívateľa lewis » Po Dec 24, 2007 8:45 pm

Vďaka za príspevky pobehal som si to + som este porovnaval v einsteinovi vysledky mojho q6600 z phenomom 9500. Ak vás zaujima moj subjektivny nazor tak citajte dalej :D
Bezim na win XP SP2 tak isto aj ten phenom. moje wu su priemerne o 4 hodiny skor preratane ako na ph9500 /Samozrejme je otazkou co mu vsetko este bezi na pozadi...u mna na einstenovskom c2q len Avast./

Phenom:
http://einstein.phys.uwm.edu/show_host_detail.php?hostid=1059691

Najrychlejsie preratanu WU ma zaokruhlene 45000 sec.
Najdlsiu ma o5 zaokruhlene 60000 sec.
Najcastejsie sa tam objavuje hodnota priblizne 50000sec.

Jednotky su zvalidovane ani jedna nema error computing a tak mozem usudzovat ze phenom na DC mozno pouzit bez nervov...ze by sa zasekaval alebo mrzol teda aspon z precitanych prispevkov mi nevyslo.
/Mam na mysli ix oficialny bug./ :mrgreen:
Neberiem ohlad na tie dve prve 2 WU lebo tie asi neprezili upgrade...ked som si ten comp prevetraval na boincstats...


No co sa tyka porovnanie s Q6600 nie je to akoby som to napisal...TERNO?? :wink:

Moja c2q je nepretaktovana:
http://einstein.phys.uwm.edu/show_host_detail.php?hostid=798194

Najrychlejsie preratanu WU ma zaokruhlene 34000 sec.
Najdlsiu ma o5 zaokruhlene 40000 sec.
Najcastejsie sa tam objavuje hodnota priblizne 37000sec.
Mno ale co sa tyka efektivity ak sa niekomu xce ratat tak do toho...Phenom TDP 95W, cena na nete som nasiel za do 6000Sk s DPH horsie je to este s maticnymi doskami vyber je obmedzeny...a su este drahe.
/Mam na mysli chipset 790/
q6600 TDP 105 W cena u toho isteho predajcu cca 7700Sk s DPH...maticnych disiek fura....rozne verzie
Ekonomicky je to mozno vyrovnane...ale cas nam plnie a q6600 je rychlejsia....a tak zatial sa priklanam na jej stranu...

Casom sa mozno vaha preklopi na stranu AMD ktovie....

Inak nasiel som phenoma co v SETI zabija i q6600 len teda neviem ci nie je pretaktovany....to v dalsom topicu. :mrgreen:

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Phenom bug

Príspevokod užívateľa Kiwi » Po Dec 24, 2007 9:16 pm

Lenze C2Q sa da pretaktovat na 2.9, 3 ale aj na 3.8 GHz, zalezi od chladenia a CPU.
porzi procesory Intel doteraz na trhu:

http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... ic&t=29971

a tie co pridu:

http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... 8&start=30
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: Phenom bug

Príspevokod užívateľa Honza » Po Dec 24, 2007 9:57 pm

Tak na CPDN pry jede Phenom 2,6 zhruba tak, jako Q6600 kolem 3GHz - plati pro CM a HadAM.

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Phenom bug

Príspevokod užívateľa Kiwi » Po Dec 24, 2007 10:02 pm

Lenze pridu teraz nove Penryny, ktore budu mat 12 MB cache a budu hriat podstatne menej,
lebo maju 45 nm, proces, tak nebude treba ani vykonneho vodnika na 3.5 alebo
z lepsim to pojde pod 4.0 Ghz.
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
lewis
Príspevky: 41
Dátum registrácie: Po Máj 07, 2007 4:26 pm

Re: Phenom bug

Príspevokod užívateľa lewis » Po Dec 24, 2007 11:13 pm

OK pokracujem v subjektivnom porovnavani Q6600 vs Phenom 9500:

Slubeny Phenom ktory zabije Q6600 sa nekona pretoze medzi tou spustou riadkov s WU som sa smykol o jeden riadok ..... a tak Q6600 aj v seti naklada Ph9500.

Tu je jeden Opteron na Barcelone v slusnej konfiguracii no nema opt. Seti a tak WU trva hrooozne dlho... a ani bench.nie nic moc...ale 16 CPU to by som si nexal pacit. =P~

http://setiathome.berkeley.edu/show_host_detail.php?hostid=3897998

No ale to porovnanie:
Moja Q6600 core 5.10.21 + opt. 2.4Bfor intel
Ph9500 core 5.10.28 + opt. 2.4B for AMD

Moja Q6600 ta ista co je zapojena hlavne v einsteine:
http://setiathome.berkeley.edu/show_host_detail.php?hostid=2990591

Yatetsuho ne/zabijak Ph9500 z japonskeho Team 2ch:
http://setiathome.berkeley.edu/show_host_detail.php?hostid=2021720

porovnavana WU, samozrejme priblizna:
Q6600
http://setiathome.berkeley.edu/result.php?resultid=684955911
Ph9500
http://setiathome.berkeley.edu/result.php?resultid=684666340

Casovy rozdiel medzi dokoncenim WU z rovnakej davky na rovnakom OS s optimalizaciou cini priblizne 38 minut.....ak by sme to preniesli na kazdu prepocitanu WU dopracovali by sme sa k slusnej strate..
Mno po dlhom preklikavni sa WU resultami a kopcami hostov som sa dopracoval k svojmu nazoru ze Phenom bug sa DC vypoctov dramaticky nedotyka, ak vobec. Ale do farmy zapojit cielene Phenoma asi nie je najrozumnejsie v tomto case ked mu Q6600 jasne dava na frak.Nehovoriac o panoch z oddelenia OC /overclokingu/ co dokazu este dajake tie minutky usetrit. Takze ak doskrabem dalsie peniazky tak pojdu na Q6600. Ale AMD drzim palce nex Intelu dyxa na krk, abz sa vykon a ceny stale hybali v nas prospech. [-o<

Užívateľov profilový obrázok
lewis
Príspevky: 41
Dátum registrácie: Po Máj 07, 2007 4:26 pm

Re: Phenom bug

Príspevokod užívateľa lewis » Po Dec 24, 2007 11:36 pm

Xalosi na pociatku tohto thredu som sa xcel zamyslat nad pouzitim Phenomu v DC. Pretoze spravy z webu sa sirili stylom chyba sa prejavi len obcas ak zatazite vsetky jadra na 100%, /co je u mna skoro 365/7/24 v roku ako aj u mnohyx z Vas :D / a to standardny uzivatel docieli vynimocne...../tolko z webu/ A tak ked som zbadal,/Ja nestandardny uzivatel :!: / ze Phenom je uz na SVK v obchodox pre mna so zaujimavou cenou, =D> tak som sa on zacal zaujimat ako o alternativu k Q6600. A tak som sem hodil tento thread nex sa podelime o infoski o Phenome. Ak by som nepocital dc tak cenovo by u mna Ph vyhral.Mno ale kedze ma zaujima kazdy flop navyse spolu s W el. energie ..... :^o tak si viete domysliet. :D Vdaka za doterajsie prispevky xalani... =D>

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Phenom bug

Príspevokod užívateľa Kiwi » Ut Dec 25, 2007 4:36 pm

Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
lewis
Príspevky: 41
Dátum registrácie: Po Máj 07, 2007 4:26 pm

Re: Phenom bug

Príspevokod užívateľa lewis » Ut Dec 25, 2007 6:06 pm

Pekne porovnanie...Uz sa etsim na Penryna ...a dufam ze ceny prilis nevyskocia. 8-[

Užívateľov profilový obrázok
lewis
Príspevky: 41
Dátum registrácie: Po Máj 07, 2007 4:26 pm

Re: Phenom bug

Príspevokod užívateľa lewis » Št Dec 27, 2007 6:40 pm

Mala zaujimavost..... :wink:
Tolko krat sa tu pise Q6600 ze ked som dal hladat "Q6600 overclock" v googli a iba Slovensko, tak tento tread vyhadzuje ako 9.ponuku...... :D


Návrat na "Technické fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný