BoincView

Otázky a pomoc s problémami technického charakteru ako je nastavenie proxy serveru, problém s pripojením na internet a pod.

Moderátor: Moderátori

tahanko
Príspevky: 133
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:00 pm
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

BoincView

Príspevokod užívateľa tahanko » St Mar 14, 2007 10:52 pm

zdravim vsetkych
doma som si nainstaloval tento program a ide ako ma.
nemohol by niekto napisat presny postup ako to mam urobit aj v praci aby som si mohol z domu pozriet vsetko?
vopred dakujem

Užívateľov profilový obrázok
Hefto99
Príspevky: 750
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 12:59 am
Bydlisko: Zürich, Schweiz

Príspevokod užívateľa Hefto99 » Št Mar 15, 2007 5:42 am

Ahoj Tahanko, najprv sa uisti ze mas zvonku pristup do firemnej siete.

Predpokladam ze mate siet chranenu (firewall), takze budes musiet povolit port ktory BV pouziva. Na to asi potrebujes byt dobry kamarat s adminom 8)

tahanko
Príspevky: 133
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:00 pm
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa tahanko » So Mar 17, 2007 11:31 pm

ahoj pristup do prace mam pripajam sa napr. cez LOGMEIN a ide to v pohode uz len ten boincview nastavit :)

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Po Mar 19, 2007 9:42 am

Ked si pripojeny do prace vies tu masine kde ti bezi BOINC pingnut?
Sak si jej adresu daj do BOINCView, nastav si heslo a malo by to ist ... jo este mam pocit ze treba zadat IP masiny z ktorej si pripajas.

Užívateľov profilový obrázok
zdespi
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 5:32 pm

Príspevokod užívateľa zdespi » Po Mar 19, 2007 6:47 pm

Ale se obávám, že pokud připojení jede přes VPN, nebo tak, čili je tam někde router, tak to neprojde. Boincview IMHO musí být na stejném subnetu.

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Po Mar 19, 2007 9:10 pm

Kdeze, nemusi byt na rovnakom subnete, ani nahodou, staci tam dat IP pocitaca. A chodi mi to aj cez VPN, uplne v pohode. Ide iba o to:
Pod Windows musis na kompe ktory chces cez BV managovat zadat aj IP masiny z ktorej sa cez BV chces pripojit. To som si vsimol od nejake verzie BM, pod unixami nie. Mozno na rovnakom subnete nie ale inak ano.
V pripade problemov poradim, len sa mi tu nechce vsetko vypisovat lebo urcite sa da nejaky manual nabrovsovat niekde.

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Po Mar 19, 2007 11:18 pm

Urobil som kratky navod na nastavenie Boinc View, kludne sa pytajte, dodam tam ak tam nieco chyba.
Jo inak mam odskusane ze to funguje ale cez SSH tunel pokial je problem s priamym pripojenim.

shrobi
Príspevky: 8
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 10:20 pm

Príspevokod užívateľa shrobi » Ut Mar 20, 2007 9:04 pm

ak som to dobre pochopil potrebna je pevna IP adresa.
ak mam dynamicku ake mam este moznosti ovladania (pravdaze okrem allow all conections)?

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa slavko.sk » St Mar 21, 2007 1:00 am

Co to znamena dynamicka?
Ak mas DSL tak mas dost smolu lebo tam dostanes zakazdym inu IP ked vypnes router/modem. Pokial nevypinas, nemala by sa menit.
Pokial mas klasicku DHCP ako ma napriklad Chello tak je to celkom v pohode lebo kedze mi bezi masina 24/7 tak sa mi IP adresa nikdy nemeni.
Potom je tam este jedna moznost ako to obist, pretunelovat cez nejaku inu masinu ktora ma staticku IP.
Alebo potom povolit vsetko.

Užívateľov profilový obrázok
PPos
Príspevky: 13
Dátum registrácie: St Feb 14, 2007 9:17 pm
Bydlisko: Pezinok
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa PPos » St Mar 21, 2007 11:44 am

Mozno by nemusel povolovat vsetko. Mam pocit ze prve a druhe IP cislo zo stvorice sa nemeni, takze by tym povolil iba userov z Chello pripojenim. A ak by to mal osetrene menom a heslom tak to ma dost slusne zabezpecene.

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa slavko.sk » St Mar 21, 2007 7:15 pm

PPos napísal:Mozno by nemusel povolovat vsetko. Mam pocit ze prve a druhe IP cislo zo stvorice sa nemeni, takze by tym povolil iba userov z Chello pripojenim. A ak by to mal osetrene menom a heslom tak to ma dost slusne zabezpecene.

Ono problem je este aj ten ze ak ti bezi BOINC ako NT service tak MUSIS zadat tie IP adresy. Ale vzdy je dobre ich tam mat, jeden nikdy nevie.

Užívateľov profilový obrázok
PPos
Príspevky: 13
Dátum registrácie: St Feb 14, 2007 9:17 pm
Bydlisko: Pezinok
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa PPos » St Mar 21, 2007 7:27 pm

nemohol by mi nekto poslat vzorovy obsah suborov remote_hosts.cfg a gui_rpc_auth.cfg pretoze mi ten BV chodi iba pri ovladani localhostu a sietove stroje neviem kontrolovatani po odstaveni firewallu. Stroje su na inej vetve ako moj ale v zasade maju vsetky verejnu IP a idu cez centralny switch.

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Príspevokod užívateľa Honza » Št Mar 22, 2007 8:31 am

gui_rpc_auth.cfg mam prazdny, protoze lokalne (doma) na BOINC nepouzivam hesla.
V remote_hosts.cfg mam IP adresu pocitace, ze ktereho lezu na ostatni masiny.
As simple as that.

Jinak treba - http://boinc.berkeley.edu/gui_rpc_auth.php
Nebo - http://boinc-wiki.ath.cx/index.php?titl ... on_via_RPC

Užívateľov profilový obrázok
PPos
Príspevky: 13
Dátum registrácie: St Feb 14, 2007 9:17 pm
Bydlisko: Pezinok
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa PPos » Št Mar 22, 2007 9:01 am

Honza napísal:gui_rpc_auth.cfg mam prazdny, protoze lokalne (doma) na BOINC nepouzivam hesla.
V remote_hosts.cfg mam IP adresu pocitace, ze ktereho lezu na ostatni masiny.
As simple as that.

Jinak treba - http://boinc.berkeley.edu/gui_rpc_auth.php
Nebo - http://boinc-wiki.ath.cx/index.php?titl ... on_via_RPC

Heureka uz to chodi bolo treba v prikazovom riadku zadat
"c:\Program files\Boinc\boinc.exe -allow_remote_control_gui_rpc" a ake to bolo jednoduche :lol: a ja som sa s tym tolko natrapil.

ikvar
Príspevky: 178
Dátum registrácie: Št Feb 08, 2007 11:21 am

Príspevokod užívateľa ikvar » Po Apr 16, 2007 2:02 pm

Slavko diky za navod.

Ide mi to OK, ale len s vypnutym Win XP firewallom. Dal som tam ja vynimku na port, nepomohlo. Neviete poradit?

Mimochodom nieje nieco lepsie ako BoincView?


Návrat na "Technické fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní