Odcitujem nieco z mojho prekladu:
Rotujúca guľa ukazuje hlavné hviezdy súhvezdí. Môžete mať problém zo začiatku rozpoznať tieto súhvezdia; sú totiž prevrátené naopak, oproti tomu, ako sme zvyknutí. Je to preto, lebo na šetriči sa na nich dívate nie z pohľadu zemského, ale akoby zvonku, so Zemou v strede tejto gule.
Keď sa grafika zobrazí v samostatnom okne (nie v šetriči obrazovky), môžete upravovať zobrazenie myšou počítača. Pravým tlačidlom myši a súčasným pohybom myši dopredu a dozadu môžete urobiť zoom +/-, ľavým tlačidlom zase môžete rotovať oblohu.
Skus si v manazerovi vyskusat jednu vec - kliknes na zalozku TASKS a potom na aktualne pocitajucu jednotku a vlavo mas polozku SHOW GRAPHICS. Je dost mozne, ze mas zle nastaveny pohlad, pouzi ako pisem hore mys a skus urobit zoom in, alebo zoom out. Pokial mas spraveny maximalny zoom, nemusis vidiet gulu. Musis to ale urobit v aktivnom okne - v screensaveri zoom nefunguje.
Este je pravdepodobna dalsia moznost - ak mas integrovanu grafiku, moze byt problem s vykonom, alebo driverom. Kedysi som testoval Einsteina v skole na pocitacoch s integrovanou grafikou a Windows XP. Screensaver vobec nebezal, hadzalo mi to rozne chybove hlasky. Pokial zoom nebude fungovat, moze to byt tento problem - mozes poriesit zakupenim grafixckej karty a vypnutim internej grafiky. Neviem ale ci ten screensaver stoji za to - vacsinou dost zerie vykon masiny kvoli grafickym efektom. Dobre sa na to diva, ale po par dnoch si ho pravdepodobne zmenis za nejaky iny.