BM - additional work buffer

Diskusia ohľadom inštalácie, riešenia problémov, nových verzií, optimalizácie atď.

Moderátor: Moderátori

Užívateľov profilový obrázok
numlock
Príspevky: 113
Dátum registrácie: So Júl 05, 2008 11:06 pm

BM - additional work buffer

Príspevokod užívateľa numlock » Pi Aug 01, 2008 10:18 am

- ahojte, potrebujem poradit s nastavenim Boinc Manageru (6.2.14)...

- zmenil som "additional work buffer" na 4 dni
- natiahlo mi spustu WU, to je vporiadku, ale natiahlo ich vsetky do Ram a Swap (3.5GB Ram a 4GB swap, plne obsadene)
- nemalo by to ulozit iba na disk a ked sa ide WU pocitat, tak až potom do Ram ??
- mam nieco zle nastavene, alebo to takto normalne funguje ??
diky
Obrázok Q6600 @ 3600MHz , 4GB Ram , HD5850 , win7 x64

Užívateľov profilový obrázok
Hefto99
Príspevky: 749
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 12:59 am
Bydlisko: Zürich, Schweiz

Re: BM - additional work buffer

Príspevokod užívateľa Hefto99 » Pi Aug 01, 2008 10:48 am

Coooooo??? Jasne ze ich ma ulozit na disk a v RAM-ke budu az ked sa budu pocitat.

O aky projekt sa jedna? V akom stave su vsetky jednotky? Nestalo sa nahodou to, ze vzdy ked BM dotahal jednotku zacal ju hned pocitat a rozpocitanu
zatial suspendol? V tom pripade by si mal vela jednotiek v stave "Waiting to run" ==> toto sa obcas stava ked najcerstvejsie jednotky maju kratsi deadline ako tie ktore si dotahal predtym a BM si zoberie do hlavy ze ich musi pocitat ako prve (ked je v tzv. panic mode).
Keď nevieš kde si, nemôžeš zablúdiť.
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
numlock
Príspevky: 113
Dátum registrácie: So Júl 05, 2008 11:06 pm

Re: BM - additional work buffer

Príspevokod užívateľa numlock » Pi Aug 01, 2008 11:00 am

- takto to vypada:
Obrázok

- asi mas pravdu s tym "panic mode" - pocita WU, ktore maju deadline zajtra... To je nejako skoro, ani 4 jadra mi to nestihnu... #-o
Obrázok Q6600 @ 3600MHz , 4GB Ram , HD5850 , win7 x64

Užívateľov profilový obrázok
Hefto99
Príspevky: 749
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 12:59 am
Bydlisko: Zürich, Schweiz

Re: BM - additional work buffer

Príspevokod užívateľa Hefto99 » Pi Aug 01, 2008 12:51 pm

Ale aj tak je to zverina ze 4 beziace a zopar suspendnutych jednotiek Ti zobralo celu RAM-ku a SWAP. Kolko miesta v pamati zabera 1 jednotka superlinku?
Keď nevieš kde si, nemôžeš zablúdiť.
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
numlock
Príspevky: 113
Dátum registrácie: So Júl 05, 2008 11:06 pm

Re: BM - additional work buffer

Príspevokod užívateľa numlock » Pi Aug 01, 2008 1:05 pm

- hybe sa to od 100-600 MB na 1 wu
Obrázok Q6600 @ 3600MHz , 4GB Ram , HD5850 , win7 x64

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: BM - additional work buffer

Príspevokod užívateľa gabberattack » Pi Aug 01, 2008 1:08 pm

mozes spravit screenshot obsadenia RAM a swap ? ma zaujima hlavne ktore aplikacie beru najviac - to nemusi byt len BOINCom.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
numlock
Príspevky: 113
Dátum registrácie: So Júl 05, 2008 11:06 pm

