GTS450 - Collatz, gpugrid, ...

Otázky a pomoc s problémami technického charakteru ako je nastavenie proxy serveru, problém s pripojením na internet a pod.

Moderátor: Moderátori

peeticek
Príspevky: 164
Dátum registrácie: Pi Mar 09, 2007 1:51 pm
Kontaktovať užívateľa:

GTS450 - Collatz, gpugrid, ...

Príspevokod užívateľa peeticek » Ut Nov 16, 2010 10:30 am

Ahojte,

zvazujem ze vymenim svoju pokryvkavajucu 8800GT a pojdem do GTS450, nakolko na gpugrid.net ma celkom fajn odhadovany vykon a taktiez sa mi sem tam stane, ze po 15h ratania mi naskoci chyba vypoctu, kedze je to uz starsie jadro.

Mate niekto tuto GTSku? Ak jo, dajte nejake statistiky pre jednotlive projekty v ktorych ju mate nahodenu.

Spotrebu ma taku istu ako terajsia a cena sa da tiez zniest - 120€ s dph // dufam ze 8800 tak za 50dika predam :)


dik
p.a
PeeT

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: GTS450 - Collatz, gpugrid, ...

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Ut Nov 16, 2010 11:16 am

Ja mam tiez 8800GTS a chcel by som menit ... GTS450 vyzera zaujimavo:

Gigabyte 450GTS 1GI CUDA DDR5 PCX
Grafická karta s chipsetom NVidia GeForce GTS450 CUDA ("Compute Unified Device Architecture"), core 810MHz, pamäť 128-bit 1GB 3608MHz DDR5 rozhranie PCI-Express V2.0, výstupy 1x VGA cez DVI-CRT adaptér, Dual Link DVI, 1x HDMI, podpora HDCP. Max. DVI rozlíšenie 2560 x 1600. Podpora DirectX11.

107€ s DPH.

peeticek
Príspevky: 164
Dátum registrácie: Pi Mar 09, 2007 1:51 pm
Kontaktovať užívateľa:

Re: GTS450 - Collatz, gpugrid, ...

Príspevokod užívateľa peeticek » Ut Nov 16, 2010 1:15 pm

PeeT

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: GTS450 - Collatz, gpugrid, ...

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Ut Nov 16, 2010 3:40 pm

Tuto?
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=15389020
ta vyzera dobre ... 126,14€ v Ageme.
Zeby som si kupil na vianoce, bo quadcore slape uplne v pohode ale grafika 8800GTS uz neni bohvieco.

Ake projekty na tom idu?

peeticek
Príspevky: 164
Dátum registrácie: Pi Mar 09, 2007 1:51 pm
Kontaktovať užívateľa:

Re: GTS450 - Collatz, gpugrid, ...

Príspevokod užívateľa peeticek » Ut Nov 16, 2010 4:18 pm

neviem, na Gainwarde sa mi paci ze jekratsia a nap.konektor ma zvrchu, nie zboku - mam mensiu skrinu a tato 9800vka ma zboku, takze to tam mam na mm ledva ledva narvate.. aj ked zasa dva ventilatory su lepsie ako jeden :)

som v Collatz Conjencture a gpugride a prave druhy menovany mi sem tam vypise chybu - nie vsetky jednotky zvlada ta G92b jadro zratat..

p.
PeeT

peeticek
Príspevky: 164
Dátum registrácie: Pi Mar 09, 2007 1:51 pm
Kontaktovať užívateľa:

Re: GTS450 - Collatz, gpugrid, ...

Príspevokod užívateľa peeticek » St Dec 01, 2010 7:40 pm

no co slavko? kupils :)

este som nasiel tuto mňamku http://www.alza.sk/msi-870a-fuzion-d185348.htm

taaaakze bych prdol ATI grafiku na milkyho a NVIDIU na gpugrid :)

k tomu zavalit este 6core phenoma juuuuj, to by boli vianoce :)

p.
PeeT

peeticek
Príspevky: 164
Dátum registrácie: Pi Mar 09, 2007 1:51 pm
Kontaktovať užívateľa:

Re: GTS450 - Collatz, gpugrid, ...

Príspevokod užívateľa peeticek » Po Dec 13, 2010 11:03 pm

dnes som predal 9800vku za 50dika :)

GTS450dina objednana - dam vediet, hned ako kraska dorazi..

na gpugride zevraj nema problem robit 20-22000 bodov denne - juuuj, to by bola parada..


zatim
p.
PeeT

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: GTS450 - Collatz, gpugrid, ...

Príspevokod užívateľa Kiwi » Ut Dec 14, 2010 1:22 am

Ked das novu zelenu do PG, tak mas 500 000 na den. :)
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

peeticek
Príspevky: 164
Dátum registrácie: Pi Mar 09, 2007 1:51 pm
Kontaktovať užívateľa:

Re: GTS450 - Collatz, gpugrid, ...

Príspevokod užívateľa peeticek » St Dec 15, 2010 9:35 pm

Prave som nahodil do masiny novucicku GTS450dinu a uz luska Colattza :)

52m30s/WU - 9800GT, cca 18000bodov/den
18m20s/WU - GTS450, ???? 51000bodov/den

celkom dobre vzhladom na investiciu 70e :p // som zvedavy na gpugrid a prime..

par foto z rozbalovania/instalacie..
http://www.ulozto.cz/6975995/gts450-zip

karta trochu piska pri pocitani, co robila aj ta predtym a leze mi to dost na nervy - neviete cim to je?
Toto je OC verzia, takze by tam mali byt kvalitnejsie komponenty - necakal som ze to bude robit :(
Ale nejako to snad prezijem pri pohlade na ten kopec roboty, ktory pri rovnakej spotrebe ako jej predchodkyna, zvladne lavou zadnou :)

so, stay tuned :)

p.
PeeT

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: GTS450 - Collatz, gpugrid, ...

Príspevokod užívateľa gabberattack » Št Dec 16, 2010 2:12 am

A nepiska Ti nahodou zdroj? Mne piskal zdroj ked nestihal utiahnut vykonom spotrebu masiny. Karta mi sem tam vrcala (ventilatory), ale nikdy nepiskala.
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

peeticek
Príspevky: 164
Dátum registrácie: Pi Mar 09, 2007 1:51 pm
Kontaktovať užívateľa:

Re: GTS450 - Collatz, gpugrid, ...

Príspevokod užívateľa peeticek » Št Dec 16, 2010 9:23 am

Piska priamo grafika.

Zdroj mam Corsair VX450

Maximálny prúdový odber:
+3,3 V:20 A
+5 V:20 A
+12 V:33 A
-12 V:0,8 A
+5 VŠB:


a kedze cela zostava ma do 200W pod loadom, tak myslim ze to s prehladom zvlada.
Tento zdroj maju ludia v Quad strojoch s 5850tkou, takze ma rezervy.
PeeT

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: GTS450 - Collatz, gpugrid, ...

Príspevokod užívateľa Kiwi » Št Dec 16, 2010 5:41 pm

Je to dobre znamy fakt, ze kazdy kto pocita na nVidii 4x0, bud FAH, GPUGrid, atd., pocuje piskanie cievok,
aj starsie nVidie piskali, ale dali sa najst aj take, co nepiskali. Tie nove piskaju skoro vsetky.
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

peeticek
Príspevky: 164
Dátum registrácie: Pi Mar 09, 2007 1:51 pm
Kontaktovať užívateľa:

Re: GTS450 - Collatz, gpugrid, ...

Príspevokod užívateľa peeticek » Ut Dec 28, 2010 9:25 pm

PrimeGrid - 220 000 / 24h

- karta pri tomto projekte vobec nepiska :)

GpuGrid a Collatz sem hodim buduci tyzden
p.
PeeT

Užívateľov profilový obrázok
MeX
Site Admin
Príspevky: 479
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 3:13 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: GTS450 - Collatz, gpugrid, ...

Príspevokod užívateľa MeX » Ut Jan 04, 2011 1:51 am

No celkom ma to zaujalo. Co som ale pozeral, tak jednoznacne sa oplati kupit uz ked tak GTX460, spotreba je prakticky rovnaka, cena je vyssia asi o 1/3 (podla toho aky model, pozor SE nekupovat!) ale vykon je ovela vyssi. Jediny problem moze byt v napajani. Maju prist nove GTX560 a GTS550 (februar/marec?) a ze je dobre este pockat ak to niekomu nesuri.

http://www.svethardware.cz/art_doc-8F7B ... 76709.html
http://www.bit-tech.net/hardware/graphi ... -folding/4

Btw ako je to s tym piskanim? Piskaju vam tie karty alebo nie?

peeticek
Príspevky: 164
Dátum registrácie: Pi Mar 09, 2007 1:51 pm
Kontaktovať užívateľa:

Re: GTS450 - Collatz, gpugrid, ...

Príspevokod užívateľa peeticek » Ut Jan 04, 2011 7:02 pm

Dnes som chcel nahodit GPUgrid a stale mi indikuje, ze neni co ratat..
Tak som skusil Milkyho a kazda jedna WU mi hned spadla so statusom - chyba vypoctu..fck..

Stale rozmyslam, ze kupim tu Fuzion dosku a zavalim quadko AMDckove a ATI 5850, kedze 6950/70 nemaju zatial bohvie ake vysledky v collatzi ani v milky. Mozno casom, ked spravia optimalizaciu budu na tom lepsie ako 580/70..

Viem v BOINCu nastavit, ake typy uloh sa maju ratat na akej VGA?
Milkyho a Collatz by som chcel riesit len ATIne a gpugrid/primegrid len na Nvidia..

Taktiez ma nastvalo, ked mi 46h luskalo CPUcko PrimeGrid unitu - takze by som rad niekde obmedzil, aby tahal vyslovene len cuda tasky a nie cpu tasky.

Perlicka - ked som sa chcel zapojit do nejakeho projektu, tak som videl logo nvidie pri tych, ktore maju moznost ratania na gpu, co je super, ale dpc preco tam nebolo pri milky a collatzi logo ATI/AMD?

Nvidia musi pchat neskutocne prachy do toho, aby pretlacili celu svoju cudu..
Neviem ale cosik sa mi mari, ze nvidia double precision vypocty len simulovala/je?
..tak mi povedzte, preco sa takato sracka tak pretlaca, ked ATI ma plnohodnotny double precision HW? to je take tazke kodit to pre ati/amd vga?

ach.. :)

- inak, uz som v takej faze, ze ratam pocet kreditov, ktore som za dany stratil - za dnesok 220K :(, pripadne za noci, ked comp vypynam mam dennu stratu cca 80000 kreditov :(.
p.
PeeT


Návrat na "Technické fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný