matob napísal:vela projektov má RSS , nedalo by sa to prepojiť tak, že by sa novinky objavovali rovno na stránke?
Po kliknutí na jednotlivé projekty by tam mohli byť novinky, formou RSS feed.
Dá sa to realizovať?
Bolo by dobre, keby aj táto nová stránka poskytovala možnosť RSS, aby informovala o nových článkoch,
prípadne CONoch.. atd
Drupal ma celkom dobru podporu RSS - v podstate ide vyrobit RSS z akehokolvek obsahu. Aj demostranka to prezentuje: V pravom boxiku "Najnovsie" je dole ikonka a ked na nu kliknes, tak mas RSS s obsahom boxiku: poslednych 10 updatovanych clankov a stranok - ale nie novinky, blogy a pod (to som tak nastavil naschval, dal by sa urobit aj mix zmiesaneho vsetkeho obsahu dokopy). Blogy maju samostatny RSS - ked v blogovom boxe kliknes na viac, hodi preview vsetkych blogov (v demoverzii existuje len 1 user, ale v preview su posledne blogy vsetkych), zase je dole ikonka na RSS feed. Takisto sa da zvolit "Blog pouzivatela XY" a potom je k dispozicii RSS s blogmi iba toho jedneho.
Na novinky je tiez samostatne RSS - ked na uvodnej stranke kliknes na "Archiv noviniek", dole je zase ikonka na RSS...
Takisto, jednotlive clanky/novinky/blogy su otagovane - takze ked si citas clanok o Orbit@Home a kliknes na tag hore, hodi ti prehlad vsetkych clankov s tagom Orbit@Home - a zas je dole ikonka, takze ked ta zaujima len specificka oblast, zase mas moznost takeho RSS. Este sa da aj nastavit, co vsetko v RSS bude - ci len nazov, alebo nazov+teaser a myslim, ze sa da aj kompletny obsah. Hlbsie som to neskumal, lebo prioritou je, ako som uz spominal, mat najskor web, kde sa "zmesti" vsetko z terajsieho plus moznost prispievania viacerymi (vsetkymi) clenmi. Ostatne pride na rad neskor, ale Drupal ponuka velke moznosti rozsiritelnosti...
V RSS sa da teda vysantit riadne. Co sa tyka noviniek z projektov, neviem ci mas na mysli nejaky "forward" z domovskych projektovych stranok, to znie zlozitejsie - a neviem, ci by to vobec bolo vhodne. Stranka by mala byt hlavne po slovensky pre "nasincov" a ako info pre novacikov. Zahltit to informaciami z projektov by mohlo uskodit. Nechal by som to skor tak, ze sa do RSS bude davat obsah len z nasej stranky - kym budu ludia pisat novinky, ktore budu prebrane (a prelozene) z projektov, bude sa dat skomponovat vhodny RSS feed. Ked teba osobne zaujimaju info z viacerych projektov a chces to mat pohromade, skus infoRSS rozsirenie do Firefoxu; tam mozes nahadzat viac feedov podla svojho vyberu...