GPUGRID

Diskusia k ostatným projekom a k projektom vo vývojovom resp. prípravnom štádiu

Moderátor: Moderátori

shafa
Príspevky: 391
Dátum registrácie: So Nov 08, 2008 1:11 am

Re: GPUGRID

Príspevok od používateľa shafa »

Vcelku ti rozumim, ale rekl bych, ze toto je prirozeny vyvoj u vetsiny lidskeho pocinani.
Jakmile se do neceho nahrnou masy, tak jde uroven dolu. To je logicke.
Nadseni par hlavnich jedincu se vycerpa a projekt skonci. Taky logicke.

Kdyz bude projekt bez kreditoveho ohodnoceni, tak to bude podporovat par dobre informovanych lidi, kteri vedi, proc to podporujou. Super intelektualni a vedecky projekt, s malou, ale vzdelanou podporou. Typicka analogie - BSD, nebo Linux :D

Lidi chteji byt uspesni, chteji vyhravat. To je lidska prirozenost. Proto ta honba za kredity.
Neni na tom nic spatneho. Ze je hlavni myslenka pak v pozadi? Ano, je...
Zbav se kreditu, vystoupi hlavni myslenka, ale zasadnim zpusobem ubyde vypocetni vykon.

Najit kompromis a udrzet projekt zivy, kvalitni a s dobrou podporou je evidentne umeni.
If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
Používateľov profilový obrázok
Hefto99
Príspevky: 769
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 11:59 pm
Bydlisko: Zürich, Schweiz

Re: GPUGRID

Príspevok od používateľa Hefto99 »

Nuz, aj mna zopar projektov sklamalo - v podstate vsetky tie ktore som kedysi pocital, a dnes su mrtve, bez akychkolvek zmysluplnych vysledkov.

Napriek tomu si myslim, ze BOINC je super myslienka, a nelutujem prostriedky ktore ma tento konicek stoji - HW, energie, cas....

Dnes je ta ponuka projektov taka velka, ze nie je problem vybrat si zopar ktore cloveka zaujimaju tematicky i kvalitou (realne vysledky, administracia projektu, komunikacia a odozva projektoveho timu, atd...). A ze niektore odidu do stratena? Nuz, taky je zivot.. nie vsetko vyjde podla predstav.... Tie projekty, ktore funguju a davaju vysledky, alebo je sanca ze vysledky v blizkej buducnosti dosiahnu, tie stoja za to.

Moje 3 momentalne TOP su Einstein, WCG a POGS. Urcite by sa ich vsak dalo najst viac.

===
BTW - WCG a graficke karty. Treba si uvedomit, ze GK nie su vhodne na akekolvek vypocty. Ma zmysel ich pouzit na ulohy ktore vies pomerne dobre paralelizovat, napr. Collatz. Ale nema zmysel ich silou-mocou tlacit tam, kde pri vysokych "nakladoch" (myslim najma vyvoj, testovanie a udrzbu) prinesu len minimalne zvysenie vykonu.

Dalsia vec je, ze tie projekty tu nie su preto, aby plnili nase priania (ja chcem graficku aplikaciu, viac kreditov, krajsie odznaky a pod.) To my sa zapajame preto, aby sme tym projektom pomohli splnit ich ciele. Zamozrejme, otazka efektivity ako tie projekty nase zdroje vyuzivaju je tak isto dolezita - ani ja svojimi zdrojmi mrhat nemienim. Preto pocitam len tie projekty ktore podla mna maju zmysel a ktorym verim, ze robia vsetko preto v ramci svojich moznosti, aby moje prostriedky aj efektivne vyuzili.
89421 napísal:chyba otvorena debata o celom boinc v ramci sveta. nejaky irc bez obmedzeni.
Aka debata a kde konkretne ti chyba? Ja mam pocit, ze fora projektov aj samotne BOINC forum su dostatocne otvorene....
Obrázok
Používateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1200
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 2:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: GPUGRID

Príspevok od používateľa Palo M. »

Chlapi, tuto niekde som sa ja stratil...
To, co napisal Hefto mi dava zmysel, ale to predtym som nepochopil. Vselijake naznaky (vacsinou neviem coho, kedze GPUGRID som nikdy nepocital)... to sa nieco nekale v BOINC projektoch deje?

Ja teraz pocitam hlavne WCG a POGS. A tie mi davaju celkom uspokojenie; WCG dlhodobo publikuje vysledky (raz za cas sa objavi spravicka aj o podprojektoch, ktore v ramci BOINC uz pred casom ukoncili vypocty a teraz publikuju spracovane vysledky), POGS obcas vydava nejake zabavno-vzdelavacie badges k milnikom, teraz kazdy tyzden vyrabaju mozaiku galaxii, plugin do Stellaria existuje... Na kredity viac-menej prdim uz davnejsie, hlavne medziprojektove porovnanie je uplne o nicom.
A ze sa objavilo plno vselijakych projektov s nejasnymi/pochybnymi cielmi? No ano... je trocha skoda, ze ludia tam valia vypoctovy vykon, asi by bolo lepsie, keby ho venovali na nieco zmysluplnejsie... ale to je ich vec, ja to nezmenim, tak preco by ma to malo nejako extra trapit?
Obrázok
---
Obrázok
"Ostatně, kdybych si měl vybrat pořadí Mac OS X, Windows, Linux, tak to bude: Linux, Mac OS X, sebevražda, Windows." (úryvok z internetovej diskusie)
Používateľov profilový obrázok
89421
Príspevky: 128
Dátum registrácie: St Aug 08, 2012 8:29 pm

Re: GPUGRID

Príspevok od používateľa 89421 »

pretoze sme tym, ale v problemoch z gpu grid ste sa na mna vysrali. sa pozri ako funguje aspon priemerny tym.
nemecko a na ich fore ako pohotovo riesiA STAZNOSTI svojich clenov/repsektive ked ma clen problemy z projektom.
ked si das len gpu grid forum vidis ze sa viaceri stazovali na miznutie uloh z celeho roku :!:
NEZNASAM klamanie ci uhybanie., fakt sa ludia z gpu grid ukazali ako svine. mlcia o chybach a myslia ze im to prejde.
a pritom su prachaci z farmacie co si najali firmu glomac co skusa vytvovorit funkcne ulohy na amd karty z ich aj z vodou simulaciamy.
pytal som sa sestry ze preco tak tlacia simulacie aj z vodou..ze hned lepsie prachy vo farmacii ked odovzdaju publikaciu..
to je dalsi problem na co tu narazam.
Naposledy upravil/-a 89421 v Po Feb 16, 2015 11:37 pm, upravené celkom 2 krát.
Obrázok
Používateľov profilový obrázok
89421
Príspevky: 128
Dátum registrácie: St Aug 08, 2012 8:29 pm

Re: GPUGRID

Príspevok od používateľa 89421 »

este si zoltan z gpu grid robi zarty ze odchadzame, aspom moze byt najvacsi..
cnt detto
tesi ma ze viem co kde predavaju ta univerzita od jedneho dochodcu z severu.dal mi dkonnca kontakt na miestne novinny co uz raz preberali gpugrid na univerzite..financie..
Rozhodne sa zo mna smial a vravel nepodporuj nic co je spanielske ci talianske. okrem bab na jednu noc :lol:

teda radsej to dam foldingu home. :idea: :idea:
Obrázok
Používateľov profilový obrázok
89421
Príspevky: 128
Dátum registrácie: St Aug 08, 2012 8:29 pm

Re: GPUGRID

Príspevok od používateľa 89421 »

dufam ze A . anderson presadi rovnaky kredit pre kazdeho.
to je ta nenapadna novinka.
mozno chce gpu grid osamostnenie ako je folding home... proste pojdu ako samostatny projekt aj na amd aj na nvidia.. :idea:
vacsina ludi zatvara oci ze nad cim pocitaju
stupidne
Obrázok
Používateľov profilový obrázok
Hefto99
Príspevky: 769
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 11:59 pm
Bydlisko: Zürich, Schweiz

Re: GPUGRID

Príspevok od používateľa Hefto99 »

89421 napísal:pretoze sme tym, ale v problemoch z gpu grid ste sa na mna vysrali. .....
No to teda snad teraz vtipkujes, nie? :)

GPUGRID vas z timu pocita 6, je dost mozne, ze ostatni na projektove forum ani nechodia (teda pocet postov maju 0), takze o tvojich problemoch zrejme nikto nemal ani tusenia.

