Aky procak do masiny domov?

Otázky a pomoc s problémami technického charakteru ako je nastavenie proxy serveru, problém s pripojením na internet a pod.

Moderátor: Moderátori

Užívateľov profilový obrázok
lewis
Príspevky: 41
Dátum registrácie: Po Máj 07, 2007 4:26 pm

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa lewis » Št Júl 17, 2008 10:39 am

To Gabbe: Xalan dufam ze sa s poctom CPU mylis,lebo som nahraty :D Ja mam info ze XP profesional 32bit pracuje max. 16CPU /fyzicky,logickych je mu jedno./ take mam info.Ram dokaze adresovat 3,8GB max. limitovane prave 32bitmi. Ale ta zvukovka este ze si povedal ta mi usla…ale to sa da.. :D So zdrojmi mas pravdu len napr. Tie SSI CEB od asusu xcu napajanie 24pin+8pin+4pin ale uz aj taky zdroj som nasiel. Mno a plech vycvaknut by nemal byt zavazny problem dufam. :)

To Palo M: Vdaka…za info.
Zaroven aj ja mam problemy s umiestnenim…Kupil som maly barbone od MSI Hetis co v tej dobe bol dostupny pre Quad 6600 chipset 965, Ram 1GB . Rata si Einsteina uspesne :wink: Ale miestami sa ozve ked roztoci Fany . Preto som zhodnotil ze barbone nie je cesta dalej aj priestorovo….a miesta tam nieje dostatok na pripadne zlepsovania bez invazie do konstrukcie no a nasledne neskor by uz sanca na predaj bola miziva. Ale na druhej strane moralne to uz ani nema prilis vysoku cenu a zaroven uzke pouzitie.…

To Kiwi : Colstok pripraveny ….. :mrgreen: Dik za linky popozeram a aj tu masinu.
Co sa tyka FB Dimm 667MHz tak som pokukal Ed system, agem,alza a koopec inych obchodov cenovo to nie je hrozne myslim…planujem na masinu 4GB. Ak by som ratal napr. CPND, WCG tak v daktorych projektoch by to bolo fakt poddimenzovane. Na Seti,Tanpaku,Einstien je to dopohody…

To forest : Vzduchom je to pre mna vyzva a este ticho. 8-[ Prave DDR3 a FB-DIMM su momentalne cenovo blizko nie?...Vykonovo inde to viem…ale pretaktovavat asi nepojdem ak doska neumozny a ak tak len zlahka.

U mna je problem z partnerkou…. :evil: Nema pre mna poxopenie… [-o< .teda pre moje ratanie :roll: Razne zamietla moju planovanu policku na 6-8 Quad barbone systemov :|
Zasa az tak do kompov nevidi …ak tam uvidi stale dve krabice nic sa nedeje to ze vnutri su dve CPU jej uz vadit nebude ak nebudu hucat :P …teraz nam v praci odislo PC ktore malo masivnu serverovu skrinu cast pre diskove polia a cast pre samotne PC tak sa xystam narvat do toho min 2 dual cpu dosky popr uvidime ako to bude s miestom, max 4ks motherboardov..
Pekne to vlezie do stolika a ked to budu vsetko L5420 tak by nemusel byt velky problem odvetrat to a drahej poviem ze ten komp som dostal za par korun z prace…. :wink: Nuz uvidime na com moj plan stroskota, ale tesim sa na realizaciu….

Linky presne nedam lebo by ix bolo kopec …. L5420 som nasiel za 10000 s DPH /ks
Motherboardy od 7 – 10000 s DPH /ks
Zdroje od 2000 -5000 /ks

Samo postupne. =P~ Stale smirujem po nete a hladam z US by mi to dodali cez Fedex ale + cca 90 $ no a keby som to kupoval postupne tak sa nedoplatim. Najviac ma dojimaju stranky kde za to CPU pytaju 22 000. Ano toto riesenie nieje uplne ekonomicke ale po stranke spotreby myslim ze nema konkurenciu…samozrejme v spojeni s komfortom,nenapadnostou…a co najvyssim RAC 


Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa gabberattack » Št Júl 17, 2008 2:54 pm

lewis napísal:To Gabbe: Xalan dufam ze sa s poctom CPU mylis,lebo som nahraty :D Ja mam info ze XP profesional 32bit pracuje max. 16CPU /fyzicky,logickych je mu jedno./ take mam info.Ram dokaze adresovat 3,8GB max. limitovane prave 32bitmi. Ale ta zvukovka este ze si povedal ta mi usla…ale to sa da.. :D So zdrojmi mas pravdu len napr. Tie SSI CEB od asusu xcu napajanie 24pin+8pin+4pin ale uz aj taky zdroj som nasiel. Mno a plech vycvaknut by nemal byt zavazny problem dufam. :)


Sorry, pozrel som si to a mas pravdu - PRO verzia podporuje viac CPU, HOME verzia iba jeden.
Ale aj tak si myslim, ze mat na Xeonoch WINXP je masaker. :-)
Naposledy upravil/-a gabberattack v Št Júl 17, 2008 3:00 pm, upravené celkom 3 krát.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa gabberattack » Št Júl 17, 2008 2:59 pm

lewis napísal:Ono planujem aj masiny ktore by nic ine nerobili len pocitali, spravoval bz som ix cez remote desktop ako teraz barbone a do netu bz xodili cez moj pracovny comp.


Heh, to nie si sam, sam mam asi 4-5 skatul, ktore nic ine nerobia, len zeru prud. :-)
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa Kiwi » Št Júl 17, 2008 4:05 pm

http://www.alza.sk/SK/ctyrjadrovy-proce ... d90032.htm
tu je sice 80 W, ale je trosku lacnejsi.
No tie zdroje su dost slabe, skus aj tieto pozriet:
http://www.alza.sk/SK/zdroje/18849164.htm
http://www.alza.sk/SK/zdroje/18849164.htm
Lebo je rozdiel v hlucnosti, aj v zivotnosti, ked ide 500 W zdroj na 50 %,
alebo 350 W na 90 %, to potom huci jak mlatacka :) , hoci pri nizkom
vykone ho nepocut. Ta krivka hlucnosti pri vyssom zatazeni vyrazne
a strmo stupa. Niektore maju aj vyse 85 % ucinnost, tak si spocitaj:
350 / 0.7 = 500 W a 350 / 0.85 = 411 W, co je rozdiel 89 W. Uz robia
aj zdroje s 90 % ucinnostou, ale tie su vyrazne drahsie.
Ja keby som mal moznost, tak vykonny stroj, ktory bude v prvej desiatke v RAC
v akomkolvek projekte by som poriesil asi tak:
2300 Sk doska na P35 chipsete, lebo P45, X38 a X48, su len zravejsie, ale markantny
narast vykonu tam nie je.
5000 Sk Q6600 alebo 6000 Sk X3220, to ked das na 3.6 GHz, mas vykon ako
tie najvykonnejsie Xeony, ktore stoja 30000 az 60000 Sk.
2200 Sk 2 x 2 GiB DDR2 po OC na 1000 az 1100 MHz, cize dokopy 9500 az 10500 Sk,
este k tomu chladic za 1200 Sk, cize max. 11700 Sk, cize 8 jadier by ta vyslo
na 23400 Sk, predpokladam ze disky, mechaniku, a nejake zdroje a case doma uz mas.
Kedze ceny po uvedeni novych Q8xxx E7xxx E5xxx a E8xxx este klesnu, tak sa da
nova masina s Quadom a 4 GiB RAM poskladat pod 10000 SK. :)
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
lewis
Príspevky: 41
Dátum registrácie: Po Máj 07, 2007 4:26 pm

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa lewis » Št Júl 17, 2008 4:49 pm

To Kiwi: Pozrel som sa na chipset 5100 ale on je primarne urceny pre Blade servery. Motherboardy v SK ako komponent asi nik nepredava iba barbony servery.
Este som xcel ten odkaz na extremeoverclok je OK? lebo mne sa nezobrazi nic len seda obrazovka. To 80W je Eckovy.

To Gabbe: No ak to bude sado-maso jasnacka ze prejdem na daco ine..../XP/

Xcem este info ci niekto ste nerobili taku harakiri vec ako je prepisanie IDciek v xls suboroch ...mam pod svojim kontom zopar zombie /PC/ zapisov a xcel by som ix ozivit. :arrow:

Užívateľov profilový obrázok
lewis
Príspevky: 41
Dátum registrácie: Po Máj 07, 2007 4:26 pm

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa lewis » Št Júl 17, 2008 5:16 pm

To Kiwi: Zdroje hmm viem co xces povedat....Len vies nie je 500W udavanych ako 500W napr eurocase,micase a este iny case :) ide so kolien a meni sa na el.ohrievac co samo taha z el. Mno a ja ako tak pocitam CPU cca 100W +cca 8W Ram + cca15-20 W MB /popr. ma opravte/ + 8W HDD + 6W Fan case 75W GF6600 GT, lebo co viem tak cez PCI express das max 75W ci nie?? Mi vychadza 217W odberu co si myslim ze je do pohody pre pevny zdroj ako Akasa,Corsiar,be quiet!,Tagan, Enermax atd ved ich poznate.....imho na mojom barbone je 250W zdroj sice xalan je teplejsi od 550tky ale faxa si.Tam je to aj vseko natrieskane atd.......Tie obrovske zataze a zmeny odberu robia hlavne grafiky....A dost zalezi na akej vetve co ten ktory zdroj dokaze napr. Moj LC power 550W ma rozlozeny vykon 320W na 3,3V a 5 V a zvysok je na 12V vetvach co je nevhodne. Napr na SLI je naprd. Ale ma 550W! :D Ale memam s nim problem.

Užívateľov profilový obrázok
forest
Príspevky: 294
Dátum registrácie: Pi Feb 09, 2007 8:49 am
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa forest » Pi Júl 18, 2008 8:13 am

Koukni na tenhle můj příspěvek. Uváděl jsem tam konkrétní měření spotřeby pro jedno maximálně přetočené čtyřjádro (Q6600 na 3,8Ghz). Bez monitoru si vezme v plné zátěži 246W, bez zátěže a monitoru 156W. Takže když tam teoreticky přihodím druhý stejný čtyřjádro, stejně ho vytočím a plně zatížím, spotřeba celé sestavy by byla 336W. Když vezmu že mám zdroj Enermax 500W s účinností 80%, tak by to s přehlkedem utáhnul. Víc ti to s těma Xeonama žrát určitě nebude, protože žerou o něco méně a přetakt asi ani hrozit nebude. Trohu se ti spotřeba zvedne nasazením DDR2, já mám DDR3 které žerou méně.

Jinak k těm udávaným spotřebám, tak 250GB HDD žere 10-15W dle zatížení. RAM je dle množství, typu a velikosti. Jeden blok 512MB byl udáván často 8W spotřeby. Nevím jak je to u 1GB či 2GB, dalo by se to změřit. Proud ale do nich jde stejný jestli je využíváte či ne, alespoň jsem změnu ve spotřebě nezaznamenal. Je to i logické v duálním využívání, protože se stále využívají oba bloky.

Užívateľov profilový obrázok
lewis
Príspevky: 41
Dátum registrácie: Po Máj 07, 2007 4:26 pm

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa lewis » Pi Júl 18, 2008 3:38 pm

To forest: Hmm tie prispevky som si precital vsetky...super info.

Ja mam svojho Quada tiez zmeraneho skoda zelen jedneho zaujimal by ma aj ten barbone co mam...budem musiet vypozicat z prace opat ten wattmeter. :wink: No moja zostavaje nasledovna.
Zdroj LC power 550W Green od vyrobcu pisana ucinnost 85 % co sa v jednom teste na webe nepotvrdilo namerali 75% ucinnost pri 80% zatazi. Pri 100% zatazi po 1 1/2 hod zacal smrdiet a palit sa. Moj je OK. :D

CPU Q6600 2.4 GHz TDP 105W chladic pasivne dana Scythe Ninja 1100 rev.B spokojnost.
MB Asus P5K + RAM 2x Kingstone 800MHz 1GB DDR2 CL5
3x HDD Westerny + 2x Case fans 12cm
VGA GF 8600 GT MSI passive. pocas merania iba desktop. Ked som hral NFS ProStreet tak poskakovala spotreba od 215-258W Boinc pusteny.
LCD 22" iiyama.

Namerany odber zdrojom pri:
215W pri zapnutom Boincu a monitore + HDD up idle
207W to iste co vysie ale 2x WD 500GB stand by,sleep
173 W uspane dva disky a vypnuty monitor Bionc stale maka...u teba vela zere to 21"CRT
ostatne merania sami bohuzial stratili. Ak vezmem v uvahu ze tie L-kove Xeony maju 50W TDP tak po stranke spotreby by to malo byt OK a 2x RAC. Sice za kopec penazi....ale dovody som opisal musia to byt paragani ukryty a makat ako sroby :D Potichu a aj teplotach okolo 30 C v lete vtedy umieram aj ja v izbe..

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Pi Júl 18, 2008 4:21 pm

gabberattack napísal:
lewis napísal:To Gabbe: Xalan dufam ze sa s poctom CPU mylis,lebo som nahraty :D Ja mam info ze XP profesional 32bit pracuje max. 16CPU /fyzicky,logickych je mu jedno./ take mam info.Ram dokaze adresovat 3,8GB max. limitovane prave 32bitmi. Ale ta zvukovka este ze si povedal ta mi usla…ale to sa da.. :D So zdrojmi mas pravdu len napr. Tie SSI CEB od asusu xcu napajanie 24pin+8pin+4pin ale uz aj taky zdroj som nasiel. Mno a plech vycvaknut by nemal byt zavazny problem dufam. :)


Sorry, pozrel som si to a mas pravdu - PRO verzia podporuje viac CPU, HOME verzia iba jeden.
Ale aj tak si myslim, ze mat na Xeonoch WINXP je masaker. :-)


Windows Pro podporuje fyzicky 2 procaky, je jedno kolko jadier ma kazdy.
Home iba jeden, to je pravda.

Užívateľov profilový obrázok
lewis
Príspevky: 41
Dátum registrácie: Po Máj 07, 2007 4:26 pm

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa lewis » So Júl 26, 2008 8:29 am

Xalani mam este jednu otazocku .....Mate niekto skusenost, alebo vedomost o tom ako sa sprava zdroj ak by som prerobil napajanie na dve MB dosky....pripadne CPU cka ci pracuju korektne...??

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa Kiwi » So Júl 26, 2008 12:21 pm

http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... =9&t=37912
ked to ide tak, ide to aj naspak. :) (opacne)
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
matob
Príspevky: 932
Dátum registrácie: Pi Dec 14, 2007 12:16 am
Bydlisko: Dudince & Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa matob » So Jún 13, 2009 10:35 am

Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
Duro Kotulic Bunta
Príspevky: 1862
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 4:00 pm
Bydlisko: Stupava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa Duro Kotulic Bunta » So Jún 13, 2009 11:21 am

Zaujimavy napad, aj ked te komentare o setreni prostredia atd su prehnane - ten useterny vykon (tipujem max. 0.5 W) nemoze byt ziadna citelna polozka..
ale ano, je to krok spravnym smerom.. babka k babce, budu kapce.
It is by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J.H. Poincaré, mathematician]
A man who knows how to be alone is never lonely. [Osho]

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Aky procak do masiny domov?

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Ne Jún 14, 2009 9:59 am

Duro Kotulic Bunta napísal:Zaujimavy napad, aj ked te komentare o setreni prostredia atd su prehnane - ten useterny vykon (tipujem max. 0.5 W) nemoze byt ziadna citelna polozka..
ale ano, je to krok spravnym smerom.. babka k babce, budu kapce.

Mne sa to paci. Sice prva lastovicka este neznamena jar ale predsa. Celkovo a vo vseobecnosti by sa tak dali chladit aj ine komponenty? Asi zalezi od ucinnosti stroja.


Návrat na "Technické fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných