Cakam na uvolnenie pamate

Diskusia ohľadom inštalácie, riešenia problémov, nových verzií, optimalizácie atď.

Moderátor: Moderátori

Nexus
Príspevky: 23
Dátum registrácie: Ne Mar 18, 2007 6:12 pm
Bydlisko: Pri PC alebo TV

Cakam na uvolnenie pamate

Príspevokod užívateľa Nexus » Ne Mar 18, 2007 6:57 pm

Hi ! 8)

Mam taky problem. Updatoval som s BOINC v5.4.11 na BOINC v5.8.15 a odvtedy mi BOINC nepracuje a pise "Cakam na uvlnenie pamate" ! A to CELE DNI ! ](*,)

Prosim help ako to odstranit. Ja viem ze mam malo RAM-kym to mi je jasne, ale predtym mi to islo, no teraz proste odmieta pracovat. Dokonca ja ked som prepol na pracovat nepretrzite, nie podla nastaveni tak nic. Ja nastartujem komp a mam 4 MB RAM volne, ale BOINC mi vzdy isiel, iked bol komp pomaly ako slimak na anfetaminoch.

Vie niekto niaky zasah do registrou, alebo cokolvek aby mi to slapalo ? :-k Zatial som dal spet staru verziu.

THX !
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
MeX
Site Admin
Príspevky: 479
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 3:13 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa MeX » Ne Mar 18, 2007 7:10 pm

Nova verzia BOINC Managera mozno uz velkostou obsadenej pamate prekrocila aj posledny limit na to, aby okrem samotneho strartu aj nieco robila takze mozno Ti nezostane nic ine ako si ponechat staru verziu.

Nexus
Príspevky: 23
Dátum registrácie: Ne Mar 18, 2007 6:12 pm
Bydlisko: Pri PC alebo TV

Príspevokod užívateľa Nexus » Ne Mar 18, 2007 7:14 pm

Aha .. No kuknem to ci je to tak .. Ale ma pridelene v nastaveniech tusim 45 MB, a vazne pochybujem ze by samotny BOINC klient mal 45 MB v pamati .. Pisu v minimalnych poziadavkach tusim 64 MB celkovo ze je potrebnych a 128 odporucanych, tak tato moznost sa mi njako nevidi .. Hm .. :?
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
MeX
Site Admin
Príspevky: 479
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 3:13 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa MeX » Ne Mar 18, 2007 7:16 pm

Mal by si uviest, na akej konfiguracii mas tento problem (pamat, procesor, ..) a s akym projektom.

Nexus
Príspevky: 23
Dátum registrácie: Ne Mar 18, 2007 6:12 pm
Bydlisko: Pri PC alebo TV

Príspevokod užívateľa Nexus » Ne Mar 18, 2007 7:29 pm

P III 1440 MHz (Tualatin)
256 MB RAM
Win XP SP1
Desiatky GB HDD :D

A oficialne poziadavky su:

Operating systems
Windows 98 or later

Minimum hardware
Pentium 233 MHz (Recommended: Pentium 500 MHz or greater)
64 MB RAM (Recommended: 128 MB RAM or greater)
20 MB disk space

Takze by to malo podla tohto roztrhat na cucky ! :lol:

A JAZDIM SETI A V ZALOHE EINSTEIN ALE VZDY IDE NARAZ LEN JEDEN ..

Tu by problem naozaj byt nemal .. Dokonca aj ked setko povypinam a mam 102 MB RAM volnej tak stale caka .. :?
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
zdespi
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 5:32 pm

Príspevokod užívateľa zdespi » Ne Mar 18, 2007 9:44 pm

Boinc 5.8.x. má striktnější kontrolu potřebné RAM. A to, že v general preferences (u projektu):

Use at most
Vymáháno od verze 5.8 a výše 50% paměti, pokud je PC používáno
a 90 % paměti pokud je PC idle
Pokud jiný projekt použije tvé maximální nastavené množství RAM, tak další projekt nepoběží dokud nebudeš mít dostatek volné paměti.
Zkus si pohrát s tím nastavením. Jestli jedeš víc projektů najednou a máš málo paměti tak si taky zkus nastavit
Do not suspend in RAM
Naposledy upravil/-a zdespi v Ne Mar 18, 2007 9:58 pm, upravené celkom 1 krát.

Nexus
Príspevky: 23
Dátum registrácie: Ne Mar 18, 2007 6:12 pm
Bydlisko: Pri PC alebo TV

Príspevokod užívateľa Nexus » Ne Mar 18, 2007 9:49 pm

Virtualnej mam 1GB no a normalnu ako som pisal ze niekedy ked setko ukoncim tak aj 100 MB, no boinc sa nerozbehne.

To je prave to ze by som potreboval tuto prisnu kontrolu ram njako ZRUSIT, OKLAMAT NJAKOU UPRAVOU !

Predtym som tiez mal rovnako malo ale islo to .. Myslim ze ked sa prepne na pocitat nepretrzite malo by to ist ..
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
zdespi
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 5:32 pm

Príspevokod užívateľa zdespi » Ne Mar 18, 2007 10:01 pm

Upravil jsem svůj příspěvek, je to v nových verzích v general preferences:
Nastavení:
Use at most

Nexus
Príspevky: 23
Dátum registrácie: Ne Mar 18, 2007 6:12 pm
Bydlisko: Pri PC alebo TV

Príspevokod užívateľa Nexus » Ne Mar 18, 2007 10:14 pm

OK, dik za pomoc .. Zatial som na starej verzii, ale skor ci neskor bude tato verzia taka stara ze sa bude muset prejst na novsiu a tam som vlastne zo seti skoncil ... Mozem rovno unistal .. :cry:
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
zdespi
Príspevky: 11
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 5:32 pm

Príspevokod užívateľa zdespi » Ne Mar 18, 2007 10:17 pm

No pokud si nastavíš ty dvě: Use at most na 100 %, tak si myslím, že by to mělo běžet i s novou verzí

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Viem, ze je to asi blba otazka, ale

Príspevokod užívateľa gabberattack » Po Mar 19, 2007 12:17 am

nechces dokupit aspon 256 MB RAM? Ja viem, ze pravdepodobne nechces uz do pocitaca investovat, ale pomohlo by to ako systemu (pre win xp je 512 idealne), tak aj harddiskom (znizilo by to swapovanie) a aj BOINCu. 256 RAM kupis teraz za par korun.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Nexus
Príspevky: 23
Dátum registrácie: Ne Mar 18, 2007 6:12 pm
Bydlisko: Pri PC alebo TV

Príspevokod užívateľa Nexus » Po Mar 19, 2007 12:32 am

No aj by som kcel dokupit ram, len mam taky problem ze tu mi nejdu dva pasiky pokial niesu vyrobene vten isty den teda nemaju vyrobne cisla zasebou. Je to odskusane. Mal som 2x128 mb ten isty vyrobca, vsetko, ale neslo to. Takze by som musel tuto 256 predat a kupit jednu 512, a to je problem. Obzvlast ked su to SDRAM.

No sak teraz idem na starej verzii, a potom ked uz nebude podporovana sa uvidi .. Kua zas to tam domrvili ! Nie kazdy ma 10 GB RAM !
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
Zerkof12
Príspevky: 182
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:51 am
Bydlisko: Senec
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa Zerkof12 » Po Mar 19, 2007 1:10 am

viem, ze to sme napatri, ale ta ikonka Opery je proste super... si moj clovek :D

existuje velmi vela moznosti ako skusit tento prolebm riesit, vrat sa ku starsej verzii, reset projektu, detach a detach, komplet unistall a reinstall, upra vanastaveni, atd...

btw ja idem na 5.8.15ke na PC s 256MB RAM a nemam ziadny problem...
Tri veci si neviem zapamatat: mena, cisla a to tretie uz neviem co...

Nexus
Príspevky: 23
Dátum registrácie: Ne Mar 18, 2007 6:12 pm
Bydlisko: Pri PC alebo TV

Príspevokod užívateľa Nexus » Po Mar 19, 2007 1:26 am

Jasne, sak uz idem, sice na starej verzii, ale idem. Len to nepojde takto donekonecna. Sak ja si poradim, len som kcel vedet ci nato niekto nevie njaku upravu alebo tak. Inak sa mi zda ze ked si to upravm manualne, tak on si klient sam stiahne z netu zas to povodne nastavenie, takze je to treba upravit tam. Ale to je detail.

Ok dik vsetkym za rady.

P.S. jj, Opera je super. :wink:
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
asterion
Príspevky: 3
Dátum registrácie: So Feb 10, 2007 1:31 am
Bydlisko: Banská Bystrica

Príspevokod užívateľa asterion » Po Mar 19, 2007 6:00 pm

Priamo s potešením čítam, že niekto má problém s verziou 5.8.15. Ja už dva týždne bojujem s kompom, kým som pochopil, že čert sídli v Boinc-u.
Pred dvomi týždňami som spravil naraz dve veci: prešiel som z verzie 5.8.11 na 5.8.15, a súčasne som updatoval grafický bios čipovej sady Intel 915G. Výsledkom bolo padanie počítača do úplnej hardwarovej mrtvice, kedy po niekolkých desiatkach minút, náhle ostala obrazovka v nejakej náhodnej farbe, a pocitac uplne mrtvy. Žiadne logy Windowsu, ani nič iné nezachytilo tieto pády.
Do čistého HDD som nainštalil nový čistý Win (XP) a stále to isté. Až keď som zastavil chod BOINC, tak zrazu problém zmizol. Myslel som, že nároky BOINC-u mi našli dieru v kompe. Ani viac denné testovanie CPU a RAM nepotvrdilo vadu v hrdwari. Pozitívnym výsledkom bolo pretaktovanie z originál 3,00 G CPU na 3,15 G. Až zastavenie SETI a návrat k verzii 5.8.11, mi umožnili dopočítať Einsteina. To SETI som musel reštartnúť, lebo mi v dvoch jeho súboroch vyhlásilo chybu výpočtu. Teraz idem vyčistiť komp od zbytkov miešaniny verzií Boincu, a skúsim novú čistú inštaláciu Boinc 5.8.15. Nateraz mám pracovnú hypotézu, že Boinc sa nejako nabúrava do grafickým jadrom zdielanej časti mojej 1 gigovej Ramky.
Ak na niečo konkrétne prídem, dám sem vedieť.


Návrat na "BOINC Manager a iný sofware"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní