Wirus 7

Otázky a pomoc s problémami technického charakteru ako je nastavenie proxy serveru, problém s pripojením na internet a pod.

Moderátor: Moderátori

Užívateľov profilový obrázok
matob
Príspevky: 932
Dátum registrácie: Pi Dec 14, 2007 12:16 am
Bydlisko: Dudince & Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa matob » Ut Dec 29, 2009 8:12 pm

slavko.sk napísal:
matob napísal:ved práve že malo...ale nemám momentálne na toto čas ani nervy.. ešte sa k tomu vrátim, potom sa ozvem..

A skusal si playeru priradit vyssiu prioritu?

Skúšal som priradiť vyššiu prioritu, ale nič to nepomohlo.. no a ešte som skúšal iné drivre pre grafiku a taktiež nič... tak neviem..
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa Kiwi » Ut Dec 29, 2009 9:04 pm

No asi to je nejako zle napisane, alebo treba skusit cistu instalaciu. Ak ani cista nepomoze, tak je zle
napisane jadro, alebo je napisane dobre, ale :) potrebuje 8 GB RAM.
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa gabberattack » Ut Dec 29, 2009 10:40 pm

Honza, to som skusal este predtym, ako som skusil instalaciu softu na DVD a dostal som tuto hlasku:

Windows Media Player cannot play the DVD because a compatible DVD decoder is not installed on your computer.

click help

Dostal som sa tuto:

http://www.microsoft.com/windows/window ... DVDDecoder

Kde najlacnejsi DVD dekoder pre WMP11 je za 15$. Akoze na prehratie posrateho originalneho DVD aby som si kupoval kodeky? A potom sa nemam rozculovat. F***!
Ale OK, uz to dalej nerozoberajme, moj nazor to nezmeni, vas tiez nie.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1190
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 3:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa Palo M. » St Dec 30, 2009 8:51 am

Honza a Slavko: Na temu DVD & Windoze XP sa musim zastat gabbera, lebo moje skusenosti su totozne s tymi jeho: Windoze sice podporuju DVD, aj Media Player ich podporuje, dokonca aj menu... ale standardne Windoze XP nemaju kodek na DVD. Ten treba odniekial dodat. Napriklad z PowerDVD. Zakladna verzia PowerDVD byva velmi casto bundlovana k doske ci grafike, takze si to clovek ani nemusi vsimnut, ked pri instalacii driverov hned po instalacii Windoze aj nainstaluje nejake taketo utilitky... na notaskoch to casto byva uz predinstalovane (spolu s inymi utilitami vyrobcu notaska a customizovanymi drivermi, napriklad k manzelkinmu notasku bol tiez PowerDVD ale uplen "prezleceny" so skinom ASUS)... ale vo Windozoch samotnych to naozaj nie je. Mozno nejaka novsia verzia WMP to uz ma, to neviem ale standardne je neviem ci 8 alebo 9 a ta standardna ten kodek naozaj nema. V nejakej office-masine to vobec nemusi byt nainstalovane. Skratka to nie je riesenie "vybalim z krabice a hra to".

Navyse, niektore DVD disky maju naozaj zakernu ochranu, az taku, ze nejdu prehrat ani na vsetkych stolnych playeroch. Napriklad velmi otravna "feature" oficialne predavanych DVD v Cine (ano, take naozaj su, kupujem napriklad Disneyovky rozpravky v Carrefoure pre dceru) je, ze pri zapnuti English audio to vnuti cinske titulky, ktore na stolnom playeri nijako nejdu vypnut a su tam (pri zapnuti cinskeho audia idu tie iste titulky zapnut/vypnut). A region 6 samozrejme... Piratske DVDcka toho isteho filmu predavane v zaprdenych obchodikoch za polovicnu cenu takymito "vychytavkami" nedisponuju.
Samozrejme, zase pri poriadne nastavenom systeme, pripadne nejakych specialnych tooloch sa da vsetkych spickovych "vylepseni" vyrobcu DVD zbavit... ale vo Windozoch to nie je out-of-the-box riesenie. Tam je out-of-the-box skryvanie znamych pripon suborov, simple file sharing, zobrazovanie adresara s konskymi ikonami, otravovanie s Windows Tour a podobne fajnovosti...

Ja si viem samozrejme natweekovat vela veci aj vo Windoze, takze taketo veci nie su neprekonatelna prekazka, ale podla zakona omasteneho chleba sa cloveku prihodi take nieco prave vtedy, ked je to najmenej vhodne. Vidim to uplne plasticky: gabber je v robote, medzi Vianocami a Novym Rokom, taka otrava, na SK vsetci znami a pribuzni dovolenkuju a on sa musi trepat do roboty... Do toho pride kolegyna s dcerou (skolka zatvorena?) "ja chcem rozpraaavkuuu". No nic, pustime to na nejakom kompe, to bude hned. A ono to nechodi, kedze na tom kompe nikto nikdy este DVD disk neprehraval. Vyskakuju okna, instalujeme, klikame, mala nervozna, robota stoji... Usmev na gabberovej tvari sa meni na mracenie... Konecne to nejako ide spustit, gabber sa uz chce vratit k robote... a vyskakuje zase nejaka hlaska a je to cele v prdeli... Tak co s tym... no nic, skusime druhy komp, tento je nejaky divny. Zase to chce instalovat, zase to treba odklikavat, gabber peni, ale je tu ta mala, tak si nemoze ani nahlas zanadavat... Klik-klik... a zase to nechodi, tak ako na tom prvom. Skratka bad day. Nasrany gabber si konecne spomenul na svojho Maca na dochodku, odfukne prach z klavesnice, zalozi disk a konecne to hra! Hura, od malej je pokoj a mars! naspat do roboty.
Ale to este nie je vsetko... ked si chce gabber ulavit aspon na fore, tu ho sprdnu slavko s Honzom, ze je amater, lebo WINDOWS MA PREDSA VSETKO V SEBE! A potom si navyse este na jeho ucet robi ftipky aj Palo M... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
(Sorry gabber, ale musel som, ja som totiz tiez teraz v robote :lol: Snad to v skutocnosti nebolo az take zle...)

A inak prijemneho Silvestra zelam... Aj priaznivcom Windoze, aj ich odporcom, aj tym ktorym je to jedno...

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa Kiwi » St Dec 30, 2009 12:02 pm

Ja som minule menil 3 x OS, a tiez som si vsimol, ze mi nejdu rozne video a audio veci,
ale v Ubuntu je to na jeden click a stiahne to samo. Asi treba mat spravne nastavene
universe a multiverse zdroje, ale to je tiez na jeden click.
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa slavko.sk » St Dec 30, 2009 1:24 pm

MPEG2 - Stinky MPEG2 - free codec ak niekomu chyba.
Abo tu Free-codecs - staci dat do google ze "free mpeg2 codec for windows".

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa gabberattack » St Dec 30, 2009 3:38 pm

Palo M - opisal si to dost vystizne az na to, ze mala bola navyse chora, kaslala a plakala cely ten cas. :-) A pacienti cakali nervozni v cakarni, zatial co ja som hladal sposob ako rozchodit tie rozpravky na masine v praci. Slavko, dakujem za link, skusim to nainstalovat na office masine hned ako tam pridem.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa slavko.sk » St Jan 06, 2010 10:06 pm

matob napísal:
slavko.sk napísal:
matob napísal:ved práve že malo...ale nemám momentálne na toto čas ani nervy.. ešte sa k tomu vrátim, potom sa ozvem..

A skusal si playeru priradit vyssiu prioritu?

Skúšal som priradiť vyššiu prioritu, ale nič to nepomohlo.. no a ešte som skúšal iné drivre pre grafiku a taktiež nič... tak neviem..

A fakt si vyskusal MPC HC?
http://mpc-hc.sourceforge.net/download-media-player-classic-hc.html
Pisu tam ze "Media Player Classic Home Cinema is a light weight movie player with built in codecs." takze by mal pouzivat vlastne kodeky, inak preto ide aj to HW dekodovanie.

Užívateľov profilový obrázok
matob
Príspevky: 932
Dátum registrácie: Pi Dec 14, 2007 12:16 am
Bydlisko: Dudince & Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa matob » Št Jan 07, 2010 11:12 am

No áno, vravím vyskúšal som už všetko.. a chystám sa na fresh install, lebo mi zrazu prestalo fungovať wifi :evil: , čo je už teda dosť na zbláznenie. Vdaka bohu za starý dobrý LANkový kábel.
Uvidím, možno bez akýchkoľvek kodekov iba s MPC-HC to pôjde
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Št Jan 07, 2010 2:09 pm

matob napísal:No áno, vravím vyskúšal som už všetko.. a chystám sa na fresh install, lebo mi zrazu prestalo fungovať wifi :evil: , čo je už teda dosť na zbláznenie. Vdaka bohu za starý dobrý LANkový kábel.
Uvidím, možno bez akýchkoľvek kodekov iba s MPC-HC to pôjde

No tak to tam budes mat nejaky vaznejsi problem.
Skus po preinstalovani samotny MPC HC, malo by to fachat.

Užívateľov profilový obrázok
matob
Príspevky: 932
Dátum registrácie: Pi Dec 14, 2007 12:16 am
Bydlisko: Dudince & Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa matob » Št Jan 07, 2010 3:19 pm

no to video ma zrazu neštve.. vôbec mi nejde zo dňa na deň wifi...
bol som týžden na intráku, prídem domov a nejde sa mi pripojiť na domáce wifi "windows was unable to connect"... bla bla
nechápem kde je problém.. skúsil som už všetko čo viem..
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Št Jan 07, 2010 9:18 pm

Zmazat tu WiFi siet zo zoznamu a pridat ju tam znova si predpokladam skusal.

Užívateľov profilový obrázok
Duro Kotulic Bunta
Príspevky: 1862
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 4:00 pm
Bydlisko: Stupava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa Duro Kotulic Bunta » Št Jan 07, 2010 9:54 pm

No mne zatial vzdy v takomto pripade pomohla brute force - reset routeru..
It is by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J.H. Poincaré, mathematician]
A man who knows how to be alone is never lonely. [Osho]

Užívateľov profilový obrázok
matob
Príspevky: 932
Dátum registrácie: Pi Dec 14, 2007 12:16 am
Bydlisko: Dudince & Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa matob » Št Jan 07, 2010 10:26 pm

slavko.sk napísal:Zmazat tu WiFi siet zo zoznamu a pridat ju tam znova si predpokladam skusal.

Duro Kotulic Bunta napísal:No mne zatial vzdy v takomto pripade pomohla brute force - reset routeru..

skúsil som oboje.. a nie raz
... ma teraz napadlo.. donieslo sa mi niečo, že tá slávna cracknutá verzia win7 ultimate, ktorú mám, po istom
čase prestane správne fungovať.. je na tom niečo pravdy?
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Pi Jan 08, 2010 10:12 am

matob napísal:
slavko.sk napísal:Zmazat tu WiFi siet zo zoznamu a pridat ju tam znova si predpokladam skusal.

Duro Kotulic Bunta napísal:No mne zatial vzdy v takomto pripade pomohla brute force - reset routeru..

skúsil som oboje.. a nie raz
... ma teraz napadlo.. donieslo sa mi niečo, že tá slávna cracknutá verzia win7 ultimate, ktorú mám, po istom
čase prestane správne fungovať.. je na tom niečo pravdy?

LOL tak to si mal napisat hned.
Tak to potom sorry, to sa nemozes spolahnut na take veci.


Návrat na "Technické fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní