Starsie ulohy

Diskusia nezaraditeľná ani do jednej z kategórií

Moderátor: Moderátori

madzin
Dátum registrácie: Po Júl 28, 2008 2:39 pm

Starsie ulohy

Príspevok od používateľa madzin »

Ahoj
Vcera mi boinc stiahol dve nove ulohy na vypocet, ale kym som ich stihol vypocitat mi spadol system. Ked som dnes pozeral na svoj ucet tak mi tam svieti ze ich stale prepocitavam. Nevie mi niekto poradit ako by som mohol znovu stiahnut tu ulohu co som uz raz zacal pocitat?

PS: ak sa mi ju podari znovu stiahnut tak do deadlinu by som ju mal v pohodke vypocitat ;)
Používateľov profilový obrázok
Kiwi
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 4:18 pm
Kontaktovať používateľa:

Re: Starsie ulohy

Príspevok od používateľa Kiwi »

Co to znamena spadol system ? Su tie ulohy na disku ? V akom stave ? Je tam napisane: "chyba vypoctu" ?
Abortol si ich rucne, ale neapdejtol si projekt ?
slavko.sk
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 3:42 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa slavko.sk »

Aky projekt?
Menia sa % kolko je vypocitane?
Az na par vynimiek, pad systemu (jeho vypnutie a podobne) neovplyvnia pocitanie a po znova nastartovani by s amalo pocitat tam kde sa prestalo, respektive sa vrati k poslednej ulozenej pozicii co sa uklada vacsinou kazdu minutu. Teda ak nemas vyslovene aby udrziaval vsetko v pamati.
Podstatne je aky projet, potom sa na to vieme kuknut. A este aj pod akym menom si v tom projekte.
Palo M.
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 2:53 am

Príspevok od používateľa Palo M. »

Mne sa obcas stane, ze na projektovom serveri mi v prehlade svieti jednotka a doma na klientovi taku nemam. Naposledy v CPDN-beta som odhalil, ako k tomu doslo. V CPDN (ostra aj beta) mam doma celkovo problemy so sietou - paranoidna cinska vlada nema zjavne rada anglicke univerzity, alebo robi priemyselnu spionaz - skratka castokrat mi zhuci spojenie (napriklad aj pri browsovani projektovej stranky). V robote mi to nerobi (idem cez firemny proxac vo Francuzsku). No a minule sa mi stalo to, ze klient poslal request o novu robotu, server asi poslal task, ale ta odpoved vyhnila u cinskych odpocuvacov... takze moj klient potom requestoval znova, ale server mu poslal novy task (lebo si myslel, ze chcem este dalsi). No a ten, co dropli sikmaci, ten mi stale svieti v zozname (a bude este dlho, pretoze ma dlhy deadline).

Takisto by sa mohlo stat to, ze klient stiahne robotu, ale system kratko nato spadne, prave pri ukladani client_state.xml. Ked to znova nabehne, tak BOINC zisti, ze client_state.xml je nekompletny, tak miesto toho pouzije client_state_prev.xml, ktory ale este nema tie najnovsie tasky. Take nieco sa mohlo stat madzinovi.

Neda sa s tym nic rozumne robit. Skratka nechat vyhnit WU. Ale server by s tym mohol nieco robit, lebo pri scheduler requeste klient posiela zoznam vsetkych taskov - napriklad ked si pozriem sched_request_setiathome.berkeley.edu.xml, vidim tam okrem requestu samotneho (preferencie, hostinfo, result a pod.) aj sekciu <other_results> kde su ostatne tasky zo SETI a dokonca sekciu <in_progress_results>, kde su uplne vsetky tasky, aj z inych projektov. Takze projektovy server ma sancu zistit, ze v <other_results> chyba task, ktory by tam mal byt... a server by ho mohol poslat znova. Vyzera to tak, ze Einstein to presne tak aj robi, lebo obcas vidim v logu nieco taketo:

Kód: Vybrať všetko

Einstein@Home  	28 Jul 2008 23:24:14  	Message from server: Resent lost result h1_1180.90_S5R3__246_S5R3b_0
Ak to projekt podporuje, tak posle ten task znova. Ak nie, tak je najlepsie nechat to tak...
Obrázok
---
Obrázok
"Ostatně, kdybych si měl vybrat pořadí Mac OS X, Windows, Linux, tak to bude: Linux, Mac OS X, sebevražda, Windows." (úryvok z internetovej diskusie)
madzin
Dátum registrácie: Po Júl 28, 2008 2:39 pm

Príspevok od používateľa madzin »

Ahoj

Ked som pisal, ze mi padol system tym som myslel ze som ho musel komplet preinstalovat. Takze som stratil vsetky data o ulohach. Vystupujem pod menom John. Konkretne je to uloha: Task ID 103037902, Name h1_1158.85_S5R3__16_S5R3b_1, Workunit 42011068.

Task ID 103038715, Name h1_1158.85_S5R3__15_S5R3b_1, Workunit 42011449

Je to projekt Einstein@Home
Hefto99
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 11:59 pm

Príspevok od používateľa Hefto99 »

Aha, tak je to teda. Ak si nemal zalohovany BOINC tak vsetky stiahnute jednotky su v haji. Musis natiahnut novu robotu, k starym jednotkam sa uz nedostanes.
Z projektoveho hladiska sa nic nedeje, ked jednotky expiruju projekt ich posle dalsim cruncherom.
Obrázok
slavko.sk
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 3:42 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa slavko.sk »

Hefto99 napísal:Aha, tak je to teda. Ak si nemal zalohovany BOINC tak vsetky stiahnute jednotky su v haji. Musis natiahnut novu robotu, k starym jednotkam sa uz nedostanes.
Z projektoveho hladiska sa nic nedeje, ked jednotky expiruju projekt ich posle dalsim cruncherom.
Tak. Teraz uz nic. Len pokracovat dalej a tie rozratane ked vyprsia tak ich server znova niekomu posle.
Palo M.
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 2:53 am

Príspevok od používateľa Palo M. »

Nooo, prave Einstein preposiela jednotky. Ale novou instalaciou BOINCu sa masina nanovo prihlasila, a teda ma pre projekt ine machine-ID. Ak je tam ten isty OS, mala by sa dat mergnut s povodnym ID... Ale merge sa tusim da urobit, az ked je masina nejaky cas neaktivna... a teda ta jednotka tak ci tak vyhnije.
Nic tragicke.
Napísať odpoveď