Podpora GPU v jednotlivych projektoch

Otázky a pomoc s problémami technického charakteru ako je nastavenie proxy serveru, problém s pripojením na internet a pod.

Moderátor: Moderátori

Užívateľov profilový obrázok
branjo
Príspevky: 52
Dátum registrácie: St Jan 16, 2013 12:00 am
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Podpora GPU v jednotlivych projektoch

Príspevokod užívateľa branjo » So Feb 16, 2013 3:42 pm

Od verzie 7.0.45 BOINC klienta by sa malo dat throttlovat aj GPU (bohuzial, iba jednym spolocnym nastavenim pre CPU a GPU). Neviem, neskusal som este zatial na iMac instalovat tieto verzie - cakam na novu varku GPU HCC1 Biet, potom vyskusam 7.0.52 (zatial najnovsia Alfa verzia klienta).
For Science and Shrubberies! Since January 13 2000.

Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
Hefto99
Príspevky: 743
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 12:59 am
Bydlisko: Zürich, Schweiz

Re: Podpora GPU v jednotlivych projektoch

Príspevokod užívateľa Hefto99 » So Feb 16, 2013 11:38 pm

branjo napísal:A skusal si 6 taskov na 2 jadrach? .....


Skusal, pri dvoch jadrach a 6 taskoch isli casy cca o 2minuty hore. 6 taskov na 3 jadrach uz bezi svizne, ale CPU chcem teraz alokovat pre eon.
Keď nevieš kde si, nemôžeš zablúdiť.
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
Hefto99
Príspevky: 743
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 12:59 am
Bydlisko: Zürich, Schweiz

Re: Podpora GPU v jednotlivych projektoch

Príspevokod užívateľa Hefto99 » So Feb 16, 2013 11:50 pm

gabberattack napísal:Doteraz som to robil tak, ze som daval manualne Snooze GPU, ked som to uz nemohol vydrzat.


Manualne nemusic nic, v preferenciach BOINC manazera vypni volbu

Kód: Vybrať všetko

Use GPU while computer is in use.


Co sa stane ked v app_config.xml povolis 1 jednotku a obmedzis GPU? Bude pocitat 1 jednotku na polovicny vykon, alebo max_concurrent odignoruje a bude chciet pocitat 2 WU naraz?

Kód: Vybrať všetko

<max_concurrent>1</max_concurrent>
<gpu_versions>
    <gpu_usage.5</gpu_usage>


Nevyhoda je, ze throttlovat bude stale, aj ked nesedis za compom.....
Keď nevieš kde si, nemôžeš zablúdiť.
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
PavolR
Príspevky: 243
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:23 pm
Bydlisko: BOINC.SK
Kontaktovať užívateľa:

Re: Podpora GPU v jednotlivych projektoch

Príspevokod užívateľa PavolR » Ut Feb 19, 2013 9:37 pm

branjo napísal:

Kód: Vybrať všetko

<app_config>
<app>
<name>hcc1</name>
<gpu_versions>
<gpu_usage>.083333</gpu_usage>
<cpu_usage>.25</cpu_usage>
</gpu_versions>
</app>
</app_config>




Ahoj, takze po testovani, sa mi najviac osvecilo toto app_ config. :)
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
branjo
Príspevky: 52
Dátum registrácie: St Jan 16, 2013 12:00 am
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Podpora GPU v jednotlivych projektoch

Príspevokod užívateľa branjo » St Feb 20, 2013 9:30 pm

Nech sa dari :D
For Science and Shrubberies! Since January 13 2000.

Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
89421
Príspevky: 126
Dátum registrácie: St Aug 08, 2012 8:29 pm

Re: Podpora GPU v jednotlivych projektoch

Príspevokod užívateľa 89421 » Po Mar 18, 2013 5:14 pm

http://www.techpowerup.com/181585/NVIDI ... pport.html
Mohlo by to pomoct V boinc projektoch? Viac pro. cez CUDA .. To by bolo super.
Napriklad v GPUgrid este nieje podpora Titan karty od nvidie, Riesia to. Ale par ludi z fora muselo kvoli tomu dat naspat starsiu kartu :D Gpugrid uz konecne bezi zase na plne obratky, aj ked to este nieje uplne doladene. Co tam citam.

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1272
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: Podpora GPU v jednotlivych projektoch

Príspevokod užívateľa gabberattack » Ne Máj 05, 2013 12:04 pm

Kupil som si 2011 model Mac Mini ako nahradu mojho 2009 Mac Mini domaceho entartainment centra. Hlavnym vylepsenim je SSD disk a i7 procesor, ale aj discrete grafika, no ta ma len 256 MB RAM. Je nejaky projekt, ktory nevyzaduje 512?
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1190
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 3:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: Podpora GPU v jednotlivych projektoch

Príspevokod užívateľa Palo M. » Po Máj 06, 2013 7:05 am

Az tak vela tych projektov pre ATI nie, je, ze by si ich nemohol po jednom vyskusat... akurat Milkyway skusat nemusis, ta vyzaduje double precision a tvoja grafika ju zjavne nema.

Podla mna by ti mal slapat Collatz, ten som svojho casu pocital aj na on-board HD4200 (ktora mala nejakych 128MB svojej DDR3 pamate - v porovnani s inymi GPU to bol dost ubohy vykon, vypocet trval tolko co Collatz na CPU, ale lepsie ako nic a aj tak nic ine ta integrovana grafika nemala na robote, lebo som mal na zobrazovanie HD4870 - a pamat na tej on-board HD4200 zjavne nebola uzke hrdlo, pretoze aticonfig ukazoval na integrovanej GPU zataz 100%). Akurat mi ta doska odisla prekvapivo skoro (bola asi tak 3 roky stara, v tom case najnovsia z masin co som vtedy mal), uplne zdochla a netusim preco (urcite to bola doska, pretoze procak som prehodil do inej dosky a frci dalej, takisto DDR3 pamate dalej pouzivam) - inak bola to Gigabyte zo serie Ultra Durable (fakt vtipne :-x), ziadne vytecene kondiky, ziadne spalene miesta na doske ani ine viditelne defekty, na pohlad ta doska stare vyzera pekne... Len to skratka jedneho dna s nou seklo a uz ani tuk - tipujem to najskor na napajanie, lebo uz sa vobec nerozbehla, mam pripojeny aj PC-speaker a ak by bola chyba len v jednej casti (napriklad v tej grafickej), tak by doska pravdepodobne zbesilo pipala pri POSTe (podla poctov pipnuti sa da aj zistit, ktora cast je zla), ale ta doska bola uplne tuha...

Takze myslim, ze Collatz by ti tam mal frcat, aj ked s OS X aplikaciami skusenost samozrejme nemam...
Obrázok
---
Obrázok
"Ostatně, kdybych si měl vybrat pořadí Mac OS X, Windows, Linux, tak to bude: Linux, Mac OS X, sebevražda, Windows." (úryvok z internetovej diskusie)

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1272
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: Podpora GPU v jednotlivych projektoch

Príspevokod užívateľa gabberattack » Ut Máj 07, 2013 3:28 am

Dik Palo, Collatz uz bezi.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

rado_shadow
Príspevky: 2
Dátum registrácie: Št Máj 31, 2012 9:49 am

Re: Podpora GPU v jednotlivych projektoch

Príspevokod užívateľa rado_shadow » Ne Máj 25, 2014 12:10 pm

Ahojte, mno prvy krat tu pisem tak snad som sa aj trafil do vlakna :D Mam "nadupanu" grafiku HD3850 256MB. Da sa to vobec pouzit pri pocitani? Skusal som to pri tusim LHC a pri Seti beta. stale pocitalo tak 2min pripadne 4min a potom sa to vratilo na 1% a pocitalo stale dookola. Stale sa to resetovalo pri urcitom % :-( Som si chcel kusok vypomoct kedze mam len procesor Amd Athlon 64 x2 4000+ 2,1GHz.

p.s. pri projekte Rosetta mam podiel vykonu 0. pritom v BAM mam nastavene 100. kde moze byt chyba?

Užívateľov profilový obrázok
89421
Príspevky: 126
Dátum registrácie: St Aug 08, 2012 8:29 pm

Re: Podpora GPU v jednotlivych projektoch

Príspevokod užívateľa 89421 » Ne Máj 25, 2014 12:38 pm

Skus http://boinc.thesonntags.com/collatz/home.php Collatz. sice by mali podporovat az od 4xxx ati grafiky,ale uvidis.. ak ti nejaka uloha nejde dobre skus ju zrusit nech ti natiahne novu alebo iny druh ulohy.. napis ako to dopadlo
Tiez som rozbiehal jednu 4xxx grafiku ale vypocet ulohy bol tak dlhy ze sa skoro nestihol deadline, takze som to na tychto grafickych starenkach vzdal :)

rado_shadow
Príspevky: 2
Dátum registrácie: Št Máj 31, 2012 9:49 am

Re: Podpora GPU v jednotlivych projektoch

Príspevokod užívateľa rado_shadow » Ne Máj 25, 2014 12:40 pm

dik, ale novy projekt uz nechcem :-) som to chcel len na tie projekty kde uz nejaky cas pocitam :cry:


Návrat na "Technické fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní