Pozadovana pamat a quorum

Analýza, modelovanie a predpovedanie klimatických zmien na Zemi

Moderátor: Moderátori

Užívateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1190
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 3:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa Palo M. » St Jan 09, 2008 2:38 pm

marpes napísal:Co so kde videl vyssie qurom (sledujem to hlavne az pri dopocitanych WU), tak tam hromada koncila errorom. Z toho usudzujem, ze WU s vyssim poctom Initial replication su take, ktore v minulosti popadali nie z dovodov parametrov. Preto v opakovanej distribucii sa ich rozosiela viac, aby sa zvysila nadej dopocitania (opakujem, ze je to zatial dohad, nemam ho overeny prorvnanim s historiou).

Podla mna je to plytvanie (ci uz je tvoj dohad spravny alebo nie). Naco piati naraz pocitaju uplne to iste??? Ved by stacilo, keby pocital jeden. A este k tomu pri CPDN, ktore dlho trva? To je horsie ako SETI.

Užívateľov profilový obrázok
marpes
Príspevky: 455
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:18 pm
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa marpes » St Jan 09, 2008 2:44 pm

Mozes samozrejme volbou na stranke konta Slab modely vyradit.

Užívateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1190
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 3:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa Palo M. » Št Jan 10, 2008 2:47 pm

marpes napísal:Mozes samozrejme volbou na stranke konta Slab modely vyradit.

To sice mozem... ale co budem potom pocitat na mojom P4 2.4GHz Northwood so zapnutym HT?

Užívateľov profilový obrázok
marpes
Príspevky: 455
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:18 pm
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa marpes » Št Jan 10, 2008 3:50 pm

Mozes pocitat UK Met Office HADCM3. Trvaju sice dlhsie, ale mas mensi prenos a za kazdy "trickle" 311 bodov

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa Kiwi » So Jún 28, 2008 12:30 am

Dnes mi hodilo CPDN am3 model a jedno jadro zerie 1.1 GiB pamate. :shock:
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
Hefto99
Príspevky: 748
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 12:59 am
Bydlisko: Zürich, Schweiz

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa Hefto99 » Ut Júl 01, 2008 1:07 pm

28.6. som dostal hadcm3,s initial replication = 8.

Honza a Marpes, mate nejake info preco sa jednotka posiela tolkym ludom naraz (vsetci 8 sme ju dostali v ten isty den)?
Pocitame tu istu jednotku s inymi parametrami alebo projekt dufa ze aspon jeden z 8 odovzda kompletny vypocet?
Prebehol som CPDN forum, ale nenasiel som ziadne info.

Zda sa mi to byt prilisne mrhanie prostriedkami ak 8 ludi pocita to iste..

Podobne to bolo aj s hadam3h jednotkou kde sme ju dostali piati, dvaja sme uz ukoncili vypocet. Podla vysledneho casu a prideleneho kreditu tipujem ze obaja sme pocitali to iste.
Naposledy upravil/-a Hefto99 v Ut Júl 01, 2008 2:08 pm, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
MeX
Site Admin
Príspevky: 479
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 3:13 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa MeX » Ut Júl 01, 2008 1:37 pm

Hefto99 napísal:Zda sa mi to byt prilisne mrhanie prostriedkami ak 8 ludi pocita to iste..

To by bolo asi naozaj neefektivne..

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa Honza » Ut Júl 01, 2008 2:46 pm

Zeptam se...

S tou pameti to plati?
Jinak se testuje nova verze apliace, ktera je pro BOINC v6. Tj. takova, ktera ma pro grafiku extra aplikaci. Tim se mohou menit i naroky na pamet - zrat to bude pouze tehdym, bude-li grafika zapnuta. Verim, ze takovy design bude i stabilnejsi.

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa Kiwi » Ut Júl 01, 2008 3:26 pm

Tu vidite kolko CPDN am3 model zerie RAM:
Obrázok
Niekedy tam je az 1.1 GiB.
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa Honza » St Júl 02, 2008 5:56 pm

Aha, to je pod Linuchem a jeste virtualni pamet. V tabulce mam Windows. Beru v uvahu peak Memory usage, virtualni me nezajima - ta se muze menit podle nastaveni OS atd.

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa Honza » St Júl 02, 2008 7:40 pm

Ohledne replikace...

U modelu, ktere jsou "dulezite", tj. je potrba zajistit jejich navratnost (typicky control run) je replikace vyssi.
Take je to tim, ze neni zrovna velka navratnost Coupled modelu, protoze jsou narocne.

S tim mrhanim casu...take je plytvani vypocet zacit a nedokoncit...

Užívateľov profilový obrázok
Hefto99
Príspevky: 748
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 12:59 am
Bydlisko: Zürich, Schweiz

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa Hefto99 » Št Júl 03, 2008 1:10 am

Honza napísal: S tim mrhanim casu...take je plytvani vypocet zacit a nedokoncit...


100% suhlas.
Keď nevieš kde si, nemôžeš zablúdiť.
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
forest
Príspevky: 294
Dátum registrácie: Pi Feb 09, 2007 8:49 am
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa forest » Št Júl 03, 2008 2:35 pm

To s tím quorem je brutální. Pokud zde někdo někdy nadával na quorum 4 a následně 3 u Seti@Home, tak tohle je ještě větší mazec :shock:

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa Honza » Pi Júl 04, 2008 10:56 am

foreste, je treba vzit v uvahu navratnost.
Nedela se to jako na SETI kvuli tomu, ze se toci stale dokola pasky, na kterych stejne nic neni (umele vytvorena prace), ale kvuli tomu, aby se dostaly vysledky, ktere se potrebuji.

Ano, quorum 8 je vysoke, ale ne svevolne ci umele.
Brutalita neni jen quorum 8, ale ze to lide nejsou schopni dopocitat.

Opet me napada, ze server scheduler je primitiv. Kdyby slo filtrovat posilane results podle turn-around time, success rate atd., slo by posilat dulezite veci spolehlivym a rychlym strojum.
A zase mohu pripomenout navrh truxe na calibrace atd.

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: Pozadovana pamat a quorum

Príspevokod užívateľa Honza » Pi Júl 25, 2008 4:44 pm

Možná ještě další informace ke quoru.

CPDN modely jsou natolik složité, že i malá odchylka během výpočtu může vést k tomu, že výsledné modely nejsou zcela indentické, ačkoli mají stejné vstupní parametry.
Další rozdíly mohou vznikat mezi verzemi OS.

Tedy duplicity mohou být použity k analýze rozdílu mezi CPU, OS a dalšími vlivy.


Návrat na "climateprediction.net"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný