Strana 1 z 3

Preferences limit # CPUs to 1 - Vyriesene

Napísané: So Aug 15, 2009 6:42 pm
od užívateľa Nexus
Ahojte.

Mam taky problem.
Po dlhsej dobe som nainstaloval BOINC v6.6.36.exe, a ide mi len na 50%.
Vyzeralo to ze ide len na jednom procaku, iked ma nastavene 2!
Tu je log:

Kód: Vybrať všetko

15-Aug-2009 18:06:25 [SETI@home] General prefs: from SETI@home (last modified 13-Aug-2009 14:19:03)
14-Aug-2009 18:06:25 [SETI@home] Computer location: home
14-Aug-2009 18:06:25 [SETI@home] General prefs: no separate prefs for home; using your defaults
14-Aug-2009 18:06:25 [---] Reading preferences override file
14-Aug-2009 18:06:25 [---] Preferences limit memory usage when active to 266.12MB
14-Aug-2009 18:06:25 [---] Preferences limit memory usage when idle to 465.71MB
14-Aug-2009 18:06:25 [---] Preferences limit disk usage to 1.00GB
14-Aug-2009 18:06:25 [---] Preferences limit # CPUs to 1

Lenze ked som sa nato pozrel blisie, zistil som ze idu oba procaky, ale kazdy len na 25%, teda spolu 50%

Njake screeniky:
Obrázok

Ako vidite na tomto obrazku, seti ide na obochu procesoroch, ale iba na 50% spolu.
HELP!
Obrázok

Vie niekto ako ho ukecat, aby zas isiel na 100%. na oboch procakoch, ako volakedy?
Dik.

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: So Aug 15, 2009 8:24 pm
od užívateľa Kiwi
Mne to robilo tiez v Ubuntu, zo 4-roch jadier mi isli dve. Nastav v preferenciach
100 % of processors a 100 % of CPU usage, ak ani potom nepojde,
nainstaluj starsiu verziu BM, ak nepojde ani so starsou, tak este starsiu atd.
Prip. pozri niekde na zahranicnych forach, na ktorych OS to nejde.
Ja mam len Linux, tak ti s tym velmi neporadim, ale princip som popisal.

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: So Aug 15, 2009 8:32 pm
od užívateľa Nexus
Mam na 100% a 2 CPU, ale nic.
Inak mam zatial Wokna 7.

Dik za typ.

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: So Aug 15, 2009 8:53 pm
od užívateľa Kiwi
Skus inu verziu BM a pozri ci mas kompatibilnu, prip. ju spust v nejakom kompatibility mode.
Tie nove asi nie su este dostatocne odladene s WIN_7.

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: So Aug 15, 2009 9:00 pm
od užívateľa Nexus
Skusim sa pozret po starsej verzii, ale viem ze mi to robila i v6.5 na XP

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: So Aug 15, 2009 9:23 pm
od užívateľa Kiwi
Ale ty tam mas 50 % CPU, cize jedno jadro obsadene Seti a 43 % inym procesom,
tak ti to ani inac nemoze ist. Musis zabezpecit, aby nebolo to druhe jadro vytazene
tym procesom, kde mas 43 %, neviem co ten proces robi. To znamena ze je vsetko OK
a netreba nic menit, ziadne verzie. Ak to ani tak nepojde, ak ten proces vypnes,
alebo zistis co robi, az vtedy vymen verziu BM.

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: So Aug 15, 2009 9:26 pm
od užívateľa Nexus
LOL! To je system necinosti! To ti ukazuje aku mas volnu kapacitu! To sa neda vypnut! To je ako keby si chcel vypnut nic nerobenie :-)
To je uz od XP-cka tak.
Ked ti ide procal na 1%, tak ti pise proces necinosti 99%. Teda ze na 99% nic procak nerobi. Chapes? To je vlastne volna kapacita!

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: So Aug 15, 2009 10:00 pm
od užívateľa Kiwi
No daj sem obrazok, ako je to so zatazenim CPU, ked ti tam bezia dve ulohy Seti, ale trochu to roztiahni,
aby sme videli napisy. Mne kde bezi napr. CPDN na Q9400, tak mi pise 25 % pri kazdom procese,
/ a kazdy takyto proces bezi na jednom jadre / ak vsetky somariny, co ma WIN zapnute povypinam
a vypnem aj swap, aby cely cas disk nesvietil, vypnem defragmentaciu a podobne veci.

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: So Aug 15, 2009 10:20 pm
od užívateľa Nexus
Nie, nie. Ja ta chapem, ale nieje tomu tak. Ty si myslis ze mi nieco vyuziva procesor na 50%, a preto ide seti len na 50%. Nie, nie. Ja mam 50% volnych. Ten procak ide celkovo na 50%, a na 50% nerobi nic.
Pozri obrazok.
Ked odkliknem dole to "zobrazit procesy vsetkych pouzivatelov" tak tam ani ten proces necinosti nieje. Skus vypnut seti, a uvidis ze ten proces necinosti tam mas aj ty, teda ak mas Windows XP a novsi. Ten proces nic nerobi, len ti ukazuje aku mas volnu kapacitu CPU. Ked vsetko vypnem, tak ukazuje necinost na 99%.
Teda vtom ze by bol procak zatazeny to stopro nebude.

Obrázok

Obrázok
Tento spodny graf ma v sebe este system. Som stahoval prave postu, pracoval s PC, teda sa to striedalo 51 az 67%, ale to su len sekundove spicky. Je ale jasne vidno, ze nejde na 100%. Ked nic nerobim, tak mam 51% celkovu zataz.

Inak aj mne niekedy bezal jeden seti na jednom jadre. Teda isli naraz 2 seti. Teraz ide len jedno, jedno caka, a to jedno seti co bezi ide na oboch procakoch, ale spolu len na 50%.

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: So Aug 15, 2009 10:32 pm
od užívateľa Kiwi
Kolko mas nacacheovanych uloh v BM ? Su tam este nejake pripravene na spusetenie ?
Kolko zabera uloha v pamati ? Aku velku mas pamat ? Ak pridas k seti este iny projekt,
nespusti druhu ulohu na druhom jadre ?

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: So Aug 15, 2009 10:32 pm
od užívateľa Nexus
Ak neveris pozri sem:

http://forum.zive.sk/viewtopic.php?f=91 ... &p=5122012

Mam spustene len seti. (Ak by bezalo este neico napr. einstein tak by si to videl na obrazku) Dve jednotky, stoho jedna pracuje, druha caka. A to je prave problem! Bud mali ist obe ako volakedy, kazda na jednom procaku, alebo jedna, ale na oboch procakoch na 100%. Ale vzdy mi hodi limit na 1 CPU, a ignoruje ze ma nastavene 2 CPU!
RAM mam dost. 3,25 GB je k dispozicii. Seti bere 37Mb RAM, a ma povolene 10x viac!
V tom problme nieje.

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: So Aug 15, 2009 10:35 pm
od užívateľa gabberattack
Hod sem screen boinc manazera - messages a preferences.

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: So Aug 15, 2009 10:40 pm
od užívateľa gabberattack
Hod sem este screen s jednotkami, ktore sa aktivne pocitaju - v plnej sirke s popiskami.

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: So Aug 15, 2009 10:42 pm
od užívateľa Kiwi
Treba viac info, aky mas CPU, vsetko daj na obrazovku, vsetko co potrebujeme vidiet a daj sem celu plochu.

Re: Preferences limit # CPUs to 1

Napísané: So Aug 15, 2009 10:44 pm
od užívateľa Nexus
gabberattack napísal:Hod sem screen boinc manazera - messages a preferences.

OK

Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok

Co este treba?

No momentalne nedava seti jednotky, takze mam len jednu ktoru koncim. Ale standardne tam mam par jednotiek seti (teraz idem len seti) a pocita sa len jedna. Ostatne cakaju v rade. :(
Obrázok