Mne sa obcas stane, ze na projektovom serveri mi v prehlade svieti jednotka a doma na klientovi taku nemam. Naposledy v CPDN-beta som odhalil, ako k tomu doslo. V CPDN (ostra aj beta) mam doma celkovo problemy so sietou - paranoidna cinska vlada nema zjavne rada anglicke univerzity, alebo robi priemyselnu spionaz - skratka castokrat mi zhuci spojenie (napriklad aj pri browsovani projektovej stranky). V robote mi to nerobi (idem cez firemny proxac vo Francuzsku). No a minule sa mi stalo to, ze klient poslal request o novu robotu, server asi poslal task, ale ta odpoved vyhnila u cinskych odpocuvacov... takze moj klient potom requestoval znova, ale server mu poslal novy task (lebo si myslel, ze chcem este dalsi). No a ten, co dropli sikmaci, ten mi stale svieti v zozname (a bude este dlho, pretoze ma dlhy deadline).
Takisto by sa mohlo stat to, ze klient stiahne robotu, ale system kratko nato spadne, prave pri ukladani client_state.xml. Ked to znova nabehne, tak BOINC zisti, ze client_state.xml je nekompletny, tak miesto toho pouzije client_state_prev.xml, ktory ale este nema tie najnovsie tasky. Take nieco sa mohlo stat madzinovi.
Neda sa s tym nic rozumne robit. Skratka nechat vyhnit WU. Ale server by s tym mohol nieco robit, lebo pri scheduler requeste klient posiela zoznam vsetkych taskov - napriklad ked si pozriem sched_request_setiathome.berkeley.edu.xml, vidim tam okrem requestu samotneho (preferencie, hostinfo, result a pod.) aj sekciu <other_results> kde su ostatne tasky zo SETI a dokonca sekciu <in_progress_results>, kde su uplne vsetky tasky, aj z inych projektov. Takze projektovy server ma sancu zistit, ze v <other_results> chyba task, ktory by tam mal byt... a server by ho mohol poslat znova. Vyzera to tak, ze Einstein to presne tak aj robi, lebo obcas vidim v logu nieco taketo:
Kód: Vybrať všetko
Einstein@Home 28 Jul 2008 23:24:14 Message from server: Resent lost result h1_1180.90_S5R3__246_S5R3b_0
Ak to projekt podporuje, tak posle ten task znova. Ak nie, tak je najlepsie nechat to tak...