Moderátor: Moderátori
Tomu hovorim pohnojena zahradka..Kiwi napísal:a ani by ma vo sne nenapadlo, ze ten melom urobim za 3 tyzdne. Vivat Collatz!
Určitě. Na začátku BOINCu udělat pár tisíc dalo práci, kredity se počítali po stovkách, dnes po stovkách tisíc.Duro Kotulic Bunta napísal:btw, nepocitujeme z tej rychlosti aj nejake relativisticke efekty? Napr. kontrakcia kreditu (jeden kredit pri tej rychlosti urcite vyzera mensi/kratsi ako kedysi), dilatacia casu (jeden rok ubehne uz akosi rychlejsie ako kedysi), alebo narastanie hmotnosti (teraz neviem ci sa ma aplikovat na PC alebo na majitela)..
Nie, nie. Kredity sa nespravaju podla fyzikalnych zakonov, ale podla ekonomickych. Ziadne vznesene veci ako relativita, ale obycajna hnusna inflacia.Duro Kotulic Bunta napísal:btw, nepocitujeme z tej rychlosti aj nejake relativisticke efekty? Napr. kontrakcia kreditu (jeden kredit pri tej rychlosti urcite vyzera mensi/kratsi ako kedysi), dilatacia casu (jeden rok ubehne uz akosi rychlejsie ako kedysi), alebo narastanie hmotnosti (teraz neviem ci sa ma aplikovat na PC alebo na majitela)..
Ano, v tomto je vyznacnost Boincu - je to sice takmer vysostne IT software, ktoreho predmetom je ratat takmer vysostne scientific veci - a pritom je tam velmi dolezity (a pre konecny vysledok/vykon/zapojenost ludi) nepodstradatelny aspekt sociologicky.Palo M. napísal:Kredity sa nespravaju podla fyzikalnych zakonov, ale podla ekonomickych.