Sú dve možnosti: buď v tom nemám jasno ja, alebo 22000 géniov v NASA...

Moderátor: Moderátori
Presne! Umelu gravitaciu na principe rotacie uz poznali v serialy Babylon 5!matob napísal:Prosím... objasní mi niekto prečo v jednom kuse riešia rednutie kostí astronautov, spôsobeného beztiažou, keď je relatívne ľahké vytvoriť umelú gravitáciu pomocou odstredivej sily (roztočenie objektu)...
Sú dve možnosti: buď v tom nemám jasno ja, alebo 22000 géniov v NASA...
ROzhodne nemusis..matob napísal:Tak fajn, vďaka za objasnenie. Čiže nemusím posielať formal letter do NASA s mojim návrhom na vylepšenie kozmických letov.
Napada.matob napísal:Otázka do pléna: Napadá vás nejaký iný spôsob vytvorenia/"vypnutia" gravitácie? Pretože bez týchto dvoch vecí je podľa mňa prieskum vesmíru nemysliteľný. (pod pojmom vypnutie gravitácie mám na mysli antigravitačný pohon a pod pojmom vytvorenia - vytvorenie umelej gr. na palube)
Priveľa scifi ?
Ale to vieme - gravitacia je typ pola a interakcie, a generovana je zakrivenim casopriestoru.Kiwi napísal:Keby sme vedeli, co je gravitacia a ako ju generovat, tak by sme vedeli to, co zatial nevieme.
No ja by som nemal vobec zabrany, ja by som tam totiz v ziadnom pripade nesiel.Honza napísal:Asi bych měl trochu zábrany vzlézt na ISS, když by tam byla "kontrolovaná" černá díra. To by museli setsakra dobře argumentovat, jakým že způsobem to kontrolují.
A kto hovoril ze to bude este pocas nasich zivotov?matob napísal:Neznie mi to nejak nereálne(nie tá čierna diera..ale celkovo)..
Stavme sa: Ak nebudeme do 20 rokov od teraz vedieť generovať/rušiť gravitáciu, tak všetkých pozývam na pivo.
Ja si myslim ze to este stihneme..Duro Kotulic Bunta napísal:A kto hovoril ze to bude este pocas nasich zivotov?matob napísal:Neznie mi to nejak nereálne(nie tá čierna diera..ale celkovo)..
Stavme sa: Ak nebudeme do 20 rokov od teraz vedieť generovať/rušiť gravitáciu, tak všetkých pozývam na pivo.
A čo tak aspoň využiť čiernu dieru a teda hawkingovo žiarenie na napájanie planéty?Duro Kotulic Bunta napísal:Takze aj keby sme perfektne zvladli kontrolu ciernej diery (co by bolo dost ale veru dost rizskantne), tak tento koncept je aj tak uplne nepouzitelny..