Re: BM - additional work buffer

Príspevokod užívateľa numlock » Pi Aug 01, 2008 1:35 pm

Obrázok
- pravdupovediac neviem co je v ramkach a swape, ked WU maju najviac 2.5GB..
Obrázok Q6600 @ 3600MHz , 4GB Ram , HD5850 , win7 x64

ikvar
Príspevky: 178
Dátum registrácie: Št Feb 08, 2007 11:21 am

Re: BM - additional work buffer

Príspevokod užívateľa ikvar » Pi Aug 01, 2008 1:48 pm

Pozri si túto tabuľku:
Obrázok

Je tam rozpis projektov a ich nároky na počítač... konkrétne SuperLink je jeden z najväších "žrútov" pamäte :D

Užívateľov profilový obrázok
numlock
Príspevky: 113
Dátum registrácie: So Júl 05, 2008 11:06 pm

Re: BM - additional work buffer

Príspevokod užívateľa numlock » Pi Aug 01, 2008 3:10 pm

- to ano, ale preco zere boinc 5GB zo swapu ? Odklada tam vsetky zvysne (neaktivne) WU ? Ak hej, nieje to dobre riesenie..
- a je to Boincom, pretoze ked ho vypnem, vsetko je v norme (Ram aj Swap)
- "additional work buffer" som vratil naspet (na 0.1 dňa) a nebudem sa stym uz hrat :) radsej
Obrázok Q6600 @ 3600MHz , 4GB Ram , HD5850 , win7 x64

Užívateľov profilový obrázok
Hefto99
Príspevky: 749
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 12:59 am
Bydlisko: Zürich, Schweiz

Re: BM - additional work buffer

Príspevokod užívateľa Hefto99 » Pi Aug 01, 2008 3:18 pm

numlock napísal:- to ano, ale preco zere boinc 5GB zo swapu ? Odklada tam vsetky zvysne (neaktivne) WU ? Ak hej, nieje to dobre riesenie..
- a je to Boincom, pretoze ked ho vypnem, vsetko je v norme (Ram aj Swap)
- "additional work buffer" som vratil naspet (na 0.1 dňa) a nebudem sa stym uz hrat :) radsej


- v profile si mozes nastavit aby aplikacia nezostavala v pamati:

v Tvojom profile na projektovej stranke (ktorykolvek projekt, tato volba je globalna) chod do General preferences a nastav polozku

Leave applications in memory while suspended?
(suspended applications will consume swap space if 'yes')

na No

v BM das potom update daneho projektu a neaktivne aplikacie uz nebudu zostavat v pamati.

[edit]da sa to nastavit aj lokalne pre konkretnu masinu: v BM chod do

Advanced -> Preferences... -> disk and memory usage -> zrus volbu "Leave applications in memory while suspended"
(sorry, neviem ako je to v slovenskej verzii)
[/edit]
Keď nevieš kde si, nemôžeš zablúdiť.
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: BM - additional work buffer

Príspevokod užívateľa gabberattack » Pi Aug 01, 2008 5:34 pm

Hefto99 napísal:
numlock napísal:- to ano, ale preco zere boinc 5GB zo swapu ? Odklada tam vsetky zvysne (neaktivne) WU ? Ak hej, nieje to dobre riesenie..
- a je to Boincom, pretoze ked ho vypnem, vsetko je v norme (Ram aj Swap)
- "additional work buffer" som vratil naspet (na 0.1 dňa) a nebudem sa stym uz hrat :) radsej


- v profile si mozes nastavit aby aplikacia nezostavala v pamati:

v Tvojom profile na projektovej stranke (ktorykolvek projekt, tato volba je globalna) chod do General preferences a nastav polozku

Leave applications in memory while suspended?
(suspended applications will consume swap space if 'yes')

na No

v BM das potom update daneho projektu a neaktivne aplikacie uz nebudu zostavat v pamati.

[edit]da sa to nastavit aj lokalne pre konkretnu masinu: v BM chod do

Advanced -> Preferences... -> disk and memory usage -> zrus volbu "Leave applications in memory while suspended"
(sorry, neviem ako je to v slovenskej verzii)
[/edit]


To je sice elegantne riesenie, ale moze tym stratit znacnu cast vypoctoveho vykonu. Neviem ako tie projekty na ktorych sa zucastnuje ukladaju checkpointy, ale je mozne, ze ak trebars raz za 30 minut, tak moze stratit 30 minut vypoctu.
Odpoved je jednoducha a nachadza sa priamo na stranke projektu SUPERLINK@TECHNION.

System Requirements
RAM: 1GB of RAM is suggested, as the computation typically requires up to 700MB of memory.
Disk space: insignificant.
Supported platforms: Windows (Vista/XP/2000/NT/Longhorn), Linux (Intel/PowerPC, 32/64 bits) and MacOS (PowerPC and Intel).
BOINC client version: 5.8.x and higher is most preferable

Takze ak aplikacia na jednojadrovom procaku zabera do 700 MB, na stvorjadrovom bude zaberat do 4x700, teda maximalne 2,5 GB. Vidim, ze na masine mas 4 GB RAM, takze by to az taky problem byt nemal. :-) Proste niektore projekty su pametovo narocnejsie ako ine, ak Ti to spomaluje system, riesenim bude prejst na iny projekt.
Skus si nechat zobrazit v Task managerovi este aj swap priestor, na tom obrazku je len fyzicka pamet, myslim, ze by sa tam niekde malo dat naklikat zobrazovanie strankovacieho priestoru, potom uvidis co to vlastne zabera tak vela.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
numlock
Príspevky: 113
Dátum registrácie: So Júl 05, 2008 11:06 pm

Re: BM - additional work buffer

Príspevokod užívateľa numlock » Pi Aug 01, 2008 6:37 pm

Hefto99 napísal:[edit]da sa to nastavit aj lokalne pre konkretnu masinu: v BM chod do

Advanced -> Preferences... -> disk and memory usage -> zrus volbu "Leave applications in memory while suspended"
(sorry, neviem ako je to v slovenskej verzii)
[/edit]

- praveze to nemam zaskrtnute - a BM to jednoducho ignoruje...

gabberattack napísal:Takze ak aplikacia na jednojadrovom procaku zabera do 700 MB, na stvorjadrovom bude zaberat do 4x700, teda maximalne 2,5 GB. Vidim, ze na masine mas 4 GB RAM, takze by to az taky problem byt nemal. :-) Proste niektore projekty su pametovo narocnejsie ako ine, ak Ti to spomaluje system, riesenim bude prejst na iny projekt.

- ved ano, ak je to 4x700MB, je to vpohode v Ramkach, ale preco mi (aktualne) zere 6.34GB (swap) ?? :roll:

gabberattack napísal:Skus si nechat zobrazit v Task managerovi este aj swap priestor, na tom obrazku je len fyzicka pamet, myslim, ze by sa tam niekde malo dat naklikat zobrazovanie strankovacieho priestoru, potom uvidis co to vlastne zabera tak vela.

- nie, nieje to tam, alebo som slepy..

- vlastne doteraz som nemal stym problem, viac ako 1.5 GB mi vsetky WU nezrali...
- Potom som zmenil "additional work buffer" z 0.1 na 4 dni a vsetko sa takto zaplnilo...
- uz som to dal naspet, pockam kym dopocita vsetky WU, malo by sa to vratit naspet... dufam :wink:
Obrázok Q6600 @ 3600MHz , 4GB Ram , HD5850 , win7 x64

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: BM - additional work buffer

Príspevokod užívateľa gabberattack » Pi Aug 01, 2008 6:52 pm

Rad by som Ti povedal ako na to, no nemam Windowsy ani na jednej masine (mam ich tu 5). :-(
Mozes este skusit vypnut virtualnu pamet a uvidis, co to spravi. Je to niekde v system/advanced/memory_use/
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1190
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 3:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: BM - additional work buffer

Príspevokod užívateľa Palo M. » So Aug 02, 2008 10:06 am

Z toho screenshotu BOINC-managera je to dost jasne: "Running, high priority" znamena, ze sa BOINC-klient dostal do panic-modu. To znamena, ze pocita najprv tie jednotky, kde je ohrozeny deadline. Tie, co su "Cakanie na vypocet", tie boli spustene, ale prave kvoli panike boli odposlane do fronty, lebo ine jednotky maju este skorsi deadline...
IMHO projekt ti po requeste poslal X jednotiek (povedzme, ze X=30). To poslal v scheduler-reply. Vtedy BOINC-klient (podla casu odhadovaneho na vypocet, ktory prisiel od projektu pre kazdu WU) zistil, ze nestiha a prepol sa to panic-modu. Medzitym klient zacal downloadovat subory pre WU - ale kedze standardne moze downloadovat max 2 subory z jedneho projektu naraz (neviem kolko potrebuje jedna WU, ale najmenej jeden to je :-)), tak downloadoval jeden subor za druhym. Bohuzial downloadoval tak, ze WU s neskorsim deadline downloadol skor, hned ju zacal pocitat, potom dotiahol inu so skorsim deadline a preto tu prvu suspendol a zacal pocitat tu druhu atd. Deadline moze but v ramci jednej sekundy, ale BOINC-klient na to kasle. Zase panic-mod by sa nemal casto uplatnovat, takze zas nejake ladenie v tejto oblasti tazko cakat.

Takisto screenshot z tvojho TaskManagera ukazuje, ze su tam nejake Superlink-aplikacie zeruce 0% CPU a asi 1 M pamate - ale to je len rezidentna pamat, nie virtualna. Na zobrazenie virtualnej pamate treba dat View->Select Columns a zaskrtnut "Virtual Memory Size" (sorry, nepouzivam slovenske Windoze). Inak je dobre vidiet obidve hodnoty, ja si to v TaskMane vzdy zapinam, da sa potom usudit, kvoli comu ti "nepochopitelne" stale hrkoce disk.

Cele to vzniklo pravdepodobne tak, ze scheduler ti poslal WU s pomerne kratkym deadline a ty mas uz vela roboty na masine... Nesuspendol si nahodou ine projekty pred requestom do Superlinku? Ked si potom dal resume na tie ine projekty, kym sa este len Superlink downloadoval, zrazu si mal prilis vela roboty na masine a klient sa prepol do panic-modu.

Ja by som to nepovazoval za nic tragicke, je to "prechodovy jav" spojeny so zmenou nastaveni a dlzky buffera. Ja v takych pripadoch restartujem BOINC, cim sa zbavim tych jednotiek v pamati. A potom to ide fajn, lebo v panic-mode ked uz ma klient vsetky jednotku u seba a netaha nove, tak tu co zoberie prve, tu uz aj dopocita.
Obrázok
---
Obrázok
"Ostatně, kdybych si měl vybrat pořadí Mac OS X, Windows, Linux, tak to bude: Linux, Mac OS X, sebevražda, Windows." (úryvok z internetovej diskusie)

Užívateľov profilový obrázok
numlock
Príspevky: 113
Dátum registrácie: So Júl 05, 2008 11:06 pm

Re: BM - additional work buffer

Príspevokod užívateľa numlock » So Aug 02, 2008 4:30 pm

- tak som bol naozaj slepy... :D Je to tam, ako pises, len si treba prepnut na zalozku "procesy" , inak sa to nezobrazi.. (ja to mavam na "vykone") diky za tip

Obrázok
- Swap uz klesol na 2.5GB, zrusil som poslednych par WU a par sa uz dopocitalo...

- Predtym BM pocital 4 WU, 1 WU čakal.. ako vzdy. Nesuspendol som predtym ziadne projekty. Ramka nebola zaplnena. Potom som zmenil buffer na 4 a zvysok vies..
Obrázok Q6600 @ 3600MHz , 4GB Ram , HD5850 , win7 x64


Návrat na "BOINC Manager a iný sofware"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný