flame wars linux vs windows
Moderátor: Moderátori
- slavko.sk
- Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 3:42 pm
- Kontaktovať používateľa:
flame wars linux vs windows
Dovolte mi vyjadrit svoj skromny nazor - uz ma nebavi citat pomaly v kazdom druhom prispevku ako je windows naprd voci vselicomu inemu.
Myslim si ze o tom uz bolo napisane dost a napriklad windows 7 este ani nie je vonku a uz ho hadzete do kosa.
Ak teda ma niekto potrebu tuto temu preberat tak poprosim tu (alebo na pieskovisku) a nie vo forach ktore su urcene problematike projektov.
Dakujem.
Aby som hned zacal - pod Windows 7 x64 Ultimate mi funguje vsetko co mam, mal som a co potrebujem, aj Steam s jeho hrami. Uz funguje Steam pod Linuxom?
Myslim si ze o tom uz bolo napisane dost a napriklad windows 7 este ani nie je vonku a uz ho hadzete do kosa.
Ak teda ma niekto potrebu tuto temu preberat tak poprosim tu (alebo na pieskovisku) a nie vo forach ktore su urcene problematike projektov.
Dakujem.
Aby som hned zacal - pod Windows 7 x64 Ultimate mi funguje vsetko co mam, mal som a co potrebujem, aj Steam s jeho hrami. Uz funguje Steam pod Linuxom?
Re: flame wars linux vs windows
Noo, ze som dnes v robote, tak sa mi zda celkom dobry napad si zaflameovat... Ale zase s mojou schizofreniou Lin-Win asi nebudem prednasat velmi plamennu rec. Co tak Mac OS-X? O tom takmer nic neviem, tak mozem na to nadavat
...
Skor by som zarypol do ineho: Je tu na fore trocha bordel, lebo je nemoderovane a ziadne pravidla sme nestanovili. Myslim si, ze zalozenie novej temy flamewars pomoze na chvilu, ale po case to zase vyplava... Linuz-Windoze je skratka evergreen. Mohlo by sa to povedzme moderovat... Len sa obavam, ze nikto nebude moct robit moderatora, lebo "ja teraz nemam cas"
.
Mne ten bordel na fore az tak nevadi... Niekedy ma clovek nervy a potom sa rad vyvrsi aj na operacnom systeme...
Skor ma netesi, ze na stranke je dost mrtvo... Kolko toho napriklad pribudlo, odkedy sme to presunuli na http://www.boinc.sk? Hefto dal 2 novinky o MW, plus 1 download optimalizacie a updatol projektove info. A potom 2 newsky o stretku... Ale odvtedy sa napriklad objavil BOINC 6.10 s podporou ATI a Collatz ktory to vyuziva - a na stranke o tom zatial ani n.
Na to, ze takto pred rokom vsetci mohutne nadavali, ako je web zastaraly a ako to treba zmodernizovat, ze to vyzera ako hackerska stranka a preto sa ani neda propagovat tim, lebo prvi navstevnici odtial utecu... a ako sa po nahodeni noveho CMS bude dat prispievat a vsetci budeme perfektne pisat do nemoty... "a pak druhe dite, dovolena v Jugoslavii a pak uz jen same pozitiva a socialni jistoty...". A teraz je zrazu ticho, nikto nic nepise...
"A proc o tom tak dlouho, lec zajimave vypravim" v tejto flame teme? Ak ma niekto tazke srdce na Windoze, alebo ma tazke srdce na Linuch, navrhujem aby miesto pisania 243 postov na tomto fore radsej napisal jeden svoj blog na stranke. Bude to vsetko pokope, uceleny nazor, pekny pribeh s vysvelenim, dovodmi a tak... kto chce si to precita do konca a kto nechce, necha tak po prvych 3 riadkoch. A forum bude ciste.

Skor by som zarypol do ineho: Je tu na fore trocha bordel, lebo je nemoderovane a ziadne pravidla sme nestanovili. Myslim si, ze zalozenie novej temy flamewars pomoze na chvilu, ale po case to zase vyplava... Linuz-Windoze je skratka evergreen. Mohlo by sa to povedzme moderovat... Len sa obavam, ze nikto nebude moct robit moderatora, lebo "ja teraz nemam cas"

Mne ten bordel na fore az tak nevadi... Niekedy ma clovek nervy a potom sa rad vyvrsi aj na operacnom systeme...
Skor ma netesi, ze na stranke je dost mrtvo... Kolko toho napriklad pribudlo, odkedy sme to presunuli na http://www.boinc.sk? Hefto dal 2 novinky o MW, plus 1 download optimalizacie a updatol projektove info. A potom 2 newsky o stretku... Ale odvtedy sa napriklad objavil BOINC 6.10 s podporou ATI a Collatz ktory to vyuziva - a na stranke o tom zatial ani n.
Na to, ze takto pred rokom vsetci mohutne nadavali, ako je web zastaraly a ako to treba zmodernizovat, ze to vyzera ako hackerska stranka a preto sa ani neda propagovat tim, lebo prvi navstevnici odtial utecu... a ako sa po nahodeni noveho CMS bude dat prispievat a vsetci budeme perfektne pisat do nemoty... "a pak druhe dite, dovolena v Jugoslavii a pak uz jen same pozitiva a socialni jistoty...". A teraz je zrazu ticho, nikto nic nepise...
"A proc o tom tak dlouho, lec zajimave vypravim" v tejto flame teme? Ak ma niekto tazke srdce na Windoze, alebo ma tazke srdce na Linuch, navrhujem aby miesto pisania 243 postov na tomto fore radsej napisal jeden svoj blog na stranke. Bude to vsetko pokope, uceleny nazor, pekny pribeh s vysvelenim, dovodmi a tak... kto chce si to precita do konca a kto nechce, necha tak po prvych 3 riadkoch. A forum bude ciste.
- slavko.sk
Ten nechajme tak, nevie napalovat multisessions DVD-ROMPalo M. napísal:Co tak Mac OS-X? O tom takmer nic neviem, tak mozem na to nadavat...

Vidis Slavko, ja som tusil, ze to nezaberie... Ked ludi vyzves, aby sa vysantili a zrealizovali a aj im das na to priestor, tak sa ti na to vyprdnu. Aj ked je to ta ista cinnost, ktoru inak robia velmi radi, dobrovolne a priestor si vzdy nejaky najdu...
Som sa inak uz dost vela dozvedel o psychologii cloveka, odkedy som aktivny v BOINC svete...
Som sa inak uz dost vela dozvedel o psychologii cloveka, odkedy som aktivny v BOINC svete...
-
- Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 1:35 am
No ja Slavko neviem odkial si toto vyhrabal.slavko.sk napísal:Ten nechajme tak, nevie napalovat multisessions DVD-ROMPalo M. napísal:Co tak Mac OS-X? O tom takmer nic neviem, tak mozem na to nadavat...

http://freeridecoding.com/burnagainfstech/
"Once you go Mac, you never go back!"
-gabberattack-
Keep The Panic!
...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!
Keep The Panic!
...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!
-
Chceli ste flame, tu ho mate:
Preco Mac?
1. Spolahlivy (a okamzity) rezim spanku
2. Extremne rychly start (boot to use time)
3. Standardne kvalitne suciastky a spracovanie
4. Na Macoch nenajdete "blikajuce a svietiace more kontroliek a diod", takisto ani vystup pre sluchadla na prednej strane notebooku, aby vam konektor vrazal do brucha, ked mate notebook na stehnach.
5. Na Macoch mozete mat OSX, Linux a Windows
6. Jednoduche riesenie zakladnych problemov (zboznujem Activity Monitor)
7. Kvalitny software (je tazke najst software pre OSX, ktory "nerobi nic a je pritom komplikovany ze az..." - vo Windows je taky kazdy druhy)
8. Mac je plne vybaveny uz pri kupe - na Windows treba za kazdu s OSX porovnatelnu aplikaciu okrem zakladneho systemu doplatit (alebo ukradnut).
9. Na Macoch nie je nainstalovany balast - trialware s roznymi programami, ktore su zabetonovane v systeme a odmietaju sa odinstalovat.
9. Primitivne nastavenie OSX cez System Preferences (aj 8 rocne dieta to zvladne)... (skuste sa vo Windows doklikat k nastaveniu napriklad takeho TCP/IP a vysomarit sa z neho.
10. Antivirus na Mac? Akurat tak na ochranu Windows particie.
11. Nahlady suborov funguju okamzite, screenshot za 1 sekundu, expose je na nezaplatenie a taka srandicka ako Target Disc Mode na Windows nenajdete.
12. Je jedina verzia systemu OSX, nie je nutne zistovat, ci treba Windows Vista Home Basic, Home Standart, Home Premium, Business Basic, Business Standart, Business Premium, Ultimate Standard, Ultimate Premium, Ultimate Premium Gold edition, alebo uz rovno Windows 7 Starter, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Enterprise, Windows 7 Ultimate
))))
13. OSX je UNIX system
14. Jednoduche zdielanie v OSX
15. Aj najnovsi OSX bezi na starom hardware vynikajuco, tento prispevok pisem na 5 rocnom Powerbooku, pricom mam este jeden sestrocny, kde bezi Leopard rovnako svizne. Windows Vista na 5 rokov starej masine? Ste normalni?
Preco Mac?
1. Spolahlivy (a okamzity) rezim spanku
2. Extremne rychly start (boot to use time)
3. Standardne kvalitne suciastky a spracovanie
4. Na Macoch nenajdete "blikajuce a svietiace more kontroliek a diod", takisto ani vystup pre sluchadla na prednej strane notebooku, aby vam konektor vrazal do brucha, ked mate notebook na stehnach.
5. Na Macoch mozete mat OSX, Linux a Windows
6. Jednoduche riesenie zakladnych problemov (zboznujem Activity Monitor)
7. Kvalitny software (je tazke najst software pre OSX, ktory "nerobi nic a je pritom komplikovany ze az..." - vo Windows je taky kazdy druhy)
8. Mac je plne vybaveny uz pri kupe - na Windows treba za kazdu s OSX porovnatelnu aplikaciu okrem zakladneho systemu doplatit (alebo ukradnut).
9. Na Macoch nie je nainstalovany balast - trialware s roznymi programami, ktore su zabetonovane v systeme a odmietaju sa odinstalovat.
9. Primitivne nastavenie OSX cez System Preferences (aj 8 rocne dieta to zvladne)... (skuste sa vo Windows doklikat k nastaveniu napriklad takeho TCP/IP a vysomarit sa z neho.

10. Antivirus na Mac? Akurat tak na ochranu Windows particie.
11. Nahlady suborov funguju okamzite, screenshot za 1 sekundu, expose je na nezaplatenie a taka srandicka ako Target Disc Mode na Windows nenajdete.
12. Je jedina verzia systemu OSX, nie je nutne zistovat, ci treba Windows Vista Home Basic, Home Standart, Home Premium, Business Basic, Business Standart, Business Premium, Ultimate Standard, Ultimate Premium, Ultimate Premium Gold edition, alebo uz rovno Windows 7 Starter, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Enterprise, Windows 7 Ultimate

13. OSX je UNIX system
14. Jednoduche zdielanie v OSX
15. Aj najnovsi OSX bezi na starom hardware vynikajuco, tento prispevok pisem na 5 rocnom Powerbooku, pricom mam este jeden sestrocny, kde bezi Leopard rovnako svizne. Windows Vista na 5 rokov starej masine? Ste normalni?
- Prílohy
-
- Kto sa ma v tom vyznat?
- Windows_editions.jpg (104.71 KiB) 11882 zobrazení
-
- Your trial period is over. You can not use your pc, until you buy extension period. :-)
- shitware.jpg (90.3 KiB) 11882 zobrazení
-
- Toto je genialne, hlavne v noci. :-)
- blikajuce_more_diod.jpg (93.13 KiB) 11882 zobrazení
-gabberattack-
Keep The Panic!
...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!
Keep The Panic!
...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!
Niekde som čítal, že v rámci nejakej konferencie o bezpečnosti skúšali hackovať Mac OS-X, Windoze 7 a Linux. Ževraj Mac hackli ako prvý do pár minút, Windoze 7 o dosť neskôr (už si nepamätám, moýno tak do 2 hodín)... no a Linux nehackli
.
Neviem síce detaily, za akých okolností to bolo... IMHO skúsili nejakú starú unixovú fintu a na OS-X to nebolo opatchované a na Linuxe už áno. Za pár minút to musela byť robota pre script-kiddie a nie nejaké mohutné hackovanie.
Ale celkovo vízia bezpečného OS-X je tu hlavne preto, že je zatiaľ mimo záujmu profesionálnych hackerov kvôli limitovanej rozšírenosti. Inak je to uzavretý systém ako Windoze... Neviem o tom, že by Apple vyhlásil "pledge" že nebude skrývať žiadne problémy so systémom, ako je to dobrým zvykom v otvorených distribúciách Linuxu...

Neviem síce detaily, za akých okolností to bolo... IMHO skúsili nejakú starú unixovú fintu a na OS-X to nebolo opatchované a na Linuxe už áno. Za pár minút to musela byť robota pre script-kiddie a nie nejaké mohutné hackovanie.
Ale celkovo vízia bezpečného OS-X je tu hlavne preto, že je zatiaľ mimo záujmu profesionálnych hackerov kvôli limitovanej rozšírenosti. Inak je to uzavretý systém ako Windoze... Neviem o tom, že by Apple vyhlásil "pledge" že nebude skrývať žiadne problémy so systémom, ako je to dobrým zvykom v otvorených distribúciách Linuxu...
- slavko.sk
Vlastna skusenost. Casto dopalujem na DVD serialy v DivX aby som ich potom kukal v stolnom playeri. A ani po tyzdnoch badania som to na Leoparde neporiesil. Ano, existuju navody ale nefunguje to. Proste ti napriklad nahra druhu session ale prvu vidis len na Macu, na inom OS vidis len druhu session. Co je naprd. Podla mna. Aj ludia Mac positive to uznali ze toto nemaju vyriesene a ani sa nesnazia nativne to podporovat.gabberattack napísal:No ja Slavko neviem odkial si toto vyhrabal.slavko.sk napísal:Ten nechajme tak, nevie napalovat multisessions DVD-ROMPalo M. napísal:Co tak Mac OS-X? O tom takmer nic neviem, tak mozem na to nadavat...
http://freeridecoding.com/burnagainfstech/
"Once you go Mac, you never go back!"
Mne to prekaza. Inak by som sa nedostal do krcmy keby som zene nedopalil nove diely jej oblubenych serialov na DVD aby mala co robit ked nie som doma.
-
Slavko, ved vyskusaj ten program a potom sa vyjadri, verzia je plne funkcna na isty pocet napalovani.
Palo M.: Ono to bolo tak. Na konferencii o bezpecnosti boli 3 masiny, pricom Mac zastupoval MacBook Air, Windows Sony Vaio a Linux nejaky Fujitsu laptop. Windowsy boli vybavene ZoneAlarm firewallom nastavenym na maximalnu bezpecnost, MacOSX bol standardne nastaveny, rovnako ako aj Linux. Prvy den sa nikomu nepodarilo pripojit zvonku, tak zmenili podmienky, ze uzivatel musi aktivne kliknut na email. Bol tam nejaky bug v Safari myslim, ktory povolil spustenie kodu - ten Apple opravilo myslim do tyzdna. Druhe co padli boli Visty. Inou pravdou je, ze Windows masina zapojena do internetu bez antivirusu a firewallu bude infikovana aj bez utoku za cca 15 minut nejakym skodlivym programom. Inak hackeri sa zamerali uz dopredu na OSX, lebo chceli vyhrat Air - najdrahsi z troch zucastnenych masin. (vitaz si bral hacknuty laptop) O Linux sa vraj pokusili len traja ludia zo vsetkych, lebo laptop bol fakt o nicom.
Organizatori mali dat tri Air notebooky s troma rozlicnymi systemami, potom by to bolo realne, lebo by nebol tam faktor: Ja chcem Air, tak musim hacknut OSX. 
Palo M.: Ono to bolo tak. Na konferencii o bezpecnosti boli 3 masiny, pricom Mac zastupoval MacBook Air, Windows Sony Vaio a Linux nejaky Fujitsu laptop. Windowsy boli vybavene ZoneAlarm firewallom nastavenym na maximalnu bezpecnost, MacOSX bol standardne nastaveny, rovnako ako aj Linux. Prvy den sa nikomu nepodarilo pripojit zvonku, tak zmenili podmienky, ze uzivatel musi aktivne kliknut na email. Bol tam nejaky bug v Safari myslim, ktory povolil spustenie kodu - ten Apple opravilo myslim do tyzdna. Druhe co padli boli Visty. Inou pravdou je, ze Windows masina zapojena do internetu bez antivirusu a firewallu bude infikovana aj bez utoku za cca 15 minut nejakym skodlivym programom. Inak hackeri sa zamerali uz dopredu na OSX, lebo chceli vyhrat Air - najdrahsi z troch zucastnenych masin. (vitaz si bral hacknuty laptop) O Linux sa vraj pokusili len traja ludia zo vsetkych, lebo laptop bol fakt o nicom.

-gabberattack-
Keep The Panic!
...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!
Keep The Panic!
...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!
- Kiwi
- Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 4:18 pm
Mne je uplne jedno ci mam BSD, Unix, Linux, OSX, WIN, len nech je to robustne, stabilne,
rychle, manazovatlene cez jeden command, nech tam nemam za 5 r. ani jeden virus,
a nech na tom ide BOINC, ergo nech to v 64-bit systemoch funguje, tak ako napr. v 32-bit WIN XP,
ktore su uz za ten cas odladene a odskusane.
rychle, manazovatlene cez jeden command, nech tam nemam za 5 r. ani jeden virus,
a nech na tom ide BOINC, ergo nech to v 64-bit systemoch funguje, tak ako napr. v 32-bit WIN XP,
ktore su uz za ten cas odladene a odskusane.
Gabber, neznie to moc ferovo... ale na druhej strane ani zivot nie je ferovy. Takisto v realnom svete su v nevyhode uzivatelia Windoze, lebo je to system najrozsirenejsi medzi neznalymi uzivatelmi a teda primarny ciel pre utoky hackerov, kedze je tam najvacsi potencial pre vytvaranie botnetov. Akonahle sa medzi lamerov rozsiri Linux vo vacsej miere, aj tam sa riziko zvysi (aj ked sa budu hackeri musiet viac narobit, lebo nebudu mat jeden-dva uniformne systemy, ale vela roznych). No a na konferencii bola motivacia hackovat Mac, tak isli po nom.
Pre mna je najdolezitejsie, aby bol system otvoreny, aby som si tam mohol dohodit co chcem ja. A samozrejme, aby to cele nestalo prehnane vela...
Inak mna strasne stvu mobilne telefony - vobec sa nedaju nastavit tak, akoby som potreboval. A tie nove su navyse skarede
a baterka malo vydrzi
. Uz som si kvoli tomu nekupil telefon asi 3 roky. Mam este Motorolu V3i, ale aj ta ma stve kvoli niekolkym somarinam. Napriklad sa neda nastavit, aby defaultne ziadal potvrdenie o doruceni SMS. Vzdy to tam musim precvakat jak taky idiot. A ked potom pride to potvrdenie, tak zabera miesto v pamati a ked ho chcem zmazat, tak to otravuje otazkou, ci ho chcem naozaj zmazat. Pritom SMSku niekedy zmaze bez pytania. Takisto to ma debilne hlasove vytacanie, ktore vobec nepouzivam, ale je to nastavene na bocny gombik (teda aktivovatelny aj ked je telefon zaklapnuty) a neda sa to zrusit. No a potom ked niekde sedim v shuttle-buse, pocuvam na sluchadla mp3-ky, zmenim trocha polohu na sedadle a ten zasrany gombik sa mi vo vrecku stlaci, pocujem afektovane "Say your command" a java player na mp3 je nenavratne v prdeli. Okrem toho, ze je to opruz startovat ho znova, tak to trva priserne dlho, odhadujem tak 2 minuty, lebo to uplne idiotsky pri starte scanuje celu 1G kartu a hlada vsetky audio subory - pritom tam je ulozeny subor so zoznamom, ktory predtym vytvoril... No a este sa niekedy telefon len tak sam restartne (akoby nezvladal location update) - ked pocuvam mp3, tak zase penim. Uz nikdy viac Motorolu... Lenze co pocuvam ostatnych ludi, na kazdom telefone je nejaka sprostost, ktora by mi vadila. Tak mam stale ten vrak ktory poznam - nebudem si predsa kupovat iny vrak, ktory ma bude rovnako stvat - to si radsej kupim par flasiek...
Prave ta uzavretost ma na tych telefonoch najviac stve (plus to, ze za pol roka uz su ine modely a kazdy vyrobca len chce, aby si si zas kupil novy, co je podla mna nehorazne mrhanie zdrojmi). Z rovnakeho dovodu nemam rad ani uzavrete OS.
Svetlo na konci tunela by mohol byt Android, ale zatial je to este nezrele a navyse to neriesi vydrz baterky...
Pre mna je najdolezitejsie, aby bol system otvoreny, aby som si tam mohol dohodit co chcem ja. A samozrejme, aby to cele nestalo prehnane vela...
Inak mna strasne stvu mobilne telefony - vobec sa nedaju nastavit tak, akoby som potreboval. A tie nove su navyse skarede
](./images/smilies/eusa_wall.gif)

Prave ta uzavretost ma na tych telefonoch najviac stve (plus to, ze za pol roka uz su ine modely a kazdy vyrobca len chce, aby si si zas kupil novy, co je podla mna nehorazne mrhanie zdrojmi). Z rovnakeho dovodu nemam rad ani uzavrete OS.
Svetlo na konci tunela by mohol byt Android, ale zatial je to este nezrele a navyse to neriesi vydrz baterky...
Sorry, že jsem napsal příspěvek jinak (než jsem zaregistroval tento thread), ale už mě to také nebavilo.slavko.sk napísal:Dovolte mi vyjadrit svoj skromny nazor - uz ma nebavi citat pomaly v kazdom druhom prispevku ako je windows naprd voci vselicomu inemu.
Dakujem.
K tomuto threadu zatím nehodlám přispívat...
- slavko.sk
Heh? Na isty pocet? A to v prispevku predtym pises ze ake super softy na vsetko dostanes s OS? A na multisession DVD mam platit?gabberattack napísal:Slavko, ved vyskusaj ten program a potom sa vyjadri, verzia je plne funkcna na isty pocet napalovani.
Je to presne o tom istom ako Windows. Len v ruzovom. Lebo pod Win mas kvantum softu co vie napalovat muslitession DVD for free.
- slavko.sk
Podla mna je to vsetko rovnaka banda, Linux Windows MacOS.
Nie je to vsetko rovnaka banda. Vacsina Linuxovych distribucii je legalne zadarmo.slavko.sk napísal:Podla mna je to vsetko rovnaka banda, Linux Windows MacOS.
V podstate vsetok softver je srot. Ja to viem, ja softver vyrabam