Dufajme, ze z toho nieco bude. Ale nastupca raketoplanu to asi zatial nebude, pretoze to ma byt nepilotovany stroj (vid tiez
Wikipedia).
Cena vyzera zaujimavo, ale to vo faze planovania projektu vzdy tak vyzera... a potom sa zvysuje a zvysuje... Space Shuttle je vraj predrazeny nie technologiou, ale kvoli tomu, ze sa na tom prizivuje tisic subdodavatelskych firiem (nielen na Slovensku sa tuneluje).
Na tomto Skylone je zaujimave, ze jednak sa vsetko kompletne vracia na zem (ziadne odhadzovane stupne, akurat palivo sa spali) a jednak sa startuje z obycajnej startovacej drahy (teda ziadna startovacia platforma, mohutne dlhotrvajuce predstartove pripravy - to rozhodne lacne nie je a urcite je to raj pre prizivnicke firmy).
Ale neviem, kde na Pravde nabrali tu geostacionarnu drahu, pretoze podla Wikipedie to ma lietat do vysky okolo 200 km a to je este stale dost daleko od geostacionarnej drahy...
Tak som zvedavy, ako to dopadne, lebo toto je vlastne sukromny projekt na komercne vynasanie nakladu.
Pretoze tiez sukromny Space Ship od Virginu zmenil ciele... Povodne tvrdili, ze ked bude suborbitalna prevadzka uspesna, tak pojdu do orbitalnej... ale teraz uz zrazu chcu len sub-orbitalne point-to-point lety (Britania-Australia za 2 hodiny).