MilkyWay@home
Moderátor: Moderátori
- Kiwi
- Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 4:18 pm
- Kontaktovať používateľa:
Re: MilkyWay@home
Paráda Duro. Ja som sa na to chystal uz rok. Mas tam jedno slovo v tvare: rovniku
a ma byt rovnika a este Big Bang bol sice velky, ale u nas sa pise s malym, to asi
kazdy pise vacsinou ako v anglictine, vsetko s velkym.
a ma byt rovnika a este Big Bang bol sice velky, ale u nas sa pise s malym, to asi
kazdy pise vacsinou ako v anglictine, vsetko s velkym.
Čtivě přeložené. Libí se mi doplnění o praktický dosah, které získávané znalosti přináší...
- Duro Kotulic Bunta
- Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 3:00 pm
Diky.
Vo vseobecnosti nerad prekladam, pretoze nie som nikdy spokojny s tym, ako autor podal danu temu - to pri jednotlivych iteraciach nie som spokojny ani ked citam po sebe svoj vlastny clanok.
Ale ako rozumny kompromis medzi casom potrebnym na realizaciu a obsahom clanku som zvolil takuto cestu.
Kiwi, mas pravdu, od isteho casu som stratil cit pre slovencinu (a priplietla sa mi tam cestina), a toto je nazorna ukazka - dik, opravime.
Big Bang by som ale nechal velkym, je to anglicizmus ako hrom, a ziadny jazykovedec ma logickymi argumentami nepresvedci, ze sa ma pisat s malymi pismenami.
Vo vseobecnosti nerad prekladam, pretoze nie som nikdy spokojny s tym, ako autor podal danu temu - to pri jednotlivych iteraciach nie som spokojny ani ked citam po sebe svoj vlastny clanok.

Ale ako rozumny kompromis medzi casom potrebnym na realizaciu a obsahom clanku som zvolil takuto cestu.
Kiwi, mas pravdu, od isteho casu som stratil cit pre slovencinu (a priplietla sa mi tam cestina), a toto je nazorna ukazka - dik, opravime.
Big Bang by som ale nechal velkym, je to anglicizmus ako hrom, a ziadny jazykovedec ma logickymi argumentami nepresvedci, ze sa ma pisat s malymi pismenami.

It is by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J.H. Poincaré, mathematician]
A man who knows how to be alone is never lonely. [Osho]
- Kiwi
To je podobne ako s vesmirom. Niekto ho vzdy pise s velkym, Vesmir, lebo je len jeden,
ini veria, ze je len jeden z mnohych a pisu ho s malym.
ini veria, ze je len jeden z mnohych a pisu ho s malym.

opravene. Ja som mal take iste chyby v diplomovke: vrtaku/vrtaka ... takze aj teraz som to prehliadolKiwi napísal:.... Mas tam jedno slovo v tvare: rovniku a ma byt rovnika a ...

- Duro Kotulic Bunta
No ale aspon sa citim ako pravy cechoslovak 
CZ: "genitiv singuláru neživotných podstatných jmen mužského rodu má koncovku –u " http://ucnk.ff.cuni.cz/verejny.php
zatial co v slovencine ma koncovku -a ..
http://www.slex.sk/index.asp

CZ: "genitiv singuláru neživotných podstatných jmen mužského rodu má koncovku –u " http://ucnk.ff.cuni.cz/verejny.php
zatial co v slovencine ma koncovku -a ..

It is by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J.H. Poincaré, mathematician]
- slavko.sk
- Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 3:42 pm
Takze tu mame na testovanie 0.19 CUDA verziu ... zatial to je len test, osobne to dneska vyskusam ze ako dlho mi bude ratat na 8800 lebo ti ATI co im robi grafika 40.000RAC ma uz hnevaju. Kto by mal zaujem tu je info v anglictine.
-
- Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 7:23 pm
Super, aspon sa zvysi konkurencia.
-
Ale ja mam docela problem. Moze niekto popisat ako nastavit kartu ATI 4870? (V poslednom case mi to zacalo hlasit v systeme chybu, (reset niekolko krat za den) i po preinstalacii je to to same.) Najlepsie v slovencine, alebo i v cestine.
Takze som to nachvilku vypol, a hodil som vykon na primegrid. Zaujimave, ze ked pocitam tieto jednotky, tak ziadny problem. Vopred dakujem za rady. 

Ale ja mam docela problem. Moze niekto popisat ako nastavit kartu ATI 4870? (V poslednom case mi to zacalo hlasit v systeme chybu, (reset niekolko krat za den) i po preinstalacii je to to same.) Najlepsie v slovencine, alebo i v cestine.

- slavko.sk
- Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 3:42 pm
Kolega ma te isty problem, vyzera ze nove ovladace na ATI to sposobuju, riesenie netusime zatial.PavolR napísal:Super, aspon sa zvysi konkurencia.-
Ale ja mam docela problem. Moze niekto popisat ako nastavit kartu ATI 4870? (V poslednom case mi to zacalo hlasit v systeme chybu, (reset niekolko krat za den) i po preinstalacii je to to same.) Najlepsie v slovencine, alebo i v cestine.Takze som to nachvilku vypol, a hodil som vykon na primegrid. Zaujimave, ze ked pocitam tieto jednotky, tak ziadny problem. Vopred dakujem za rady.
Ja som vybaveny lebo ani 8800 ani 9600 nepodporuje CUDA 1.3 ktore je nutne na vypocty s dvojitou presnostou. Takze upgrade na na GTS ma caka.
- Duro Kotulic Bunta
Pozeral som teraz release notes ku CUDA 2.3 http://developer.download.nvidia.com/co ... indows.txtslavko.sk napísal:Ja som vybaveny lebo ani 8800 ani 9600 nepodporuje CUDA 1.3 ktore je nutne na vypocty s dvojitou presnostou. Takze upgrade na na GTS ma caka.
je tam uvedena hardware podpora aj pre Nvidia 8800.
Z tejto info a z toho co si napisal mi vyplyva, ze verzia 2.3 nepodporuje double precision (narozdiel od verzie 1.3), co mi pripada veru divne... mylim sa?
Porozumněl jsem tomu tak, že CUDA 2.3 právě přináší podporu double-precision jako novinku. Tedy na úrovni programovacího rozhraní. HW podpora je věc jiná a tam nVidia dosti pokulhává, nehledě na výkon, což má ale nová generace výrazně zlepšit.
- Kiwi
Ono ked chce clovek bezat GPU-grid ci Einsteina alebo Seti, prip. FAH, tak potrebuje nVidiu,
ked chce bezat Milky, tak potrebuje double precision, a tu maju prevahu nove ATI,
takze bud kupit obe, alebo co je srdcu blizsie.
ked chce bezat Milky, tak potrebuje double precision, a tu maju prevahu nove ATI,
takze bud kupit obe, alebo co je srdcu blizsie.

- Duro Kotulic Bunta
No ale release notes su potom znacne zavadzajuce - kedze je tam link na hardwarovu podporu tak z toho plynie ze vsetky tam uvedene karty podporuju CUDA 2.3, kedze je ten link uvedeny v release notes tejto verzie.Honza napísal:Porozumněl jsem tomu tak, že CUDA 2.3 právě přináší podporu double-precision jako novinku. Tedy na úrovni programovacího rozhraní. HW podpora je věc jiná a tam nVidia dosti pokulhává, nehledě na výkon, což má ale nová generace výrazně zlepšit.
To vyrobcovi nevadi taka nepresnost/mylna informacia v release notes??
-
- Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 1:35 am
PR issue.Duro Kotulic Bunta napísal:No ale release notes su potom znacne zavadzajuce - kedze je tam link na hardwarovu podporu tak z toho plynie ze vsetky tam uvedene karty podporuju CUDA 2.3, kedze je ten link uvedeny v release notes tejto verzie.Honza napísal:Porozumněl jsem tomu tak, že CUDA 2.3 právě přináší podporu double-precision jako novinku. Tedy na úrovni programovacího rozhraní. HW podpora je věc jiná a tam nVidia dosti pokulhává, nehledě na výkon, což má ale nová generace výrazně zlepšit.
To vyrobcovi nevadi taka nepresnost/mylna informacia v release notes??

-gabberattack-
Keep The Panic!
...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!
Keep The Panic!
...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!