Pozadovana pamat a quorum

Analýza, modelovanie a predpovedanie klimatických zmien na Zemi

Moderátor: Moderátori

Užívateľov profilový obrázok
MeX
Site Admin
Príspevky: 479
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 3:13 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa MeX » Št Dec 27, 2007 3:59 pm

Ahojte, tak dnes sa mi podarilo zachytit takuto hlasku co sa tyka pozadovanej pamate. Druha vec, co ma celkom "rozrusila" je quorum 10 WU, co sa mi zda dost strasne.. Vie niekto ohladom toho viac?
Prílohy
big-memory.png

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Št Dec 27, 2007 4:37 pm

To ti vypisal climateprediction.net co sa tyka tej pamate.
Limit na WU/den je u malarii podla mna ok, mam pomerne vykonne masiny a maju natahane niekolko desiatok WU do zasoby.
Asi to vsetko je pre CPDN, si to checkni a pripadne presun tento thread do CPDN diskusie.

Užívateľov profilový obrázok
MeX
Site Admin
Príspevky: 479
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 3:13 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa MeX » Št Dec 27, 2007 5:19 pm

Sorry, presuvam, nejak som mal v "code execute" malariu :)

Co sa tyka kontextu, tak ok, ale nie je predsa len 1500MB pamate vela? :) A co sa tyka toho quora, tak 10x pocitat to iste sa mi tiez nezda byt uplne optimalne..

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa Honza » Št Dec 27, 2007 5:56 pm

Ohledne dostupnosti HADAM modelu na hlavnim CPDN a dalsich okolnostech jsem psal na boinc.cz
Narok 1500MB na HADAM model vychazi z toho, ze na 512MB se to vubec neda, na 1 GB realne v pripade Win XP a bez dalsich apps. S Vistou je 1GB na HADAM malo...takze z toho pak vyleze 1,5GB.
Vychazi to take z principu predbezne opatrnosti - pokud nekomu HADAM zaseka pamet tak, ze se na masine neda pracovat, tak BOINC cely schodi a uz se k nemu nevrati.

Quorum 10 je divne - nevsiml jsem si toho a tak k tomu nemam zatim co rict.

Užívateľov profilový obrázok
MeX
Site Admin
Príspevky: 479
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 3:13 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa MeX » Št Dec 27, 2007 6:04 pm


Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa Kiwi » Št Dec 27, 2007 6:22 pm

Vsak 2x1 GiB pamate 800 MHz,4-4-4-12, na 900 Mhz, som vcera kupil za 1200 Sk,
po Novom roku, alebo vo februari to bude este lacnejsie, tak nevidim problem.
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
MeX
Site Admin
Príspevky: 479
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 3:13 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa MeX » Št Dec 27, 2007 6:41 pm

Ja nehovorim, ze je to vela s ohladom na to, ze mnoho novych zostav ma 2GB a viac pamate. Na druhej strane si ale nemyslim, ze ak chces este nieco "seriozne" na takom pocitaci robit, kde len BOINC zaberie 1.5GB pamate, je nejaka vyhra (pre uzivatela, pre dany projekt, atd.). Okrem ineho, nepoznam vela ludi, ktori kupuju pamate a instaluju BOINC na pocitace len preto, aby "ratali" - vynimky potvrdzuju pravidlo, urcite existuju, ze :), ale bude to minorita. Otazne je, ci tato minorita z 2GB pamate a viac je schopna zvladnut dany rozsah prace alebo nie. Mozno ano. Neviem.

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa Honza » Št Dec 27, 2007 7:11 pm

No ja jsem nove masiny do nove prace delal se 2GB...jako ze Vistra ready, ale stejne pouzivam downgrade na WIn XP.
BOINC s HADAM/CPND nesezere 1.5GB, ale "pouze" kolem 500 mega - zbytek je rezerva na OS a dalsi, aby se jeste na tom dalo delat.

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa Kiwi » Št Dec 27, 2007 7:43 pm

Ja neviem ako je to na inych OS, ale ja ked cely den kodujem MPEG-2 do H.264, alebo nieco
podobene, nahravam do MPEG-2,MPEG-4, H.264, FF, TBird, Gaim, BOINC :D , prip. este
poreram telku s timeshiftom, prip. nahravam + pozeram film + nahravam z dalsieho zdroja,
tak mam z 2 GB cca. vyuzitych 750 MB, ostatok su bufre a free, swap mam 0.
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa Honza » Št Dec 27, 2007 9:36 pm

Kiwi napísal:Ja neviem ako je to na inych OS...
No ja nevim jak na jinych OS, ale kdyz si na 4 GB pustim svoji oblibenou zlatou trojku Photoshop/Illustrator/Quark, na pozadi postu, Operu a neco muziky, pak pro 4 jadra a BOINC uz moc nezbyva, natoz na 4x HADAM.
Ale kdyz si ucetni na 2GB ve WinXP pusti Utlouk a Abru G4, tak na BOINC pro dve jadra - treba QMC a Cosmo - jeste zustane dost a ani to nepozna...

Chci rict, to nemusi byt veci OS, ale co uzivatel dela.

Užívateľov profilový obrázok
MeX
Site Admin
Príspevky: 479
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 3:13 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa MeX » Št Dec 27, 2007 10:59 pm

Honza napísal:Chci rict, to nemusi byt veci OS, ale co uzivatel dela.

Uplne suhlasim. Samozrejme ide hlavne o to, co sa na danom pocitaci robi/nerobi. A prave tam smerovala moja poznamka k vysokym narokom na pamat pri CPDN, nakolko nie je este stale uplne bezne mat 2GB pamate a viac.

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa Kiwi » Pi Dec 28, 2007 12:11 am

Problem je, ze 4x1 GB 800 na niektorych chipsetoch uz bezi len 667,
a neviem ake to bude pri 4x 2 GB, nemate s tym skusenosti ?
Ak hej, ake mate casovanie tych ramiek ?
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa Honza » Pi Dec 28, 2007 9:07 am

Jedu 4x1GB 800 - na I975 bez problemu.
S plne obsazenymi sloty mel problem treba AMD X2 - pak neslo 1T, ale muselo byt 2T - alespon pred lety jsem s tim mel problem na 4x1GB.

Užívateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1190
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 3:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa Palo M. » Ut Jan 08, 2008 4:14 pm

Vyzera to, ze problem s kvorom je tu zas... Tato WU ma "initial replication" = 10 a "max # of error/total/success results" = 2, 1, 1. Trochu nekonzistentne, ze?
To by mohlo byt zle znamenie... Uz piati sme dostali nejaky kredit, cize najmenej piati pocitame to iste... A bolo to poslane desiatim, takze je to este horsie, ako ta "MeXova" WU. (Inak obidva su to Slab modely, mozno to suvisi.)
Zistil som to len teraz uplnou nahodou, ale asi to abortnem... tolke plytvanie CPU pracou :evil:
Stalo sa este niekomu inemu, ze mu dalo WU kde je kvorum 10?


A dalsi problem mam s CPDN strankou - Prave teraz mi opakovane hadze chybu:

Kód: Vybrať všetko

Warning: mysql_pconnect() [function.mysql-pconnect]: Too many connections in /var/www/boinc/projects/cpdnboinc/html/inc/db.inc on line 22
Unable to connect to database - please try again later Error: 1040Too many connections

Pripadne este obcas Firefox hadze connection timeout (to moze byt aj Cinou [ahoj Ivan!]).
Ale po niekolkych pokusoch to prejde (a potom dalsi klik zase hadze tu istu chybu) - bud je server zahlteny nejakou cudnou momentalnou situaciou na sieti, alebo je skratka zle nadimenzovany a nezvlada spicky...

Snad to nie su priznaky nejakych vaznejsich problemov celeho projektu [-o<
Obrázok
---
Obrázok
"Ostatně, kdybych si měl vybrat pořadí Mac OS X, Windows, Linux, tak to bude: Linux, Mac OS X, sebevražda, Windows." (úryvok z internetovej diskusie)

Užívateľov profilový obrázok
marpes
Príspevky: 455
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:18 pm
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa marpes » Ut Jan 08, 2008 5:17 pm

Co so kde videl vyssie qurom (sledujem to hlavne az pri dopocitanych WU), tak tam hromada koncila errorom. Z toho usudzujem, ze WU s vyssim poctom Initial replication su take, ktore v minulosti popadali nie z dovodov parametrov. Preto v opakovanej distribucii sa ich rozosiela viac, aby sa zvysila nadej dopocitania (opakujem, ze je to zatial dohad, nemam ho overeny prorvnanim s historiou).
S tym pripojenim nemas problem sam, ja ho mavam casto tiez. Vyzera to, ze to suvisi s vytazenim databaz pri upd statistik projektu, s upd externych statistik a validaciou prijatych vysledkov (aj ciastkovych), kedy je zrejme databaza nadmerne zatazena. Stava sa to iba v urcitych dennych dobach.


Návrat na "climateprediction.net"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný