aky projekt sa hodi na starsie pc?

Otázky a pomoc s problémami technického charakteru ako je nastavenie proxy serveru, problém s pripojením na internet a pod.

Moderátor: Moderátori

LuVar
Príspevky: 25
Dátum registrácie: Št Apr 12, 2007 8:45 pm
Kontaktovať užívateľa:

aky projekt sa hodi na starsie pc?

Príspevokod užívateľa LuVar » So Apr 21, 2007 1:10 pm

Prepacte za spamovanie fora blbymi otazkami, ale nechce sa mi hladat poziadavky jednotlivych projektov. su niekde spisane? google akosi nepochopil moju poziadavku a nic relevantne som nenasiel...

potreboval by som nejaky projekt na vyuzitie tohoto pc: http://einstein.phys.uwm.edu/show_host_ ... tid=921997

chcel som prispiet burp-u, ale ten pytal 256 ram a tamto ma 128... je to 800MHz PIII, zapnuty asi tak 20 hodin tyzdenne s tym, ze je tam nastavene, ze az pri necinnosti jednej minuty sa zacne vypocet. ale necinnost je tam z tych 20 hodin, odhadom tak 15 :-)

Prosim poradte idealne tabulku narocnosti projektov, ale hlavne ich poziadaviek. lebo napr burp ziada 256 ram, ale pouzivat tak od 40 po 180. (co je vlastne i vcelku logicke. na tej 128 by to asi islo hrozne...)

nejaka ta tabulka, co som nasiel :-) http://www.boinc.cz/img/BOINC_Projects_table.png

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Príspevokod užívateľa Honza » So Apr 21, 2007 1:22 pm

Tabulka dobra? :lol:

Einstein byl vhodny- pametove relativne nenarocny, delka vypoctu prijatelna. Nyni s novou verzi aplikace jsou naroky na pamet vyssi (ale 32MB je stale velmi prijatelne), ale delka vypoctu je zhruba x5.
(viz novejsi verze tabulky).

BURP je obecne problematicky v tom, ze nelze predem rici, kolik pameti bude potrebovat (kazdy job/session je jinak narocny).

Obecne budou vhodnejsi matematicke projekty (nizke naroky na pamet) a nevhodne budou life-science projekty (vysoke naroky na pamet).
Takze treba ABC, RCN, PrimaGrid, RieselSieve, TMRL.
Na takove masine bych uvazoval bych take o Leiden, uFluids a SpinHenge.
Uzsi vyber asi podle zajmu usera a oblasti, ktere fandi.

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: aky projekt sa hodi na starsie pc?

Príspevokod užívateľa slavko.sk » So Apr 21, 2007 3:21 pm

LuVar napísal:Prepacte za spamovanie fora blbymi otazkami

Je len tolko ze ziadna otazka nie je blba.

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: aky projekt sa hodi na starsie pc?

Príspevokod užívateľa gabberattack » So Apr 21, 2007 5:32 pm

LuVar napísal:Prepacte za spamovanie fora blbymi otazkami, ale nechce sa mi hladat poziadavky jednotlivych projektov. su niekde spisane? google akosi nepochopil moju poziadavku a nic relevantne som nenasiel...

potreboval by som nejaky projekt na vyuzitie tohoto pc: http://einstein.phys.uwm.edu/show_host_ ... tid=921997

chcel som prispiet burp-u, ale ten pytal 256 ram a tamto ma 128... je to 800MHz PIII, zapnuty asi tak 20 hodin tyzdenne s tym, ze je tam nastavene, ze az pri necinnosti jednej minuty sa zacne vypocet. ale necinnost je tam z tych 20 hodin, odhadom tak 15 :-)

Prosim poradte idealne tabulku narocnosti projektov, ale hlavne ich poziadaviek. lebo napr burp ziada 256 ram, ale pouzivat tak od 40 po 180. (co je vlastne i vcelku logicke. na tej 128 by to asi islo hrozne...)

nejaka ta tabulka, co som nasiel :-) http://www.boinc.cz/img/BOINC_Projects_table.png


Mozes skusit XtremLab. Jednak za nas tim malokto rata, takze kazda pomoc by sa zisla a navyse jednotky nie su viazane na vykon pocitaca. Kazda jednotka je dlha zhruba 10 minut a kredit sa preratuva podla vykonu. Cize Pentium 1000 dostane polovicny kredit ako Pentium 2000. Ja mam v projekte napojeny starucky domaci AMD K6-500 a nejake tie body sem tam prida - podla toho, ci ho doma pouzivaju, alebo nie. Tuto je link.
http://xw01.lri.fr:4320/show_host_detail.php?hostid=32846
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
Zerkof12
Príspevky: 182
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:51 am
Bydlisko: Senec
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa Zerkof12 » Ne Apr 22, 2007 4:06 am

Myslim, ze predchadzajuce odpovede boli dostatocne, mojim hlavnym projektom je S@H Enh, takze skoro vsetky masiny idu S@H Enh,ale mam aj nejake starsie, ktore postupne rusim kvoli nedostatku miesta, ale napriklad 2x Celeron 350 idu Malariu s dennym RAC cca 50, TMRL DRTG idem na P3 900 RAC okolo 100 (pridelovanie kreditov v tomto projekte je vsak "trochu divoke") a na G3 500(Macintosh) idem Grid - RAC cca 50...
Tri veci si neviem zapamatat: mena, cisla a to tretie uz neviem co...

LuVar
Príspevky: 25
Dátum registrácie: Št Apr 12, 2007 8:45 pm
Kontaktovať užívateľa:

Re: aky projekt sa hodi na starsie pc?

Príspevokod užívateľa LuVar » St Apr 25, 2007 12:18 am

gabberattack napísal:
LuVar napísal:Prepacte za spamovanie fora blbymi otazkami, ale nechce sa mi hladat poziadavky jednotlivych projektov. su niekde spisane? google akosi nepochopil moju poziadavku a nic relevantne som nenasiel...

potreboval by som nejaky projekt na vyuzitie tohoto pc: http://einstein.phys.uwm.edu/show_host_ ... tid=921997

chcel som prispiet burp-u, ale ten pytal 256 ram a tamto ma 128... je to 800MHz PIII, zapnuty asi tak 20 hodin tyzdenne s tym, ze je tam nastavene, ze az pri necinnosti jednej minuty sa zacne vypocet. ale necinnost je tam z tych 20 hodin, odhadom tak 15 :-)

Prosim poradte idealne tabulku narocnosti projektov, ale hlavne ich poziadaviek. lebo napr burp ziada 256 ram, ale pouzivat tak od 40 po 180. (co je vlastne i vcelku logicke. na tej 128 by to asi islo hrozne...)

nejaka ta tabulka, co som nasiel :-) http://www.boinc.cz/img/BOINC_Projects_table.png


Mozes skusit XtremLab. Jednak za nas tim malokto rata, takze kazda pomoc by sa zisla a navyse jednotky nie su viazane na vykon pocitaca. Kazda jednotka je dlha zhruba 10 minut a kredit sa preratuva podla vykonu. Cize Pentium 1000 dostane polovicny kredit ako Pentium 2000. Ja mam v projekte napojeny starucky domaci AMD K6-500 a nejake tie body sem tam prida - podla toho, ci ho doma pouzivaju, alebo nie. Tuto je link.
http://xw01.lri.fr:4320/show_host_detail.php?hostid=32846


ked sa smiem spýtať, čo ten projekt robí? Podla toho, čo som zo stránky pochopil, tak nič nerátajú, iba zdržujú pc, aby sa nenudil a robia si z toho štatistiky. (kto kedy má zapnuté pc a podobne)

Ja by som najradsej nejaky projekt, co zabera minimum ramky a rata nieco trosku uzitocne... i ked nevravim, zvysit skore tam kde sa da mozem. (ale ako mi kamos povedal, ked som mu vravel, ze planujem vytiahnut boinc.sk aspon o par miest dopredu na projekte burp: Medzi slepými je i jednooký králom...)

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

moje kriteria

Príspevokod užívateľa Kiwi » St Apr 25, 2007 3:14 am

Cau, ak xces ratat nieco uzitocne, tak podla
mojho nazoru je najuzitocnejsie nieco z oblasti
mediciny alebo xemie napr. WCG ci QMC,
pri WCG si zaskrtni projekty, ktore potrebuju
malo RAM cize nie faah ci hdc, alebo skus
SIMAP, Malariu.
Ak mas rad matematiku tak skus ABC.
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: aky projekt sa hodi na starsie pc?

Príspevokod užívateľa gabberattack » St Apr 25, 2007 3:37 am

LuVar napísal:
gabberattack napísal:
LuVar napísal:Prepacte za spamovanie fora blbymi otazkami, ale nechce sa mi hladat poziadavky jednotlivych projektov. su niekde spisane? google akosi nepochopil moju poziadavku a nic relevantne som nenasiel...

potreboval by som nejaky projekt na vyuzitie tohoto pc: http://einstein.phys.uwm.edu/show_host_ ... tid=921997

chcel som prispiet burp-u, ale ten pytal 256 ram a tamto ma 128... je to 800MHz PIII, zapnuty asi tak 20 hodin tyzdenne s tym, ze je tam nastavene, ze az pri necinnosti jednej minuty sa zacne vypocet. ale necinnost je tam z tych 20 hodin, odhadom tak 15 :-)

Prosim poradte idealne tabulku narocnosti projektov, ale hlavne ich poziadaviek. lebo napr burp ziada 256 ram, ale pouzivat tak od 40 po 180. (co je vlastne i vcelku logicke. na tej 128 by to asi islo hrozne...)

nejaka ta tabulka, co som nasiel :-) http://www.boinc.cz/img/BOINC_Projects_table.png


Mozes skusit XtremLab. Jednak za nas tim malokto rata, takze kazda pomoc by sa zisla a navyse jednotky nie su viazane na vykon pocitaca. Kazda jednotka je dlha zhruba 10 minut a kredit sa preratuva podla vykonu. Cize Pentium 1000 dostane polovicny kredit ako Pentium 2000. Ja mam v projekte napojeny starucky domaci AMD K6-500 a nejake tie body sem tam prida - podla toho, ci ho doma pouzivaju, alebo nie. Tuto je link.
http://xw01.lri.fr:4320/show_host_detail.php?hostid=32846


ked sa smiem spýtať, čo ten projekt robí? Podla toho, čo som zo stránky pochopil, tak nič nerátajú, iba zdržujú pc, aby sa nenudil a robia si z toho štatistiky. (kto kedy má zapnuté pc a podobne)

Ja by som najradsej nejaky projekt, co zabera minimum ramky a rata nieco trosku uzitocne... i ked nevravim, zvysit skore tam kde sa da mozem. (ale ako mi kamos povedal, ked som mu vravel, ze planujem vytiahnut boinc.sk aspon o par miest dopredu na projekte burp: Medzi slepými je i jednooký králom...)


Nuz, pokial si myslis, ze meranie zatazenia pocitaca je absolutna zbytocnost a robi sa to len preto, aby sa pocitac zatazil, mozno Ta tato praca http://www-csag.ucsd.edu/papers/stedi-ipdps04-final.pdf presvedci o tom, ze aj z minima informacii sa da vyprodukovat velky vysledok. Ide len o uhol pohladu. Pravdepodobnost, ze "proteinove" projekty na nieco pridu je velmi mala. A kym sa vysledky uplatnia v praxi, prejdu aj desatrocia. Aj v projekte Einstein su vysledky v nedohladne. Ide skutocne len o vnutorny pocit ci to, co robis je ok, alebo nie. Podla mna moze XtremLab prispiet k zlepseniu distribuovanych vypoctov a to v realnom case par rokov. Mam na nom 3 smejdove pocitace - Celeron 1500, K6-500 a Pentium III - 450. Pokial by som ich aj zapojil do inych projektov, neurobili by vela uzitku - tu aspon spravia rovnaky vykon, ako masina s 10 nasobnym vykonom (jednotky su rovnako dlhe).
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

LuVar
Príspevky: 25
Dátum registrácie: Št Apr 12, 2007 8:45 pm
Kontaktovať užívateľa:

skúšam ten projekt...

Príspevokod užívateľa LuVar » St Apr 25, 2007 9:09 am

Je to zaujímavý projekt, lebo mám taký pocit, že i keď je v statuse čakania na výpočet, on spokojne občas nejaké to percento pridá :D

takze som to asi doteraz nepochopil. Ten projekt (teda ich aplikacia) bezi tak, ze spravi statistiku mojho pc. A to tak, ze jeden wu sa u mna ohreje vzdy a presne 10 minut nezaleziac na tom, ci bezia alebo nebezia ine projekty. Je to tak?

EDIT: No po pár hodinách, čo mám ten projekt zaradený medzi projektami mi posťahoval asi 25 wu. nechjápem prečo. v správach píše, že nežiada žiadne wu a predsa nejaké prídu... a prakticky iba čakajú. (keďže resource share mám na burp o rád vyššie.)

Je takéto správanie v poriadku? a čo s tými wu? nestihne ich spraviť...

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: skúšam ten projekt...

Príspevokod užívateľa gabberattack » Št Apr 26, 2007 3:50 am

LuVar napísal:Je to zaujímavý projekt, lebo mám taký pocit, že i keď je v statuse čakania na výpočet, on spokojne občas nejaké to percento pridá :D

takze som to asi doteraz nepochopil. Ten projekt (teda ich aplikacia) bezi tak, ze spravi statistiku mojho pc. A to tak, ze jeden wu sa u mna ohreje vzdy a presne 10 minut nezaleziac na tom, ci bezia alebo nebezia ine projekty. Je to tak?

EDIT: No po pár hodinách, čo mám ten projekt zaradený medzi projektami mi posťahoval asi 25 wu. nechjápem prečo. v správach píše, že nežiada žiadne wu a predsa nejaké prídu... a prakticky iba čakajú. (keďže resource share mám na burp o rád vyššie.)

Je takéto správanie v poriadku? a čo s tými wu? nestihne ich spraviť...


Moj domaci komp je uz mimo mojej posobnosti, tak Ti nemozem dat presne informacie ako sa spravaju jednotky. Ked som posledne robil s Xtremom, tak ako si pisal je jedno aky pocitac ich spracuva, tak kazda jednotka trva 10 minut (zhruba). Zial zatial ta jednotka zatial stale funguje ako samostatna - teda nebezi pocas ratania inych projektov. Ta zmena aby sledoval system pocas ratania inych projektov je planovana, ale skutocne neviem, ci ju uz implementovali do kodu, alebo nie. Nastudujem forum a dam vediet. Pokial Ti natahal vela jednotiek, tak to bude pravdepodobne vec Manazera, ktory potrebuje isty cas na nastavenie spravnej cache.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

LuVar
Príspevky: 25
Dátum registrácie: Št Apr 12, 2007 8:45 pm
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa LuVar » Pi Apr 27, 2007 3:29 pm

Je to prakticky jedno, len som sa zhrozil, kolko toho natahal...

Teraz skor riesim iny problem. Vedel b si mi ako skuseny user povedat, ako najjednoduchsie prinutim boinc klienta, aby mi stiahol pracu na 10 hodin napriklad? mam notebook, stale som konektnuty na nete, ale obcas idem preca nechcem, aby bol online (=> potencionalny zlodej vidi pc na sieti, ale vidi uzivatelov odchod z intrakovej izby...)

popripade idem niekam, kde budem na pc robit, ale nebudem mat net.

Proste chyba mi nejake tlacidlo, ze download work for one day....

PS: Ten projekt nahodim na nejake pc, ktore vyuziva standardny user. takze body pojdu. ale asi az o 2 tyzdne...

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Príspevokod užívateľa Honza » Pi Apr 27, 2007 9:48 pm

LuVar napísal:Proste chyba mi nejake tlacidlo, ze download work for one day....
Tohle se pred rokem naucilo BOINCStudio zalozene na core 5.4.9.
Pozadoval jsem, aby to tam nebylo pouze po dnech, ale treba take hodnota 1 sec, ktera je velmi uzitecna pro testery...proste aby to stahlo prave jeden task.

Na BoincStudiu se dale pracuje, ackoli to asi verejne neni videt...

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa gabberattack » So Apr 28, 2007 3:24 am

Honza napísal:
LuVar napísal:Proste chyba mi nejake tlacidlo, ze download work for one day....
Tohle se pred rokem naucilo BOINCStudio zalozene na core 5.4.9.
Pozadoval jsem, aby to tam nebylo pouze po dnech, ale treba take hodnota 1 sec, ktera je velmi uzitecna pro testery...proste aby to stahlo prave jeden task.

Na BoincStudiu se dale pracuje, ackoli to asi verejne neni videt...


Presne tak, Boinc studio ma vsetky tieto funkcie. Nerobim s nim uz isty cas (nemam windowsy), ale ked som ho mal, tak to bol v tom case najlepsi Boinc manazer co som nasiel. Skus si to vygooglit, nastavenia by mali byt uz prelozene do viacerych jazykov mozno aj do cestiny/slovenciny.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

LuVar
Príspevky: 25
Dátum registrácie: Št Apr 12, 2007 8:45 pm
Kontaktovať užívateľa:

boincStudio

Príspevokod užívateľa LuVar » So Apr 28, 2007 7:57 am

Niekde som splasil to studion. verzia 0.5.5. Avsak ked kliknem na projekt a zvolim GetWork->1 Day, tak mi spokojne odpovie "New host GetWork failed. unrecognized op". Skusil som i prepisat u neho boinc managera najnovsim, ale nepomohlo.

Vypada vcelku schopne ten programcek, ale akosi asi nieje uz vyvýjaný. Teda aspoň nie na spojej pôvodonej stránke.

Mne by inak stacil plne seriozny boinc_cmd klient. V linuxe pouzivam len konzoloveho, nakolko vnc sa mi tunelovať nechce a som spokojny. I ked to ovladanie nieje moc v rukach uzivatela, co vidim ako minus.

Dakujem za rady. Ak by niekto vedel o nejakej novsej verzii tohoto sw, prosim dajte vediet. (popripade, ak viete, ako spojazdniť funkciu get work)

Užívateľov profilový obrázok
Hefto99
Príspevky: 750
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 12:59 am
Bydlisko: Zürich, Schweiz

Re: boincStudio

Príspevokod užívateľa Hefto99 » So Apr 28, 2007 8:51 am

LuVar, musis este preplacnut oficialneho BOINC klienta tym ktoreho si nasiel po rozbaleni BS v adresari clients/boincStudio v0.5 Linux32. Pre Linux su to 2 subory: boinc a boinc-restart.

Pozor vsak: BS verzia 05 podporuje dost staru oficialnu verziu (uz si nespomeniem ktoru), novsie verzie potrebuju aspon BS v0.5c alebo d...

Ani ja uz dlho BS nepouzivam (doma mam Linux na oboch masinach), takze som stratil prehlad...
Keď nevieš kde si, nemôžeš zablúdiť.
Obrázok


Návrat na "Technické fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní