Strana 1 z 1

Screensaver

Napísané: Ne Jan 06, 2008 7:40 pm
od užívateľa matob
nazdar,
nevie niekto co mam so screensaverom? ukazuje mi popisky vsetko dookola tak ako ma, len to co ma byt v strede tam nieje :D
prezijem aj bez toho.. ja iba tak ci niekto nevie
diki

Re: Screensaver

Napísané: Po Jan 07, 2008 8:05 pm
od užívateľa Kiwi
Neda sa vyjadrit, lebo nevieme aky OS mas. Inac screensavery su len na odoberanie casu CPU :)

Re: Screensaver

Napísané: Po Jan 07, 2008 8:45 pm
od užívateľa gabberattack
Kiwi napísal:Neda sa vyjadrit, lebo nevieme aky OS mas. Inac screensavery su len na odoberanie casu CPU :)


Screensaver je furt rovnaky. nezalezi na systeme. Co konkretne Ti tam chyba ? Na mojej stranke mas popis setrica - ktora vec Ti tam chyba ?

Re: Screensaver

Napísané: Po Jan 07, 2008 9:16 pm
od užívateľa Kiwi
hej :) len tam nebolo explicitne dane o akom sa hovori :)

Re: Screensaver

Napísané: Ut Jan 08, 2008 5:08 pm
od užívateľa matob
no chyba mi tam ta tociaca sa mapa vesmiru aj s tym hladacikom... vsetko dookola tam je... kredity, tým atd aj cas zostavajuci, aj percenta... len toto... viem ze screensaver nieje nanic, ale iba som chcel vediet preco mi to nejde

Re: Screensaver

Napísané: Ut Jan 08, 2008 8:26 pm
od užívateľa gabberattack
Odcitujem nieco z mojho prekladu:

Rotujúca guľa ukazuje hlavné hviezdy súhvezdí. Môžete mať problém zo začiatku rozpoznať tieto súhvezdia; sú totiž prevrátené naopak, oproti tomu, ako sme zvyknutí. Je to preto, lebo na šetriči sa na nich dívate nie z pohľadu zemského, ale akoby zvonku, so Zemou v strede tejto gule. Keď sa grafika zobrazí v samostatnom okne (nie v šetriči obrazovky), môžete upravovať zobrazenie myšou počítača. Pravým tlačidlom myši a súčasným pohybom myši dopredu a dozadu môžete urobiť zoom +/-, ľavým tlačidlom zase môžete rotovať oblohu.

Skus si v manazerovi vyskusat jednu vec - kliknes na zalozku TASKS a potom na aktualne pocitajucu jednotku a vlavo mas polozku SHOW GRAPHICS. Je dost mozne, ze mas zle nastaveny pohlad, pouzi ako pisem hore mys a skus urobit zoom in, alebo zoom out. Pokial mas spraveny maximalny zoom, nemusis vidiet gulu. Musis to ale urobit v aktivnom okne - v screensaveri zoom nefunguje.
Este je pravdepodobna dalsia moznost - ak mas integrovanu grafiku, moze byt problem s vykonom, alebo driverom. Kedysi som testoval Einsteina v skole na pocitacoch s integrovanou grafikou a Windows XP. Screensaver vobec nebezal, hadzalo mi to rozne chybove hlasky. Pokial zoom nebude fungovat, moze to byt tento problem - mozes poriesit zakupenim grafixckej karty a vypnutim internej grafiky. Neviem ale ci ten screensaver stoji za to - vacsinou dost zerie vykon masiny kvoli grafickym efektom. Dobre sa na to diva, ale po par dnoch si ho pravdepodobne zmenis za nejaky iny. :-)

Re: Screensaver

Napísané: Št Jan 10, 2008 4:29 pm
od užívateľa matob
no to bude v tom kedze na notebooku mam integrovanu, ten screensaver poznam lebo mi to nejaku chvilu bezalo aj na druhej masine...
no viem ze screensaver neni nanic, ale obcas si to zapnem, ked nemam co robit tak sa na to pozeram :D
diki za radu

Re: Screensaver

Napísané: Pi Feb 15, 2008 12:54 pm
od užívateľa matob
matob napísal:nazdar,
nevie niekto co mam so screensaverom? ukazuje mi popisky vsetko dookola tak ako ma, len to co ma byt v strede tam nieje :D
prezijem aj bez toho.. ja iba tak ci niekto nevie
diki



problem vyriešený... zrazu to ide, neviem ci je to novými drivermi, alebo novsou applikaciou :D :D
hlavne ze ide