Phenom bug

Otázky a pomoc s problémami technického charakteru ako je nastavenie proxy serveru, problém s pripojením na internet a pod.

Moderátor: Moderátori

Užívateľov profilový obrázok
MeX
Site Admin
Príspevky: 479
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 3:13 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Phenom bug

Príspevokod užívateľa MeX » Št Dec 27, 2007 6:47 pm

Cim lepsi pagerank, tym lepsie umiestnenie a tym viac ludi sa snad o BOINC dozvie, takze fajn :)

Q6600 overclock :)

Užívateľov profilový obrázok
MeX
Site Admin
Príspevky: 479
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 3:13 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Phenom bug

Príspevokod užívateľa MeX » Št Dec 27, 2007 6:50 pm

A este uz ked sme pri tych procesoroch, robil niekto nejaky prehlad, ktory procesor, ktory sa da realne kupit je najlepsi co sa tyka pomeru cena/vykon? S ohladom na spotrebu pri 100% zatazeni, prip. aj bez zataze.

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: Phenom bug

Príspevokod užívateľa Honza » Št Dec 27, 2007 7:14 pm

Pred rokem az 1,5 rokem byla nejlepsi volba Core 2 Duo, noveji pak Q6600. Ted muze byt situace trochu "slozitejsi" ale pro BOINC obecne plati, ze cim vic jader, tim lepe.

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Phenom bug

Príspevokod užívateľa Kiwi » Št Dec 27, 2007 7:37 pm

A co je to 100 % zatazenie ? WCG, QMC, Riesel zeru na tom istom procaku, pri tom istom chladeni,
rozne, takze aj fany idu rozne a teda nelinearne na vykone CPU, ktoreho strata linearne zavisi
na CPU clock, a kvadraticky na Vcore. Pri vodnom chladeni + teplota vody, prietok pumpy, vytlak pumpy,
viskozita chladiacej kvapaliny, pH, vodivost kvapaliny, za--nost bakteriami, elektrolyza medzi komponentmi
chladenia, atd. Optimalizaci na dany CPU, jeho cache, latencia pamati, frekvencia pamati, OC pamati,
napatie FSB, MCH, PCIE, chladenie NB, SB, chladenie napatovych regulatorov, Peltier aspon 150 W,
fazove chladenie, teplota v izbe, prasnost, pretok vzduchu v case CMF x 1.69 = m3 per hour,
disky, raid, mechaniky, ucinnost zdroja v nelinearnej zavislosti od vykonu PC ,,, ??? :shock:
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
MeX
Site Admin
Príspevky: 479
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 3:13 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Phenom bug

Príspevokod užívateľa MeX » Št Dec 27, 2007 7:55 pm

100% zatazenie CPU = unix load 1.00 1.00 1.00 resp. 1.00 x Z, pricom Z je pocet CPU/jadier. Rovnako vo Windows 100% zatazenie CPU = CPU Usage 100% napr. v Task Manager-i. Ostatne komponenty vratane chladenia, pamati atd. mozeme pre jednoduchost uplne vynechat, resp. porovnanie by malo vzist z rovnakych podmienok = idealne rovnaky (BOX?) chladic a nepretaktovany (panensky :)) stav CPU, rovnaky pocet diskov, platformovo rovnaka MB, atd. - aj ked to pre samotne porovnanie to nie je podstatne. Spotrebou som mal na mysli cisto spotrebu CPU bez nicoho dalsieho. Co sa tyka projektu, je to vlastne rovnako jedno, ale aby bol pri teste rovnaky, resp. to plati pre akykolvek benchmark.

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Phenom bug

Príspevokod užívateľa Kiwi » Št Dec 27, 2007 8:16 pm

Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
lewis
Príspevky: 41
Dátum registrácie: Po Máj 07, 2007 4:26 pm

Re: Phenom bug

Príspevokod užívateľa lewis » Pi Dec 28, 2007 5:08 am

Xlapci /Kiwi,Mex/ LOOL hlavne ze si rozumiete :D :D :D :D
2. a 3. post dozadu.

Užívateľov profilový obrázok
lewis
Príspevky: 41
Dátum registrácie: Po Máj 07, 2007 4:26 pm

Re: Phenom bug

Príspevokod užívateľa lewis » Pi Dec 28, 2007 5:12 am

Vlastne som len xcel dodat ze vysiel do predaja Phenom Black edition cize s odomknutym nasobicom.....mno tak neviem ci nepojdem ho pozriet ....stat by mal do 7000 s dph... infoska na http://www.cdr.cz

Užívateľov profilový obrázok
Zerkof12
Príspevky: 182
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:51 am
Bydlisko: Senec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Phenom bug

Príspevokod užívateľa Zerkof12 » Ut Apr 01, 2008 10:39 pm

Myslim, ze som ten Phenom BE videl pretaktovany na cca 3.OG co sa mi nezda nejak ohromujuco vela...
A este som niekde cital, ze ten znamy Phenom bug "pochadza" este z cias AMD K6-2, takze to nebude az take horuce si myslim...
Tri veci si neviem zapamatat: mena, cisla a to tretie uz neviem co...

Užívateľov profilový obrázok
MeX
Site Admin
Príspevky: 479
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 3:13 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Phenom bug

Príspevokod užívateľa MeX » Ut Apr 01, 2008 10:51 pm

Zerkof12 napísal:Myslim, ze som ten Phenom BE videl pretaktovany na cca 3.OG co sa mi nezda nejak ohromujuco vela...
A este som niekde cital, ze ten znamy Phenom bug "pochadza" este z cias AMD K6-2, takze to nebude az take horuce si myslim...

Ja som akurat tusim dnes prvykrat videl nejaku novinku, ze Phenom niekto dokazal pretaktovat na 3GHz. Neviem dalsie podrobnosti ale dovolim si povedat, ze to ale bolo za takych podmienok, ktore su v reale financne a prakticky nerealizovatelne alebo nezmyselne.

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: Phenom bug

Príspevokod užívateľa gabberattack » Pi Jún 13, 2008 6:29 am

Vcera myslim boli uvolnene Phenomy uz s opravenou chybou - verzia s koncovkou 50 namiesto 00. Akonahle budu dostupne v mojom obchode, tak hned objednam a poskladam nejaku masinu - dam vediet ako bezi.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: Phenom bug

Príspevokod užívateľa gabberattack » Pi Jún 13, 2008 6:34 am

Takze 9850 sa uspesne zapojila do boja s malariou. Zatial som nejake bugy nespozoroval az na jeden prave pred chvilkou. Ked som sa pozrel par minut dozadu na status masiny, tak vykazovala neaktivitu. Boinc sa javil ako "uninterruptable process" a vsetky styri malarie boli "zombie process". Moze to mat suvislost s procesorom? Masina bezala 24/7 asi 3 dni. Link na nu je tu.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Phenom bug

Príspevokod užívateľa Kiwi » Pi Jún 13, 2008 9:53 am

Ja by som masinu otestoval na PrimeGrid, ale tych najstress ulohach, tam su asi 3 typy WU.
Ak zvladne tie ulohy, tak potom by to malo byt za tych istych tep. podmienok ok.
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi


Návrat na "Technické fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní