Wirus 7

Otázky a pomoc s problémami technického charakteru ako je nastavenie proxy serveru, problém s pripojením na internet a pod.

Moderátor: Moderátori

Užívateľov profilový obrázok
matob
Príspevky: 932
Dátum registrácie: Pi Dec 14, 2007 12:16 am
Bydlisko: Dudince & Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa matob » Pi Jan 08, 2010 11:27 am

slavko.sk napísal:
matob napísal:
slavko.sk napísal:Zmazat tu WiFi siet zo zoznamu a pridat ju tam znova si predpokladam skusal.

Duro Kotulic Bunta napísal:No mne zatial vzdy v takomto pripade pomohla brute force - reset routeru..

skúsil som oboje.. a nie raz
... ma teraz napadlo.. donieslo sa mi niečo, že tá slávna cracknutá verzia win7 ultimate, ktorú mám, po istom
čase prestane správne fungovať.. je na tom niečo pravdy?

LOL tak to si mal napisat hned.
Tak to potom sorry, to sa nemozes spolahnut na take veci.

ja som chudobný študent.. potrebujem prachy na iné veci ako napríklad knižky :D :D :D
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Pi Jan 08, 2010 1:17 pm

matob napísal:ja som chudobný študent.. potrebujem prachy na iné veci ako napríklad knižky :D :D :D

Ved hej ale raz darmo, tieto kreknute verzie este nikdy dobre nefungovali.
Sak sa da kupit pomerne lacne OEM verzia, staci na to zakladnu dosku kupit (OEM treba kupit s HW).
Microsoft WINDOWS XP Home SK OEM single za 69,02€ s DPH.

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa Kiwi » Pi Jan 08, 2010 2:18 pm

Ja planujem kupit Win 7, ale viem, ze BOX je mozne po 90-dnoch
preinstalovat aj na iny comp. Ale k OEM treba MB, RAM, CPU, zdroj, case
na jednom bloku s OEM licenciou. Ale ked sa mi pokazi doska, alebo
ju predam, tak som vlastne vyhodil peniaze.
Ako je to potom na OEM s upgradom CPU, RAM ci GPU ?
MOzem hned po instalacii zmenit napr. CPU resp. kapacitu RAM,
resp. pridat 2. alebo 3. GPU ?
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Pi Jan 08, 2010 3:09 pm

Pokial nechas dosku tak by to nemal byt problem, ostatne veci mozes menit.
A ano, ked sa ti ta doska pokazi alebo ju vymenis OEM licencia pada.

shafa
Príspevky: 391
Dátum registrácie: So Nov 08, 2008 2:11 am

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa shafa » Pi Jan 08, 2010 10:23 pm

Mam pocit ze jsem to kdysi davno resil a s tou deskou to neni uplne pravda - dalo s s MS nejak domluvit ze chcipla deska a slo pres ne zaridit install na novou desku. Ale i kdybyste me zabili, uz si nevzpomanu jak presne to bylo.
Kazdopadne krabicova verze (alespon u XP) ma tu vyhodu, ze lze nainstalit na nekolik PC najednou 8)
If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...

Užívateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1190
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 3:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa Palo M. » So Jan 09, 2010 6:09 am

Nieco sa mi mari, ze sa dalo vymenit len 5 komponentov... To si pamatam este z cias, ked WinXP zacinali, dovtedy aktivacia nebola... Zeby to potom naviazali len na dosku a ostatne sa dalo menit lubovolne? No neviem, s tou doskou sa to da rozhodne jednoduchsie zmenezovat...

A co ked ma niekto firmu a sklada pocitace a niekto si od nich kupi pocitac s OEM Windoze a potom mu v zaruke prdne zrovna doska. Skladac prize, zisti fakt je doska v prdeli, vymenime, jasne, ved je to este v zaruke... ale co Windoze licencia?! Uzivatel nemoze za to, ze HW bol chybny. Ani skladacova firma za to nemoze, po poskladani to este slapalo, ale v zaruke sa to pokazilo. A ked sa to neda reaktivovat, tak kto ma znasat naklady na novu Windoze licenciu? Teoreticky skladac ako predajca moze skor presvedcit M$ ze ide o reklamaciu dosky a je to teda de facto stale ten isty pocitac. Ale zase preco by mal byt bezny clovek-samoskladac diskriminovany oproti komercnemu skladacovi? Fuj to je ale zamotane, este ze to nemusim riesit...

Užívateľov profilový obrázok
matob
Príspevky: 932
Dátum registrácie: Pi Dec 14, 2007 12:16 am
Bydlisko: Dudince & Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa matob » So Feb 06, 2010 5:00 pm

matob napísal:Aké máte skúsenosti s prehrávaním videa? Mám pocit, že dvdripy sú nejaké svetlé a rozmazané, no a .mkv trhá.

Problém s .mkv som vyriešil... Trhanie a "nestíhanie" cpu spôsoboval BOINC :? :? :? :shock: :evil:
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa Kiwi » So Feb 06, 2010 7:39 pm

Nastav mu nizsiu prioritu, resp. vyrazne nizsiu prioritu, ako maju ostatne procesy.
Prip. nastav max. prioritu videu.
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
matob
Príspevky: 932
Dátum registrácie: Pi Dec 14, 2007 12:16 am
Bydlisko: Dudince & Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa matob » Po Feb 08, 2010 11:44 am

Ano, ked uz viem čo je problém, tak to viem riešiť... len s týmto som vôbec nerátal... vo Win7 boinc výrazne spomaluje pc... :(
Obrázok

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa Honza » Po Feb 08, 2010 8:29 pm

Nevim, proc by pod Win 7 mel BOINC zpomalovat a jinde ne.
Spise bych videl problem v prehravani MKV, ze nepouziva HW akceleraci a podobne...

shafa
Príspevky: 391
Dátum registrácie: So Nov 08, 2008 2:11 am

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa shafa » Po Feb 08, 2010 8:56 pm

Hm, ze Boinc zpomaloval pocitac jsem zaznamenal pred cca 5 roky, na Win98, kde neslo pracovat s procesy. Navic se jednalo o optimalizovanou verzi e@h. Divny.
If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...

Užívateľov profilový obrázok
matob
Príspevky: 932
Dátum registrácie: Pi Dec 14, 2007 12:16 am
Bydlisko: Dudince & Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa matob » Ut Feb 09, 2010 10:27 am

Keď je zapnutý boinc, špeciálne to vidno pri SSE3 optimalizovanej app SETI, dokonca aj window draging trhá...
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa gabberattack » Ut Feb 09, 2010 2:13 pm

Mne to robí na OSX pri zapnutom GPU Collatz na 9400M, iMac je cely spomalený a seká grafika nielen pri videách, ale aj bežné používanie systému je spomalené a pomôže len pozastavenie Collatz. Pri CPU projektoch ale žiadne spomalenie nevidiet.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa Kiwi » Ut Feb 09, 2010 7:25 pm

Mne netrha nic a ked pozeram H.264 video, tak casy Collatz vzrastu z 10 na 16 min,
v Ubuntu tiez ziadne trhanie nepozorujem. Ale ked som mal davno nVidiu 7100,
alebo 8400GS, tak som pozoroval lagy pri videu. S ATI 4770 a 5770 to nepozorujem.
Zatazenie GPU mam pri Collatz 97 az 98 %.
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
matob
Príspevky: 932
Dátum registrácie: Pi Dec 14, 2007 12:16 am
Bydlisko: Dudince & Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa matob » Ut Mar 02, 2010 10:53 am

existuje na win7 nejaký software, ktorý prispôsobuje frekvenciu a voltáž vyťaženiu cpu?
V xp perfektne fungoval "notebook hardware control", ale tu na 7-mičke to akosi nejde...
Obrázok


Návrat na "Technické fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných