Bonic nefunguje

Otázky a pomoc s problémami technického charakteru ako je nastavenie proxy serveru, problém s pripojením na internet a pod.

Moderátor: Moderátori

Marian
Príspevky: 2
Dátum registrácie: Po Dec 06, 2010 12:51 pm

Bonic nefunguje

Príspevokod užívateľa Marian » Po Dec 06, 2010 5:55 pm

Ahoj,

mám počítač : procesor AMD Atlon 2800
pameť 1 GB
disk 320 GB
Windows XP Home version
internet Chello 30Mbit/s
a nainštalovaný Bonic , pripojený a zaregistrovaý do projektu SETI@Home

ale keď si Bonic žiada novú úlohu tak dostane správu že žiadna nová úloha nieje.
V čom može byľ problém.

P.S.

Kde by som mohol stiahnuť AstroPulse ?

Užívateľov profilový obrázok
Duro Kotulic Bunta
Príspevky: 1855
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 4:00 pm
Bydlisko: Stupava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bonic nefunguje

Príspevokod užívateľa Duro Kotulic Bunta » Po Dec 06, 2010 6:23 pm

Ahoj, vitaj na fore..
Vo vseobecnosti nie kazdy projekt ma neustale pracu k dispozicii, su aj hluche obdobia, ci uz z dovodu obcasneho technickeho vypadku, alebo z dovodu povahy projektu.
Kedze vsak SETI neratam, aktualnu situaciu ti bude urcite vediet popisat niekto, kto projekt rata...
It is by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J.H. Poincaré, mathematician]
A man who knows how to be alone is never lonely. [Osho]

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bonic nefunguje

Príspevokod užívateľa Kiwi » Po Dec 06, 2010 7:30 pm

http://setiathome.berkeley.edu/sah_status.html
Niektore servery su down, takze ani Astropulse ani ine ulohy nie su.
Skus zatial iny projekt, napr. Einstein.
Ked tu budu ulohy, tamto stopnes a zacnes Seti.
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Reality is, what we think it is. It is revealed to us by experiences. But I'have learned, that modern science tells us a very different story.

Marian
Príspevky: 2
Dátum registrácie: Po Dec 06, 2010 12:51 pm

Re: Bonic nefunguje

Príspevokod užívateľa Marian » St Dec 08, 2010 11:42 am

Ahoj,

uz sa mi stiahla uloha aj pre Seti@home ale na ikone v spodnom riadku windowsu sa objavil cerveny kruzok .Vie mi niekto poradit co to znamena ?

Dakujem.

Užívateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1190
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 3:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: Bonic nefunguje

Príspevokod užívateľa Palo M. » St Dec 08, 2010 2:03 pm

Ten maly cerveny kruzok znamena, ze BOINC Manager stratil spojenie s BOINC klientom.

To sa moze stat napriklad ak sa manazerom pripojis na vzdialeny stroj a potom sa prerusi spojenie, alebo ak sa ukonci (ci zhavaruje) BOINC klient. Dalsia moznost je, ze sa na klienta neda pripojit, napriklad ak nesedi heslo.
Obrázok
---
Obrázok
"Ostatně, kdybych si měl vybrat pořadí Mac OS X, Windows, Linux, tak to bude: Linux, Mac OS X, sebevražda, Windows." (úryvok z internetovej diskusie)

Užívateľov profilový obrázok
mbs
Príspevky: 142
Dátum registrácie: Po Jún 23, 2008 11:15 am
Bydlisko: Dolný Ohaj
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bonic nefunguje

Príspevokod užívateľa mbs » Pi Dec 10, 2010 9:03 pm

Marian napísal:Kde by som mohol stiahnuť AstroPulse ?

Pre Windows by Ti mal stiahnut standardnu aplikaciu automaticky (ked Ti da prvy job) - mas povelene Astropulse v preferenciach projektu?
kazdopadne, optimalizovane aplikacie najdes na http://lunatics.kwsn.net/

DejanSt
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Ne Jan 23, 2011 4:45 pm

Re: Bonic nefunguje

Príspevokod užívateľa DejanSt » St Aug 03, 2011 7:54 pm

Pred cca 5 dňami sa mi stalo, že Boinc sa nepripojí na localhost a tak ani nepracuje a nič mi vlastne neukazuje (ospravedlňujem sa, že to takto "laicky" popisujem..).. Skúsil som ho nanovo nainštalovať, ale nepomohlo to.. Jedine co po nainstalovani vypisalo bolo: Nemožno zapisat stavovy subor, skontrolujte pravo zapisu v adresari...
viete mi nejako prosim poradiť? pripadne ak treba tak doplnim info ak budem vedieť čo ešte treba povedať aby bola Vaša predstava lepšia :/
Dakujem

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bonic nefunguje

Príspevokod užívateľa Kiwi » St Aug 03, 2011 8:06 pm

Potrebovali by sme nejake data, vypis prav adresara, kde to je nainstalovane, ake procesy vlastne bezia, ci sa to vobec nespusti,
co vypise, aky OS, atd.
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Reality is, what we think it is. It is revealed to us by experiences. But I'have learned, that modern science tells us a very different story.

Užívateľov profilový obrázok
marpes
Príspevky: 455
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:18 pm
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bonic nefunguje

Príspevokod užívateľa marpes » St Aug 03, 2011 8:07 pm

Pri standardnej instalacii musis byt prihlaseny ako spravca pocitaca, nie ako dalsi uzivatel s kontom - co by signalizovalo nemoznost zapisovat do zakladneho adresara.

DejanSt
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Ne Jan 23, 2011 4:45 pm

Re: Bonic nefunguje

Príspevokod užívateľa DejanSt » St Aug 03, 2011 8:27 pm

Som tam ako jediny uzivatel = spravca.
Kiwi vies mi pls napisat kde najdem to co pises??
nainstalovane je to v "C:\Program Files\BOINC\boincmgr.exe"
jedna sa o win XP.

po spusteni sa pokusa pripojit k lokalhostu ale nepodari sa mu to
v spravcovi uloh vidim ze je spusteny: boinc.exe a boincmgr.exe ziaden z projektov ktore som tam mal (climateproject..) tam nebezia..
Ked si c boince pozeram vyuzitie discu je tam 0 KB

DejanSt
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Ne Jan 23, 2011 4:45 pm

Re: Bonic nefunguje

Príspevokod užívateľa DejanSt » St Aug 03, 2011 8:44 pm

tak som zistil kde bol problem.
Pocitac som na nejaky cas zahesloval a vyzera to ze asi kvoli tomu sa nevedel dostat kam sa potreboval. Ked som teraz zrusil heslo a restartol tak mi to cele nabehlo..
Velmi pekne dakujem za ochotu :)

Užívateľov profilový obrázok
marpes
Príspevky: 455
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:18 pm
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bonic nefunguje

Príspevokod užívateľa marpes » St Aug 03, 2011 8:51 pm

Skus File- Exit a v vo vyskocenom okne zaskrtni horne okienko - ukoncit vypocty - a - OK

Potom znova spustit z "C:\Program Files\BOINC\boincmgr.exe"

Ak sa ani potom neprihlasi k Local host, mas problem v nastaveniach prav.
Potom uz len reboot, ak nepomoze tak reinstall, vybrat si adresare pre instalovanie zakladneho programu a pre adresar dat, na co sa pri instalacii pyta jned v zaciatku.
Pre CPDN v sucasnej dobe potrebujes procesor podporujuci operacie SSE2, teda nie
Pentium 3, Pentium 3 based Celerons and Xeons, and older Intel processors, and
Athlon XP/MP, Athlon XP based Semprons/Durons, and older AMD processors.
pretoze sucasne aplikacie na tychto starsich nefunguju

Užívateľov profilový obrázok
marpes
Príspevky: 455
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:18 pm
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bonic nefunguje

Príspevokod užívateľa marpes » St Aug 03, 2011 8:52 pm

Hlavne ze to funguje


Návrat na "Technické fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní