Strana 2 z 3

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: So Aug 15, 2009 10:45 pm
od užívateľa gabberattack
Opera Ti zabera 1/4 GB pamete?

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: So Aug 15, 2009 10:51 pm
od užívateľa gabberattack
Zmen nastavenia na Tvojom ucte Seti, aby Ti vyuzivala masina 2 CPU. Zvys percento vyuzitia pamete aspon na 50% a network speed na 50 Kb. Daj vediet, ci sa nieco zmenilo.

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: So Aug 15, 2009 10:57 pm
od užívateľa Kiwi
Ale sak tam mas len 8 a 14 % pamate, nie je to malo ? SKusal si tam dat 100 % ci sa to zmeni ?

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: So Aug 15, 2009 11:05 pm
od užívateľa gabberattack
Zaklikni Leave application in memory while suspended, zvys cache na jednotky aspon na 0.25 dna, postni screen z manazera, kde mas pod sebou seti jednotky na vypocet - zaujima ma hlavne kolonka status uplne vpravo, ci tam nahodou nepise nieco ako Waiting for memory, alebo podobne.

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: So Aug 15, 2009 11:14 pm
od užívateľa Nexus
Som si nevsimol ze sa diskusia posunula na dalsiu stranu, a ja cakam, a cakaam .. :D :oops:

OK, takze mozem to skusit, ale neviem neviem. Teraz seti nema jednotky, teda aspon mne to pise. Ked budem mat viac ako 1, tak to skusim, a dam vediet.

Inak malo to nieje, lebo to je percentualne. Ako je vidno na screene boinc ma povolenych 266 MB RAM ked pracuje PC a 465 ked nepracuje. Ale mam seti pusteny furt. A ak je vidno na prvom screene tak seti si berie 38 MB RAM, iked ma povolene 266! Teda vtom problem nebude.
Ked mam viac jednotiek nepise mi cakam na uvolnenie pamate, ale len cakam. Vsak urobim screen, ked dostanem jednotky.

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: So Aug 15, 2009 11:16 pm
od užívateľa Nexus
gabberattack napísal:Zmen nastavenia na Tvojom ucte Seti, aby Ti vyuzivala masina 2 CPU. Zvys percento vyuzitia pamete aspon na 50% a network speed na 50 Kb. Daj vediet, ci sa nieco zmenilo.


Mam nastavene 2 CPU na stranke! Alebo dokonca 4? Uz neviem.
A net ide OK, cuca aj 200 KB!

Jo a opera zabera vela, to hej, lebo mam vypnutu disk cache. Vsetko je v RAM-ke. Ale ajtak nidy nemam nad 50% RAM vyuzitej. To problem naozaj nieje.

No takze som to vsetko dal tak. Teda RAM-ku som dal na 60% a cache na 0,25 dna. Poslalo mi jendu jednotku, tu je screen

Obrázok

Ale nespusti ju!

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: So Aug 15, 2009 11:23 pm
od užívateľa gabberattack
Skus sa nacvaknut na iny projekt, ked mas v cache len 1 jednotku, tak samozrejme nebude ratat 2. :-) Malaria aj Rosetta maju jednotky a obe neberu vela pamete, skus ich teda.

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: So Aug 15, 2009 11:27 pm
od užívateľa Nexus
No mne ide oto aby mi ratalo 2 seti, vies? Teda to ze budem ratat nieco ine moj problem neriesi, ale aj ked som tam mal 2 seti, a 2 einstein, tak ratal jednu a ostatne cakali

Nechapem preco by ju nemalo spustit. Sak su 2! Volakedy mi isli naraz dve. Len teraz mi hodi to nestastne Preferences limit # CPUs to 1 iked mam vsade nastavene 2!

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: So Aug 15, 2009 11:45 pm
od užívateľa Nexus

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: So Aug 15, 2009 11:48 pm
od užívateľa Kiwi
No ja by som vyskusal vsetko na 100 % a jednu jednotku z ineho projektu, cize 100 CPUs on multi,
100 % CPU, 100 % RAM in use, 100 % RAM if not, 100 % swap, check leave in mem. when. susp.
Este si pozri prioritu boinc klienta a skus dat vysssiu, inak uz ma teraz nic nenapada.
Este treba mat vsetko v global aj local pref. na seti accounte:
http://setiathome.berkeley.edu/forum_th ... p?id=54879
Prip. este pozriet susbor xml s globalnymi preferenciami ci to vsetko sedi.
A fakt ak nic nezaberie, skus starsiu verziu.

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: So Aug 15, 2009 11:55 pm
od užívateľa gabberattack
Postni mi tu screen z Tvojho nastavenia Seti uctu - je mozne, ze tam nieco nesedi. Boinc client by ale mal pokial pouzivas lokalne preference z manazera ignorovat nastavenie z webu... Zeby bug?

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: Ne Aug 16, 2009 12:04 am
od užívateľa Nexus
Pozeral som tie subory a nasiel som tam nieco ako <run_if_user_active>1</run_if_user_active>
A ked tam dam 2, tak si to vzdy prepise na 1. Hmm ..

Nastavenia na stranke mam dobre. Tak isto ako aj lokalne.
On multiprocessors, use at most
Enforced by version 5.10 and earlier 2 processors

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: Ne Aug 16, 2009 12:13 am
od užívateľa gabberattack
Dopocitaj co mas a skus boinc 5.10.45 - tu pouzivam ja z rychlobalicka na boinc.cz na cca 30 masinach s Wirusmi a bezi skvele.

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: Ne Aug 16, 2009 1:05 am
od užívateľa Kiwi
Tam je logicka 0 a 1, tam nemoze byt dvojka. To by vypinalo cely boinc, nie jedno jadro.

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: Ne Aug 16, 2009 1:58 pm
od užívateľa Palo M.
Chlapi, idem zamachrovat a zahram sa na jasnovidca (sorry, mal som tazky tyzden, tak sa musim vyventilovat aspon takto).

Subor C:\ProgramData\BOINC\cc_config.xml (za predpokladu, ze C: je systemovy disk... nebudem teraz plytvat mojim jasnovidectvom na zistovanie takej banality).
Takze v tom cc_config.xml je nieco taketo:

Kód: Vybrať všetko

<cc_config>
    <options>
        <ncpus>1</ncpus>
    </options>
</cc_config>
(nesuvisiace polozky som vynechal kvoli prehladnosti)

Zmaz cely ten riadok s <ncpus>... mozes aj za beziaceho BOINC, potom daj v Menezeri Advanced->Read Config File. A ides na vsetky CPU!


P.S.: Zeby si sa s tym konfigurakom hral uz niekedy predtym, ale si potom odinstaloval BOINC a ten adresar s nastaveniami si nezmazal? A ked si teraz nainstaloval novy BOINC, tak to zozralo tie stare nastavenia...


P.P.S.: Tato moznost nie je na bezne pouzivanie, ale na debug. Robi to vselijake sprostosti (napriklad sa da dat aj viac CPUs, ako je fyzicky k dispozicii). Radsej nepouzivat a nastavovat radsej percentaz CPU na projektovej stranke alebo v menu...