Kontaktoval si ostatnych ludi cez PM? Respektivne ako si predstavujes podporu/pomoc od timu?

Sem si sice nieco napisal 7. februara, ale ten prispevok veru nevyzera ako ziadost o radu/ pomoc.
Obrázok
Používateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1200
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 2:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Re: GPUGRID

Príspevok od používateľa Palo M. »

89421, ja som furt trocha strateny :?
Jedina message, ktoru som si z tejto konverzacie odniesol je, ze GPUGRID projekt sa sprava... slusne povedane neeticky. Na nieco podobne som narazil kedysi pri projekte Predictor (tam neslo o to, ze by mi mizli kredity, ale vysledky projektu boli drzane pod pokrievkou, aby mohli byt komercne spenazovane, o com sa povodne vobec nevedelo). Riesenie bolo jednoduche: Prestal som ten projekt pocitat a uz nikdy som sa k nemu nevratil. Nakoniec ten projekt nejako vydochol, po nejakom case sa tusim aj snazil znovu zacat nieco pocitat, ale neuspesne (ani uz neviem, ci to bolo tym, co porobili predtym, alebo ci odflakli ten druhy pokus - a je mi to srdecne jedno). Dneska mi svieti medzi kreditmi nejakych 15 tisic za Predictor, vtedy sa mi to zdalo vela a trocha som te kredity lutoval, ze radsej mohli ist na iny projekt. Dneska je mi to uplne jedno.
Akurat som si po tej epizodke s Predictorom zacal viac vyberat a nevrhal som sa do uplne kazdeho projektu...

Ked sa na cely BOINC pozeram teraz s casovym odstupom, tak de facto je to jeden z mnohych virtualnych svetov, ktore dnes existuju. A ako kazdy z tych virtualnych svetov, zije si svojim vlastnym zivotom, niektore jeho pravidla su uplne ine ako pravidla realneho sveta, ale stale je to len svet virtualny a s tym realnym je prepojeny. A zavisly na nom. Ja som nikdy nechapal ludi, ktori si veci z virtualnych svetov beru prilis osobne vo svete realnom. Ako nejaki hraci MMORPG napriklad. Valia tazke prachy do virtualneho sveta (realne peniaze z realneho sveta premenia na nieco virtualne, cim to pre nich v realnom svete vlastne prestane existovat) a potom su brutalne nastvani, ze v tom virtualnom svete nejde vsetko podla ich predstav... Pripadne sa kvoli virtualnemu svetu stanu obetou zlocinu vo svete realnom (neuvedomia si, kde su hranice medzi svetom virtualnym a realnym).
Pritom je to v skutocnosti s tymi virtualnymi svetmi uplne fasa. Nepaci sa mi tam tolko veci, ze je toho uz moc? Jednoducho zdvihnem kotvy a odplavam, vykaslem sa na to. A najdem si ine hobby. To sa s realnym svetom neda. Samozrejme, cloveku vzdy pride trocha luto, ked do niecoho investoval usilie, cas, a mozno aj peniaze. Ale hodit za hlavu veci z virtualneho sveta ide omnoho jednoduchsie, takze ultimatne riesenie vacsinou nie je vobec potrebne.

V pripade sklamania z jedneho BOINC projektu je to fakt jednoduche: prestanem s danym projektom a pripadne popisem veci ostatnym, aby nemuseli zazit podobne sklamanie ako ja. A hotovo, vybavene. Ze si niekto vypocuje moje argumenty a nakoniec aj tak zostane pocitat ten projekt, je jeho vec. Neviem, co ine by sa dalo s tym urobit (povedzme na tej timovej urovni)?
Ja som GPUGRID nikdy nepocital. Suma kreditov nula cela nula. Ani sa nechystam. Tak co sa odo mna v tomto pripade ocakava? Ako konkretne by som mal pomoct?
Obrázok
---
Obrázok
"Ostatně, kdybych si měl vybrat pořadí Mac OS X, Windows, Linux, tak to bude: Linux, Mac OS X, sebevražda, Windows." (úryvok z internetovej diskusie)
Napísať odpoveď