Problem s procesorom
Moderátor: Moderátori
Problem s procesorom
PLS poradte mi ..mam problem pri hrani hier vzdy ked nieco hram procesor sa vytazi na maximum a hry mi sekaju.. neviete ako znizim ten vykon alebo poradte najaky dobry napad ...dakujem

-
- Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 1:35 am
- Kontaktovať používateľa:
Re: Problem s procesorom
Musis hrat hry, ktore zodpovedaju vykonnosti procesora a grafickej karty. Dalsi problem by mohol byt zle nastavenie parametrov hry (prilis vysoke detaily) a ak pouzivas "original napalene" hry, tak nekvalitna kopia, pripadne aj iny problem. Bolo by dobre tu nakopirovat konfiguraciu Tvojej masiny a hry ktore Ti robia problem s nastavenim grafickych detailov, ktore pouzivas.kixo225 napísal:PLS poradte mi ..mam problem pri hrani hier vzdy ked nieco hram procesor sa vytazi na maximum a hry mi sekaju.. neviete ako znizim ten vykon alebo poradte najaky dobry napad ...dakujem
Edit: Dalsi problem by mohol byt so stabilitou Windowsov - ale to je kapitola sama o sebe.

-gabberattack-
Keep The Panic!
...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!
Keep The Panic!
...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!
no neviem ale predtym mi to nerobievalo az teraz v poslednej dobe to zacalo blbnut. hry mi isli plynulo no neviem..

- Kiwi
- Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 4:18 pm
Skus vycistit vetraky od prachu, mozno sa CPU prehrieva a throttluje.
Mozno mas na nejaku hru malo RAM, predsa dnesne hry uz potrebuju 4 GiB.
Mozno mas slabu GPU, kup s vacsou RAM a s vacsim vykonom.
A ked ta obmedzuje CPU, tak ho skus pretaktovat, ale na to potrebujes lepsi chladic.
Takze najlepsie by bolo kupit napr. E7200 resp. E5200, nejaku MB okolo 2000 Sk,
a nejaku vykonnu GPU, napr. ATI 4850, a mas po starostiach.
Mozno mas na nejaku hru malo RAM, predsa dnesne hry uz potrebuju 4 GiB.
Mozno mas slabu GPU, kup s vacsou RAM a s vacsim vykonom.
A ked ta obmedzuje CPU, tak ho skus pretaktovat, ale na to potrebujes lepsi chladic.
Takze najlepsie by bolo kupit napr. E7200 resp. E5200, nejaku MB okolo 2000 Sk,
a nejaku vykonnu GPU, napr. ATI 4850, a mas po starostiach.

-
- Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 1:35 am
Skus este preinstalovat system.
Mozno sa Windowsy zaprasili kadejakym bordelom, ako to zvyknu robit po par mesiacoch instalacie a odinstaluvania programov. Ked som mal kedysi Windows XP, tak som musel reinstalovat tak 2x do roka. Pokial riesim nejaky problem s Windowsami, odporucam pokial je to mozne nepouzivat Windowsy v administratorskom rezime, pretoze potom ma kazda aplikacia (vratane tych spatnych) pristup do systemu. Takze pokial nepomoze Antivirus + spyware detekcny software, skus preinstalovat system a skus nanovo, ci sa hry upravili. Ak na novom systeme budes mat rovnake problemy, potom je to nieco s hardwarom, alebo nastavenim hry. Skus si hry stiahnut na nizsie detaily. Pozeram, zde mas Celeron 2,4 GHz - musis si pozriet ake su odporucane konfiguracie pre tie hry, co hras - pricom minimalna konfiguracia znamena stiahnute vsetky detaily na minimum. Neviem co by som este napisal..... skus teda najskor vycistit pocitac od bordelu, zisti ake procesy Ti bezia na pozadi a ak najdes nejaky spyware, tak ho zmaz. Samozrejme si zazalohuj co sa da predtym, ako zacnes experimenty. Napriklad ulozene pozicie v hrach, emaily, bookmarky v prehliadaci. Lebo ak mas nainfikovany pocitac, tak odstranenim spyware sa mozes dopracovat k nemoznosti nastartovat cely system.

-gabberattack-
Keep The Panic!
...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!
Keep The Panic!
...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!
Ak máš nejaký antivir/antispyware, vypni rezidentné štíty. Mne to v jednom prípade pomohlo 

Pochopil jsem to tak, že jsi na BOINC nováček a než jsi jej nainstaloval, tak se ti to ve stejných hrách nesekalo.kixo225 napísal:no neviem ale predtym mi to nerobievalo az teraz v poslednej dobe to zacalo blbnut. hry mi isli plynulo no neviem..
Já bych z toho odvozoval, že ti skutečně může dělat problém spuštěný BOINC ale to by chtělo odzkoušet. Zkus jej vypnout a pustit tu stejnou hru zda budeš pozorovat změnu k lepšímu. Pokud ano, tak je to jednoznačně činností BOINC na pozadí a může to být z několika příčin:
1) Máš na hru málo paměti. Při běžném spuštění jí můžeš mít dost, ale pokud máš na pozadí BOINC, jeho aplikace si něco vezme (dle projektu) a i když při hraní hry není pro běh aplikace projektu prostor na zpracovávání, tak stále je v paměti a tedy na hru máš méně RAM, než když BOINC nejede vůbec. To může způsobovat sekání ve hrách, případně i Swapování disku.
2) Slabý PC. Nevím jakou máš konfiguraci, ale některé chipsety a CPU nemusejí zvládat vícero operací naráz a může se tvořit fronta ve vnitních cache CPU. Musíš si uvědomit, že apliakce projektů čekají na jakékoliv % volného výkonu a hned jej využijí. Ve hře se mohou střídat místa, která CPU využijí na 100% s místy kde je CPU vytížený méně. Právě pokud se takto střídají různé procesy a přetahují se o prostor ve vnitřní Cache CPU, může to způsobovat popisované cukání ve hrách.
3) Nedostatečné chlazení. Při dlouhodobém plně vytíženém CPU vzniká logicky více tepla a při nedostatečném odvětrání Case se toto teplo v ní hromadí. To může způsobovat větší zahřívání jak CPU, tak Chipsetu, tak i grafiky a tedy horší podmínky pro jakýkoliv provoz, obzvláště když se do toho zapojí ve hře GPU.
Zásadní otázkou tedy je, může za ty problémy spuštěný BOINC Manager, nebo je to trvalý problém i když tedy spuštěný není?
Takze problem som uz vyriešil ... bolo to nakoniec v tom chladeni musel som to cele rozobrat a vycistin a chcelo to aj novu tepelnu pastu takze uz mi to teraz šlape.. vdaka za pomoc