Wirus 7

Otázky a pomoc s problémami technického charakteru ako je nastavenie proxy serveru, problém s pripojením na internet a pod.

Moderátor: Moderátori

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa Kiwi » Ne Dec 27, 2009 6:46 pm

Zober si napr. taky Atom330, je cca. 8.5 krat pomalsi ako jedno jadro Q9400.
Ak je pri prehravani Flash ci h.264 jednojadro zatazene na 60 az 90 %, tak co spravis.
Podobne ak mas GPU bez dekodera, tak nieco, co je 4 az 6 krat pomalsie ako Q9400,
predsa taky datovy tok + dekodovanie nemoze stihat. Cize jedina cesta je napisat
si vlastny optimalizovany dekoder. Prip. pozriet recenzie, co este aky CPU stiha a kupit ten.
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Reality is, what we think it is. It is revealed to us by experiences. But I'have learned, that modern science tells us a very different story.

Užívateľov profilový obrázok
matob
Príspevky: 932
Dátum registrácie: Pi Dec 14, 2007 12:16 am
Bydlisko: Dudince & Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa matob » Ne Dec 27, 2009 7:00 pm

Kiwi napísal:Zober si napr. taky Atom330, je cca. 8.5 krat pomalsi ako jedno jadro Q9400.
Ak je pri prehravani Flash ci h.264 jednojadro zatazene na 60 az 90 %, tak co spravis.
Podobne ak mas GPU bez dekodera, tak nieco, co je 4 az 6 krat pomalsie ako Q9400,
predsa taky datovy tok + dekodovanie nemoze stihat. Cize jedina cesta je napisat
si vlastny optimalizovany dekoder. Prip. pozriet recenzie, co este aky CPU stiha a kupit ten.

A ako mi vysvetlíš, že na XP s tým cpu nemal absolútne žiadny problém?
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Ne Dec 27, 2009 8:35 pm

Este jedna vec, pouzivas Win7 x64 alebo x86 verziu?
Osobne mam Win7 x64 a aj MPC HC mam x64 verziu.
Tam bude nejaka nekompatibilita codecu podla mna.

Užívateľov profilový obrázok
matob
Príspevky: 932
Dátum registrácie: Pi Dec 14, 2007 12:16 am
Bydlisko: Dudince & Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa matob » Ne Dec 27, 2009 8:41 pm

mam x86
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa Kiwi » Ne Dec 27, 2009 9:39 pm

To by chcelo patrat niekde po zahranicnych forach, ze ako je na tom XP / 32 / 64 versus. 7 / 32 / 64
s tymi istymi drivermi a playermi.
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Reality is, what we think it is. It is revealed to us by experiences. But I'have learned, that modern science tells us a very different story.

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Po Dec 28, 2009 10:11 am

No ty kokso tak to nechapem, to by malo slapat ako hodinky.

Užívateľov profilový obrázok
matob
Príspevky: 932
Dátum registrácie: Pi Dec 14, 2007 12:16 am
Bydlisko: Dudince & Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa matob » Po Dec 28, 2009 11:33 am

ved práve že malo...ale nemám momentálne na toto čas ani nervy.. ešte sa k tomu vrátim, potom sa ozvem..
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1270
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Vranov nad Toplou, SK, E.U. & Stratford, CT, U.S.A.
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa gabberattack » Po Dec 28, 2009 6:45 pm

Honza napísal:Myslím, že nelze nutit soukromou firmu, aby na své náklady spravovala a distribuovala produkty třetích stran.
Idea je to hezká, ale spíše do opensource sféry. Nařizovat to nelze.

Nechci se zástávat Microsoftu. Ale Škodovka také nebude skladovat a distribuovat náhradní díly na třeba Subaru nebo Zetor...


Nuz, nechcem vyvolavat flame, ale dnes som nemohol na 2 Windows (XP a Vista 32 bit) masinach spustit uz tretie DVD. Kolegyna v praci priviezla jej dceru do prace a chcela, aby si pozrela nejake rozpravky, ktore doniesla z domu. Po tazkej bitke a instalacii asi 6 roznych programov na prehravanie sa film spustil, no po par minutach vyskocil nejaky error a uz to spustit neslo. Tak som presiel rovnakou instalacnou procedurou s dalsimi dvoma DVD, ktore opat nainstalovali kadejake kodeky, prehravace, utility a dalsie blbosti a aj napriek tomu som nebol schopny tie filmy prehrat. Nakoniec som rezignoval, vytiahol moj starucky PowerBookG4 a nechal malu divat sa na film tam - bez instalacia akychkolvek dalsich somarin. Akoze screw Wirus a toto je len jeden priklad z mnohych. Preto rozumiem frustracii, ktoru ma matob.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa Honza » Po Dec 28, 2009 9:15 pm

gabberattack napísal:Nuz, nechcem vyvolavat flame, ale dnes som nemohol na 2 Windows (XP a Vista 32 bit) masinach spustit uz tretie DVD. Kolegyna v praci priviezla jej dceru do prace a chcela, aby si pozrela nejake rozpravky, ktore doniesla z domu. Po tazkej bitke a instalacii asi 6 roznych programov na prehravanie sa film spustil, no po par minutach vyskocil nejaky error a uz to spustit neslo. Tak som presiel rovnakou instalacnou procedurou s dalsimi dvoma DVD, ktore opat nainstalovali kadejake kodeky, prehravace, utility a dalsie blbosti a aj napriek tomu som nebol schopny tie filmy prehrat. Nakoniec som rezignoval, vytiahol moj starucky PowerBookG4 a nechal malu divat sa na film tam - bez instalacia akychkolvek dalsich somarin. Akoze screw Wirus a toto je len jeden priklad z mnohych. Preto rozumiem frustracii, ktoru ma matob.

To zpravidla bývá "vynalázavostí" výrobců SW. Kdyby nevymýšleli ochrany a další kokotiny (které jsou občas i navzájem nekompatabilní), tak by to bylo v pohodě.
Stařičký MediaPlayerClassic byl rozpracován a dopracován a funguje dobře. Je to jednoduchá app, která nic dalšího nepotřebuje a většinu věci (včetně DVD Video) bez zbytečných průtahů a keců přehraje.

Užívateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1190
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 3:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa Palo M. » Ut Dec 29, 2009 3:20 am

V pripade DVD za to mozu skor filmove distribucne spolocnosti, ku ktorym sa pripojili aj vsetci vyrobcovia DVD mechanik... Akoze budme vsetci antidiskriminacni demokrati, ale rozdelme svet na regiony, aby sme donutili ludi kupovat tu istu vec drahsie len preto, ze byvaju inde... A ti co to obidu su zli zli pirati...

Este ma napadlo: matob, co vsetko ti na tom stroji bezi? Nemas spusteny na pozadi napriklad nejaky p2p program? Alebo nejaku inu nesystemovu vec. Pozri na zoznam procesov. Teraz nejde o to, kolko potrebuju CPU, ale mne svojho casu pri spustenom eMule sekali aj mp3...

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Ut Dec 29, 2009 2:15 pm

Prehravanie DVD je nativne podporovane vo windows xp. Tie na win xp ktorych to nejde su doje*ane "odbornikmi". Takze ja by som chybu hladal medzi stolickou a klavesnicou a nie vo Windows. Ale toto je Gabber, ten uz iny nebude ;)

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Ut Dec 29, 2009 2:24 pm

gabberattack napísal:Nuz, nechcem vyvolavat flame

Vyvolavas svojimi jednostranne zameranymi komentarmi - stale a dookola.
Ked si niekto rozhasi akykolvek OS neni to chyba vyrobcu OS, kazdy OS sa da rozhasit. Chyba sedi na stolicke.

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Ut Dec 29, 2009 2:30 pm

matob napísal:ved práve že malo...ale nemám momentálne na toto čas ani nervy.. ešte sa k tomu vrátim, potom sa ozvem..

A skusal si playeru priradit vyssiu prioritu?

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1270
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Vranov nad Toplou, SK, E.U. & Stratford, CT, U.S.A.
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa gabberattack » Ut Dec 29, 2009 4:45 pm

slavko.sk napísal:Prehravanie DVD je nativne podporovane vo windows xp. Tie na win xp ktorych to nejde su doje*ane "odbornikmi". Takze ja by som chybu hladal medzi stolickou a klavesnicou a nie vo Windows. Ale toto je Gabber, ten uz iny nebude ;)


Hmmm, ako myslis. :-) Na Windowsoch som stravil az prilis vela casu v minulosti, takze som rad, ze ich aspon doma nemusim mat a to iste odporucam kazdemu, kto ma s nimi problemy.

Len mi teda vysvetli, preco som musel pri pokuse o prehratie DVD nainstalovat programy PC Friendly DVD a interactual player v.2.0 a aj potom som dostal tuto hlasku:

Error PL4013: Playback failed due to a problem with the video subsystem. You may be using an unsupported display mode or your system may not have a working decoder installed. Please ensure that your DVD decoder is functioning properly by launching it from Start | Programs. Click “Help Online” for details on how to correct this problem.

po kliknuti na online help ma to hodilo na stranku s kadejakymi faq, no na Error PL4013 nenaslo ziadnu odpoved

Akoze pre mna je a ostane Wirus navzdy EPIC FAIL. Po vlozeni DVD do OSX masiny sa spustil film do 3 sekund bez akychkolvek priblblych hlasok a ziadosti o instalaciu programov. Na to, aby som sa sral s instalaciou dekoderov a kadejakych prehravacov si fakt moj cas cenim viac.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa Honza » Ut Dec 29, 2009 7:21 pm

Gabber, precti si znovu co napsal slavko.
K prehravani DVD videa neni treba nic instalovat. Jestli ti nabizi DVD neco instalovat, je to "pridana hodnota" vyrobce, neni to potreba a ten mezi klavesnici a zidli by to uz mohl vedet.
Ze ti nekdo (neco) vnucuje - napriklad autorun - jeste neznamena, ze mu musis vyhovet. Prece snad neveris kazde reklame, ne?

Nekdy staci naucit se mackat klavesy - napriklad po strceni CD/DVD do mechaniky podrzet shift aby se nespustil autorun.
Asi jsi na Windows stravil malo casu, aby jsi se tyto jednoduche figle naucil - a pak je jednodussi to svadet na vyrobce OS.
Vyrobce CD/DVD medii proste zneuziva takovych neznalosti a prave diky takovym uzivatelum se delaji vtipne ochrany zavadene pres autorun, ktere pak napriklad blokuji prehravani CD audio na PC s Windows.
Nebo je moznost autorun zakazat, google napovi...

Je lepsi nenadavat na OS, ktere neznam. Konstruktivnejsi na nabizet reseni, ktere znam.

Dnes jsem si rozpochodoval Win 7 v ramci VMWare ESXi, abych vyzkousel novy QuarkXpress. Po deseti letech minula verze dosluhuje, takze pri upgrade grafickych stanic z Win XP na Win 7 prijde i na nove verze aplikaci.


Návrat na "Technické fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný