Cosmology@home

Moderátor: Moderátori

Užívateľov profilový obrázok
matob
Príspevky: 932
Dátum registrácie: Pi Dec 14, 2007 12:16 am
Bydlisko: Dudince & Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Cosmology@home

Príspevokod užívateľa matob » Št Máj 07, 2009 2:09 pm

Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Cosmology@home

Príspevokod užívateľa Kiwi » Pi Júl 03, 2009 10:58 pm

Keby niekto skusal pocitat Cosmo s 2 GB RAM a nejakym stvorjadrom na Linuxe 64-bit,
tak to ani neskusajte, lebo vacsina WU skonci errorm: Insufficient memory.
Takze ked prikupim 4 GB, tak to skusim znova. :)
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
forest
Príspevky: 294
Dátum registrácie: Pi Feb 09, 2007 8:49 am
Kontaktovať užívateľa:

Re: Cosmology@home

Príspevokod užívateľa forest » Ne Júl 05, 2009 6:48 am

Tak tomu rozhodně není. Od začátku roku jsem tak provozoval svůj PC až do minulého týdne a jelo to úplně v pohodě. I po přechodu na Ubuntu 9.04. Máš nějak ověřené že to dělá na vícero mašinách?

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Cosmology@home

Príspevokod užívateľa Kiwi » Ne Júl 05, 2009 7:58 pm

400 az 480 MB jedna WU. Ubuntu zabera po nabootovani 170 MB, ked spustim
4 x Cosmo, 1.9 GB ihned, po asi 2 min je fuc a ked spustim este FF, WU skoncia
erromi a vo vystupnom fajli je hlaska: Insufficient memory.
Na dvojjadraku s 2 GB RAM to ide ok, ten isty OS.
Neviem preco urobili take pamatovo narocne WU.
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Cosmology@home

Príspevokod užívateľa Kiwi » Ne Okt 04, 2009 3:19 pm

WIN_7 + 6.10.11 + Cosmo. Status jednotky je: Cakanie na pamat. Co ten status znamena ?
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: Cosmology@home

Príspevokod užívateľa gabberattack » Ne Okt 04, 2009 3:47 pm

Kiwi napísal:WIN_7 + 6.10.11 + Cosmo. Status jednotky je: Cakanie na pamat. Co ten status znamena ?


nemas dostatok volnej RAM
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Cosmology@home

Príspevokod užívateľa Kiwi » Po Okt 12, 2009 9:54 pm

Mam len 2 GB RAM. Da sa v 6.10.10+ nejako nastavit, aby bezala
na jednom jadre Cosmo a na ostatnych Malaria + na ATI Collatz ?
Ked dam Collatz no CPU, Cosmo 25 % a Mal. 75 % pojde to takto,
alebo 25 % casu spusti na 4-roch jadrach Cosmo s 750 MB / WU,
na co mi treba 750 x 4 = 3 GB len na Cosmo ?
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
gabberattack
Príspevky: 1276
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:35 am
Bydlisko: Mooresville, NC
Kontaktovať užívateľa:

Re: Cosmology@home

Príspevokod užívateľa gabberattack » Ut Okt 13, 2009 2:05 am

Dokup RAM, 2x2 GB vyjde okolo 60 euro, budes mat 6 GB, co by malo stacit.

V manazerovi sa (aspon pokial viem v starsich verziach, nove som az tak neskumal) neda nastavit ktore jadro pocita ktory projekt, len priemerne % vyuzitia procesora. Ono to tak ako chces fungovat bude isty cas, ale staci mierne zakolisanie nastavenia cache, alebo narast vnutorneho dlhu manazera a rozpadne sa Ti cely system.

Dalsim riesenim by bolo proste odpojit masinu z Cosmo, ak nema dostatok pamete a nechat ju chrustat projekt, na ktory ma na 100% - teda mnou oblubenu Malariu. :-)

EDIT: Inak mas rozhasene statistiky v Malarii, zjednot si masiny dohromady, mas tam niekolko kopii toho isteho stroja.
http://www.boincsynergy.com/stats/boinc ... roject=mcp
-gabberattack-
Keep The Panic!

...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Cosmology@home

Príspevokod užívateľa Kiwi » Ut Okt 13, 2009 2:34 am

No dva som mergol dohromady, ostatne mi nechce dovolit.
No na tie 2 x 2 GB zatial nemam, a aj keby som mal, tak su tam len 2 sloty,
a dokedy nasetrim, tak DDR2 zdrazeju na dvojnasobok, v lete stali 1300 Sk,
a teraz okolo 1900. :) Treba uz prejst na novu i7 a DDR3, tie dufam zacnu
na druhy rok lacniet. :)
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi


Návrat na "Cosmology@home"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný