Wirus 7

Otázky a pomoc s problémami technického charakteru ako je nastavenie proxy serveru, problém s pripojením na internet a pod.

Moderátor: Moderátori

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa slavko.sk » St Nov 04, 2009 9:17 pm

Tak to idem dneska doma nahodit definitivne, Enterprise Edition x64, na RAID1 (miror) 2 x 400GB WDC WD4000YS-01MPB1 disky, som zvedavy jak to bude fachat v reale, nie na virtualnom disku.

shafa
Príspevky: 391
Dátum registrácie: So Nov 08, 2008 2:11 am

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa shafa » Št Nov 05, 2009 1:26 am

No vidis, ja uvazoval o koupi, zato ted jsem tam narval Ubuntu 9.10 a hadej co...
zase strani s ATi, furt a stale to same dokola...
Ta firma na to proste sere, to mi nikdo nevymluvi :D

Jinak oproti roku 2007 musim uznat dost velky skok vpred. Tenkrat se mi sralo kde co. Ted zatim az na ATi jede vse jak ma. Na druhou stranu, nebyt CZ fora a wiki, tak jsem vyrizenej, protoze treba jen zprovoznit stream na CTv a normalni fungovani DVD bych sam bez napsanych postupu asi hned tak nezvladl... Uvidim za par tydnu, ale jestli to pojede rozumne, tak s Win asi koncim.
If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa Kiwi » Št Nov 05, 2009 1:57 am

Ja som teraz instaloval na 9.04 pre ATI 4770, 9.10 a stacilo len stiahnut toto:
http://support.amd.com/us/gpudownload/l ... ng=English

potom:
sudo sh ati-driver-installer-9-10-x86.x86_64.run

a vsetko prebehlo ok, BM 6.10.17 detegoval ATI GPU, uz len cakam na Collatz, kedy
vypustia ATI app pre Linux.

Wirusy 7 mi stale z Cat. 9.10 robia "upgrade" na najnovsiu verziu 9.7 :D
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Št Nov 05, 2009 3:14 am

Instalacia uspesna (mozno aj preto ze nemam ATI). Dokonca aj RAID1 som rozbehal na HW urovni co som dost prekvapeny, ani to tak nebolel0.

Užívateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1190
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 3:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa Palo M. » Št Nov 05, 2009 5:31 am

Kiwi napísal:Ja som teraz instaloval na 9.04 pre ATI 4770, 9.10 a stacilo len stiahnut toto:
http://support.amd.com/us/gpudownload/l ... ng=English

potom:
sudo sh ati-driver-installer-9-10-x86.x86_64.run

a vsetko prebehlo ok, BM 6.10.17 detegoval ATI GPU, uz len cakam na Collatz, kedy
vypustia ATI app pre Linux.
No tymto si si Kiwi asi trocha rozhasil system, lebo si nakopiroval binarky a kniznice cez subory, ktore tam boli z balickovacieho systemu (do /usr/bin a /usr/lib, co je adresar kam by mali ist iba balickove binarky; na lokalne buildy sa ma pouzivat /usr/local/bin, /usr/local/lib). Ibaze by si predtym kompletne odinstaloval vsetko suvisiace s ATI. Ak si neodinstaloval, tak pri dalsom update z Ubuntu ti to pravdepodobne opatovne prepise niektore z tych binarok. Ono ti to sice momentalne funguje, len je to proti zasadam distribucie o umiestneni suborov (po slovensky je v tom bordel) a pri nejakych dalsich akciach (ktore s tymto priamo nesuvisia), to moze prestat fungovat. Porovnal by som to s bastlenim do Windoze, ked clovek priamo kopiruje nejake dll-ky a .exe do System32 - tiez to sice chodi, ale neskor sa to moze "same" rozhasit a takisto sa to neda odinstalovat ale sa to musi zase manualne mazat.
Tento genericky install ATI driverov sa nehodi pre balickovacie systemy, ktore AMD samo podporuje.
Pre Ubuntu je lepsie urobit:

Kód: Vybrať všetko

sh ati-driver-installer-9-10-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/jaunty
To sa robi ako obycajny user bez sudo. Vyrobi to niekolko .deb balikov (Xorg driver samotny je v dvoch verziach, jedna produkcna a jedna debug). Tie potom po jednom nainstalujes cez dpkg (okrem toho debug). A najlepsie ked predtym manualne odinstalujes Ubuntacke verzie. To znamena, ze ked ATI vyda novsiu verziu driverov, zase si takto vyrobis u seba novu verziu balikov a mozes ich nainstalovat. A pripadne sa vratit k predchadzajucej verzii, ked nova ma nejake problemy. Skratka tie baliky z ATI su mimo updatov z Ubuntu a teda sa s tym nebiju a vzajomne neprepisuju. A daju sa nadherne odinstalovat (cize uplne odstranit z disku, ze po nich naozaj nic nezostane).

shafa napísal:No vidis, ja uvazoval o koupi, zato ted jsem tam narval Ubuntu 9.10 a hadej co...
zase strani s ATi, furt a stale to same dokola...
Ta firma na to proste sere, to mi nikdo nevymluvi :D

Jinak oproti roku 2007 musim uznat dost velky skok vpred. Tenkrat se mi sralo kde co. Ted zatim az na ATi jede vse jak ma. Na druhou stranu, nebyt CZ fora a wiki, tak jsem vyrizenej, protoze treba jen zprovoznit stream na CTv a normalni fungovani DVD bych sam bez napsanych postupu asi hned tak nezvladl... Uvidim za par tydnu, ale jestli to pojede rozumne, tak s Win asi koncim.
Tak to si celkom odvazny, dat tam teraz 9.10. Ja by som si netrufol.
Na nete na to nadavaju, aj ked udajne clean-install nema tolko brutalnych problemov ako upgrade. Hlavne su problemy s nVidiou i ATI, toto zjavne nezvladli v Canonical (obidvaja vyrobcovia maju svoje licencie na drivery, preto su zaclenene do free distribucii zvlastnym sposobom ako restricted drivery, ktore musi uzivatel odkliknut a ta integracia sa tvorcom distra tentokrat moc nevydarila). Notasky s integrovanymi Intel-grafikami vraj take problemy nemaju... takze podla mna to nie je problem ATI (ved v ovladaci stiahnutom priamo z ich stranky uz je priama podpora velkych distribucii ako SUSE, Fedora, Debian a Ubuntu, tak na to az tak velmi neseru). A odporucam ti to iste co Kiwimu (--buildpkg Ubuntu/jaunty, pripadne skusit, ci najnovsi Catalyst 9.10 uz nema Ubuntu/karmic). Mne robil HD4870 s ovladacom priamo z Ubuntu rozne problemy (pri boote to niekedy zatuhlo pri prepinani z textovej konzoly na graficky mod, ked som mal zapnute desktop-efekty tak mi v 3D-okne preblikaval obraz, zatialco na fullscreen bolo 3D v poriadku... mozno to bolo aj verziou ovladaca, v distribucii bola tusim 9.3), odkedy som dal verziu od ATI (mam teraz 9.9), vsetko je vyriesene a je to dobre jak vino.
Inak toto vyzeraju byt klasicke problemy Ubuntu s kazdou novou polrocnou release - na zaciatku su brutalne problemy a asi tak po mesiaci je to pouzitelne. Maju totiz pevny kalendar vydania, tak to vydaju aj ked to este nie je celkom stabilne. A teraz zjavne nestihali, ved 9.10 vydali az na konci oktobra. Podobne to bolo rozhasene, ked zacinal 9.04, kazdodenne updaty balikov, rozfajceny cely system a po mesiaci uz to bolo vyrazne lepsie.
Ja som sa preto rozhodol, ze 9.10 uplne preskocim. Dam si az 10.04, ktora bude LTS a tu uz si potom necham a nebudem vymyslat s polrocnymi verziami (na LTS aj tak vychadzaju polrocne funkcne updaty .1, .2 atd, a nejake velmi prinosne novinky sa nerysuju). A aj tu LTS si nedam hned, ale az po nejakom case (mozno dokonca az 10.04.1).

shafa
Príspevky: 391
Dátum registrácie: So Nov 08, 2008 2:11 am

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa shafa » Št Nov 05, 2009 5:27 pm

W7 jsem mel nejakou dobu na disku a relativne se mi zamlouval. Na 2. stranu, musim rict ze na ovladani ala Win2000 jsem si za ta leta strasne zvyknul a chovani (a pouzivani) nezpersonalizovanych XP, a dale Vista a W7 je pro me neprijemna zmena.
To uz se mi lip ovlada Ubuntu (pokud se nesere).

U me je Ubuntu mirne specificke v tom, ze pouzivam AGP X1950Pro a co jsem letmo nakouknul, tak se to (stary ovladac) s 9.10 moc nekamaradi, ale tady a ted to resit nebudu, musim se na to podivat poradne.

Odvazny (ze jsem tam dal U9.10) nejsem, bo to mam jako sekundar system, ktery smazu za par sekund, pokud bude treba. Kazdopadne s tim upgrade Ubuntu na vyssi verze to byl a je ojeb. Zacinal jsem s Edgy Eft (anebo tak nejak) a to byle NESKUTECNE, co vsechno se sralo, nemluve o upgrade na feisty fawn (nebo tak nejak). Takze ted to mam jako rozkoukani a osvezeni pred instalaci LTS. Upgrade verzi neplanuju, to je koledovani si o pruser...
Kazdopadne Ubuntu (ne Kubuntu !!!) vidim pro laika jako jedine schudne reseni linuxu na desktop, pac ma proste nejvetsi uzivatelskou zakladnu, dobre zpracovane wiki a forum, atd, atd.
IMHO se intuitivnost a ovladani zacina blizit k W2000 (event. k WXP). Jen tak dal a za 10 let Win uz fakt potrebovat nebudu :D

Edit:
ono se rika ze x.04 verze jsou citelne lepsi a pry je to zpusobeno tim, ze pres leto vsichni jen chlastaj, plavou, a cumej po babach, kdezto pres zimu se o to vic venuji pilovani kodu ;-)
If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Št Nov 05, 2009 11:31 pm

Palo M. napísal:To sa robi ako obycajny user bez sudo. Vyrobi to niekolko .deb balikov (Xorg driver samotny je v dvoch verziach, jedna produkcna a jedna debug). Tie potom po jednom nainstalujes cez dpkg (okrem toho debug). A najlepsie ked predtym manualne odinstalujes Ubuntacke verzie. To znamena, ze ked ATI vyda novsiu verziu driverov, zase si takto vyrobis u seba novu verziu balikov a mozes ich nainstalovat. A pripadne sa vratit k predchadzajucej verzii, ked nova ma nejake problemy. Skratka tie baliky z ATI su mimo updatov z Ubuntu a teda sa s tym nebiju a vzajomne neprepisuju. A daju sa nadherne odinstalovat (cize uplne odstranit z disku, ze po nich naozaj nic nezostane).

A nestaci dvojklik na .msi alebo .exe subor a potom pripadne uz iba na "next" tlacitko?

Užívateľov profilový obrázok
Hefto99
Príspevky: 750
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 12:59 am
Bydlisko: Zürich, Schweiz

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa Hefto99 » Pi Nov 06, 2009 2:28 am

slavko.sk napísal:A nestaci dvojklik na .msi alebo .exe subor a potom pripadne uz iba na "next" tlacitko?


Nuz, zalezi na tom, co presne chces.

a./ je Ti jedno co sa kam nainstaluje - vtedy to staci odklikat. Potom sa ale netreba cudovat v akom stave mas system, najma ak clovek
instaluje vsetko mozne, rozne softy tretich stran. Napriklad niektore windowsacke instalatory vedia spravit pekny bordel v registroch a knizniciach....

b./ chces mat kontrolu nad systemom, chces vediet co presne sa nainstalovalo a kam, vtedy musis ist "hard way".

====
Naklikanie je OK, pokial sa nevyskytnu ziadne problemy. Ak ale nieco nechodi ako ma, potom sa tazsie zistuje co je vo veci. Problem sa nemusi
prejavit hned, len clovek zrazu zisti ze cele to je nejake pomalsie, zerie to viac systemovych prostriedkov, pripadne nieco zrazu zacne padat.
Preto koli stabilite a bezpecnosti aj ja uprednostnujem "hard way", aj ked chapem ze vo Windows tych moznosti vela nie je.
Keď nevieš kde si, nemôžeš zablúdiť.
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1190
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 3:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa Palo M. » Pi Nov 06, 2009 5:08 am

slavko.sk napísal:A nestaci dvojklik na .msi alebo .exe subor a potom pripadne uz iba na "next" tlacitko?
No ved Kiwi to tak v podstate urobil. Ja som iba napisal, ake ma takyto "dvojklik" nevyhody a ako sa to da urobit inym sposobom, aby sa tie nevyhody eliminovali.

V poslednom case sa stretavam u vela ludi s nazorom "Mna nezaujima, ako to funguje, ja tomu ani nechcem rozumiet, ja to chcem len pouzivat". Ti ludia to vedia pre seba aj odovodnit. Ale ja s takym nazorom hlboko nesuhlasim, podla mna je to "road to hell". Totiz: Mam okolo seba miliony ludi, ktori takto funguju a denne robia veci o ktorych nevedia nic, pouzivaju veci ktorym absolutne nerozumeju. Ano, Cinania su taki. Nemaju zakladne znalosti z prirodnych vied. Nevedia co su to chemicke prvky, ako funguje bicykel a pod, o zlozitejsich veciach ako auta, pocitace, lietadla ani nehovorim. No ale vsetko to pouzivaju a dokonca uz aj vyrabaju pre cely svet, nemaju s tym ziaden problem - a potom tak vyzera situacia na cinskych uliciach a "kvalita" cinskych vyrobkov. Ja si neviem predstavit, ze by som pouzival povedzme taky internetbanking bez toho, aby som mal aky-taky sajn o tom, ako to cele funguje, co za tym je, ake su vyhody a na co pritom davat pozor. Alebo ze by som prisiel rano do roboty, absolutne nerozumel tomu, co robim a ani to nechcel zistit... Cinania s takymi vecami problem nemaju.
Kedysi som s oblubou siril nazor, ze Cinania nikdy neovladnu svet, lebo skratka na to nemaju. Dnes uz si to nemyslim. Z ludi na celom svete sa postupne stavaju myslenim vlastne Cinania - tupa nerozmyslajuca masa zijuca len z konzumu. A s ovladanim takych tupych mas maju najvacsie skusenosti prave Cinania... a to je ta cesta do pekla, brutalny upadok civilizacie. Ked ludia kritizuju nekvalitu cinskych vyrobkov, pripadne sa z nej smeju, ci dokonca chvalia ich stupajucu uroven, mali by sa zamysliet, co nad tym je a ci sami nie su taki isti ako ti Cinania... Lebo ak taki su, tak jedneho dna aj skoncia tak ako Cinania,
V pohodlnosti nie je cesta, tak sa ludstvo nikam nedostane. Kazdemu "pohodlnakovi" by som odporucil takeho pol roka zivota medzi tupcami, aby videl, kam taka bezstarostnost vedie. Mozno by sa mu zapacilo "medzi svojimi" a zostal by. Alebo by sa stal na to alergicky, ako ja.

V rozpravke "Byl jednou jeden kral", po prihode s cestom (primerene, primerene...), Jan Werich povedal mudru vetu: "Na odbornou praci maji byt odbornici." A tymto by som sa oklukou vratil k nastaveniu operacneho systemu. To je odborna praca a mali by ju robit odbornici. Nie je to az take zlozite, v podstate kazdy sa moze stat takym odbornikom na domace nastavenie domaceho systemu. Ale musi sa aspon minimalne posnazit, chciet pochopit veci a pripadne pocuvat ludi, ktori tomu uz rozumeju. Lebo inak s vysokou pravdepodobnostou skonci ako ten pan kral...

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Pi Nov 06, 2009 8:37 am

Hefto99 napísal:a./ je Ti jedno co sa kam nainstaluje

A preco by ma to malo trapit? Ani na Unixoch vas to netrapi a verim ze malo kto vie kam co ide, vidim to v robote ako furt seci hladaju ci je to v /usr/bin alebo /sbin alebo /usr/sbin alebo /var/bin alebo co javiem kde a potom pride na rad find / -name kde_do_pice_je_ten_fajl a to nehovorim o knizniciach (DLL Hell sa moze skryt pred tymi libXYZ.1.6.2.so linknute na libXYZ.1.6.so a podobne) - tu mam vsetko v c:\Program Files, pripade c:\Program Files (x86) alebo c:\windows.


Hefto99 napísal:b./ chces mat kontrolu nad systemom, chces vediet co presne sa nainstalovalo a kam, vtedy musis ist "hard way".

Preco? Ja mam kontrolu nad systemom, ved som si zadal heslo. :mrgreen:

Je fakt ze netreba instalovat sprostosti ale to plati podla mna pri vsetkych operacnych systemoch, .deb balik alebo .depot alebo co to tam mate dokaze zasrat masinu rovnako ako .msi ak nie horsie, uz som restoroval viacero takychto zazrakov - lenze mi za to platia v robote, zadarmo = doma pre seba by som to nerobil.

Užívateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1190
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 3:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa Palo M. » Pi Nov 06, 2009 2:22 pm

YES! Plamene! Super! Kde len zena dala ten kanister s benzinom, nemozem ho najst... No nic, v kredenci som objavil nejaky kuchynsky olej, to musi stacit. Tak prilejeme...

Ja na linuxe vacsinou hladam datove subory. Pre binarky ci kniznice vacsinou nepotrebujem vediet presne umiestnenie, lebo prostredie je nastavene. Mimochodom, na Windoze som na tom rovnako. Len na linuxe tie subory vacsinou najdem akosi skor.
Co sa tyka usporiadania suborov, tam ja osobne dost dobre viem, co kam ide na mojej distribucii (ved preto som to tu aj napisal...). Co sa tyka balickov, este sa mi NIKDY nestalo, ze som dal purgnut balik a nieco po nom zostalo na disku. Asi to bude tym, ze mam iba minimum balikov z inych zdrojov, ako je distribucia. Distribucne su celkom kvalitne otestovane a problemy nerobia a tie externe tiez nie su len tak kadeco bez rozmyslu. Vo Windoze je ale pravidlo, ze softvery pochadzaju z roznych zdrojov a su velmi roznorodej kvality... a potom to tak vyzera.

Clovek si moze rozhasit akykolvek system, Windoze, Linux, ci hocico ine, ked sa v systeme sprava nezodpovedne. Ja som aj do Windoze XP investoval dost vela casu aj to v zaklade chodilo, ale v konecnom dosledku sa mi to zda menej efektivne - rozchodit niektore veci aby bezali pod neprivilegovanym uzivatelom da brutalne vela roboty a vzdy sa to na XPckach ani neda a treba aj tak pouzit "Run as...". A vacsina z toho know-how je dnes uz nepouzitelna, lebo idu Windoze 7 a tam su niektore veci prekopane, niektore aplikacie su uz out a teraz su in nejake ine a tam je to zas inac... aby sa clovek zase ucil nove finty (nove finty sa sice treba ucit aj na linuxe, ale menej - a tie stare su stale pouzitelne).
A ked vidim, ako su ludia naokolo z tych svojich Windoze niekedy zufali, tak neviem, ci sa mam smiat alebo plakat. Nuz ale oni si to kedysi tak jednoducho nainstalovali a taki spokojni boli... len teraz im tam akesi cudne okna vyskakuju a stale maju nejaku zlu homepage s reklamami v Internet Exploderi a ked si ju zmenia na inu, tak nabuduce je tam zas ta zla... No a teraz nam to nejako oprav...

Mozno ty mas Slavko vsetky programy na Windoze tam, kde si uviedol. Ale ja nie. Napriklad Google Chrome... a to nie je nejaka pofiderna garazova aplikacia. A tiez nejake .net aplikacie idu do uzivatelskeho adresara a v klasickych programovych to nenajdes - tie mozno garazove su, ale ked ich chces aspon vyskusat, tak sa zahnojeniu systemu skratka nevyhnes. Updaty jednotlivych aplikacii tiez robia, co sami chcu a nie co chce administrator systemu. Reinstall celeho systemu s formatom disku kazdeho stvrt roka len kvoli tomu, aby bol system zasa cisty, rychly a maly... tuto techniku pouziva vo Windoze vela ludi a asi maju na take konanie dobry dovod, lebo asi nikoho nebavi pozerat instalacne obrazovky a potom urobit dalsich 26 dvojklikov na instalacky aplikacii (a ku kazdej samozrejme par Next, Next, Next, Ok, Finished)
Samotny BOINC je dobrym prikladom chaotickej aplikacie, ked az donedavna (kym neprisli sestkove verzie) boli pohromade binarky aj data a ak si chcel mat zabezpecenu masinu, tak si musel vyvinut extra effort, aby to bolo aj bezpecne aj funkcne. To sice nie je priamo chyba Windoze - ale system svojimi principmi vytvara zivnu podu a potom je lahke (a dokonca velmi lakave) pre tvorcov aplikacii vyrabat chaosy.

Obcas si ludia pravdepodobne myslia, ze robim jednoduche veci zbytocne zlozito... No a niektori ludia zase chcu auto len s automatickou prevodovkou a za ten svet nevedia pochopit, ako mozu ini ludia vobec jazdit s manualnou a este ju aj preferovat...

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa slavko.sk » So Nov 07, 2009 1:07 am

Ja som chcel poukazat ze nezalezi od OS ale od uzivatela ako sa udrziava ten ktory OS.
Nebudem liat olej do ohna, len mi je minimalne smiesne ze ked nieco nefunguje tak je vzdy na vine M$.
Aj ked ide o FW SSD disku ktoreho bug sa prejavil pod W7.

Užívateľov profilový obrázok
matob
Príspevky: 932
Dátum registrácie: Pi Dec 14, 2007 12:16 am
Bydlisko: Dudince & Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa matob » Št Dec 24, 2009 12:48 pm

Aké máte skúsenosti s prehrávaním videa? Mám pocit, že dvdripy sú nejaké svetlé a rozmazané, no a .mkv trhá.
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa Kiwi » Št Dec 24, 2009 12:52 pm

Ak ti GPU podporuje dekodovanie videa, tak to zapni. Ak sa to nezlepsi, tak pretaktovat CPU a RAM.
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa Honza » Št Dec 24, 2009 2:19 pm

Použím Media Player Classic HomeCinema x64 (v1.3.1249.0 - 26 august 2009) pod Windows 2008 R2 x64.

Je super v tom, že nepotřebuje zadné další knihovny a kodeky (všechno má u sebe podobně jako VLC), ale podporuje kromě WMR7/9 také EVR pro Vistu. Spolupracuje například s AC3Filter.

A jekoliž jsem snob a na filmy potřebuji kvalitu (HD nebo prostorový zvuk či minimálně rozmixovat stereo do 5.1), tak jsem velmi spokojený.
Zvládně od běžných AVI/DivX/Xvid přes klasické DVD-Video až po HD 1080p .MKV s prostorovým zkuvek a více audio tracks.
Poradí s titulky, umí je posunovat, nastavit písmo atd., takže si lze šoupnout obraz nahoru, titulky dolu atd.
Slušné klávesové zkratky, nastavitelné.


Návrat na "Technické fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných