iMac a BOINC

Diskusia nezaraditeľná ani do jednej z kategórií

Moderátor: Moderátori

peeticek
Príspevky: 164
Dátum registrácie: Pi Mar 09, 2007 1:51 pm
Kontaktovať užívateľa:

iMac a BOINC

Príspevokod užívateľa peeticek » Ne Nov 02, 2008 11:55 am

Ahojte, rata niekto DC projekty na iMacu?
mam stolny comp, ale planujem do buducna nakup imaca a neviem co to spravi po case, ked sa k nemu bude spravat ako k desktopu - 24h prevadzka + 100perc.zatazenie kvoli projektom. Neviem ci su neni v iMacu napchate notebookove komponenty a to by nevestilo nist dobreho :-/. Po 2r by sa pravdeopodobne odfajcil, ako sa to stalo s mojim HPckom :-/. Neviem si tiez predstavit ako bude fucat - terajsi dekstop mam tak spraveny, ze je ho ledva pocut - 12tka v zdroji a 12tka na cpu, takze hluk nepoznam. nechcem svoj desktop vymenit, necham si ho a imac proste dokupim, len neviem ci to nebude krok vedla.

ak mate nejake skusenosti, budem rad ked sa podelite..
dikes.

majte sa
P.
PeeT

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1312
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: iMac a BOINC

Príspevokod užívateľa gabberattack » Ne Nov 02, 2008 3:47 pm

Ja mam iMac, je to asi 2 roky stary biely Core2Duo 1.86 GHz. Mal som povodne dva, ale jeden so predal a kupil som si Phenom masinu. Co mozem povedat, ked som este mal oba, tak ten v obyvacke siel na 100% vykon 24 hodin 7 dni v tyzdni a nemal potiaze. Akurat som mal vtedy len 1 GB RAM zo zaciatku, takze to bolo vidiet na odozve, ked som ho ale upgradol na 2 GB vsetky problemy sa vytratili. iMac je genialna masina, setri vela miesta a ma dobry vykon, OSX je najlepsi system s akym som kedy robil, nemozes chciet lepsiu, lebo nenajdes. :-) Ten druhy mam stale tu, bezi mi 24/7, ale len na 90% vykonu, lebo ho mam 2 metre od postele a ked bezal na 100% tak bolo pocut chladenie v noci a vadilo mi to. Ak ale ten sum porovnam so zvukom mojho Phenomu, tak je to skutocne neporovnatelne - zdroj na Phenome je vysoko ucinny a tichy a predsa je pocut ako fuka vzduch von, harddisky skvrkaju sem-tam, chladice mam pasivne na grafike aj procaku, takze tie nepocut, ale aj tak, ked porovnam hlucnost Phenomu a iMacu pri 100% zatazi, tak je to zhruba 3:1 v prospech iMacu. Pokial ho nebudes mat vedla postele, ten minimalny sum co vydava pri 100% zatazi Ti absolutne nebude vadit. Ako ho mam teraz uz druhy rok akurat ho restartujem raz do mesiaca ked nejake updaty pytaju reboot, inak bezi stabilne - rata projekt Rosetta. Ta masina co som predal stale rata BOINC a to Rosettu a Malariu, ale dal som ju len na 35%, aby novy majitel nemal ani minimalne potiaze s hlucnostou. Za cely ten cas ako ich mam zapojene mal som potiaze s BOINC len raz ked som nahodil myslim 4 projekty a jeden z nich bol QMC - podla mna to mohlo byt aj tou malou RAM, co som mal vtedy, s 2GB ziadny problem uz nie je. Ak planujes iMac, pockal by som chvilku, maju vyjst nove modely coskoro s Nvidia chipsetom, takze za rovnaku cenu ziskas vykonnejsiu masinu, alebo budes moct kupit starsi model so zlavou. Link na obe masiny je tu a tu. Ak mas nejaku specialnu otazku na ktoru som Ti neodpovedal, daj vediet.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

peeticek
Príspevky: 164
Dátum registrácie: Pi Mar 09, 2007 1:51 pm
Kontaktovať užívateľa:

Re: iMac a BOINC

Príspevokod užívateľa peeticek » Ne Nov 02, 2008 3:59 pm

wow - toto som potreboval pocut :D
kurna, ale furt som nejako skepticky k tomu..na mac pro bych s tym problem nemal - ale ke je to all in one..
- keby tomu odisla zakladna deska, alebo zdroj v 2r zaruke, nemam s tym vobec problem.
momentalne mi od applu fuci 24h macbook - ten biely, a bohuzial keby som sa mohol vratit spat o 5mes. nekupil by som ho :-/
ma vela much co sa tyka vypracovania, design veci a na OS X mam zatial len nervy - je pravda, ze nemam vobec cas sa hrat v OS xe a zvykat si na nove zmyslanie a ovladanie - co ma stve najviac, lebo vela ludi je z toho paf.. takze na nom prevadzkujem XP - hej, hej ukrizujte ma :D je to kvoli robote - RSAcka, VPNka a remote..
dal som 4GB ramky a najblizsie planujem hdd - mooooc sa tesim na SSD ale zatial su tie ceny vrazedne, takze za litre tam pojdevka namiesto tragicky malickej 80tky.
Uprimne povedane - modlim sa, aby sa odfjacil macbook co najskor, aby mi vratili rpachy alebo dali ao nahradu ten novy hlinikovy - pri mojom stasti mi daju zo starych zasob ten biely, resp. sa odpali tak mesiac po 2rokoch :D

kazdopadne moc dik za super prispevok a vies co by bola uplna fasa - keby v novych macoch bola 9600vka grafika a vedela ratat folding@home :D neni som uchylak ze nie :D
ten spanok pri compe neni dobry - leze to na hlavu - nieco to furt vyzaruje, jemny svist vetracika a tak.. ja som to ztisil ako sa dalo, ale aj tak, ked spim v inej miestnosti, alebo comp vypnem, rano vstanem lepsie vyspaty..najradsej by som bol, dat comp niekde mimo izbu a potiahnut len kabel na LCDcko a nejaky USB hub - ale potom na realizaciu akosik nebol cas, tak som to nechal tak..
no nic, rozpisal som sa jak saleny - kupu zvazujem mozno az na marec/april, tak dufam, ze uz bude nova rada - odpalim amcbooka, vratia prachy a pojdem do imaca :D
najradsej 24rkoveho, ale tam bdue sialena cena - teraz som mal na mysli skor 20tku za 29 tis. Sk s dph

tak dik a pekny den - ci noc, ci co sa tam teraz blizi :D

P.
PeeT

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1312
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: iMac a BOINC

Príspevokod užívateľa gabberattack » Ne Nov 02, 2008 4:19 pm

Aha, ked si nespokojny s MacBookom, mozes ho stale predat - ak je v dobrej kondicii, kupi ho ktokolvek. :-) Mne by sa napriklad hodil do projektu Quake Catcher, pretoze ma myslim akcelerometer. Ak by si sa chcel zapojit do projektu, adresa je http://qcn.stanford.edu/qcnalpha/ . Co mozem povedat este - mam starucky 12 palcovy iBook s 1200 MHz G4 procesorom, dodal som RAM na 1284 MB a funguje po vsetkych tych rokoch stale ako ked som ho prvy krat zapol, uplne tichy, sem-tam zaskrvrka disk pri kopirovani dat. Teraz len akurat vyladujem Leoparda, je to znatelne vylepsenie od Panthera co tam bol predtym. Windowsy ma Macu - to je trapenie, mal som isty cas Paralels Desktop, ale som zistil, ze ziadnu z tych aplikacii nepoptrebujem - nasiel som nahradu na vsetko v OSX. Moja sestra ma HP Pavilion notebook s Windows XP asi 3 roky - nechcem ohovarat, ale je to katastrofa. Startuje to asi 2-3 minuty, huci to ako turbina aj ked procesor je uplne necinny, je horuci, tazky, nemotorny. A to na nom nic nerobi, len surfuje internet a pozera si fotky z digitalu. Akoze keby niekto kupil odo mna Phenoma, tak si kupim uz jedine Mac, a kludne aj menej vykonny - chcel som mat Phenom kvoli vyssiemu vykonu, ale chyba mi pohodlie a lahkost ovladania Apple. Este mozes skusit Mac Mini a nechat si display, tiez ma vyjst nova verzia coskoro s NVidia chipsetom.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
mbs
Príspevky: 150
Dátum registrácie: Po Jún 23, 2008 11:15 am
Bydlisko: Dolný Ohaj

Re: iMac a BOINC

Príspevokod užívateľa mbs » Št Apr 30, 2009 12:53 pm

Caute, tak mam prvu skaredu skusenost s iMac-om a peknu s Apple service.
Taka ista masinka ako ma gabberattack (17" iMac s T5600), vyrobene v Shanghai 9/2006. Od decembra 2006 beziaci 24/7 (zial, u mna az od 8/2008).
28.4. pridem vecer domov a co nevidim - iMac spi a navyse na nic nereaguje... Takze po nieco vyse dvoch rokoch odisiel zdroj - explodovali elektrolyticke kondenzatory.
Vcera som to zobral do servisu - opravene na pockanie (opravil zdroj, nie vymena) za par drobnych (ale musim priznat ze to je stary dobry kamarat a byvaly kolega). :D
A kedze ho popritom pekne povysaval zvnutra, zvacsil RAM na maximum (2GB), tak uz aj procesor je nejaky chladnejsi a masinka zivsia. ;-)
Happy crunching again!

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1312
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: iMac a BOINC

Príspevokod užívateľa gabberattack » Št Apr 30, 2009 2:07 pm

Fuj, nestras! To si diagnostikoval tie kondiky sam, alebo v servise? Pocuj, chcel by som ten moj tiez trosku povysavat zvnutra, no nejako sa mi nechce pustat do brain surgery. Tieto nove masiny ked sa rozoberaju, tak sa rozoberaju uplne... Stare dobre G5 toto nemali. Nevies o nejakom triku ako to spravit?
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
mbs
Príspevky: 150
Dátum registrácie: Po Jún 23, 2008 11:15 am
Bydlisko: Dolný Ohaj

Re: iMac a BOINC

Príspevokod užívateľa mbs » Št Apr 30, 2009 2:45 pm

Nuz postraseny a smutny som bol aj ja, ale dobre to dopadlo.
Ze je to zdroj som si tipol sam. Do "elektriky" sa stale este obcas vrtam...
Ja som chcel vybrat disk a ako to rozoberal, tak tie explodovane kondiky kricali do oci - takze to rovno spravil.
Rozobrat to vobec nie je sranda!
Najprv musis zmaturovat nad otvorenim - ak nevies co kde ako, tak mas smolu... Dolu su skrutky - odstranit, hore su zapadky - kreditkou sup do strbiny na "spravnom" mieste - vyklopis cely predny kryt (pozor na kameru a mikrofon - odpojit!).
Nasledne sa zlaknes - cele vnutro je v hlinikovej folii (zvrchu potiahnutej ciernou izolacnou plastovou foliou) - izolacia proti vyzarovaniu/ruseniu, komplet dokola zalepenej. Takze teplym vzduchom nahriat, opatrne odlepit (inak to nezalepis nazad). Potom myslim uz vidno jeden ventilator vlavo dolu. Ked odskrutkujes LCD, odpojis, vyklopis (myslim ze najprv este WiFi - lebo zavadzia), tak potom uvidis aj druhy ventilator kusok nad tym prvym (treti na procesore je odspodu - motherboard sme nevyberali). Ak si to zle pamatam, tak je pod urovnou LCD, nie pod nim a teda LCD netreba vyberat. Ale zasa ak vyberies LCD, mozes povysavat aj zdroj (vlavo hore) a disk (v strede hore).
Pri vysavani odporucam podrzat ventilator - co keby nahodou chcel vygenerovat tocenim nejaky prud...

Takze strucne: ak mas odvahu, trpezlivost a aspon tri ruky (pripadne prachy na novy), tak to rozober a povysavaj seriozne (aj jemnym stetcom pozametaj).
Ak nie, tak povysavaj iba strbinu hore, mriezky dolu a vetracku nad privodnym kablom (ta je pre procesor) - odporucam vysavat v zapnutom stave (vid poznamka o ventilatoroch vyssie).
Ach jaj, zlate stare Quadry - ani jedna skrutka, len zopar viditelnych plastovych zapadok a vysavas... Pripadne novsie G3/G4/G5 - jedna packa a vidis cele creva...
A skoda, ze ma nenapadlo to odfotit...


Návrat na "Ostatné, nehodiace sa inde"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných