Príspevokod užívateľa asterion » Po Mar 19, 2007 6:00 pm
Priamo s potešením čítam, že niekto má problém s verziou 5.8.15. Ja už dva týždne bojujem s kompom, kým som pochopil, že čert sídli v Boinc-u.
Pred dvomi týždňami som spravil naraz dve veci: prešiel som z verzie 5.8.11 na 5.8.15, a súčasne som updatoval grafický bios čipovej sady Intel 915G. Výsledkom bolo padanie počítača do úplnej hardwarovej mrtvice, kedy po niekolkých desiatkach minút, náhle ostala obrazovka v nejakej náhodnej farbe, a pocitac uplne mrtvy. Žiadne logy Windowsu, ani nič iné nezachytilo tieto pády.
Do čistého HDD som nainštalil nový čistý Win (XP) a stále to isté. Až keď som zastavil chod BOINC, tak zrazu problém zmizol. Myslel som, že nároky BOINC-u mi našli dieru v kompe. Ani viac denné testovanie CPU a RAM nepotvrdilo vadu v hrdwari. Pozitívnym výsledkom bolo pretaktovanie z originál 3,00 G CPU na 3,15 G. Až zastavenie SETI a návrat k verzii 5.8.11, mi umožnili dopočítať Einsteina. To SETI som musel reštartnúť, lebo mi v dvoch jeho súboroch vyhlásilo chybu výpočtu. Teraz idem vyčistiť komp od zbytkov miešaniny verzií Boincu, a skúsim novú čistú inštaláciu Boinc 5.8.15. Nateraz mám pracovnú hypotézu, že Boinc sa nejako nabúrava do grafickým jadrom zdielanej časti mojej 1 gigovej Ramky.
Ak na niečo konkrétne prídem, dám sem vedieť.