Ajfon a dnesny svet

Diskusia nezaraditeľná ani do jednej z kategórií

Moderátor: Moderátori

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ajfon a dnesny svet

Príspevokod užívateľa Kiwi » Št Apr 28, 2011 1:11 pm

Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ajfon a dnesny svet

Príspevokod užívateľa gabberattack » Št Máj 05, 2011 12:22 am

Uz bol vydany update, v ktorom opravili bug.

http://www.appleinsider.com/articles/11 ... versy.html
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1190
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 3:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: Ajfon a dnesny svet

Príspevokod užívateľa Palo M. » Št Máj 05, 2011 3:01 am

Nadhera! Najprv tvrdime, ze to nie je vobec bug, ale feature a ze to uzivatelia vlastne chcu - a oni nam to zozeru aj s navijakom a su spokojni. A onedlho vydame opravu, kde ten bug fixneme a uzivatelia su taki spokojni, ze sa dobre o nich starame...

Kde som to len uz pocul? Jaaaj! Multitasking. Zase Apple a zase iOS... Dobre to robia v tom Apple... takto sa ma pracovat so zakaznikmi!
Obrázok
---
Obrázok
"Ostatně, kdybych si měl vybrat pořadí Mac OS X, Windows, Linux, tak to bude: Linux, Mac OS X, sebevražda, Windows." (úryvok z internetovej diskusie)

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ajfon a dnesny svet

Príspevokod užívateľa gabberattack » Št Máj 05, 2011 3:12 am

Nuz bug bola len pritomnost nesifrovaneho suboru a vacsia cache ako bolo potrebne, zvysok sa nezmenil - ked chce niekto pouzivat lokalizacne sluzby, tak sa mu bude ukladat do telefonu subor so znamymi lokalizaciami telefonnych vezi a wifi, aj ked uz s mensou cache. Myslim, ze takto to bolo aj predtym, nikomu sa nepodarilo z toho lokalizacneho suboru najst presnu polohu podla gps kde sa clovek nachadzal minutu po minute, lebo tento udaj sa tam nikdy neukladal. Nikdy som netvrdil, ze to bola feature, bolo jasne od zaciatku, ze subor sa mal sifrovat.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ajfon a dnesny svet

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Št Máj 05, 2011 8:24 am

Nuz pomaly ale isto sa udomacnuje 2 najvacsi flame v poradu po Win vs Hlinux je tu iOS vs Droid.
Ja hlasujem za Win a iOS a som spokojny, vsetko mi funguje. A na novom SSD disku mi W7 komplet rebootne za 60 sekund z coho 20 sekund je BIOS POST a SATA III radic mam na ceste takze disk ide na pol plynu, len 250MB/s.

Užívateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1190
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 3:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: Ajfon a dnesny svet

Príspevokod užívateľa Palo M. » Št Máj 05, 2011 9:18 am

Bohuzial slavko... ja by som povedal, ze podstata tohot flejmu je corporate-Apple (urobime to za vas) verzus self-made (urobim si to podla seba). Ale to je zalezitost Apple, ze polarizuju uzivatelov na dva protichodne tabory... asi ako Fico v politike. Ale rozumiem, preco to Apple robi - lebo prave z tej polarizacie profituje (tak ako ten Fico).
Ale ty si prave trocha rozpoltena osobnost, lebo vo fonoch ides cestou urobte to za mna a v kompoch viac cestou urobim si to sam (lebo PC s Windoze naozaj nie su v stave, ze donesies domov, zapnes a pouzivas, v tom stave je z domacich desktopovych systemov len Mac OS X).
Obrázok
---
Obrázok
"Ostatně, kdybych si měl vybrat pořadí Mac OS X, Windows, Linux, tak to bude: Linux, Mac OS X, sebevražda, Windows." (úryvok z internetovej diskusie)

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ajfon a dnesny svet

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Pi Máj 06, 2011 2:18 pm

Palo M. napísal:(lebo PC s Windoze naozaj nie su v stave, ze donesies domov, zapnes a pouzivas, v tom stave je z domacich desktopovych systemov len Mac OS X).

To už dávno nie je pravda. V prípade notebookov je to na 100% ready, zapneš a ideš.
V prípade desktopov keď si tam dáš HW ktorý nemá natívny ovládač tak je to tvoj problém.
S tým operačný systém nemá nič spoločne, aj OS X ide len preto že dopredu vedia na akom presne HW to pobeží. Takže kus splietaš 2 na 3.
Dovolím si tvrdiť že Win7 nainštaluješ a ide, maximálne doinštaluješ ovládač sieťovej karty aby si mal net a ostané doinštaluje z netu cez Windows Update. Vrátane správneho nastavenie rozlíšenia displeja a podobne, domácej siete, všetko čo treba.

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ajfon a dnesny svet

Príspevokod užívateľa gabberattack » Pi Máj 06, 2011 6:40 pm

Ono to bolo myslene tak, ze OS X uz obsahuje vacsinu programov, ktore 95% populacie bude kedy pouzivat, kym Windowsy prichadzaju iba ako holy system zaprasene kopou bloat/free/share/trial waru predinstalovanych od vyrobcu HW a clovek musi bud zakupit plne verzie (co dodatocne zvysuje naklady a mizne cenova vyhodnost oproti OSX masinam), alebo stravit kopec casu hladanim, stahovanim a instalaciou free verzii programov.

Linux prichadza sice s predinstalovsnymi balickami, ktore su celkom dobre pouzitelne, ale vsimol som si v poslednych rokoch caste zmeny a inkonzistentnost jednotlivych verzii medzi sebou a programy, ktore boli v distribucii pred rokom-dvoma tam chybaju a su nahradene uplne inymi programami, takze clokek si opat musi zvykat na nieco nove, alebo doinstalovat manualne co chce, co opat nie je "out of box" riesenie.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1190
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 3:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: Ajfon a dnesny svet

Príspevokod užívateľa Palo M. » So Máj 07, 2011 10:54 am

Slavko, konkretne som to myslel takto:
Vchadzas do Apple store (samozrejme s patricne krytou kreditkou) a vyberas si napriklad: jeden iMac pre seba, jeden MacBookPro pre manzelku, jeden AirPort na wifinu, jednu tlaciaren a kedze si paranoik, tak aj jednu TimeCapsule (na zalohy).
Doma to donesies, pozapajas podla navodu, zapnes a pouzivas. Stalo to nemale prachy, ale funguje to a velmi jednoducho to spojazdnis aj vtedy, ak si predtym ziaden Mac OS X nemal. Ako bonus navyse mas pouzitelny softver na fotky a funkcny IM (aj ked niektore jeho casti funguju out-of-box len s inym Mac-om na druhej strane)
Obdoba na Windoze: Vchadzas do obchodu s vypoctovou technikou a kupujes si nejake PC, nejaky notebook, nejaky wifi-router, nejaku tlaciaren a na zalohy asi nejaky externy disk. Ked to doma vsetko pozapajas podla navodu, tak ti snad funguje internet. Tebe - ale nejakemu neajtakovi s vysokou pravdepodobnostou ani ten internet nejde. Samozrejme, nakoniec sa to vsetko rozchodit da a potom to aj funguje, ale od stylu "kupim a chodi to, o nic sa nemusim starat, ved som si za to zaplatil" to ma veeelmi daleko.
To bolo o aspekte out-of-the box. Su samozrejme este aj ine aspekty, ktore nebudem do detailov rozpisovat, ale kedze trochu vysvetluju tu vyssiu cenu Apple, tak ich aspon takto v kratkosti. Najviditelnejsie pre bezneho cieloveho zakaznika su dizajn a hlucnost.

A napriklad kroky Canonicalu v poslednom case mi pripadaju tak, ze sa snazia tak trocha opicit po Apple a ponuknut system, ktory "vybalis" a skratka funguje - danou za to je, ze po standardnom "vybaleni" je vsetko jednoduche a uz aj uniformne prednastavene (toto mnohych "tiezlinuxakov" irituje, lebo z urcitych dovodov si myslia, ze vsetko postavene na linuxe by malo zostat naveky len ako pankacina pre geekov).

slavko.sk napísal:To už dávno nie je pravda. V prípade notebookov je to na 100% ready, zapneš a ideš.
100% je vseobecne velmi silne tvrdenie - a v pripade Windoze by som ho rozhodne nepouzival. Kedze sam uz Windoze administrujem iba uplne minimalne, aj to iba XPcka, musim si pomoct tymto. A este si spominam, ze Hefto nieco riesil u jeho tety, ktora ma tiez Windoze 7 (viac detailov u Hefta, ja viem len tolko, ze to rozhodne nefungovalo hned a ze Hefto je nadpriemerne technicky zdatny uzivatel).


Co sa tyka telefonov, tam je to v trocha inej rovine. iPhone je brutalne naviazany na Apple. AFAIK bez iTunes telefon ani neaktivujes, nedostanes tam updaty, a pod. "Klasicky" telefon (Nokia, Siemens, atd.) fungoval tradicne tak, ze telefon kupis, donesies domov a pouzivas plnohodnotne bez PC. To uz s iPhone nejde, ked si ho povedzme nechas len aktivovat niekde a potom ho pouzivas bez PC, tak si si vobec nemusel iPhone kupovat a mohol si si kupit nejaku tu "obycajnu" Nokiu. Pri telefone s Androidom sa ta Google samozrejme snazi presvedcit, aby si co najviac pouzival to ich riesenie - lenze netlaci ta do toho silou. Apple ta do svojich veci tlaci na iPhone silou. Vela ludom to nevadi a maju pristup "hlavne, ze mi to funguje" - to je v poriadku. Ale niektori ludia zase taky natlak radi nemaju a vadi im - a to je tiez v poriadku, ze si potom iPhone nekupia.
Najvacsi rozdiel su aplikacie, lebo tie robia z "obycajneho" telefonu nieco viac - kym pri iPhone nemas sancu instalovat inak ako z AppStore (cize prijatie podmienok zo vsetkymi pozitivami ale aj negativami), pri Androide nemusis vobec pouzivat Android Market od Google - mozes pouzivat iny, alebo aj ziadny a vsetko instalovat manualne, takze do telefonu vies dostat aj take aplikacie, ktore by nepresli oficialnou politikou Google. Alebo uplne najlepsie - mozes vyuzivat googlovsky Market na to, co tam je - a popri tom este pouzivat aj vselico ine, co sa na Markete najst neda.

BTW: Mozes aj toto povazovat za flejm a s tym ja nic neurobim. Ale pre mna je to porovnanie. V tomto poste som sa snazil byt co najviac konkretny a fakticky. Preto je aj patricne dlhsi...
Obrázok
---
Obrázok
"Ostatně, kdybych si měl vybrat pořadí Mac OS X, Windows, Linux, tak to bude: Linux, Mac OS X, sebevražda, Windows." (úryvok z internetovej diskusie)

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ajfon a dnesny svet

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Po Máj 09, 2011 9:16 am

Stale pleties 2 na 3. Toto nema vyznam. Ak ti Mac nastavi login a hesla pre ADSL od ShitComu tak potom mozes povedat ze to funguje.

Užívateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1190
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 3:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: Ajfon a dnesny svet

Príspevokod užívateľa Palo M. » Po Máj 09, 2011 2:13 pm

slavko.sk napísal:Stale pleties 2 na 3. Toto nema vyznam. Ak ti Mac nastavi login a hesla pre ADSL od ShitComu tak potom mozes povedat ze to funguje.
Prepac slavko, ale na zaklade prebiehajucej debaty (firma dodava produkt, ktory skratka funguje bez toho, aby od zakaznika vyzadoval specialne znalosti), som rozpisal konkretny priklad situacie konzumneho spotrebitela. A ty si to vybavil nekonkretnym "pleties 2 na 3". To potom naozaj nema vyznam, pretoze z tvojej strany to nie je vecna diskusia.
Obrázok
---
Obrázok
"Ostatně, kdybych si měl vybrat pořadí Mac OS X, Windows, Linux, tak to bude: Linux, Mac OS X, sebevražda, Windows." (úryvok z internetovej diskusie)

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ajfon a dnesny svet

Príspevokod užívateľa gabberattack » Ut Máj 10, 2011 12:07 am

Shitcom je kapitola sama o sebe, ked som bol u mojich rodicov na dovolenke minuly rok, nestacil som sa divit, co za shitny adsl router s USB internetovym pripojenim !!! im dali a este aj vzali za to peniaze. Hodil som ho hned do smetia a siel kupit sietovy.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ajfon a dnesny svet

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Ut Máj 10, 2011 12:22 am

Duro Kotulic Bunta napísal:Problem pritom nebude v komunikacii medzi routerom a wifi, lebo ked som wifinu strcil do notasa pod windows, islo to hned po instalacii prilozeneho driveru a softu. :-)

To napisal Duro.

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ajfon a dnesny svet

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Ut Máj 10, 2011 12:25 am

Palo M. napísal:
slavko.sk napísal:Stale pleties 2 na 3. Toto nema vyznam. Ak ti Mac nastavi login a hesla pre ADSL od ShitComu tak potom mozes povedat ze to funguje.
Prepac slavko, ale na zaklade prebiehajucej debaty (firma dodava produkt, ktory skratka funguje bez toho, aby od zakaznika vyzadoval specialne znalosti), som rozpisal konkretny priklad situacie konzumneho spotrebitela. A ty si to vybavil nekonkretnym "pleties 2 na 3". To potom naozaj nema vyznam, pretoze z tvojej strany to nie je vecna diskusia.

Palo, mna to uz nebavi citat 1 example na ktorom to nefunguje. Robil som aj iMac / Win siet a iMac tahal za slabsi koniec, ale to tu nebudem pliest.
Mne ide len o to ze Win riesenia su take ze zapnes a ides, minimalne tak dobre ako Mac.
"Kedze sam uz Windoze administrujem iba uplne minimalne, aj to iba XPcka"
Tym padom si uplne mimo co sa tyka Win.
Jeden priklad ... preinstaloval som zakaznikovi pocitac na Win 7, pocas instalacie nasiel na jeho sieti Win 7 notebook a hned chcel heslo do domacej sieti a napisal co treba urobit na notebooku. To sme urobili, opisali jeden kod a zadali do PC a woala, mal domacu siet jak sa patri s komplet zdielanim suborov, tlaciarni, vsetkeho, ziadne dalsie nastavenia.
Ale toto ty nevies kedze si skoncil pri WinXP.
Este jedna vec ... ak ma niekto problem s Win7 lebo ma HW na ktory nie su ovladace, tak sorry, to si v prdeli aj s MacOS ak ho davas na iny HW ako od Apple. A toto je ten jazz! MacOS vie na aky HW pojde!!! Uz to pochop. Win7 ide skoro vsade pokial to neni nejaka gebuzina.
No offense. [-X

Užívateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1190
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 3:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: Ajfon a dnesny svet

Príspevokod užívateľa Palo M. » Ut Máj 10, 2011 6:27 am

Slavko, chcel som byt korektny a hovoril som len o porovnani out-of-the-box rieseni. Aj to iba Apple vs. Win.
Ty si zacal odvadzat debatu inde (napriklad klasicke zhadzovanie oponenta "no ale toto ty nevies, lebo si skoncil pri XP"), tak treba niektore veci dovysvetlit:
Nie je to tak, ze by som Windows 7 vobec nepoznal, mal som ich nainstalovane asi tristvrte roka. Kym boli zadarmo (a legalne) beta/RC. Bezal som na tom kvoli MilkyWay/ATI a Windoze 7 som teda nejaky cas administroval. Napriklad si Windoze 7 same povytvarali asi 25 sietovych interfacov, na kazdu somarinu jeden. Bol tam PPP interface (vobec som nepouzival), boli tam nejake IPv6, nejake tunely, no skratka prales. A dvakrat sa mi stalo, ze siet skratka prestala chodit a bola mrtva. Raz som to riesil reinstalom sedmiciek, druhykrat som uz chcel tiez, ale nejako som na to nemal cas a potreboval som cosi robit na kompe, tak som na 3 dni bootol do linuxu a ked som to potom isiel preinstalovat, tak som este raz nabootoval do sedmiciek (ze odzalohujem BOINC adresar) a zrazu to "zazracne" chodilo. No a mal som parkrat aj Black Screen of Death - zapol som stroj a cierna obrazovka - fakt uzivatelsky prijemne.
Akceptujem moznost, ze niektore bugy uz medzicasom fixli, ale je to v zaklade ten isty system, s ktorym mam skusenosti (napriklad x sietovych interfacov z ktorych sa vacsinou realne pouziva iba jeden). Takze ked som sa v lete rozhodoval, aky novy stroj kupim mame (ten jej stary uz fakt potreboval vymenit), tak som povedal Windowsom 7 nie. Takisto ked som zene daval do virtualu XPcka a nie sedmicky, tak som dobre vedel, preco to robim - mam teraz menej roboty s administrovanim - bola to skratka moja volba na zaklade vlastnych skusenosti (a ked bude treba, tak budem administrovat aj Win7, nevidim tam problem). Takisto verim, ze moja firma dobre vie, preco mi na firemnom notasku dali system downgradnuty na XPcka - je tam sice hrda nalepka Windows 7 (a firma v cene notasku tak ci tak zaplatila aj licenciu Win7 Pro - to je zase licencna nalepka dole), je to HP ProBook 4420s z polovice minuleho roka, ale aj tak tam nainstalovali nejaky "HP image China 1" - korporatny image WinXP. Problemy so sietovkou to na Windoze robi tak ci tak (v tomto pripade asi shitnost HP a nie Windoze samotnych), ale s XPckami to aspon mohli zapojit do firemnej infrastruktury bez velkych problemov. Mozno su nasi ajtaci len lenivi, ale mozno sa im nechcelo zapasit s UAC (aj s tym som si nieco uzil - nakoniec sa to rozchodit dalo, ale priamociare to rozhodne nebolo) a rozchadzat dalsie veci, ktore na XPckach jednoducho chodia - tak radsej investovali effort do downgradu Win7 na WinXP (v konecnom dosledku ti ajtaci nieco robit museli). Ale mozno su ti ajtaci len blbi ludia, co zbytocne downgraduju Sedmicky na XP, ved Sedmicky by podla tvojej argumentacie mali chodit hned bez nastavovania (takych blbych ajtakov je ale potom plny svet vo vselijakych firmach)...

Ale mozes si kludne dalej hovorit, ze som pri Win 7 mimo a bez skusenosti, to uz je tvoja vec. Ja mozem zase hovorit, ze keby boli Windoze take dokonale ako tvrdis, musel by si si hladat iny predmet podnikania, pretoze by si nemal dost zakaznikov, ktori by potrebovali pomoct s pocitacom - vsetko by im skratka chodilo a tych par zhavarovanych diskov su take vynimocne situacie, ze by ta to neuzivilo.

A co sa tyka kompatibility s netradicnym HW, o tom som vobec nehovoril. Tu skor taha za kratsi koniec Mac. Ale kedze konzumny spotrebitel exoticky hardver nekupuje (ak mu nieco nenakuka nejaky "sikovny" predajca), preto som to vobec nespominal. Ked ide o beznu vec, ako ta tlaciaren: Na Apple zapojis a ide, na Windows zacina diskoteka a instalacia bloatware - potom to tiez ide, ale ten bloatware spomaluje system, casto priraba konflikty s inymi vecami a raz za cas obtazuje s updatami... A to moze ist o uplne tu istu tlaciaren, povedzme farebna atramentova fototlaciaren HP - bezna spotrebitelska vec (a nie priamo Apple hardver). Da sa to nainstalovat aj na Windoze bez bloatware, ale to uz nemozes ist podla standardneho navodu (opat nic pre bezneho uzivatela). Zase to nie je o funkcnosti (funguje to v obidvoch pripadoch), ale o tom, ako to vnima ten bezny neznaly spotrebitel (klasicke "zacalo mi tu vyskakovat nejake okno").

Este raz opakujem - nie je to o tom, ci nieco vobec funguje (neviem, preco to zenies do tejto roviny, ja som vzdy tvrdil, ze pouzivat sa nakoniec da vsetko). Ide o to, ako to funguje, v tomto pripade z pohladu neznaleho pouzivatela.
Obrázok
---
Obrázok
"Ostatně, kdybych si měl vybrat pořadí Mac OS X, Windows, Linux, tak to bude: Linux, Mac OS X, sebevražda, Windows." (úryvok z internetovej diskusie)


Návrat na "Ostatné, nehodiace sa inde"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 27 neregistrovaných