Aky procak do masiny domov?

Otázky a pomoc s problémami technického charakteru ako je nastavenie proxy serveru, problém s pripojením na internet a pod.

Moderátor: Moderátori

Užívateľov profilový obrázok
Duro Kotulic Bunta
Príspevky: 1862
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 4:00 pm
Bydlisko: Stupava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa Duro Kotulic Bunta » St Apr 16, 2008 12:18 pm

slavko.sk napísal:Uz to mam v krabiciach u zeny v robote. Vecer to poskladam, drzte palce.


Drzime - a nech je potom "hrb" s krivke statistik co najvyraznejsi :-) :-)
It is by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J.H. Poincaré, mathematician]
A man who knows how to be alone is never lonely. [Osho]

Užívateľov profilový obrázok
Hefto99
Príspevky: 750
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 12:59 am
Bydlisko: Zürich, Schweiz

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa Hefto99 » St Apr 16, 2008 12:57 pm

Duro Kotulic Bunta napísal:Drzime - a nech je potom "hrb" s krivke statistik co najvyraznejsi :-) :-)


Aky hrb, co za hrb? Nech je stupajuca krivka :D A v ranku nech je klesajuca :D
Keď nevieš kde si, nemôžeš zablúdiť.
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa slavko.sk » St Apr 16, 2008 1:05 pm

Hefto99 napísal:
Duro Kotulic Bunta napísal:Drzime - a nech je potom "hrb" s krivke statistik co najvyraznejsi :-) :-)


Aky hrb, co za hrb? Nech je stupajuca krivka :D A v ranku nech je klesajuca :D


Juraj myslel nárast. ;)

Užívateľov profilový obrázok
Hefto99
Príspevky: 750
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 12:59 am
Bydlisko: Zürich, Schweiz

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa Hefto99 » St Apr 16, 2008 1:14 pm

slavko.sk napísal:
Hefto99 napísal:
Duro Kotulic Bunta napísal:Drzime - a nech je potom "hrb" s krivke statistik co najvyraznejsi :-) :-)


Aky hrb, co za hrb? Nech je stupajuca krivka :D A v ranku nech je klesajuca :D


Juraj myslel nárast. ;)



No hej, ale hrb stupa a potom klesa neeee? :wink:
Keď nevieš kde si, nemôžeš zablúdiť.
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa slavko.sk » St Apr 16, 2008 2:08 pm

To ano. Ale ked tak sledujem ako Cosmology nedava WU tak neviem neviem ci tie 4 jadra budu mat co robit.
Inak som nenasiel ziadnu Q9300 v statistikach v ziadnom projekte, tusite niekto preco? Zeby ju BOINC manager nevedel reportovat? Snad to dneska vecer zistim.

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa Kiwi » St Apr 16, 2008 2:23 pm

Ja som nasiel Q9450:
http://qah.uni-muenster.de/show_host_de ... stid=34473
videl som aj nejake Q9650-ky,
ale Q9300 asi nenajdem, lebo tie nie su vhodne na OC,
tak OCkeri beru bud Q9450 alebo Xeony v patici LGA775,
lebo tie su to iste co Q9xxx, ale su z lepsieho wafera,
tak sa daju lepsie pretaktovat, pri nizsom napati,
ergo potom netreba take drahe chladenie a aj menej zeru.
Este som nasiel nejake benchmarky:
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh ... i=3272&p=5
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa slavko.sk » St Apr 16, 2008 9:48 pm

A je to tu!
GenuineIntel Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz [x86 Family 6 Model 23 Stepping 7]
Cosmology zas nedava WU tak ho kus potestujem na malarii.

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa Kiwi » Pi Apr 18, 2008 12:30 am

Tu som narazil na jeden benchmark, snad to pomoze inym pri rozhodovani:

http://www.legitreviews.com/article/690/13/
este jeden:

http://www.computerbase.de/artikel/hard ... o_e7200/4/
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
lewis
Príspevky: 41
Dátum registrácie: Po Máj 07, 2007 4:26 pm

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa lewis » St Júl 16, 2008 6:10 pm

Ahojte ja by som sa xcel spytat tych ktory maju skusenosti so servermi, ci sa daju pretaktovavat serv. zakl.dosky od Intelu s chipsetom 5000V, pripadne od inych vyrobcov s 5000vym chipsetom.
Moje umysli sa momentalne uberaju smerom k 2xLGA771 ser.doskam pre Xeony a xcel by som tam supnut 2x Xeon quad L5420 2,5GHz TDP 50 W a ked guglim je tam mnoho balastu a hlavne tlacove spravy...ale dajake recenzie na tieto strojceky nie su prilis zastupene.... :? Mam este taky luharsky napad, postavit to na Win XP profesional 32bit, lebo xcel by som doma tym nahradit moj bezny komp. Funkcne by tam nemal byt problem myslim, ze? #-o A hry by mali faxat nadalej a aj PCI express tam je tak moja GF 8600 GT by nemala mat problem. Teda myslim. Kto bude mat dajaky postreh k tomuto nie standardnemu napadu sem s nim. Inak ma zaujima form factor tych dosiek ATX to asi vsetci vieme co je....E-ATX som sa dovtipil ze je vacsia doska do big toweru. Ale u Asus dosiek sa stretavam s oznacenim SSI CEB 1.1 Compliant , 12” x 10.5" co nie je ovela vacsie od ATX, viete o co ide? Naprace sa to do midi toweru, ktory zozere ATX dosku :?:

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa Kiwi » St Júl 16, 2008 7:35 pm

Zober cólštok a meraj. :) Neviem ci na nasich forach nieco najdes, skus hladat
na zahranicnych overklokerskych forach.
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1277
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa gabberattack » St Júl 16, 2008 11:53 pm

lewis napísal:Ahojte ja by som sa xcel spytat tych ktory maju skusenosti so servermi, ci sa daju pretaktovavat serv. zakl.dosky od Intelu s chipsetom 5000V, pripadne od inych vyrobcov s 5000vym chipsetom.
Moje umysli sa momentalne uberaju smerom k 2xLGA771 ser.doskam pre Xeony a xcel by som tam supnut 2x Xeon quad L5420 2,5GHz TDP 50 W a ked guglim je tam mnoho balastu a hlavne tlacove spravy...ale dajake recenzie na tieto strojceky nie su prilis zastupene.... :? Mam este taky luharsky napad, postavit to na Win XP profesional 32bit, lebo xcel by som doma tym nahradit moj bezny komp. Funkcne by tam nemal byt problem myslim, ze? #-o A hry by mali faxat nadalej a aj PCI express tam je tak moja GF 8600 GT by nemala mat problem. Teda myslim. Kto bude mat dajaky postreh k tomuto nie standardnemu napadu sem s nim. Inak ma zaujima form factor tych dosiek ATX to asi vsetci vieme co je....E-ATX som sa dovtipil ze je vacsia doska do big toweru. Ale u Asus dosiek sa stretavam s oznacenim SSI CEB 1.1 Compliant , 12” x 10.5" co nie je ovela vacsie od ATX, viete o co ide? Naprace sa to do midi toweru, ktory zozere ATX dosku :?:


WinXP myslim nezvlada viac ako 1 fyzicke CPU a navyse na dual Xeon by to bol masaker. Ked uz tak tam daj Windows server alebo osekane Visty ak nechces Linux. Prave vcera som dal dokopy dual opteron masinu - E-ATX je 30x33 cm doska. Da sa suchnut do Atx skrine ak vyrezes kus plechu z casti pre DVD mechaniky. Inak pre server musis mat registrovane ECC pamete, ktore su podstatne drahsie, tak len aby si tam neobjednal klasicke. Daj link na komponenty co chces kupit.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa Kiwi » Št Júl 17, 2008 12:38 am

http://folding.extremeoverclocking.com/ na tom linku mas masinu na 5100, s dvoma L5420,
a 2 x 4 GiB RAM, nie vsak FB-DIMM
While the Intel 5400 chipset is their top of the line, the 5100 chipset is for the more "energy efficient" crowd, as it doesn't use FB-DIMMs, just regular ECC Registered DDR2 RAM. So I chose the Supermicro X7DCL-I motherboard (that uses the 5100 chipset) as the base of the system.

Next up were the CPUs... Again, looking at the single socket quad cores pretty much the baseline was a 95W TDP. Intel just released some "Low Voltage" Harpertown chips that have only a 50W TDP! So I was able to find a pair of L5420 (2.5GHz) quads at an extremely reasonable price. The 2.5GHz seemed to be the butter zone for price / performance for even the regular E (80W) models.

To cool the CPUs, I'm going with some nice big Thermalright heatinks w/120mm low-RPM fans. Yeah, that's right, I said Thermalright. For those familliar with their products, you know that their latest designs use a pretty universal heatsink, and you simply use the proper retension clip to hold it in place. Fortunatly they make a LGA-771 clip, and even have a complete model (heatsink, socket clip, and fan clip combo) just for people with dual 771 setups.

For RAM I'm going with 2 x 4GB sticks of Crucial. It was a little premium over 4 x 2GB, but the higher density should equate to some power savings (especially not being FB-DIMM) and also for more expansion should it be necessary in the future.

For a power supply I chose the Corsair 750TX. Since there are no high-end video cards in this sytem, using a PSU with split rails designed for multi GPU setups would be kind of pointless. The 750TX is a massive single 12V rail, and under my expected power usage the fan should never have to rev up so it will stay nice and silent. I could of gone with a slightly smaller size, but not being 100% sure where the power consumption will end up at I didn't want to undersize it to where the PSU fan would start to get noisy. Also there was a nice $40 Mail In Rebate @ NewEgg (Expires Today!).
http://www.tyan.com/product_board_list. ... etid=99999
Ako je to so serverovymi Intel doskami a OC neviem, ale s OC na doskach pre LGA775 je to biedne.
http://www.6com.net/hardware/components/?section=4
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1190
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 3:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa Palo M. » Št Júl 17, 2008 4:09 am

1. 2xQuad je 8 jadier... na to bude 2 GB RAM malo, takze obycajne XP tam nedavaj. To si jednoznacne ziada 64-bitovy serverovy OS. A ako to bude spolupracovat s beznou grafikou, to fakt neviem.
2. Pretaktovanie sa v biznis sfere spravidla nerobi. Neviem, ci BIOS vobec bude mat najake taktovacie polozky.
3. Tiez som rozmyslal nad dvojprocakovou doskou, ale nakoniec som do toho nesiel, pretoze:
a) velke vstupne naklady (serverove procaky tu nefrcia v takom objeme, preto je cena neumerne vyssia, takisto tie registrove ECC pamate)
b) potencialne nebezpecenstvo zlyhania (ked mi teraz prdne obycajna doska, tak pomerne lahko, rychlo a lacno zozeniem nejaku nahradu... ale co ked prdne serverova?)
c) zabrane miesto - v mojich podmienkach uz kupujem len uATX, pretoze vobec neexistuju kisne, ktore by som napchal do mojich priestorov a islo by do nich cokolvek vacsie ako uATX (a aj tie uATX su dost bieda).
4. SSI CEB je format urceny pre servery (do racku). Udajne by do vacsiny ATX skrini mal ist, ak sa fyzicky zmesti (alebo odstrihnes prekazajuci plech, podobne ako pisal gabberattack). Je definovany aj zdroj, ktory ma hlavny 24-pinovy konektor rovnaky ako ATX, ale ten 12V konektor ma 8 pinov (nie len 4 ako ATX). Viac na http://ssiforum.org/ViewUserDocuments.aspx. Zapojit to na obycajny ATX zdroj by som neriskoval. Dva procaky skratka cucaju viac stavy. Potrebujes EPS12V zdroj (su aj take, co su EPS12V ale posledne 4 piny sa daju odklopit a potom sa to da zapojit do ATX dosky). Serverove zdroje su samozrejme tiez drahsie.
5. Treba zvazit AMD. Prave pri viacprocesorovych systemoch zacinaju vynikat vyhody Opteronov: nizsia nakupna cena, lepsia skalovatelnost vdaka hypertransportu, mensia celkova spotreba (Phenomy ako procaky sice zeru viac nez Penryny, ale u Intelackych zostav su zase zravejsie chipsety kvoli radicom pamate). A pri Opteronoch je pravdepodobne viac moznosti na "nerackovu" dosku.

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1277
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa gabberattack » Št Júl 17, 2008 4:28 am

Pravdu pises Palo - teraz sa uz ale bezne vyrabaju zdroje ATX/EPS, kde je 12 voltova vetva riesena systemom 4+4. Napriklad co mam v mojom dual opterone, tak je tam Thermaltake Toughpower 750 Watt, dosku som kupil najlacnejsiu aka bola ASUS k8n-dre, idu do nej 400 MHz ECC pamete, ktore sa daju zohnat do 50$ za 2x1 GB par. Celkovo ma zostava s dvoma Opteronmi 244 vysla na asi 200 dolarov (zdroj aj disk som uz mal zo starsej masiny) aj s novou E-ATX serverovou skrinou. Doska ma navyse tu vyhodu, ze sa tam daju dat aj dvojjadrove Opterony (ktore som ale kvoli cene este nekupil - mozno neskorsi upgrade). Doska ma tu vyhodu, ze ma integrovanu grafiku, takze uspora energie za zravu grafiku, ktora pre bezne pouzitie postacuje. Nevyhoda - to si pozri ked kupujes dosku - serverove motherboardy nemaju zvycajne zvukove karty - musis tam dodat externu zvukovku. Ozaj, ked uz o tom pisem - rozbehaval niekto USB zvukovu kartu v Debianovi ? Je nejaka, ktora by bezala ? Co som videl, vsetky su len pre WinXP a aj tam nefunguju presne tak, ako ich PCI verzie. Rozmyslal som aj o PCI-X zvukovke, no tie sa robia do 1x PCI-X slotu a na doske mam len jeden 16x - bude to tam pasovat ? Jediny PCI slot je uz zabrany inou dolezitejsou kartou. Nevsimol som si tento detail ked som kupoval dosku.

Edit: Inak mam jednu zaujimavost - AMD MP masinku na TYAN E-ATX doske narvanu do AT skrine. Ak by niekto chcel vidiet ten bordel vnutri, spravim foto. :-)
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
forest
Príspevky: 294
Dátum registrácie: Pi Feb 09, 2007 8:49 am
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa forest » Št Júl 17, 2008 7:50 am

Osobně bych raději volil dvě mašiny s Q6700, nebo jednu s Q6700 a prachy narval do pořádných DDR3, vodníka a celkově zvolil díly na extrémní přetakt.
V obou pořípadech budeš mít minimálně srovnatelný výkon jako u počítače se dvěma 4jádrovými nepřetaktovanými Xeony a myslím si že i za méně peněz. Z výhledem na prodejnost při upgrade není už vůbec co řešit. Těžko najdeš kupce na dvouprocesorovou desku.

Také jsem tohle měl kdysi v plánu, ale když jsem zjistil jaké jsou v tom nevýhody tak jsem do toho nešel. Přetaktovatelnost která mě opravdu baví je na podobných deskách prakticky nemožná, paměti jsou kapitolou samo o sobě a chlazení dvou procesorů vzduchem je fakt maso.


Návrat na "Technické fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní