ATI Boinc.sk team vo Folding@home

Diskusia k ostatným projekom a k projektom vo vývojovom resp. prípravnom štádiu

Moderátor: Moderátori

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: ATI Boinc.sk team vo Folding@home

Príspevokod užívateľa Kiwi » St Jún 18, 2008 1:20 am

No tazko ti poradim, ked nemam WIN. :)
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: ATI Boinc.sk team vo Folding@home

Príspevokod užívateľa gabberattack » St Jún 18, 2008 1:39 am

Soky999 napísal:super..dakujem za pomoc...nikto mi tu nevie povedat ako to nastavit...


Rad by som pomohol, ale:
1. Nemam (a ani nechcem) Windowsy.
2. Folding nie je Boinc projekt a nemam sajnu ako funguje.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

bigfutus
Príspevky: 15
Dátum registrácie: Št Apr 26, 2007 5:39 pm
Bydlisko: Blava, ne?
Kontaktovať užívateľa:

Re: ATI Boinc.sk team vo Folding@home

Príspevokod užívateľa bigfutus » Št Jún 19, 2008 8:58 am

Aha tak az teraz vysla beta, ale potrebuje to zatial ovladace 174.55, takze zatial na to kaslem nakolko som nedavno instaloval 177.26.
Ale uz na to makaju, takze to omedzenie snad nebude trvat dlho =D>

http://www.guru3d.com/news/folding-home-geforce-client/

edit: funguje mi to aj na 177.26

Trochu som to testoval, stara GF8800 GTS 640MB
260MHz - ~800 iter/s
513MHz - ~ 1800 iter/s
650MHz - ~ 2300 iter/s

PackaSG
Príspevky: 10
Dátum registrácie: St Júl 30, 2008 9:31 pm

Re: ATI Boinc.sk team vo Folding@home

Príspevokod užívateľa PackaSG » Po Aug 04, 2008 11:19 am


Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: ATI Boinc.sk team vo Folding@home

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Po Aug 04, 2008 6:44 pm

bigfutus napísal:Aha tak az teraz vysla beta, ale potrebuje to zatial ovladace 174.55, takze zatial na to kaslem nakolko som nedavno instaloval 177.26.
Ale uz na to makaju, takze to omedzenie snad nebude trvat dlho =D>

http://www.guru3d.com/news/folding-home-geforce-client/

edit: funguje mi to aj na 177.26

Trochu som to testoval, stara GF8800 GTS 640MB
260MHz - ~800 iter/s
513MHz - ~ 1800 iter/s
650MHz - ~ 2300 iter/s


Ja mam GF8800 GTS 512 OC na 730MHz core/1860MHz shader/972MHz memory s ovladacmi 175.19 - pojde mi to?
Co mam pre to urobit? Je niekde navod? Som lenivy hladat, sorry.

Užívateľov profilový obrázok
forest
Príspevky: 294
Dátum registrácie: Pi Feb 09, 2007 8:49 am
Kontaktovať užívateľa:

Re: ATI Boinc.sk team vo Folding@home

Príspevokod užívateľa forest » Ut Aug 05, 2008 8:13 am

Kdyby jsi mě neměl blokovaného, tak by jsi na tomhle odkazu našel vše potřebné:
http://forum.czechnationalteam.cz/viewt ... ?f=20&t=83
hermes3 dokončuje i podrobný návod na instalaci, ale i dle popisu v daném tématu to jistě zvládnete jako já.
Mám GF8600 a jede to, takže není problém zapojit GF8800.

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: ATI Boinc.sk team vo Folding@home

Príspevokod užívateľa slavko.sk » St Aug 06, 2008 8:39 pm

Tak som to nahodil na 8800GTS 512 ... iteracie za sekundu kolisu, necham to bezat a uvidim ako to dopadne.
Inak mi pritom na 4 jadrach CPU bezia BOINC WU takze vlastne ratam 5 Wu naraz. Celkom mile.
Evidentne vidno ze grafika sa hreje viac ako normalne (ale menej ako pri 3D hrach) a aj spotreba kompu vzrastla.
Driver 175.19.

bigfutus
Príspevky: 15
Dátum registrácie: Št Apr 26, 2007 5:39 pm
Bydlisko: Blava, ne?
Kontaktovať užívateľa:

Re: ATI Boinc.sk team vo Folding@home

Príspevokod užívateľa bigfutus » Po Aug 11, 2008 8:38 am

Skoda ze nemaju GPU klinta pre Climateprediction, ale mozno ich osvieti ked vidia kolko TFLOPov produkuje ten zlomok grafik co je zapojenych :D

Slavko: potom si nezabudni posunut CPU slider v nastaveniach, standardny v strede mi robi ~1400 iter/s, skoro uplne v pravo 2600 iter/s co je naozaj pekny rozdiel.
Len pozor lebo uplne v pravo zacne lagovat grafika, pretoze rata naozaj na maximum a ostatne veci uz nestiha.
Dalej co som sa docital, tak sa pri pretaktovani oplati zamerat na shader domain, jadro sa neoplati moc trapit. Ja pouzivam RivaTuner, kde mam spravene rozne profily, nech sa s tym nemusim rucne babrat, iba si vyberiem aky zrovna potrebujem a uz to frci na pozadovanych MHz.

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: ATI Boinc.sk team vo Folding@home

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Po Aug 11, 2008 9:15 am

bigfutus napísal:Skoda ze nemaju GPU klinta pre Climateprediction, ale mozno ich osvieti ked vidia kolko TFLOPov produkuje ten zlomok grafik co je zapojenych :D

Slavko: potom si nezabudni posunut CPU slider v nastaveniach, standardny v strede mi robi ~1400 iter/s, skoro uplne v pravo 2600 iter/s co je naozaj pekny rozdiel.
Len pozor lebo uplne v pravo zacne lagovat grafika, pretoze rata naozaj na maximum a ostatne veci uz nestiha.
Dalej co som sa docital, tak sa pri pretaktovani oplati zamerat na shader domain, jadro sa neoplati moc trapit. Ja pouzivam RivaTuner, kde mam spravene rozne profily, nech sa s tym nemusim rucne babrat, iba si vyberiem aky zrovna potrebujem a uz to frci na pozadovanych MHz.

RivaTuner mam tiez. S posednym 177.* ovladacom mi top ide celkom pekne ale za cca 5 dni sa mi 5 krat na tvrdo restartol komp. Podla mna problem bude grafika (HW) alebo ovladac alebo ten klient este nie je vyladeny.
Teraz to mam vypnute lebo potrebujem aby sa mi nerebootla masina ale zas to zapnem.

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: ATI Boinc.sk team vo Folding@home

Príspevokod užívateľa Honza » Po Aug 11, 2008 1:37 pm

bigfutus napísal:Skoda ze nemaju GPU klinta pre Climateprediction, ale mozno ich osvieti ked vidia kolko TFLOPov produkuje ten zlomok grafik co je zapojenych :D
No, osviceny bude mit byt i programator, ktery bude schopen tak slozity kod predelat pro GPU a jeste mu budou muset vychazet vysledky srovnatelne s CPU. A pak by to taky chtelo nejakeho osviceneho sponzora, ktery by to zainvestoval; sehnat testery by nebyl problem. Pak uz jen rok dva casu...

Užívateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1190
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 3:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: ATI Boinc.sk team vo Folding@home

Príspevokod užívateľa Palo M. » Po Aug 11, 2008 4:45 pm

Honza napísal:
bigfutus napísal:Skoda ze nemaju GPU klinta pre Climateprediction, ale mozno ich osvieti ked vidia kolko TFLOPov produkuje ten zlomok grafik co je zapojenych :D
No, osviceny bude mit byt i programator, ktery bude schopen tak slozity kod predelat pro GPU a jeste mu budou muset vychazet vysledky srovnatelne s CPU. A pak by to taky chtelo nejakeho osviceneho sponzora, ktery by to zainvestoval; sehnat testery by nebyl problem. Pak uz jen rok dva casu...
No a ked ten "osvieteny" programator nakoniec dosiahne vysledky validovatelne s CPU, tak s prekvapenim zisti, ze casovo su vysledky akosi horsie ako na CPU a ze az taky osvieteny nebol. Ten mohutny TFLOPS totiz hovori o pocte operacii v pohyblivej radovej ciarke, ale uz nie o ich presnosti :lol:. Na niektory typ vypoctov sa to hodi, na iny nie.

ikvar
Príspevky: 178
Dátum registrácie: Št Feb 08, 2007 11:21 am

Re: ATI Boinc.sk team vo Folding@home

Príspevokod užívateľa ikvar » Po Aug 11, 2008 8:30 pm

Honza. napísal:No, osviceny bude mit byt i programator, ktery bude schopen tak slozity kod predelat pro GPU a jeste mu budou muset vychazet vysledky srovnatelne s CPU. A pak by to taky chtelo nejakeho osviceneho sponzora, ktery by to zainvestoval; sehnat testery by nebyl problem. Pak uz jen rok dva casu...


Keby boli osvieteny tvorcovia projektu, dosli by na to ze sa im takuto srandu vzhladom na sialene vysledky robit urcite oplati... zvysok osvietit uz nieje taky problem :)

Palo M. napísal:No a ked ten "osvieteny" programator nakoniec dosiahne vysledky validovatelne s CPU, tak s prekvapenim zisti, ze casovo su vysledky akosi horsie ako na CPU a ze az taky osvieteny nebol. Ten mohutny TFLOPS totiz hovori o pocte operacii v pohyblivej radovej ciarke, ale uz nie o ich presnosti :lol:. Na niektory typ vypoctov sa to hodi, na iny nie.


Myslim ze ked pozna povodny kod, architekturu grafiky... tak vie dost presne predom, mozno po par primitivnych testoch povedat ake budu vysledky.

tahanko
Príspevky: 133
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:00 pm
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: ATI Boinc.sk team vo Folding@home

Príspevokod užívateľa tahanko » Št Aug 14, 2008 11:32 am

zaujimave http://dsl.sk/article.php?article=6188 :) niekto to zobral dost vazne ale paci sa mi to

Užívateľov profilový obrázok
matob
Príspevky: 932
Dátum registrácie: Pi Dec 14, 2007 12:16 am
Bydlisko: Dudince & Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: ATI Boinc.sk team vo Folding@home

Príspevokod užívateľa matob » Št Aug 14, 2008 12:06 pm

:shock:
aspon v zime nemusí vykurovať :D
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: ATI Boinc.sk team vo Folding@home

Príspevokod užívateľa Kiwi » Št Aug 14, 2008 2:53 pm

Mna tam zaujali dve slova: "chce pomoct". Ak clovek chce pomoct cudziemu, niet vacsej
motivacie. A ak chce, hlada riesenie ako pomoct. Ak nechce, kasle na ostatnych a pozera
len na svoje "dobro". :)
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi


Návrat na "Ostatné projekty"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní