PRISM

Diskusia nezaraditeľná ani do jednej z kategórií

Moderátor: Moderátori

Používateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1200
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 2:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

PRISM

Príspevok od používateľa Palo M. »

Mediami sa nam prehnali spravicky o "nie celkom etickych" praktikach americkych tajnych sluzieb. Mna vlastne ani velmi neprekvapili, aj ked podla komentarov to vyzera, ze zopar ludi je celkom sokovanych. Teraz neviem, ci to nahodou nebude mat nejaky vplyv aj na BOINC. Uz predtym sa objavovali nazory typu "pocitaju sa tam kody pre NSA" pripadne "nemienim niekomu na svojom kompe za moju elektriku dolovat bitcoiny" a po najnovsej afere moze byt medzi beznymi ludmi este vacsia nedovera voci projektom... Bohuzial, kym zdrojaky nie su opensource, tak je to naozaj zalozene len na dovere a ta sa mi zda coraz viac nalomena... pretoze ako som inde spominal, veci su opacne ako by mali byt, obycajnych ludi postupne zbavuju sukromia, ale sluzby ktore su verejne/statne (a mali by byt preto co najviac otvorene a transparentne) vsetko taja a zatlkaju.

Co myslite?
Používateľov profilový obrázok
Duro Kotulic Bunta
Príspevky: 1906
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 3:00 pm
Bydlisko: Stupava
Kontaktovať používateľa:

Re: PRISM

Príspevok od používateľa Duro Kotulic Bunta »

No mna to neprekvapilo, ak si niekto mysli, ze velmoc bude dodrziavat iba zakonne prostriedky ak ide o jej existenciu a bezpecnost, tak asi nesleduje vyvoj vo svete a vsetky konflikty povazuje za historicku nahodu ci cisto aktivity lokalnych narodov. :)

Ci to bude mat vplyv na boinc, tazko povedat, cruncheri by malimat snad nadpriemerne IQ oproti beznej populacii, takze snad aj ten vplyv bude tymto faktorom tlmeny.
It is by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J.H. Poincaré, mathematician]
A man who knows how to be alone is never lonely. [Osho]
Používateľov profilový obrázok
Hefto99
Príspevky: 769
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 11:59 pm
Bydlisko: Zürich, Schweiz

Re: PRISM

Príspevok od používateľa Hefto99 »

Nuz, ja zase iluzie o vyssom IQ cruncherov nemam. Staci len trosku sledovat diskusne fora projektov a clovek zisti, ze cruncheri sa v priemere nijako extra neodlisuju od "beznej" populacie.

Ci bude mat PRISM vplyv na odliv cruncherov posudit neviem... myslim si vsak, ze ludia ktori nechcu pocitat kody pre NASA nepocitali BOINC ani predtym...
Obrázok
Používateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1200
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 2:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: PRISM

Príspevok od používateľa Palo M. »

Hefto99 napísal:Nuz, ja zase iluzie o vyssom IQ cruncherov nemam. Staci len trosku sledovat diskusne fora projektov a clovek zisti, ze cruncheri sa v priemere nijako extra neodlisuju od "beznej" populacie.
Si zabil :mrgreen:


Ja k tomu len dodavam, ze vyssie/nizsie IQ sa nema ako uplatnit, ak nemame dostatok spolahlivych informacii. A o vacsine projektov tie informacie fakt nemame, takze je to naozaj hlavne o tej dovere.

A s doverou to celkovo ide dole vodou. Vladam sa uz neda verit pomaly ani slovo. Mainstreamovym mediam sa neda verit tiez. Velkym firmam sa takisto neda verit... a to su hlavne sily, co hybu nasim dnesnym svetom. Teraz si hovorime, ze vedcom a univerzitam sa este verit da - ale len do najblizsieho "velkeho leaku". Klimatologovia uz mali pruser, ked vo svojich studiach zamerne nebrali do uvahy iste namerane hodnoty, pretoze chceli "hokejkovy graf" - a boli za tym, uplne neprekvapivo, peniaze.
Informacny vek nam na jednej strane priniesol plno uzasnych veci (ako su pre kazdeho dostupne OS a aplikacie, Wikipedia, BOINC, ...), ale na druhej strane vdaka nemu vyplavalo plno svinstva (a dalsi kopec noveho svinstva je s informacnym vekom priamo spojeny). Ludia nie su uplne blbi a kazdy minimalne podvedome tusi, ze nejake to svinstvo vsade je (na to ziadne extra IQ netreba). Ale ked pride na konkretnu vec, tak je toho svinstva omnoho viac, nez sa podvedome tusilo (vid depese Wikileaks alebo teraz PRISM, ale samozrejme aj slovenske kauzicky). A pre niektorych ludi to je podla vsetkeho celkom sok... Zacinam si mysliet, ze mala zapojenost do BOINC na SK moze byt sposobena hlavne tym, ze u drvivej vacsiny ludi prevlada skepticizmus nad entuziazmom (dlhodobo, nie v dosledku poslednych udalosti) a nelepsi sa to, skor naopak.
Obrázok
---
Obrázok
"Ostatně, kdybych si měl vybrat pořadí Mac OS X, Windows, Linux, tak to bude: Linux, Mac OS X, sebevražda, Windows." (úryvok z internetovej diskusie)
Napísať odpoveď