eBooks...
Moderátor: Moderátori
eBooks...
Sa po mna dostali linky na nejake elektronicke knihy vo formate pdb... Zbalene to ma 700M, rozbalene asi 1G. Takze je toho dost... Vacsinou v cestine, nieco malo v slovencine. Vacsina je sci-fi, ale su tam aj nejake dobrodruzne veci (napriklad K. May), detektivky (napriklad R. Chandler) a klasiky (od Shakespeara az po Hemingwaya). Skratka vselico, aj ked sci-fi (vratane subzanrov) je tam najviac.
Su to 4 linky na Rapidshare a netusim, kto to tam dal...
Ma niekto zaujem o tie linky? Nebudem ich sem davat, poslem SS.
Su to 4 linky na Rapidshare a netusim, kto to tam dal...
Ma niekto zaujem o tie linky? Nebudem ich sem davat, poslem SS.
- Duro Kotulic Bunta
- Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 3:00 pm
- Kontaktovať používateľa:
Re: eBooks...
Ja zaujem mam, mozno by som mohol zacat pomaly citavat mojmu Timurovi, ja som v 6 rokoch precital prve sci-fi pre deti (Jozef Zarnay: Kolumbovia zo zakladne Ganymedes) a odvtedy som nezmazatelne poznaceny 
nie je tam nic anglickeho?

nie je tam nic anglickeho?
It is by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J.H. Poincaré, mathematician]
A man who knows how to be alone is never lonely. [Osho]
- slavko.sk
- Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 3:42 pm
aj ja si prosim, da sa to dat do nieco precitatelneho v iPhone?
Myslim, ze format pdb bol vymysleny hlavne kvoli smart-phonom. Zakladne formatovanie textu (aj ked vecsina knih je len cisty text a maximalne tak nejake nazvy kapitol)... a subor je skomprimovany. Ja to citam na PSP, tam je homebrew aplikacia Bookr. Podla mna je pdb velmi dobry format prave na rozne male displeje, lebo je to v podstate text, takze sa zobrazuje podla sirky displeja. Take pdf-ka su na uzsich displejoch velmi zle citatelne, pretoze su bud prilis male, alebo treba scrollovat zlava doprava.
Pre Windoze je aplikacia iSilo, ale to nie je free. Je to aj na ine platformy. Zevraj je aj verzia pre iPhone. Kedysi som skusal trial tej Windozackej verzie, to fungovalo dobre.
Free pre Linux, Windoze, a niekolko smartfonov je FBReader. Verzia na iPhone neexistuje.
V tom archive nie je nic v anglictine - vid priloha.
Posielam SS...
Pre Windoze je aplikacia iSilo, ale to nie je free. Je to aj na ine platformy. Zevraj je aj verzia pre iPhone. Kedysi som skusal trial tej Windozackej verzie, to fungovalo dobre.
Free pre Linux, Windoze, a niekolko smartfonov je FBReader. Verzia na iPhone neexistuje.
V tom archive nie je nic v anglictine - vid priloha.
Posielam SS...
- Prílohy
-
- zoznam.7z
- (46.28 KiB) 516 stiahnutí
- slavko.sk
Uz to cucam, dikes, dam vediet ako to poriesil na iPhone, akiste daco najdem.
- Duro Kotulic Bunta
Cucam tiez 
Inak, ak by niekto chcel takmer uplne kompletnu sadu diel od Isaaca Asimova, tak mam
(vsetko len v anglictine, v roznych formatoch, pdb, txt, rtf...)

Inak, ak by niekto chcel takmer uplne kompletnu sadu diel od Isaaca Asimova, tak mam

(vsetko len v anglictine, v roznych formatoch, pdb, txt, rtf...)
It is by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J.H. Poincaré, mathematician]
- slavko.sk
Super to funga, rozmyslam že si urobím svoj server a 24/7 si z neho budem môcť stiahnuť hociktoru knihu do iPhonu a citat. Ale aj tých zo 10 čo som si dal na skúšku mi snáď chvíľu vydrží.
Ohne, ktorý scifi titul by sme mi z tej zbierky doporucili? Čítal som už niečo o nejakej nadáciu od Asimova pár kniziek a rad by som si prečítal nejaké dobre saj-faj. Ale neponahla to, našiel medzi knihami jednu od Danikena čo som ešte necital, tak sa vrhnem na ňu.
Ohne, ktorý scifi titul by sme mi z tej zbierky doporucili? Čítal som už niečo o nejakej nadáciu od Asimova pár kniziek a rad by som si prečítal nejaké dobre saj-faj. Ale neponahla to, našiel medzi knihami jednu od Danikena čo som ešte necital, tak sa vrhnem na ňu.
Celkem se mi za poslednich xyz let zalibil Ray Bradbury. Pise teda hlavne povidky, ale nektere jsou dlouhe vesmes jako (kratsi) romany.
Rozhodne to neni nejaky libivy sci-fi brak, ale zas to nemusi nekomu sednout. Celkem se mi libilo Obsidianove mesto a Martanska kronika, oboji mam zdramatizovane / ctene v MP3. No a samozrejme Den Trifidu a Noc Trifidu (Wyndham/Clark), to je u me na absolutni spici
BTW, spis mam poslednich par let neskutecnou touhu shanet a hromadit knihy ctene (event. dramatizovane pro rozhlas, atd), je to podstatne pohodlnejsi, nez je cist. Idealni kdyz clovek lezi nekde v hotelu, unavenej po jednani, spat se mu nechce a na cteni neni sila/chut. Pak nastane cas na leharo do postele, otevreni lahvace vedle postele, rozsviceni tlumene lampicky, a pusteni mobila se ctenymi knihami...
Rozhodne to neni nejaky libivy sci-fi brak, ale zas to nemusi nekomu sednout. Celkem se mi libilo Obsidianove mesto a Martanska kronika, oboji mam zdramatizovane / ctene v MP3. No a samozrejme Den Trifidu a Noc Trifidu (Wyndham/Clark), to je u me na absolutni spici

BTW, spis mam poslednich par let neskutecnou touhu shanet a hromadit knihy ctene (event. dramatizovane pro rozhlas, atd), je to podstatne pohodlnejsi, nez je cist. Idealni kdyz clovek lezi nekde v hotelu, unavenej po jednani, spat se mu nechce a na cteni neni sila/chut. Pak nastane cas na leharo do postele, otevreni lahvace vedle postele, rozsviceni tlumene lampicky, a pusteni mobila se ctenymi knihami...
If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
Tak ja mám zo sci-fi 2 tipy:
1. Orson Scott Card: Enderova hra. Keď sa zapáči, tak aj pokračovania. Pôvodne jedna kniha bola neskôr rozvinutá do trilógie, ale posledný diel nevošiel do jednej knihy, tak boli dve. No a potom ešte k tomu autor dopísal "tieňovú" trilógiu a zase z toho boli 4 knihy... takže dokopy mohutných 8. Netreba sa toho zľaknúť, knihy sú ucelené. Keď človek dočíta knihu, nemusí čítať ďalšiu... Je to voľný cyklus. Prvá kniha je podľa mňa bomba, taká netradičná sci-fi. Autor to písal pre svojho postihnutého syna (možno preto postupne pripisoval ďalšie knihyy, asi sa mu zapáčili postavy).
2. Ondřej Neff: Měsíc mého života. Zase, keď sa zapáči pokračovanie Rock mého života. Aha, pozerám, že pokračovanie v elektronickej forme nie je... Ja to mám ako klasické knihy. Aj toho Endera...
BTW: Nadáciu (aj keď údajne správnejší preklad by mal byť Základňa, tak sa vraj vyjadril sám Asimov, keď sa ho pýtali, ktorý význam slova foundation mal na mysli) som kedysi dávno začal čítať a nedalo sa mi to dočítať... Skrátka mi to nesadlo, tak som to nechal tak. A to som napríklad dočítal všetky diely Duny...
1. Orson Scott Card: Enderova hra. Keď sa zapáči, tak aj pokračovania. Pôvodne jedna kniha bola neskôr rozvinutá do trilógie, ale posledný diel nevošiel do jednej knihy, tak boli dve. No a potom ešte k tomu autor dopísal "tieňovú" trilógiu a zase z toho boli 4 knihy... takže dokopy mohutných 8. Netreba sa toho zľaknúť, knihy sú ucelené. Keď človek dočíta knihu, nemusí čítať ďalšiu... Je to voľný cyklus. Prvá kniha je podľa mňa bomba, taká netradičná sci-fi. Autor to písal pre svojho postihnutého syna (možno preto postupne pripisoval ďalšie knihyy, asi sa mu zapáčili postavy).
2. Ondřej Neff: Měsíc mého života. Zase, keď sa zapáči pokračovanie Rock mého života. Aha, pozerám, že pokračovanie v elektronickej forme nie je... Ja to mám ako klasické knihy. Aj toho Endera...
BTW: Nadáciu (aj keď údajne správnejší preklad by mal byť Základňa, tak sa vraj vyjadril sám Asimov, keď sa ho pýtali, ktorý význam slova foundation mal na mysli) som kedysi dávno začal čítať a nedalo sa mi to dočítať... Skrátka mi to nesadlo, tak som to nechal tak. A to som napríklad dočítal všetky diely Duny...
- Duro Kotulic Bunta
Ano, nadacia je dost polit-fiction - v podstate sa jedna o vselijake politicke machinacie medzi galaktickymi kralovstvami..Palo M. napísal:BTW: Nadáciu (aj keď údajne správnejší preklad by mal byť Základňa, tak sa vraj vyjadril sám Asimov, keď sa ho pýtali, ktorý význam slova foundation mal na mysli) som kedysi dávno začal čítať a nedalo sa mi to dočítať... Skrátka mi to nesadlo, tak som to nechal tak. A to som napríklad dočítal všetky diely Duny...
Asimov bol IMHO velmi talentovany a rozne romany z jeho sagy su uplne inak koncipovane - napr. zaciatok robotickych serii je skor sci-fi detektivka, zaciatok nadacii je polit-fiction, ma aj rozne dalsie "subzanre" - v tom je podla mna jeho pritazlivost, ze je to jedna saga opisujuca buducu historiu ludstva ale pritom rozne obdoba dokazal popisat roznymi sposobmi (je to ako s hudbou - nie je az tak talentovany ten, kto urobi jednu super piesen a potom su vsetky uz na jedno kopyto, ale talentovanejsi je skor ten, kto dokaze zvolit flexibilny pristup..) ... ale je to samozrejme subjektivna vec, nikoho nechcem presvedcit ze je to super, len popisujem preco ma to zaujalo a preco ma tak Asimovove romany doteraz drzia... aj ked posledny som cital pred troma rokmi uz..
takze Palo aj ked ta Foundation nezaujala, nie je Asimov ako Asimov.. ine knihy su vyrazne ine..
(napr. Foundation and Earth je kombinacia detektivky a historickej knihy, kedze hladaju legendami opradenu ale davno zabudnutu planetu Zem.. )
- slavko.sk
Velice dobre, teda Den Trifidu, som to zhltol za par dni, prave som zacal citat Noc Trifidu.shafa napísal:No a samozrejme Den Trifidu a Noc Trifidu (Wyndham/Clark), to je u me na absolutni spici
- Duro Kotulic Bunta
Jaj chlapi, tolko ebookov uz clovek ma, ze som sa rozhodol kupit si konecne po vyse roku ereader (Sony PRS-600 Touch) s elektronickym papierom. Aj v ramci toho ze som sa rozhodol kvoli zivotosprave a rodine nevysedavat pri kompe po veceroch ale pekne si citat tak ako kedysi... a pozerat do cohokolvek LCDckoveho takisto uz nechcem cele dni.
inak na http://www.ebookforum.cz/ ak sa zaregistrujete, tak sa da zohnat vselico v cestine alebo slovencine - nielen sci-fi, ale aj ine zanre, napr. taka Kronika ludstva a tisicky dalsich knih..
Aj ked stale ovela menej ako na torrentoch ak vam nevadi anglictina.. prave som si stiahol Revolution betrayed od Trockeho..
inak na http://www.ebookforum.cz/ ak sa zaregistrujete, tak sa da zohnat vselico v cestine alebo slovencine - nielen sci-fi, ale aj ine zanre, napr. taka Kronika ludstva a tisicky dalsich knih..

Aj ked stale ovela menej ako na torrentoch ak vam nevadi anglictina.. prave som si stiahol Revolution betrayed od Trockeho..

6" display - jde to na tom číst? Vždyť je to menší, než mám navigaci v autě...
- Duro Kotulic Bunta
Vacsinu obycajnych knih sci-ficiek od roku 2000 som citaval v paperbackovej vazbe - ta je porovnatelna s 6" displayom.. (neviem ci v anglictine sa daju dnes zohnat aj ine ako paperbackove vazby pre scificka, urcite je to velmi vazcne), a nikdy sa mi nezdalo, ze ta knizka sa neda citat lebo je mala..

Ja to budem pouzivat iba na citanie e-knih, nic ine.. a na to je to perfektne, pretoze to nenamaha a setri oci (kedze je to e-ink a nie LCD ako vsetky notasi, netbooky a telefony) ale pritom to aj tak ma v sebe napr. aj vstavany slovnik - staci tapnut prstom na slovo a mas definiciu (Oxford dictionary, podla vyberu mozes US alebo UK).. plus kedze je to skladne tak to lahko supnem na cestu do ruksaku..
Nemam rad jednoucelove zariadenia, ale toto je vynimka, pretoze ja necitam knihy kvoli tomu ze nechcem kupovat drahe neskladne papierove po case zachrobakovane tuchnuce knihy, ked to mam v elektronickej podobe, ale na nicom s LCD si ich uz roky vecer necitam, pretoze jednoducho sa mi nechce pozerat este aj vecer do LCDcka v posteli.. to nie je ziaden relax, ziaden oddych..
Paperbacks include inexpensive "mass market paperbacks", in the standard "pocketbook" format generally printed on inexpensive paper, which will discolor and disintegrate over a period of decades, and more expensive "trade paperbacks" in larger formats printed on quality paper, sometimes acid-free paper.
"A Format" paperbacks are 110 mm x 178mm (4.33" x 7.01")in size, "B Format" paperbacks are 130 mm x 198mm (5.12" x 7.8"), while "C Format" (trade paperbacks) are 135 mm x 216mm (5.32" x 8.51")
Zdroj: Wikipdia http://en.wikipedia.org/wiki/Paperback
(plus si treba uvedomit, ze klasicke paperbacky maju na okrajoch nejake to prazdne miesto, ktore zoberie minimalne jeden palec - to e-ink nema)

Ja to budem pouzivat iba na citanie e-knih, nic ine.. a na to je to perfektne, pretoze to nenamaha a setri oci (kedze je to e-ink a nie LCD ako vsetky notasi, netbooky a telefony) ale pritom to aj tak ma v sebe napr. aj vstavany slovnik - staci tapnut prstom na slovo a mas definiciu (Oxford dictionary, podla vyberu mozes US alebo UK).. plus kedze je to skladne tak to lahko supnem na cestu do ruksaku..
Nemam rad jednoucelove zariadenia, ale toto je vynimka, pretoze ja necitam knihy kvoli tomu ze nechcem kupovat drahe neskladne papierove po case zachrobakovane tuchnuce knihy, ked to mam v elektronickej podobe, ale na nicom s LCD si ich uz roky vecer necitam, pretoze jednoducho sa mi nechce pozerat este aj vecer do LCDcka v posteli.. to nie je ziaden relax, ziaden oddych..
Paperbacks include inexpensive "mass market paperbacks", in the standard "pocketbook" format generally printed on inexpensive paper, which will discolor and disintegrate over a period of decades, and more expensive "trade paperbacks" in larger formats printed on quality paper, sometimes acid-free paper.
"A Format" paperbacks are 110 mm x 178mm (4.33" x 7.01")in size, "B Format" paperbacks are 130 mm x 198mm (5.12" x 7.8"), while "C Format" (trade paperbacks) are 135 mm x 216mm (5.32" x 8.51")
Zdroj: Wikipdia http://en.wikipedia.org/wiki/Paperback
(plus si treba uvedomit, ze klasicke paperbacky maju na okrajoch nejake to prazdne miesto, ktore zoberie minimalne jeden palec - to e-ink nema)
-
- Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 1:35 am
Sony reader som obzeral v Borders books aje to velmi zaujimava vecicka. Avsak prave kvoli tomu, ze je to len ereader som si to nekupil. Iphone je zase trosku maly. Takze cakam na druhu generaciu Apple Newton, podla poslednych sprav by mohol byt dostupny koncom roka.
-gabberattack-
Keep The Panic!
...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!
Keep The Panic!
...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!