Ako preniest WU z jedneho PC na druhe ?

Diskusia ohľadom inštalácie, riešenia problémov, nových verzií, optimalizácie atď.

Moderátor: Moderátori

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Ako preniest WU z jedneho PC na druhe ?

Príspevokod užívateľa Kiwi » So Feb 09, 2008 9:10 pm

Ako mam preniest WU z jedneho PC na druhe, lebo je zjavne, ze na zaklade
benchmarku, bolo zle odhadnute mnozstvo WU, ktore jedno PC nezvladne ?
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: Ako preniest WU z jedneho PC na druhe ?

Príspevokod užívateľa Honza » Ne Feb 10, 2008 9:56 am

Kdysi jsem s tim experimentoval u CPDN.
Jednodussi varianta je prenest WU z projektu, ktery uz na druhe masine existuje vcetne pouzivane aplikace. Horsi je to u jednotek, kde na cilove masine aplikace a/nebo projekt neexistuje. Hardcore je to v pripade, ze je jednotka rozpocitana.
Kazdopadne to znamenalo rucni editovani xml souboru, kopirovani souboru atd. - mravenci prace. Zaloha BOINC pred timto experimentem je povinna a stejne tak doporucuji vypnout pristup na sit (kdyz se neco nepovede).

Druhym zpusobem je, ze na druhou masinu prekopiruju cely BOINC a pozastavim vsechny WU, ktere se pocitaji na prvni masine a obracene na prvni masine pozastavim vse, co pocitam na druhe.
Neni to prenos WU z jedne instalace BOINCu na druhou, ale je to uzivatelsky jednoduche a v nekterych pripadech i schudnym resenim.

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako preniest WU z jedneho PC na druhe ?

Príspevokod užívateľa Kiwi » Ne Feb 10, 2008 4:39 pm

Ja som nakopiroval WU z ABC, editoval /home/kiwi/BOINC/sched_request_abcathome.com.xml,
a tiez podobne subory, pre ostatne projekty, tak, ze som tam nakopiroval tu cast, z hore
menovaneho, ktora sa odlisovala, ale nepomohlo, nieco v tych xml este treba zmenit, len
neviem co.
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
PavolR
Príspevky: 243
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:23 pm
Bydlisko: BOINC.SK
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako preniest WU z jedneho PC na druhe ?

Príspevokod užívateľa PavolR » Ne Feb 10, 2008 5:18 pm

Asi najlepsie bude, ked odmazes jednotky, ktore nestihnes vypocitat. Je to sice kruty sposob, ale nic sa nestane. Tieto jednotky dostane niekto iny. Prajem krasny den. :) :D
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako preniest WU z jedneho PC na druhe ?

Príspevokod užívateľa Kiwi » Ne Feb 10, 2008 5:24 pm

Hej, lenze to je zlozite, lebo ja uz to PC nebudem mat, a potreboval by som vediet,
ako to urobil v Linuxe cez vzdialenu spravu. Lebo ten problem bude stale, lebo
pri tom istom nastaveni preferencii, na 1. PC stiahne 20 WU, pricom ide o E4400
na 3.5 GHz a na 2. stiahne 150 WU, pricom ide o Celeron 1.6 GHz, a ja neviem
opreco uz nevedia urobit poriadnu benchmarkovu kniznicu, ktora +-5 % odhadne
vykon CPU, RAM atd. :)
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako preniest WU z jedneho PC na druhe ?

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Ne Feb 10, 2008 8:43 pm

Kiwi napísal:Hej, lenze to je zlozite, lebo ja uz to PC nebudem mat, a potreboval by som vediet,
ako to urobil v Linuxe cez vzdialenu spravu. Lebo ten problem bude stale, lebo
pri tom istom nastaveni preferencii, na 1. PC stiahne 20 WU, pricom ide o E4400
na 3.5 GHz a na 2. stiahne 150 WU, pricom ide o Celeron 1.6 GHz, a ja neviem
opreco uz nevedia urobit poriadnu benchmarkovu kniznicu, ktora +-5 % odhadne
vykon CPU, RAM atd. :)

A co tak vytvorit pre kazdy komp iny profil a nastavit mu inu velkost bufera?
Raz som skusal preniest WU z jedneho kompu na druhy a po hodinach neuspechov som to vzdal.
Jedine ked prenesies cely adresar BOINC.

Užívateľov profilový obrázok
forest
Príspevky: 294
Dátum registrácie: Pi Feb 09, 2007 8:49 am
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako preniest WU z jedneho PC na druhe ?

Príspevokod užívateľa forest » Ne Feb 10, 2008 9:30 pm

Kiwi napísal:Lebo ten problem bude stale, lebo
pri tom istom nastaveni preferencii, na 1. PC stiahne 20 WU, pricom ide o E4400
na 3.5 GHz a na 2. stiahne 150 WU, pricom ide o Celeron 1.6 GHz....

Nebude to fungovat furt stejně. Dle provozu a časů výpočtu se ti zásoba automaticky bude upravovat podle dané mašiny a provozu na ní.
V první fázi možná nebude stíhat počítat co si stáhne, ale tím zakáže stahovat další dokud to co má nezpracuje a pak už si bude stahovat tolik, kolik teoreticky dle prozatimního provozu stihnout zvládne.


Návrat na "BOINC Manager a iný sofware"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných