CERN - navsteva - boli ste/pojdete?
Moderátor: Moderátori
CERN - navsteva - boli ste/pojdete?
Ahojte,
bol uz niekto z Vas mrknut CERN ako visitor?
http://outreach.web.cern.ch/outreach/
ak nie, neuvazujete o vylete?
prehliadka by mala byt zadara
- ale cesta by vysla dost - je to cca 1100km z BA, takze cca 40€ na benzin/os. + strava + mozno prespanie.
co myslite?
p.
bol uz niekto z Vas mrknut CERN ako visitor?
http://outreach.web.cern.ch/outreach/
ak nie, neuvazujete o vylete?
prehliadka by mala byt zadara
- ale cesta by vysla dost - je to cca 1100km z BA, takze cca 40€ na benzin/os. + strava + mozno prespanie.
co myslite?
p.
PeeT
-
- Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 1:35 am
- Kontaktovať používateľa:
Re: CERN - navsteva - boli ste/pojdete?
Nie, ale bol som v Goddardovom centre riadenia vesmirnych letov v roku 97. Moj americky 'uncle' tam pracoval ako operator, tak ma tam vzal na jeden den. Toto si pamatam doteraz, lebo som si tam kupil jednoduchy dalekohlad a zacal moj zaujem o fyziku, vesmir a neskor aj BOINC.
-gabberattack-
Keep The Panic!
...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!
Keep The Panic!
...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!
- Duro Kotulic Bunta
- Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 3:00 pm
Urcite to nie je zly napad, otazka ale je ze co verejnosti ukazu - do tunela ta urcite nepustia, a teda je dobre vediet co presne sa da vidiet, a potom ohodnotit, ci to stoji za to usilie a naklady taka cesta.
Btw, ked uz ist do Svajciarska, da sa to spojit - pre privrzencov Ericha von Danikena - aj s prehliadkou Mystery Parku, ktory bol zavrety ale tento rok ho znova otvorili...
Btw, ked uz ist do Svajciarska, da sa to spojit - pre privrzencov Ericha von Danikena - aj s prehliadkou Mystery Parku, ktory bol zavrety ale tento rok ho znova otvorili...
It is by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J.H. Poincaré, mathematician]
A man who knows how to be alone is never lonely. [Osho]
Onehda jsme to pocitali s Dejvem a cenove je to snesitelne.Duro Kotulic Bunta napísal:Urcite to nie je zly napad, otazka ale je ze co verejnosti ukazu - do tunela ta urcite nepustia, a teda je dobre vediet co presne sa da vidiet, a potom ohodnotit, ci to stoji za to usilie a naklady taka cesta.
Mel jsem cukani tam jet na BOINC konferenci...dosti lakave. Pri vzpominkach na setkani kolem CPDN v Oxfordu je to dobra zkusenost, klidne bych do toho investoval, kdyby se nekdo pridal.
S mym byvalym nadrizenym jsme se o tom parkrat bavili, jeli jsme nekolikrat kolem. Mel hned za Zenevou znameho Cecha-fyzika co primo na tom kolotoci delal.
Jedine jeho dojmy: haldy vychlastanejch lahvi od vina v kancelarich... Tak se ani nedivim ze se jim to tam sere
Jinak nejaka stanice je hned kousek za letistem, je to z auta ze silnice hezky videt. Doporucuju letet, autem je to na cca 10 hodin rychlou jizdou bez problemu, 12 hodin v klidu s prestavkama. Bezne hotely v lokalite Zeneva a okoli nejsou zrovna levne (cca 65-80 EUR/noc) a musi se to ohlidat kvuli veletrhum, byva plno.
Co se tyka nevedeckeho okoli, tak doporucuju zimni vecerni/nocni vylet do stareho mesta Zenevy, kolem vytoku z jezera a na kopec. Je to moc hezke.
Dale, pokud je pocasi OK, tak si pujcit auto a zajet do Chamonix a nechat se lanovkou vyvezt na Aiguille du Midi.
Zcela nevedecky bych rekl, ze cely Cern je v porovnani s vyhledem z du Midi... slabota. Ale chce to dobre pocasi.
Jedine jeho dojmy: haldy vychlastanejch lahvi od vina v kancelarich... Tak se ani nedivim ze se jim to tam sere
Jinak nejaka stanice je hned kousek za letistem, je to z auta ze silnice hezky videt. Doporucuju letet, autem je to na cca 10 hodin rychlou jizdou bez problemu, 12 hodin v klidu s prestavkama. Bezne hotely v lokalite Zeneva a okoli nejsou zrovna levne (cca 65-80 EUR/noc) a musi se to ohlidat kvuli veletrhum, byva plno.
Co se tyka nevedeckeho okoli, tak doporucuju zimni vecerni/nocni vylet do stareho mesta Zenevy, kolem vytoku z jezera a na kopec. Je to moc hezke.
Dale, pokud je pocasi OK, tak si pujcit auto a zajet do Chamonix a nechat se lanovkou vyvezt na Aiguille du Midi.
Zcela nevedecky bych rekl, ze cely Cern je v porovnani s vyhledem z du Midi... slabota. Ale chce to dobre pocasi.
If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...
Byvat na Slovensku, isiel by som do toho. A ked uz by som bol vo Svajciarsku na vylete, rozhodne by som sa zastavil v Museum HR Giger. Keby niekto nevedel, to je chlapik, co robil dizajn Votrelca. Je to v podstate galeria, ale je tam aj bar zariadeny prave v style Votrelca - co som videl fotky, vyzera to byt fakt cool.
Cafte vsetci fanuskovia programu LHC. SOm tu novy tak len strucne sa predstavim. Volam sa Martin a som z Topolcian. Mam 36r. a tiez ma zaujima to co aj Vas tak som rad ze som sa mohol k vam pridat. Zaujala ma tema cestovania do swajcu ja som tam kazdy tyzden bo tam vozim material pre urcite firmy. Aby ste mali aku taku predstavu o cenach tak ubitovanie v normalnom hotely, ziaden luxus je na noc cca 80f a strava asi takto, kafe od 3 do 6f, hoddog albo kebab cca od 6 do 9f MC donald burger od 8f do 18f cize stravu by som si urcite zabezpecil este v nemecku kde su take ceny ako u nas . Este poprosim niekoho kto by mi mohol poradit bo mam program boinc a som pripojeny do projektu LHC no zatial som nedostal ziadnu ulohu a neviem co je v neporiadku
Spravu dostanem v tomto formate a v projekte ked dam aktualizovat tak mi napise uloha planovaca nevyriesena!
Viem ze to nepatri do tohoto vlakna ale nechcel som otvarat dalsie.
Dik Maťo
Spravu dostanem v tomto formate a v projekte ked dam aktualizovat tak mi napise uloha planovaca nevyriesena!
Viem ze to nepatri do tohoto vlakna ale nechcel som otvarat dalsie.
Dik Maťo
No projekt LHC@home má jednotky iba sporadicky.. a ktovie či ešte vôbec niekedy budú. To je otázne.
Čo je ale zaujímavejšie, že by sme šli na tímový výlet?
Čo je ale zaujímavejšie, že by sme šli na tímový výlet?
- Duro Kotulic Bunta
- Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 3:00 pm
Vitaj vip na nasom fore a v nasom teame, sme radi, ze sa objavuju novi clenovia.
K LHC - no, tento projekt je tak trochu out of date. Sice este oficialne funguje, ale jednak ma pracu len sporadicky, a druhak jeho vyznam pre vedecku komunitu je uz minimalny, udrziavaju ho skor ako zombie pre public relations.
Z toho dovodu sa - ak chces pomahat vede - jednoznacne zapoj aj do inych projektov, ktore ponukaju stabilnejsiu pracu. Ak ta zaujima fyzika, mas tu niektore velmi kvalitne projekty so stabilnou pracou - ja odporucam najma Einstein@home, hladajuci gravitacne vlny pomocou spickovych interferometrov. Ich najdenie by bolo velmi vyznamnym milnikom vo fyzike, a znamenalo by otvorenie uplne noveho okna na pozorovanie vesmiru, nie elektromagnetickeho.
Alebo si urcite najdes aj ine zaujimave projekty - napr. biologicke (boj proti rakovine atd).
Ak by si mal v niecom nejasno, napis sem, radi poradime...
K LHC - no, tento projekt je tak trochu out of date. Sice este oficialne funguje, ale jednak ma pracu len sporadicky, a druhak jeho vyznam pre vedecku komunitu je uz minimalny, udrziavaju ho skor ako zombie pre public relations.
Z toho dovodu sa - ak chces pomahat vede - jednoznacne zapoj aj do inych projektov, ktore ponukaju stabilnejsiu pracu. Ak ta zaujima fyzika, mas tu niektore velmi kvalitne projekty so stabilnou pracou - ja odporucam najma Einstein@home, hladajuci gravitacne vlny pomocou spickovych interferometrov. Ich najdenie by bolo velmi vyznamnym milnikom vo fyzike, a znamenalo by otvorenie uplne noveho okna na pozorovanie vesmiru, nie elektromagnetickeho.
Alebo si urcite najdes aj ine zaujimave projekty - napr. biologicke (boj proti rakovine atd).
Ak by si mal v niecom nejasno, napis sem, radi poradime...
It is by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J.H. Poincaré, mathematician]