Betaverzia stránky - test2

V tomto fóre sa preberajú aktuálne témy ohľadom tímu, samotného webu, propagácie a ďaľšieho rozširovania tímu

Ako celkovo hodnotíte betaverziu stránky (test2)?

Hlasovanie ukončené Ne Dec 14, 2008 6:36 pm

Funkčnosť je v poriadku, po doladení nastavení môže byť
8
73%
Funkčnosť má menšie nedostatky, ale je to sľubné
3
27%
Funkčnosť má podstatné nedostatky
0
Žiadne hlasovania
Celé je to na nič, vyhodiť do koša
0
Žiadne hlasovania
 
Celkom hlasov: 11

Užívateľov profilový obrázok
mbs
Príspevky: 143
Dátum registrácie: Po Jún 23, 2008 11:15 am
Bydlisko: Dolný Ohaj
Kontaktovať užívateľa:

Re: Betaverzia stránky - test2

Príspevokod užívateľa mbs » Ne Dec 14, 2008 10:35 pm

Palo M. napísal:Len ty s vdakou zatial setri na ten moment, ked bude novy web naozaj spojazdneny a plne funkcny (co zda sa este nejaky cas potrva).

Ja dakujem za snahu a doteraz odvedenu pracu. A ci to Ta demotivuje?!? :shock:
A az to bude realne visiet na nete, tak sa pokojne podakujem znova. ;-)
Nech sa vam dari!
-mbs

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Betaverzia stránky - test2

Príspevokod užívateľa Kiwi » Ne Dec 14, 2008 10:43 pm

Ak bude funkcna stranka, potom sa da urobit nejaka reklama, aby sa ludia o tej stranke dozvedeli.
Lebo teraz, ked pridu na hlavnu stranku, tak ich ten dizajn pravdepodobne odradi, ale ked to bude
vyzerat atraktivne a bude tam aj aktualny obsah, ( dufam ze tam bude vsetko z marpesovych stranok ),
tak to bude lahsie, ziskat a udrzat ludi, aspon tych, ktorych bavi napr. fyzika, astronomia, matematika atd.
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
marpes
Príspevky: 455
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:18 pm
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Betaverzia stránky - test2

Príspevokod užívateľa marpes » Po Dec 15, 2008 10:40 pm

Tak dnes z toho zasa nic nebude. Stranku som neotvoril ani za 10 minut - rezignoval som.

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Betaverzia stránky - test2

Príspevokod užívateľa Kiwi » Po Dec 15, 2008 10:52 pm

A neda sa to testovat tak, ze to bude bezat na niekoho stroji u nas ?
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: Betaverzia stránky - test2

Príspevokod užívateľa gabberattack » Ut Dec 16, 2008 12:35 am

Kiwi napísal:A neda sa to testovat tak, ze to bude bezat na niekoho stroji u nas ?


To je fakt, podla mna by to slo. Mame jednu slabsiu X2 Debian masinu na 100 MBit linke v Prahe, no po Novom Roku tam zavesime aj quad Opterona. Myslim, ze to mozeme ale spravit kedykolvek, X2 zase az tak zatazena nie je. Co na to vsetko treba?
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Betaverzia stránky - test2

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Ut Dec 16, 2008 1:53 am

gabberattack napísal:
Kiwi napísal:A neda sa to testovat tak, ze to bude bezat na niekoho stroji u nas ?


To je fakt, podla mna by to slo. Mame jednu slabsiu X2 Debian masinu na 100 MBit linke v Prahe, no po Novom Roku tam zavesime aj quad Opterona. Myslim, ze to mozeme ale spravit kedykolvek, X2 zase az tak zatazena nie je. Co na to vsetko treba?

Viem u seba urobit sub web s dedikovanym FTP pristupom a dedikovanou MySQL alebo PosgreSQL DB s web adminom k nim.
Windows/IIS/PHP/ASP.NET, 1.2GBit NIX + 1.2GBit SIX + 200Mbit tranzit, no trafic limit, je to monitorovane 364x24x7, spolahlive.
Viem dat 1 GB na subory a 2GB na databazu/y.
Mozem to urobit, poslem loginy a hesla (dajte vediet komu) a uvidite ci sa to da vyuzit.

Užívateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1190
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 3:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: Betaverzia stránky - test2

Príspevokod užívateľa Palo M. » Ut Dec 16, 2008 9:25 am

Teraz som trocha zavireny, takze sa budem asi tyzden liecit. Ziaden novy development teraz nebude (ani verzia kde by boli odstranene chyby co tu boli doteraz reportovane), ale momentalny testovaci sajt by som mohol skopcit na SK. Ma to cele par mega subory (z toho vacsina je download Orbit aplikacie :-)) a momentalne menej ako 1M databaza. Mne to bezi na LAMP, ale snad to pojde na IIS. Potrebne je MySQL (teoreticky aj ina SQL, ale u mna je to na MySQL), najlepsie ak bude MySQL aj s podporou ISAM tabuliek (mozno by to islo aj bez toho, opat neviem vsetky detaily, ale najlepsie pouzit rovnaku infrastrukturu). A tiez je nutne PHP 5 (mozno by Drupal isiel aj na PHP4, ale niektore z nainstalovanych modulov asi nie). Podla tohoto by IIS mal ist, ale mozno nie s Clean-URLs, co by na zaciatok asi nevadilo (ale to mozno bude chciet viac pokusov o instalaciu :?).

Cize ak by bol webovy pristup k databaze (phpmyadmin alebo nieco podobne na importovanie CMS databazy), ftp pristup na nakopirovanie suborov, a ak server ma PHP5 a MySQL, nie je problem to prekopirovat.
Ked to teda Slavko tvoj server vsetko podporuje, posli mi pristupove kody ked to pripravis (moj mail by si mal mat, prinajhorsom ma pingni cez SS). Pripadne Ti mozem poslat verejny PGP kluc na zasifrovanie mailu ;-).

marpes, ja sa zasa z domu vobec nemozem dostat na tvoje stranky. Musim pouzivat Tor alebo anonymizacne proxace. Vyzera to, ze tvoje stranky su na nejakej sieti, ktora je z nejakeho dovodu blokovana cinskymi sudruhmi. Ak to browsujes z tej istej siete, tak si pravdepodobne blokovany aj ty v opacnom smere a preto ti to nikdy nejde... A mozno z rovnakeho dovodu to nejde Honzovi, v Cine teraz Cesko nemaju velmi radi a dost vela ceskych sieti je blokovanych (aj wu.cz kde su statistiky - tam tiez musim pouzivat proxac)...

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Betaverzia stránky - test2

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Ut Dec 16, 2008 2:48 pm

Palo M. napísal:Teraz som trocha zavireny, takze sa budem asi tyzden liecit. Ziaden novy development teraz nebude (ani verzia kde by boli odstranene chyby co tu boli doteraz reportovane), ale momentalny testovaci sajt by som mohol skopcit na SK. Ma to cele par mega subory (z toho vacsina je download Orbit aplikacie :-)) a momentalne menej ako 1M databaza. Mne to bezi na LAMP, ale snad to pojde na IIS. Potrebne je MySQL (teoreticky aj ina SQL, ale u mna je to na MySQL), najlepsie ak bude MySQL aj s podporou ISAM tabuliek (mozno by to islo aj bez toho, opat neviem vsetky detaily, ale najlepsie pouzit rovnaku infrastrukturu). A tiez je nutne PHP 5 (mozno by Drupal isiel aj na PHP4, ale niektore z nainstalovanych modulov asi nie). Podla tohoto by IIS mal ist, ale mozno nie s Clean-URLs, co by na zaciatok asi nevadilo (ale to mozno bude chciet viac pokusov o instalaciu :?).

Cize ak by bol webovy pristup k databaze (phpmyadmin alebo nieco podobne na importovanie CMS databazy), ftp pristup na nakopirovanie suborov, a ak server ma PHP5 a MySQL, nie je problem to prekopirovat.
Ked to teda Slavko tvoj server vsetko podporuje, posli mi pristupove kody ked to pripravis (moj mail by si mal mat, prinajhorsom ma pingni cez SS). Pripadne Ti mozem poslat verejny PGP kluc na zasifrovanie mailu ;-).

marpes, ja sa zasa z domu vobec nemozem dostat na tvoje stranky. Musim pouzivat Tor alebo anonymizacne proxace. Vyzera to, ze tvoje stranky su na nejakej sieti, ktora je z nejakeho dovodu blokovana cinskymi sudruhmi. Ak to browsujes z tej istej siete, tak si pravdepodobne blokovany aj ty v opacnom smere a preto ti to nikdy nejde... A mozno z rovnakeho dovodu to nejde Honzovi, v Cine teraz Cesko nemaju velmi radi a dost vela ceskych sieti je blokovanych (aj wu.cz kde su statistiky - tam tiez musim pouzivat proxac)...


Vsetko co pises ti viem dat, MySQL s phpAdmin aj s ISAM, PHP 5 by tam tiez malo byt ak nie tak vyziadam upgrade.
Adresa by mohla byt www.slavko.sk/boinc.sk.
Teraz idem na conf call ale potom ti poslem do SS loginy a mozes skusat.

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Betaverzia stránky - test2

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Ne Dec 21, 2008 12:37 pm

Takze u mna je to problem, predsa len je to webhosting ktory nemam 100% pod palcom a urcite veci mi tam nedaju kvoli bezpecnosti - ja o tom nerozhodujem.
Vedel by to niekto iny odhostovat? Na disku je to par mega a predpokladam ze traffic to urobi minimalny, mozno trochu zatazi masinu. Ja sa este opytam kamosa, mame sice jednu masinu v SK peeringu v datacentre na gigabite ale je to stara sunka, bezime na nej len SSH pod screenom a stahujeme na nu torrenty ... ;) ale na web hosting to by nezvladla.
Mozno by som vedel nejaky virtual vybavit, skusim ale asi az buduci rok ...

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: Betaverzia stránky - test2

Príspevokod užívateľa gabberattack » Ne Dec 21, 2008 6:48 pm

Ja to mozem spravit, ale nie hned. Ako som prave pozeral, nasa X2 je dost pretazena, bezi na nej uz zopar stranok a navyse to ma len 1GB RAM a minimum miesta na disku. Ak to nevadi, pockal by som radsej na quad Opterona, ten ma 4GB a TB pole. Masina by mala nabehnut online po Novom Roku, takze niekedy v tom termine.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1190
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 3:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: Betaverzia stránky - test2

Príspevokod užívateľa Palo M. » Po Dec 22, 2008 10:43 am

OK, pocas Vianoc aj tak na tom robit nebudem a potom zas idem na par dni mimo domu, takze aj ja budem mat cas az po Novom Roku. Tak teda mozeme skusit potom.
BTW, predpokladam, ze ked to bude novy server, pobezia tam nove verzie... Mne to doma bezi na jednoduchom LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP), ktory ani nie je specializovany na web (a mimochodom, pocita BOINC 8)). Najlepsie by bolo, aby to bol tiez nejaky LAMP.
Mam stable Debian, cize tiez nie uplne najsamnovsie verzie; ked bude mat novy stroj aspon tieto verzie, vyhneme sa mnohym problemom.
U mna hlasi:
- Apache 2.2.3 (aj ked by to myslim bezalo aj na 1.3)
- MySQL 5.0.32 (Drupalu udajne staci minimalne 4.1.1, ale asi bude lepsia patkova verzia) - s ISAM tabulkami
- PHP 5.2.0 (asi by to bezalo aj na stvorkovej, ale niektore moduly maju par bugov s PHP4, radsej teda PHP5) - tu je vela nastaveni, ktore mozu hrat ulohu, snad to bude nastavene rozumne.

Ak to bude masina urcena na hosting, tak verim, ze to pofrci, predsa len Drupal je dost pouzivany...

Na stroji u slavka cast problemov vyplyvala z IIS (resp. z nekompatibility niektorych Drupalovskych problemov s IIS), dalsia cast problemov bola so starsou verziou MySQL a este niektore nastavenia PHP boli nie velmi vhodne (aj ked to asi velmi nelimitovalo) - ale to bol zjavne nejaky konkretny stroj uspesne pouzivany na ine ucely (= "Nevrtaj sa v tom" alebo aj "If it's not broken, don't fix it!"). My sme mohli akurat tak skusit, ci tam ta beta nepobezi - a bohuzial to nevyslo.

Inak medzicasom som sa posunul aj v celkovom nastaveni webu, je tam okrem oprav aj par novych uzitocnych veci (napriklad aj navod na prispievanie, kde su vysvetlene zakladne principy), takze potom nahodime rovno uz vylepsenu verziu...

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: Betaverzia stránky - test2

Príspevokod užívateľa gabberattack » Po Dec 22, 2008 6:14 pm

Myslim, ze ine ako D(ebian)AMP to nebude, poslem request na instalaciu tych verzii, ktore si mi poslal, je ale dost mozne, ze ked medztym vyjdu novsie, tak tam budu tie. Adresa by mohl byt trebars http://boinc.jadro.org, to sa ale doriesi potom.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1190
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 3:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: Betaverzia stránky - test2

Príspevokod užívateľa Palo M. » Ut Dec 23, 2008 8:46 am

Ak tam bude Debian, tak nie je o com (kedze ten mam aj ja). Stable distribucia Debianu je fakt stabilna, takze najlepsie pouzit prave tie verzie, ktore su v nej. Nie su to mozno akurat tie najsamnovsie verzie vsetkeho, ale cele je to spolu funkcne a vyborne otestovane, pre server velmi vhodne. Tak uz sa tesime.

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: Betaverzia stránky - test2

Príspevokod užívateľa gabberattack » Ut Dec 23, 2008 6:54 pm

Skypeol som so segfaultom, ktory to bude nahadzovat, bude tam bud Debian, alebo Solaris. Takze do 10 januara Ti poslem bud ja, alebo on pristup.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1190
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 3:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: Betaverzia stránky - test2

Príspevokod užívateľa Palo M. » So Jan 17, 2009 5:08 pm

Tymto uzatvaram review pre test2. Ta stranka sa nemeni, ale o kratky cas ju vypnem - onedlho by mala byt funkcna dalsia verzia na dostupnejsej masine (takze uz by sa tam mali dostat naozaj vsetci), ktora bude mat viac vylepseni.

Tu je zhrnutie komentarov pozbieranych pocas tohoto review:
  1. Kiwi reportoval chybove hlasky "views/ajax". Bolo to sice sposobene pomalou sietou, ale okrem toho som zistil, ze pri niektorych prehladoch bol zapnuty ajax kde nemal byt zapnuty.
    Stav: Opravene, views boli zmenene a ajax sa pouziva len tam, kde to ma naozaj vyznam.
  2. Hefto nasiel: Chyba v bloku APOD, ak je prilis siroky obrazok, vybehne to z bloku.
    Stav: Opravene.
  3. Navrh od Hefta na doplnenie informacii o projektoch (zameranie, faza, platforma, atd).
    Stav: Zrealizovane, rovnako doplnene filtre na vyber projektov podla tychto kriterii.
  4. Navrh od numlocka - priame linky na stahovanie z inych stranok. Zatial som s tym nic nerobil - nie je to chyba stranky, ale je to poznamka k obsahu. Na jednej strane su priame linky pohodlnejsie pre uzivatelov, na druhej strane priame linky bude treba priebezne updatovat, ako budu vychadzat nove verzie. IMHO lepsie je mat nepriamu linku, ako v kuse prepisovat clanok... To sa moze vydiskutovat neskor, ak sa najde niekto, kto si dany clanok s downloadom "adoptuje" a bude ho priebezne upravovat, moze byt.
    Stav: Nie chyba, Ponechane na pripadnu neskorsiu diskusiu
  5. Statistiky - to je stale velmi otvorena tema. Kde je niekolko moznosti realizacie, padlo zopar navrhov, ale zatial nic nebolo zrealizovane. Dost velka samostatna tema.
    Stav: Odlozene, ponechane na diskusiu
  6. Chyba prekladu: "Prepacte, ale zadane meno alebo heslo.". Medzicasom vysla novsia verzia prekladu, ale stale je to tam zle. Odreportoval som chybu na patricnej stranke. Oprava snad bude skor ci neskor.
    Stav: Cakame na opravu od autora prekladu.
  7. Velke/male pismena v prihlasovacom mene (reportoval nukeman) - je to len v mene a nicomu to nevadi.
    Stav: Nie chyba, ale vlastnost
  8. Nukeman nahlasil, ze lavy blok niekedy skoci do stredu stranky a rozhasi tak vzhlad stranky. Pokial som si vsimol, robilo to len na IE6, inde to problemy nerobilo.
    Prisiel som na to, kde je chyba! IE6 nekorektne spracovaval niektore CSS atributy, ked sa v clanky vyskytoval prilis "siroky" obsah (v nasom pripade to boli obrazky, ktore boli sirsie ako text). Opravil som to v stylesheetoch.
    Stav: Opravene
  9. V suvislosti s nukemanovymi screenshotmi som si uvedomil, ze logo timu sa nezobrazuje pre IE6 transparentne, ale s bielym pozadim. Opat to robi len v IE6, lebo ten nevie spracovat transparentne PNG. Dobri ludia na nete vyrobili Drupalovsky modul PNGfix, ktory to riesi cez javascript. Nahodil som, vyskusal, ide to.
    Stav: Opravene
  10. Vyskytlo sa viacero roznych otazok k prispievaniu. Preto som napisal kratky navod na prispievanie, kde je vysvetlene snad vsetko potrebne pre zaciatok (struktura stranky, typy obsahu, kategorizacia). V pripade potreby sa ten navod moze doplnit, takisto sa moze vypracovat nieco podobne pre redaktorov.
    Takisto doslo k miernej zmene publikovania - pomocou modulu Workflow, dokumenty teraz nadobudaju rozne stavy a podla toho su viditelne pre vsetkych, alebo len pre autora a redaktorov. Tym sa viacere komentare stali neaktualne, lebo veci sa teraz robia trocha inak (IMHO lepsie).
    Stav: Zrealizovane

Dakujem vsetkym, ktori sa na tomto review zucastnili. Vyslovene technicke chyby som odstranil a mam teraz z celeho webu omnoho lepsi pocit, ako ked beta zacala. Zasa sme sa o kus posunuli.


Návrat na "Aktuálne aktivity"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných