Status client error

Analýza, modelovanie a predpovedanie klimatických zmien na Zemi

Moderátor: Moderátori

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Status client error

Príspevokod užívateľa Kiwi » So Mar 17, 2007 4:04 pm

Preco v projekte CPDN nezmenia dlzku WU,
ked velmi vela jednotiek vacsinou konci
po 14-tich az 30-tich dnoch cisteho casu
errorom. Preco tam vznikne chyba, ktora
sa uz neda opravit, ved by sa stacilo vratit
par minit resp. hodin dozadu a pokracovat
znova. Urcite su nejake pady os alebo zapricinene
hardverom, ale tolko chyb !?
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Príspevokod užívateľa Honza » So Mar 17, 2007 6:44 pm

Naprosta vetsina chyb jde na vrub HW a konfliktnimu SW pocinaje vytizenim CPU na 100% jinou aplikaci (hry) konce konfliktem antiviraku, kdy se CPDN aplikace, antivirak a treba jeste defragmentator chteji dostat ke stejnemu souboru.

CPDN pocitam od jeho neverejnych prvopocatku, takze vim, o cem mluvim. Navic jsme to mnohokrate diskutovali jak na verejnem foru, tak neverejnem nebo treba osobne s programatory.
Dobra masina pocita jeden model za druhym bez padu. Ale zalohovani se vzdy vyplati.

Proc nezmeni delku?
Na to je vice a vicemene dlouhych odpovedi.
Prvni je, ze uz se tak ucinilo - betatestujeme nove coupled modely, ktere jsou delene po 40 nebo 80 letech. Pokud se podivas na posledni BoincView, uz to podporuje, tj. podle nazvu tasku pozna, co se pocita. Uz jsem o tom psal na boinc.cz

Nemaly problem je spojit ty modely dohromady, coz v sobe zahrnuje radu dalsich problemu pocinaje dobou kompletace treba 4 dilu (nikdy nevis, za kolik mesicu se ta ktera cast vrati). Konci to problemem lehce rozdilnych vysledku ruznych CPU a OS, tedy i ruznych aplikaci a kompilatoru, optimalizaci etc.

Pri prvnim zamysleni je zrejme, ze jedna cast nutne navazuje na druhou (predchozi vysledky se pouzivaji v dalsi casti), takze tim dojde ke zpomaleni casu, nez bude vysledek kompleti. (teoreticky lze udelat duplicitu vypoctu, cimz se ale dostaneme na zbytecne plytvani ve stylu SETI).

CPDN task nejde primitivne rozdelit jako gigabajty sumu SETI. A nejde ani zcela primitivne spojit.
Navic kazdy task je unikatni a muze mit jedinecnou sadu parametru, ktera se nemusi opakovat. Statisticky pristup zaroven umoznuje se vyporadat s nim, ze nektere tasky nebudou kompletni nebo nebudou vubec. Cim vic jich ale je, tim jsou vysledky presnejsi...

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

re

Príspevokod užívateľa Kiwi » Ne Mar 18, 2007 1:19 am

Linux mi ide niekolko mesiacov stabilne,
boinc soft ma najnizsiu nice 19 prioritu,
mam aktivny firewall, teplotu CPU a SYS
mam pod 35 stupnov a hardver dokladne
otestovany ako cpu, tak pamate tak stabilitu
dosky, tak neviem v com je problem.
Ved nech boinc klient sa vrati par minut
dozadu a nech to pti errori sposti znova,
predsa nebude kazdym 15 min zalohovat.
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
Zerkof12
Príspevky: 182
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:51 am
Bydlisko: Senec
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa Zerkof12 » Po Apr 16, 2007 7:44 pm

Mnohokrat sme sa o tom bavili (aj na inych forach atd.), ale uz ma tie CPDN errory, resp nedopocitane jednotky stvu... v poslednej dobe som mal 4 WU a jedna skocila na 20%, jedna na 30%, jedna sa nedokaze pehupnut cez 6% a dalsia cez 60% (poslednej dve obnovujem a pustam znovu a znovu zo zalohy...), kedze tieto PC su bez netu, tak ich proste asi budem musiet detachnut z celeho BOINCu... :cry:
Tri veci si neviem zapamatat: mena, cisla a to tretie uz neviem co...

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

Padnuty CPDN

Príspevokod užívateľa Kiwi » Po Apr 16, 2007 10:58 pm

Dnes mi padal CPDN hned ako odoslal 8 MB vysledkov,
presne po 25 %-tach. Teplota chipsetu bola 28 a procesora
29 stupnov C, Ubuntu ide stabilne niekolko mesiacov,
ziadne ine projekty nepadaju, ziadne aplikacie nepadaju,
tak je dost statisticky nepravdepodobne, ze furt padne
len CPDN aj som ho mal zalohovany, a nic.
Koncim s CPDN :). Nech urobia 40 rocne WU.
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Príspevokod užívateľa Honza » Ut Apr 17, 2007 8:11 am

CPDN ma pro Windows i Linux nove verze, ktere zasadne redukuji naroky na disk I/O operace. Zasadne, tj. pres 90% redukce.

Znam dost lidi na CPDN - osobne nebo korespondencne. Mezi testery je i dost Linuxaru, testuje se dost poctive. Lide se stabilni masinou nemaji problem modely dopocitat.

Me na Windows padaji modely pouze pri testovani a/nebo vlastni blbosti, jinak pocitam jedem model za druhym.

Užívateľov profilový obrázok
Zerkof12
Príspevky: 182
Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 2:51 am
Bydlisko: Senec
Kontaktovať užívateľa:

Príspevokod užívateľa Zerkof12 » St Apr 18, 2007 6:19 am

65% :lol:
Tri veci si neviem zapamatat: mena, cisla a to tretie uz neviem co...

Užívateľov profilový obrázok
Kiwi
Príspevky: 2056
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 5:18 pm
Bydlisko: Sobrance
Kontaktovať užívateľa:

client error

Príspevokod užívateľa Kiwi » So Sep 01, 2007 4:25 pm

Uz sa mi 3-krat stalo, ze ked som pozastavil
nejaku WU v CPDN po (r mod 10 ) = 0, kde r
je pocet spocitanych rokov, tak ked to odoslalo
asi 9 MB file, a zastavil som to do 15 min,
od odoslania, tak ked som potom pocital ine
projekty a vratil sa po par dnoch k pocitaniu
CPDN, tak hned ako som zapol danu pozastavenu
WU, tak hned to skoncilo client error.
Ma niekto podobne skusenosti ?
Mal som danu WU aj zalohovanu, tak som
ju nakopiroval spat do daneho adresara,
ale uz sa mi v BM neobjavila . Preco ?
Podstata objavu spočíva vo videní niečoho, čo videli všetci a v premýšľaní o niečom, na čo nikto nepomyslel.
Tachyum Rado Danilák Rottenkiwi

Užívateľov profilový obrázok
Palo M.
Príspevky: 1190
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 3:53 am
Bydlisko: Shanghai, China

Príspevokod užívateľa Palo M. » Ne Sep 23, 2007 5:41 am

2 Kiwi: Mne sa tiez par CPDN zosypalo, ale az tak detailne som to neskumal. Len taky subjektivny pocit mam, ze to suviselo so screensaverom - ked som isiel vypnut BOINC, tak som pozeral v screensaveri kolko zostava casu do checkpointu, aby sa ulozil... No a niekedy sa mi to potom (ked sa jednotka zase startovala) zosypalo.
Uz dlhsie mi CPDN nespadol... asi to bude tym, ze bezim 24/7 a screensaver neaktivujem :) - A ked sa nahodou vypina stroj alebo restartuje BOINC, tak kaslem na nejaku kontrolu, ci to nevypinam tesne pred checkpointom - ked to bezi stale, tak jeden nesavnuty checkpoint ma nezabije...
Obrázok
---
Obrázok
"Ostatně, kdybych si měl vybrat pořadí Mac OS X, Windows, Linux, tak to bude: Linux, Mac OS X, sebevražda, Windows." (úryvok z internetovej diskusie)

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Príspevokod užívateľa Honza » Po Sep 24, 2007 1:37 pm

Palo M. napísal:asi to bude tym, ze bezim 24/7 a screensaver neaktivujem :)
Jo, 24/7 je pro CPDN dobra volba, a bez screensaveru take :lol:
Pokud jsem dobre zaznamenal, tak BOINC 6 uz by mel mit grafiku oddelenou od aplikace, takze pady kvuli grafice/screensaveru nemely nastavat.


Návrat na "climateprediction.net"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných