SETI on GPU

Hľadanie mimozemských civilizácií

Moderátor: Moderátori

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: SETI on GPU

Príspevokod užívateľa Honza » Po Feb 02, 2009 3:26 pm

Devaster napísal:u SETI sa nikde nevyuziva double precision. SETI kod je dost problematicke prerobit na pararelne masiny ako je GPU - v nektorych fazach vypoctu pouziva iba 10 percent shaderov - to je pripad VLAR jednotiek. preto je odporucana aplikacia na pouzitie modifikovana tak aby tieto jednotky skoncili okamzite po detekcii VLAR chybou vypoctu, cim sa prenechaju na vypocet pre CPU stroje.
Aha, díky za info.
Jinak se dá říci, že GPU pro SETI prostě není výhra.

Užívateľov profilový obrázok
Devaster
Príspevky: 6
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 9:48 pm
Kontaktovať užívateľa:

Re: SETI on GPU

Príspevokod užívateľa Devaster » Po Feb 02, 2009 6:17 pm

GPU pre seti nie je vyhrou pre isty druh jednotiek .... pre ostatne je super - vid VHAR jednotky...
tu je graf casov pre rozne jednoky z rozlicnym aspect range na roznych GPU ...:
http://img153.imageshack.us/img153/3756 ... 6b2yo1.png

mimochodom tu je jedna bestia osadena GTX295 a 8 jadrami : http://setiathome.berkeley.edu/show_hos ... id=4760966
ObrázokObrázok

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: SETI on GPU

Príspevokod užívateľa Honza » Po Feb 02, 2009 8:05 pm

To porovnání má smysl proti CPU, resp. proti oficiální a optimalizované apliakce.
A to buď time nebo performance per watt.
Něco podobného by nebylo?

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: SETI on GPU

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Ut Feb 03, 2009 11:32 am

Devaster napísal:mimochodom tu je jedna bestia osadena GTX295 a 8 jadrami : http://setiathome.berkeley.edu/show_hos ... id=4760966

Akoze 8 jadier a 4 x GTX 295???
Ale len 3 GB RAM? Mam pocit ze ta masina je postavena LEN na BOINC lebo 8 WU + 4 CUDA musia tych 3 GB zabit.

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: SETI on GPU

Príspevokod užívateľa Kiwi » Ut Feb 03, 2009 5:46 pm

Ani ked nastavim preferencie na Seti Enhanced ani ked vyberiem Astropulse, tak nedostanem
WU na GPU ale stale len na CPU. Su app pre GPU ? Su optimized app pre Lin. x86_64,
s podporou SSE4.1 ?
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: SETI on GPU

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Ut Feb 03, 2009 8:56 pm

Kiwi napísal:Ani ked nastavim preferencie na Seti Enhanced ani ked vyberiem Astropulse, tak nedostanem
WU na GPU ale stale len na CPU. Su app pre GPU ? Su optimized app pre Lin. x86_64,
s podporou SSE4.1 ?

Ja mam nastavene S@H Enhanced a GPU a taha mi len GPU unity. Ale je fakt ze od vcera mi to stalo lebo som to zastavil kedze nechcelo ratat GPU WU na GPU ale na CPU - lebo som otvoril BM pri RDP ression.

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: SETI on GPU

Príspevokod užívateľa Kiwi » St Feb 04, 2009 8:52 pm

Precital som si vsetko, co som nasiel na strankach nVIDIE, Seti, Enstein-a a GPU-grid-u
o pocitani cez CUDA. Moja kazda splna vsetky podmienky. BM tiez. Kazdu zdeteguje.
GPUgrid na nej bezi, ale ma kratky deadline. Ako vsak presvedcit BM, aby pocital Seti
na GPU ? Astropulse 5.0 pocita na CPU. Seti Enhanced pocita na CPU. Kde je problem ?
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: SETI on GPU

Príspevokod užívateľa Kiwi » St Feb 04, 2009 8:53 pm

Precital som si vsetko, co som nasiel na strankach nVIDIE, Seti, Enstein-a a GPU-grid-u
o pocitani cez CUDA. Moja kazda splna vsetky podmienky. BM tiez. Kazdu zdeteguje.
GPUgrid na nej bezi, ale ma kratky deadline. Ako vsak presvedcit BM, aby pocital Seti
na GPU ? Astropulse 5.0 pocita na CPU. Seti Enhanced pocita na CPU. Kde je problem ?
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: SETI on GPU

Príspevokod užívateľa Kiwi » St Feb 04, 2009 8:53 pm

Preco to duplikuje prispevky ? Uz asi tyzden ? Zeby moja mys ci FF ?
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: SETI on GPU

Príspevokod užívateľa slavko.sk » St Feb 04, 2009 9:44 pm

Kiwi napísal:Preco to duplikuje prispevky ? Uz asi tyzden ? Zeby moja mys ci FF ?

Mne funga ok.

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: SETI on GPU

Príspevokod užívateľa slavko.sk » So Feb 14, 2009 1:18 pm

Takze uz nejaku dobu ratam na nVidia8800GTS a vyzera to velmi pekne ... http://setiweb.ssl.berkeley.edu/show_host_detail.php?hostid=4310461 cely RAC - uz skoro 2000 - mam len z grafiky, CPU mi rata iny projekt. Evidentne ta grafika zrata viac ako Q9300 quad (ten zvladne RAC do 1600).

vladosvk
Príspevky: 18
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 9:07 pm
Bydlisko: Poprad, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: SETI on GPU

Príspevokod užívateľa vladosvk » St Mar 18, 2009 2:17 pm

[-o< Ako zistim, ci sa SETI pocita cez grafiku alebo len na procesre?

mam managera 6.4.7, gforce9600GT. manager napise, ze CUDA device found, ale povedal by som ze zatial ju nevyuziva, ide cez procesor.
pocita Astropulse v5 5.03

dik vlado

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: SETI on GPU

Príspevokod užívateľa slavko.sk » St Mar 18, 2009 2:48 pm

vladosvk napísal:[-o< Ako zistim, ci sa SETI pocita cez grafiku alebo len na procesre?

mam managera 6.4.7, gforce9600GT. manager napise, ze CUDA device found, ale povedal by som ze zatial ju nevyuziva, ide cez procesor.
pocita Astropulse v5 5.03

dik vlado

Astropulse neni na CUDA, len S@H Enhanced.
A musis mat v nastaveniach povolene vyuzitie GPU:
Use Graphics Processing Unit (GPU) if available yes

vladosvk
Príspevky: 18
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 9:07 pm
Bydlisko: Poprad, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: SETI on GPU

Príspevokod užívateľa vladosvk » St Mar 18, 2009 6:01 pm

slavko.sk dik za tip

v nastaveniach SETI mam zaskrtnute vsetky 3 moznosti (SETI@home Enhanced, Astropulse Astropulse v5) a use GPU if available mam YES. tak budem to dalej sledovat co bude robit. =D>

vladosvk
Príspevky: 18
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 9:07 pm
Bydlisko: Poprad, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: SETI on GPU

Príspevokod užívateľa vladosvk » Pi Mar 27, 2009 1:32 pm

mno tak za tyzden co stiahol jedntoky na pocitanie, vsetky boli na CPU :( . zatial ziadna jednotka ENHANCED, aj ked to mam v profile povolene, zaskrtnute. tyka sa to win xp aj vin vista.

zatial skoda, ze to nevyuzil...
Prílohy
gpu2.JPG
gpu2.JPG (180.44 KiB) 4626 zobrazení
gpu1.JPG
gpu1.JPG (181.85 KiB) 4627 zobrazení


Návrat na "SETI@home"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní