Strana 1 z 4

MAC

Napísané: Ut Jún 26, 2007 7:02 pm
od užívateľa marpes
Spadol mi "z oblakovjeden MAC",OS 9.1, ktoremu som schopny dat max 256 MB RAM. Vie mi niekto poradit co a ako s nim, aby som ho nemusel zahodit?

Napísané: St Jún 27, 2007 3:49 am
od užívateľa Zerkof12
no... projekt nenarocny, ale este povedz aky tam mas CPU. ja tu mam nejaky G3 500 s 384MB RAM (predtym tam bolo tiez 256MB RAM a som tam dal surovo tam je 10.4.1ku)a idem na nom Grid. RAC cca 50. Este tu mam kratkodobo nejake 2ks s C2D 1,83 a na tych je Einstein s RAC cca 1000

Re: MAC

Napísané: St Jún 27, 2007 4:52 am
od užívateľa gabberattack
marpes napísal:Spadol mi "z oblakovjeden MAC",OS 9.1, ktoremu som schopny dat max 256 MB RAM. Vie mi niekto poradit co a ako s nim, aby som ho nemusel zahodit?


Podla procesora, ale predpokladam, ze to bude maximalne tak G3. Ako prvu vec musis nahodit novy OS X minimalne 10.3. Ja by som ho zapojil do Rosetty, ta nema velmi narocne jednotky.

Napísané: St Jún 27, 2007 2:07 pm
od užívateľa marpes
G3 350, idem hladat 10.3-4...

Napísané: St Jún 27, 2007 3:21 pm
od užívateľa Zerkof12
nechcem aby to vezeralo, ze som moc mudry, ale ze vlastne idem proti tomu co ja sam vravim, ale...

Jasne ze ak mas moznost, zapoj Maca do niecoho ale v skutocnosti to fakt nema ziadny vyznam :( ... jehe RAC bude okolo 30-50 v hocijakom projekte, v Rosette este menej (Rosetta je kreditovo vyrazne podhodnotena oproti napriklad S@H) :( :(

Kedysi som pisal, ze je jedno ci zapojis Duron 800 alebo C2D 2,23 a aj na tom trvam ale G3 350 (zhruba nieco ako P3 400-500) je uz dedusko, co zasluzi oddych :lol:

ten moj G3 500 funguje ako prehravac internetoveho radia ...

a z priestorovych dovodov som musel vcera vyhodit 6x stare stroje s CPU od 266-433, ich celkovy RAC bol minimalny...

Napísané: St Jún 27, 2007 6:50 pm
od užívateľa marpes
Asi si ho na chvilu necham na hranie sa s grafikou, mam s nim totiz i Ilustrator, ktory by mi mohol byt docasne napomocny.
Do farmy pokukavam po Intel Quad, udajne by mali ist koncom buduceho mesiaca vyrazne s cenou dole. Ale penazenka ukaze, pretoze v minimalnej zostave mi to vychadza na cca 25 tis., co je celkom slusny zasek do rozpoctu a je to prilis vysoka cena za slusne umiestnenie v rebricku.

Napísané: St Jún 27, 2007 8:36 pm
od užívateľa Zerkof12
Jasne, kludne si ho nechaj a zacni s nim robit, naucis sa trochu robit s Jablkom, zistis aky je cool ake ma ficurky atd. na ucenie to bude stacit - len mala poznamka ci skor rada odo mna : kup si "normalnu" dvojtlacitkovu USB mys a tu jablkovu placku zahod... :lol:
Az budes v Ilustratore macher, vytvor logo BOINC.SK :D

25k+ je dost vela len kvoli RAC. ja mam doma 4 rocny P4 2.0G a spokojnost...

Napísané: St Jún 27, 2007 10:31 pm
od užívateľa gabberattack
Ja mam teda Apple mouse doma a nemyslim, ze je to placka. :-) Nebudem ale vyvolavat flame. Mac Pro Quad Intel Xeaon stoji trosicku viac ako 25.000, to by som si ho uz davno kupil za tu cenu. Najlacnejsia zostava vychadza teraz okolo 3.000 $, na SVK to bude cez 100.000. Ocakavam, ze do jesene vyjde 8x8 verzia a na tu si nechavam financie bokom. Inak s tym deduskom G3 by som to az tak nebral - nejde ani o to ze kolko vyrata, ale ze rata. Ja mam niekolko staruckych masin 450 MHz a vcelku spokojne si rataju s RAC 30-40 kazda.
Zerkof: Pokial tie 233-466 boli Celerony, tak je to fakt odpad. Ak by to boli Pentia II, daju sa pouzit ako konzoly v instituciach ako skoly, urady - nie je to odpad, pretoze na to co sa s nimi robi, tak uplne postacuju. Napriklad nevidim dovod davat najnovsie masiny na to, aby sa studenti cez web prihlasovali na skusky - na to staci aj 486/66 s 16 MB RAM.

Napísané: Št Jún 28, 2007 1:11 am
od užívateľa marpes
No ja ten Quad nemyslim v MAC, ale obycajny PC s Vistou

Napísané: Št Jún 28, 2007 1:39 am
od užívateľa Zerkof12
Ale Gabber, nechytaj ma za slovicka... to vies ze ani ja nepotrebujem vyvolavat flame, nato toto forum nie je. Na tu placku som narazal hlavne kvoli tomu, ze mi chyba kontextove/properties/prave tlacidlo a hlavne hocijaka ina USB mys v jablku tiez funguje a hlavne som to napisal ako "moju radu".

Ved aj ja vravim, ze nech tu G3 350 kludne zapoji, len ze RAC nebude stat uplne za nic. Ved aj moj G3 500 spokojne rata WCGrid, len keby som ho tu nedrzal ako "raritu" (lebo kedysi stal so vsetkymi softami cca 4000USD) tak je uz na smetisku. :(

Tych 6 strojov som zahodil, som uz musel jednak z priestorovych dovodov (povacsine to boli 2-3 roky vyradene stroje, mnohe z nich Pentia, dokoca P3 650, ale u mna nijako neupotrebitelne) ale hlavne mi nestihala klima v serverovni, kazde rano som tam mal cca 31C, teraz uz iba 28C :D

A ze nie vsetko stare treba dat do srotu, to viem, minule mi padol postovy server, tak som tam fikol P3 933 s 512 MB RAMky a ide ako vino. Len som tam kupoval nejake Raptory

Napísané: Št Jún 28, 2007 4:36 am
od užívateľa gabberattack
marpes napísal:No ja ten Quad nemyslim v MAC, ale obycajny PC s Vistou


Nuz, vela stastia. Ja by som Windowsy na najnovsie vykonne masiny teda neinstaloval. :-) Prave dnes som sa natrapil asi 3 hodiny s jednou masinkou. Neverili by ste, aky je problem cokolvek co nie je Wista Compatible rozchodit. Po dlhom trapeni sa mi podarilo najst driver pre starsiu webkameru Logitech, ktory ako-tak funguje. Samozrejme ze program od Logitechu, ktory k tej kamere je, nefunguje. Som ale stastny, ze aspon v inych aplikaciach kamera obrazky ukazuje. Este jedna vec - nerozumiem, ako moze HP predavat system s Vistou a davat k nemu 512 RAM!!! Ten pocitac normalne plakal, ked som ho spustil. Viac RAM trosku pomohlo, ale este treba odstranit vsetky servisy od HP, ktore sa spustaju pri starte (je ich asi 20) a pocitac bude ako-tak pouzitelny. Som zvedavy, aka bude podpora Visty pre 4x4, predpokladam, ze sa zosype pri starte.

Zerkoff: Sorry, pravdepodobne sme sa nerozumeli, ja som pisal o Apple Mighty Mouse, ktora ma prave tlacidlo s vlastnostami, screen je tu a tu.

Napísané: Št Jún 28, 2007 6:16 am
od užívateľa Zerkof12
OK, zanechajme to, lebo sme sa odklonili od temy...

pri tych dvoch jablkach su Mighty mouses, ale ja som tam pichol moje mysi (na tychto mysiach sa mi paci akurat ich "kolecko")...

davat Visty na cokolvek slabsie ako cca P4 2.5 a min. s 1G RAM je samozvrazda. Davat Visty kamkolvek je vobec samovrazda, leda po SP1 aleboaz SP2 :lol:

mam tu kopu strojov (Copmaq, E-machines, HP a ine), ale ked som ich uvadzal do zivota, moj prvy krok bol VZDY format C: :!:

zatial mam vsade W XP (resp aj 2000ky) a nemam problem

Napísané: Št Jún 28, 2007 6:27 am
od užívateľa gabberattack
Zerkof12 napísal:OK, zanechajme to, lebo sme sa odklonili od temy...

pri tych dvoch jablkach su Mighty mouses, ale ja som tam pichol moje mysi (na tychto mysiach sa mi paci akurat ich "kolecko")...

davat Visty na cokolvek slabsie ako cca P4 2.5 a min. s 1G RAM je samozvrazda. Davat Visty kamkolvek je vobec samovrazda, leda po SP1 aleboaz SP2 :lol:

mam tu kopu strojov (Copmaq, E-machines, HP a ine), ale ked som ich uvadzal do zivota, moj prvy krok bol VZDY format C: :!:

zatial mam vsade W XP (resp aj 2000ky) a nemam problem


Ja to spravit nemozem, pocitac nie je moj. Najradsej by som tam dal samozrejme nieco ine, ale kedze tam chcu mat Visty, tak ich tam mat budu. Ja sa len snazim dat ho do ako-tak pouzitelneho stavu, co je fakt problem. Aj po tom, ako som tam dal 2GB ram, tak masina je velmi pomala. Podla mna je problemom Symantec Norton security system. Som s nim mal problem aj predtym (3 pocitace s Win XP), akonahle som ho z kompov dal prec a nahradil kombinaciou Avast/Kerio Personal FW, pocitace zacali zazracne fungovat. Nemas s tym nejaku experience?
:-)

P.S.: Mas prebytocnu Mighty Mouse ? ;-) Ja mam prebytocny Apple book bez mysi.:-)

P.S.2: Uplne mimo temy - pocuj, chystam sa na "vylet" do Washingtonu a Baltimore niekedy v Auguste - asi na tyzden. Co je podla Teba lepsie - ist autom a ostat niekde mimo mesta v moteli a pouzivat auto na dopravu po DC, alebo je lepsi Amtrak a ubytovat sa niekde v centre a pouzivat podzemnu zeleznicu/taxi na dopravu? Rozmyslam nad tym uz par dni a neviem teda ako to tam vyzera.

Napísané: Ut Júl 03, 2007 6:08 pm
od užívateľa Zerkof12
bol som mimo DC (Ocean City :D )...

Symantec odinstalovat to je uplne jasne.

Mouse zvysnu nemam, iba som tu mal na kratku dobu 2x iMac.

Da sa na iMac prdnut Windows ? Muslim IBA Windows, nie dualboot, alebo paralells atd, ked to ma PXE atd?

Re: MAC

Napísané: Ne Jún 29, 2008 3:51 pm
od užívateľa gabberattack
Takze overclocking uz prisiel aj na MACy. :-) Sice len na Mac Pro, ale aj to je uz pokrok. Tuto je link. Kiwi - tymto sa potvrdil Tvoj nazor, ze aj MACy sa daju pretaktovat . Ale ked si precitas ten clanok, tak zistis ze su s tym velke potiaze a obmedzenia.